Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Tillbaka i livet :)

Publicerad 2009-08-31 11:33:29 i Allmänt,

Ja, så skulle jag nog vilja benämna det helt enkelt. För jag börjar så sakta återvända till verkligheten! Kan äta igen, även om jag klart är försiktig med VAD jag äter o hur mkt jag äter. Men nu orkar jag vara mig själv igen! Tjooho! Har tom orkat städa lite i helgen (jo, man saknar faktiskt det när man inte KAN) O i går var vi på första promenaden med lilla Vinga. En kort liten promenad bort till skolan så Thelma fick gunga lite o busa av sig på lekplatsen där.

Sen i går var pappa o Elisabeth här. Jag trodde inte jag skulle orka det, men jag mådde sååå mkt bättre så d var hur lugnt som helst. O söta som dom e hade dom tagit med sig fika så jag slapp fixa med det oxå. O pappa o E ska iväg nästa helg o ska vara iväg ett tag. Kroatien ska dom till (tror jag?)
Så d hade ju blitt jättelänge tills dom hade fått se Vinga annars.
Thelma fick jättefina kläder, en topp o jeanskjol o Vinga fick pyjamaser, bodys, klänning o strumpor (allt jättefint o gulligt såklart!) o Molly fick en miniräknare, suddigum (perfekt eftersom hon samlar på det) o en 50-lapp. (som hon genast åkte o köpte en tidning för) Så snällt  o så fina saker/kläder. Tack! (Ska ta kort på d o lägga ut sen tänkte jag)

Förresten så har vår lilla Doris flyttat. Men jag/vi känner oss nöjda med beslutet och känner att det var rätt både mot henne o oss.
Vi hade inte tillräcklig tid för henne. Hon behövde mer än vi kunde ge henne just nu. Hon började tugga på det mesta. Ett tydligt tecken på understimulans. O så började hon bossa för mkt, både över barnen o över Malte. O det kändes INTE ok.
Hon bet stackars Malte i hans bakben heeeela tiden. Uscha.
Hur som så ville vi inte sätta ut en annons o bara sälja henne till vem som helst, men vi kände ändå att detta var ohållbart. Inte snällt mot en liten valp om man inte har tid med dom!
Hur som så hittade jag en annons under "köpes" på blocket. En äldre ensamstående man som haft hund som nyligen gått bort o nu sökte en ny "livskamrat". Jag chansade o ringde o han lät blyg men trevlig. Så på lördagen (ringde på fredagen) kom han o tittade på Doris. O det var kärlek vid första ögonkastet från både honom o Doris. Hon var uppe i hans knä o kelade o han bara skrattade. Hans hund hade gått bort i tisdags o han mådde jättedåligt av det eftersom han alltid hade med sig sin hund. Doris kommer få följa med honom till jobbet!!! Helt fantastiskt underbart för så skulle hon verkligen ha det! Han var ca 60 år o hans hund verkade ha varit hans liv så jag tror Doris kommer få det jättefint faktiskt.
Känns bra. Han hade en vän med sig o jag fick hennes telefonnummer o mail m så jag kan ringa om jag vill höra hur hon har det o så lovade hon att skicka lite bilder med.

Nähä, nu ska vi snart gå o hämta Thelma på dagis:) Sen ska jag spåna på lite recept inför helgen, fyller ju "tant" på söndag jag så då får man väl ha lite kalajs, hihi!

Vilken PÄRS!

Publicerad 2009-08-28 16:55:51 i Allmänt,

Ja, jisses vilken pärs jag upplevt!


Ja det var nått skumt som hände med min kropp. Jag trodde förlossningen startade med nån form av magsjuka. (Är tydlien rätt vanligt) O nåt konstigt var det för sjuk är bara förnamnet på det jag varit.
Sen i måndags har jag o lilla Vinga legat på isolering inne på infektionsavd på Växjö lasarett.

Ja, som sagt så var jag ju dålig i magen måndag kväll förra veckan o så hela tisdagen. Vinga föddes på natten mellan tisdag o onsdag o på onsdagen var jag rätt ok i magen. Så på torsdagen kände jag mig lite illamående igen o d körde i magen, men nykär i min lilla bebis o fokuserad på bebislycka så kände jag att nä, d går nog om snart. Men nä! Åkte hem från bb på fredagen o kämpade under helgen. Fick springa på toa hela tiden o jag fick inte i mig nån mat alls.
O så att amma på det blev väl för mkt för i måndags kunde jag inte behålla nånting, inte ens vatten O nu hade jag ju varit lös i magen i så gott som en vecka. Grå o insjunken var jag tydligen.
Helt slut o började skaka o kände mig svimfärdig så vi åkte ner till vårdcentralen. Dom skickade genast in mig till sjukhuset.

Där kopplades vätskedropp o jag minns allt bara som i ett töcken för jag var helt slut o bara sov. Stefan la Vinga hos mig så jag kunde amma, men d var allt jag orkade. Efter åtskilliga timmar på akuten fick jag så komma upp på infektionsavd. Vätske o näringsdropp kopplas o d har jag legat med enda tills i dag. Kan fortfarande inte äta, men har faktiskt fått i mig nån sked kräm så d är nog på väg att vända.
Jag skulle fått åka hem i går men då kräktes jag i massor, urk, så då fick jag stanna. Under den här veckan har jag i princip bara sovit o ammat.
Jag kan lova att så dålig som jag varit så önskar jag inte ens min värsta ovän att må.

Men i dag fick vi komma hem till familjen, jag o lillan!
Nu ska jag försöka komma på fötter o börja kunna äta. Om jag inte skriver så mkt här så vet ni varför, jag e rätt trött ännu. Kram på Er!

VINGA ÄR HÄR!!!

Publicerad 2009-08-21 18:34:25 i Allmänt,

Det blev en ursöt liten flicka! Självklart är hon vackrast i världen

Som ni vet har sista tiden varit jobbig. O jag var övertygad om att jag även fått magsjuka då på tisdagen. Hela tisdagen gick jag o kände småvärkar som sen ökade framåt kvällen. Förberedde mamma på att vi kanske kanske skulle behöva åka in under natten. Framåt halv tolv blev värkarna starkare. Inte jättetäta men onda o intensiva. Ringde förlossningen som tyckte jag kunde avvakta lite, nån halvtimme-timme o se om dom kom tätare. Sagt o gjort. Kände att d nog var på gång så jag packade ihop kläder till barnen o d sista i bb-väskan. Vi åkte in runt ett efter att vi lämnat barnen hos mamma. På vägen in gjorde det SKITONT! Värkarna kom tätare o jag kände nästan lite panik för om vi verkligen skulle hinna in. Väl framme var jag bara fokuserad på att komma in på förlossningen så när stackars älsklingen skulle stanna för o andas med mig genom en värk fräste jag: ge fan i mig, andas själv då jag vill upp till förlossningen NUUUUU!!! (Jag som aldrig pratar så fick väl panik) Väl uppe när dom öppnade skrek jag bara o försökte andas. En jättegullig bm o en lika gullig uska mötte upp o vi kom in i ett rum. Undersökningen visade att jag var öppen 9 cm! "Shit, fan va duktig jag har varit då du!" flinade jag till Stefan. Lustgas, detta underbara påfund. Jag andades o njöt av ruset. Även detta meddelade jag Stefan: "Fatta va gutt d snurrar, hur lyx som helst!"
Så skulle bltr kollas, men d hanns inte för då satte krystvärkarna igång. Tre krystvärkar senare kände jag hur hon gled ut En helt underbar förlossning! ÄNTLIGEN!!!
Vi skrevs in 01.55 o Vinga kom ut 02.15! Så 20 minuter hann jag/vi vara inne innan vi fick träffa vårt underverk. En liten rulta på 3390 g o 49 cm lång.
Nu har vi kommit hem o njuter o myser, ammar o gosar!

O så ska jag till bm IGEN i dag då:(

Publicerad 2009-08-17 10:24:05 i Allmänt,

Ingen bebis i sikte här inte. O som det känns just nu så kommer den väl aldrig. Känns helt hopplöst det här:( Trött som f*n, pinvärkar dygnet runt i princip, får inte sova o en skallabank som heter duga.
Det är helt sanslöst hur långa dagarna kan kännas när man är gravid o har ont!
Egentligen vill jag knappt skriva något här för jag e så himla gnällig o trist. Men samtidigt är det skönt att gnälla av sig. Så bara strunta i mig om du inte orkar med min negativa energi. Då har jag fått skriva av mig lite iallafall;)

Hur som så ska jag till bm i dag vid 14.15 på koll. Min gulliga svägerska ska köra mig, något mysigt i det hela i allafall:)

Jag har inte särskilt stora förhoppningar om att något ska vara på G på riktigt nu så jag känner mest motstånd för o åka o kolla. Känner mig ändå bara besviken efteråt. O jag känner mig fånig o dum när jag ändå inte blir förstådd. Enda fördelen är att jag får en annan bm än jag brukar ha för min ordinarie har semester. Så kanske kanske får jag en snäll bm:) Om hon bara kunde säga att kroppen är mogen för igångsättning. Jag vet inte HUR glad jag skulle bli då. För just nu skiter jag i att det gör ont som f*n, jag vill INTE ha det så här längre!
Verkar som om läkare o så tror att man ska vara van för att det är mitt tredje barn, men med mina andra två hade jag INTE så här ju! Värkarna kom o så var det på riktigt på en gång.
 Äh, jobbiga jag nu:( Hur som, håll tummarna hårt snälla snälla!

Bjuder på magbild då;)

Publicerad 2009-08-16 15:59:55 i Allmänt,

I brist på att orka annat (fast jag tvingade ut mig o familjen på en skogspromenad över stock o sten innan, i 1½ timme) så tänkte jag lägga ut en magbild med hopp om att det blir den sista innan bebisen kommer:)
Så här bjuder jag på en trött o sliten Sandra i v 40;)
I brist på att orka annat (fast jag tvingade ut mig o familjen på en skogspromenad över stock o sten innan, i 1½ timme dock) så tänkte jag lägga ut en magbild med hopp om att det blir den sista innan bebisen kommer:)  Så här bjuder jag på en trött o sliten Sandra;)

Ännu en dag då

Publicerad 2009-08-15 10:41:39 i Allmänt,

Inte så roliga inlägg här just nu, men jag skriver av mig lite. Är sååå trött i dag. Fått sova ca 1½ timme i natt kanske. Har haft så jäkla ONT och så får man ju "springa" (tänk vagga i slowmotion)på toa hela tiden m. (8 ggr i natt!) Till råga på allt så har jag självklart fått ont som f*n i fogarna nu med! Men jag skrattar nog bara åt eländet snart för varför försöka få hjälp? Känner mig fånig som trodde att jag skulle bli förstådd och lyssnad på. Så nä, nu får man väl gå så här i några veckor till o så kan man ju ge sig f*n på att kroppen likt förbannat inte är mogen när jag gått 2 veckor över tiden o då MÅSTE dom ÄNDÅ sätta igång det. Känns sjukt o puckat, men vad vet jag? Det är ju bara MIN kropp!

Forts bedömning på förlossningen

Publicerad 2009-08-14 17:27:15 i Allmänt,

Är hemma igen. Nu orkar jag inte mer, nu vill jag inte mer. Har som ni vet varit på bedömning OCH blivit hemskickad - igen! Nu skiter jag i att försöka få hjälp, tydligen ska man bara vara glad att man är gravid. Och det ÄR jag, men jag har verkligen ONT o jag är så slut mentalt nu! Fick träffa en läkare i dag o redan när jag såg honom fattade jag hur han skulle vara (ibland bara vet man sånt) Han gjorde ul o kollade på tappen. Bebisen mår bra (självklart ÄR det det viktigaste så klart, missförstå mig inte) Sen han gjort bedömningen sa han att det var som härom dagen så nån igångsättning kan det inte bli tal om. Eftersom jag är så slut o trött nu så bröt jag ihop o stortjöt. Jag vill inte mer sa jag. Då tittade han på mig o sa (helt oförstående) vaddå? Hur har du ont menar du? Jag försökte förklara o då säger gubben: Ja, men jag förstår precis hur du har det! (HUR FAN DÅ?! HAR HAN FÖTT BARN?!) Men du kommer troligen få gå så här ett bra tag till eftersom du fick dina förra barn så sent o din kropp är inte redo. (TACK!) Sen frågade han om jag fått sova. Jo, två nätter nu med hjälp av sömnpiller. Bra säger han, men inte fan får jag några nya så nu e man på ruta ett igen med sömnlösa nätter. Han ville ge smärtstillande o då berättade jag att dom jag fått innan inte hjälpt. Nähä, nä då är det ju ingen idé kanske? Så nä, ingen hjälp där heller. Men vad är du rädd för då? fortsatte han. Vid det här laget slutade jag svara o sa bara nått "ja, jo det står ju där" (pekar på min förlossningsplan) Jag ville bara rusa ut därifrån o gråta. Vi skyndade oss ut från sjukhuset o väl i bilen stortjöt jag o jag känner mig totalt jävla slut nu! Ger upp mina tappra försök att få hjälp och bli förstådd för det känns som dom tror att jag bara fejkar o så länge bebisen mår bra är allt bra - men JAG då? JAG orkar inte mer

Bedömning

Publicerad 2009-08-14 08:27:24 i Allmänt,

Håll en tumme eller två för mig i dag! Ska på bedömning inne på förlossningen i dag vid klockan 11. O jag vet inte vad jag gör om dom bara skickar hem mig för nu  jag helt slut:( Orkar inte mer. Nu vill jag ha ut bebisen!
Mamma tyckte jag skulle vägra gå därifrån utan att bebisen kommit ut. :)
Jaja, nu hinner jag inte skriva mer. Ha en bra dag alla!

*KÄRLEK*

Publicerad 2009-08-13 16:09:11 i Allmänt,

Mina små älsklingar! Syskonkärlek är sååå härlig!


VAD VORE SOLSKEN ,
VAD VORE GLANS,
OM INTE LILLA MOLLY OCH THELMA PÅ JORDEN FANNS?

Trötta små tjejjer

Publicerad 2009-08-13 16:02:47 i Allmänt,


Ja, mina trötta små tjejer slumrade till här innan. O ja, alla sätt är väl bra utom de dåliga? Men jag får nog erkänna att jag tycker nog Molly valde ett bra mkt bättre ställe att sova på än Thelma;)

Var på bedömning inne på förlossningen i går

Publicerad 2009-08-13 13:48:17 i Allmänt,

I går tröttnade jag på dessa förbannade förvärkar som gör ont utan att göra någon nytta! Så vid halv tolv ringde jag in till förlossningen och berättade vad min bm sagt (dom blev helt stumma) o så berättade jag hur jag mådde psykiskt o fysiskt just nu. Efter ett kort samtal med bm så sa hon att hon tyckte jag kunde komma in på en bedömning i allafall.
Så jag ringde hem älsklingen (som jobbade) och gick för o hämta Thelma på dagis.

När älsklingen kommit hem o jag plockat ihop lite till tjejjerna så åkte vi o lämnade av Thelma hos min syster. (Molly som varit i Halmstad skulle bli avsläppt där hon med, av Staffan)
Sen åkte vi till Växjö. Efter en burgare till älsklingen, som var jättehungrig, så var vi då "äntligen" framme vid förlossningen. Där kollades blodtryck o sen sattes ctg som dom mätte i ca 30 minuter. Bebisens hjärtljud var jättebra (SKÖNT!)
Sen kom en läkare o gjorde ul för o kolla hur mkt fostervatten där var/är o så allt verkar bra med liten. Vilket det gör - återigen SKÖNT!
Sen gjorde hon det jobbiga, dvs undersökning på hur mkt kroppen var/är mogen. O nä, inte tillräckligt för att sättas igång. Snyft o böl. Tårarna forsade för nu har jag så ont o får inte sova!
Jag tjöt mig igenom besöket (trött o sliten o skiträdd för förlossningsavd) o läkaren o bm var SÅÅÅÅ gulliga o förstående! Läkaren sa att bebisen mår bra så för den skull behöver man inte sätta igång förlossningen, men ibland måste man ta större hänsyn till hur mamma mår och i slutänden kan det därför vara bättre för både mamma o barn att sätta igång en förlossning. Sen tillade hon: O jag ser att du mår riktigt jäkla skit, och jag bryr mig verkligen! Men hon ville att jag i första hand skulle få sova så jag fick med mig värktabletter och sömntablett till natten. (i går o tills i natt) o så fick jag en tid för ny bedömning i morgon kl 11! O så sa hon att är det lika skitjobbigt så bara hör av dig, ju mer du tjatar desto mindre kommer vi stå emot att sätta i gång dig O bm var så gullig o satt länge med oss o pratade efter allt var klart. OCH dom hade läst igenom min förlossningsplan NOGA! Vi gick igenom den och hon tyckte den var bra och genomtänkt!
Ja, det känns faktiskt helt ok ÄVEN om jag har ont. Önskar bara så att kroppen påverkats lite så dom sätter igång det i morgon!

Har tvingat mig att traska runt på marknaden som är här i dag ,för o köpa marknadsgodis till älsklingen som jobbar o sliter, så kanske kanske har lilla bebben "hoppat ner ett snäpp" så kroppen blivit lite mer mogen tills i morgon. Man vet ju inte o det är ju värt ett försök i allafall;) Det sägs ju att man ska röra på sig så jag testade:)
Trött e jag nu, trött på att ha ont o vara så sliten. Vill gärna ha tillbaka mig själv nu;)

Bm besöket klart:(

Publicerad 2009-08-11 20:09:42 i Allmänt,

Då var bm besöket avklarat för den här gången:(  
Allt verkar ju bra med liten i magen och DET är ju det viktigaste så klart!

Men min bm bedömde inte att jag var mogen. Och lyckades skrämma upp mig ytterligare, grattis till henne! Hon gjorde undersökning o sa att jag var liiite mer mogen än sist. Sen säger hon (med sitt förbannade jävla leende) :
"Men hos en omföderska som dig säger ju det ingenting egentligen för det kan ju starta pang bom o gå jättefort. Vem vet det kan ju typ starta i kväll!"

Mmm...tack för DEN! Då VET hon att min största SKRÄCK är att det ska gå fort!
Jag känner mig jätterädd nu igen, o det med igångsättning var ingen idé alls just nu tyckte hon utan det kan vi KANSKE prata om på måndag! (Om du kommer då, det vet man ju aldrig, tillade hon)
Nu känner jag mig som jag är tillbaka från början igen o inte blir tagen på allvar. Hon pratade som om igångsättning bara var nått jag skulle få EVENTUELLT o inte alls något planerat. Nä, nu skiter jag i det här. Har tappat lust o ork att längta. Säger upp mig nu!

Lite prat om Thelma

Publicerad 2009-08-11 10:37:27 i Allmänt,

Åh, härligt väder i dag! Regnar o e lite så där mysigt "höstigt". ÄLSKAR hösten måste jag bara tillägga;)
I dag ska jag till bm vid två (som jag sagt innan) Ska bli spännande o se vad hon säger. *Hoppas hoppas hoppas*

Thelma var lycklig o komma till dagis i dag igen:) Hon behöver verkligen det avbrottet nu. Att få busa av sig ordentligt. Men det var så himla kul i går m för nu kan hon verkligen BERÄTTA vad hon gjort på dagis o hur dagn varit. Innan frågade man om hon haft kul o hon sa "aaa" Nu när jag frågade om hon haft kul sa hon: KUL, letit sanden, dungat, lycklat  (översättning för er som inte kan "Thelmaspråk" : Kul, har lekt i sandlådan, har gungat och cyklat) Det är så härligt att se hur mkt hon utvecklas hela tiden!
I dag ska mamma hämta henne på dagis. Skönt. Så slipper jag en liten promenix i allafall, för nu gör det AJ! O Thelma är inte alltid den lättaste att få med sig hem heller, hihi. O tålamodet är lite sämre nu kan jag erkänna. (Fast jag har nog ändå ett jäkla tålamod med henne för jag biter verkligen ihop)
Hur som så var Thelma sååå lycklig för att mormor skulle hämta henne i dag! Det var det FÖRSTA hon sa i morse när jag väckte henne:) Och det första hon sa till "dagisMaggan" med (fröken)

Nä, nu ska jag försöka vila lite innan jag ska göra iordning mig.
Håll nu tummarna för mig snälla;)

Aj! Trött nu!

Publicerad 2009-08-10 21:13:42 i Allmänt,

Jahapp borde väl skriva något fyndigt här nu då, men nä jag varken orkar eller finner inpiration (eller är det samma sak kanske?) Gör bara en kort sammanfattning av lite surrande tankar i huvet.
Dagen har varit ok. Thelma hade haft det jättebra på dagis verkade det som:) Men helt ärligt bävar jag lite för att promenixa dit i morgon för det gör verkligen AJ nu! Pinvärkar sen i fredags börjar verkligen göra sitt på kroppen. Sliten o trött. Får inte sova på natten heller för det gör ont o är obekvämt att ligga ner:(
Nä, nu får gärna bebisen ta o komma. (Vi HAR tom bestämt namn nu ju! Det ni!)

I morgon ska jag till bm i allafall. Mamma kör mig. Känns lite skönt att hon e m iallafall iom att inte Stefan kan följa med i morgon, han måste ju jobba:)
Hur som så hoppas jag att bm bedömmer att kroppen är redo för igångsättning för nu orkar jag inte gå så här längre:( Annars kryper jag ner under täcket o vägrar gå upp förrens bebisen tänker komma UT!

Nu ska jag gå o försöka sova nån timme eller så (jag vet iallafall hur vårt sovrumstak ser ut för det har jag glott i mååånga timmar kan jag lova)
Natti natt, o du håll gärna tummarna för mig i morgon!

Thelma börjar på dagis igen

Publicerad 2009-08-10 08:06:42 i Allmänt,

En underbart glad liten tjej som dansar här brevid mig i dag! SÅ uppspelt o glad för att hon "äntligen" ska tillbaka till dagis! Ja, äntligen för henne alltså. Jag tycker det är supermysigt o ha henne hemma. Men samtidigt så behöver jag nog vila o bara vara lite ifred oxå:) Hur som så har hon klart roligare på dagis just nu för urk o blä va trist jag är nu. Ska passa på att sura av mig riktigt ordentligt när hon är på dagis, o Stefan jobbar o Molly e kvar hos pappa.
Apropå Mollan, så saknar jag henne massor nu!!! Länge sen vi var ifrån varandra så här länge. Hon har varit hos Staffan sen förra söndagen. O skulle kommit hem i går, men ville stanna tills onsdag. O SJÄLVKLART får hon det! Jag VILL att hon ska hinna träffa sin lilla pappa så mkt som bara är möjligt ju, för dem bådas skull o för Kajsas skull med:) Mn likt förbannat så saknar jag ju henne;)
Nähä, nu ska vi ta o pallra iväg till dagis!

Hmm...detta tjatande om namn

Publicerad 2009-08-07 19:11:57 i Allmänt,

Ni måste bli tokiga på mig! Namn namn namn! Men vet ni att nu TROR jag vi har två flicknamn o välja mellan. Känns lite mer hanterbart;) O pojknamn har vi ju inte så många så d går nog oxå o välja där:)
Avslöjar inte namnen nu, för vi får ju se när h*n kommer:)
Men jag VET att det ena flicknamnet kommer vara ett sånt namn som tar lite tid för folk att gilla. Haha, d bjuder jag/vi på. Det var så m MOLLY när Staffan o jag valde det namnet till henne för just då var d "ingen" som hette det. Uppsvinget på det kom ca 4 år senare.

Svammel från mig

Publicerad 2009-08-07 11:17:45 i Allmänt,

Åh, borde gå ut i solen ju! Lillan vill säkert det. Men jag orkar ju inte:( Jag är helt slut o så fort jag reser mig så känns det som om bebisen försöker bryta sig ut. AJ!
Men jag får väl försöka tvinga ut mig ändå kanske? Som tur e slutar älsklingen tidigt i dag så han kommer ju hem runt ett i dag! Jippie så härligt o ha honom hemma. Känns så tryggt o gosigt på ngt vis!

Ja, d blir inte så roliga inlägg här just nu. Händer inte för mkt. Har ont som attans, men orkar inte gnälla för mycket. 11 dagar till bf men det känns som det aldrig ska ta slut:( Suck suck, jaja jag ÄR lycklig o jag älskar mitt liv men just nu är jag rätt OFF måste medges. Vill helst bara vara för mig själv o göra det som passar mig. Man blir allt lite ego så här i slutet:)

Förresten så har jag ju lite bilder på min fina mamma o Thelmisen sen i går när vi var hos henne! Vi hade en jättemysig em o lilla mamma bjöd hela familjen på middag oxå! SÅ gott o så skönt o slippa stå o laga mat i värmen.

"Gamla bilder"

Publicerad 2009-08-07 10:32:43 i Allmänt,

Hittade lite "gamla" bilder som jag glömt o lägga upp här. Ja, inte jättegamla, nån månad kanske, men jag tänkte att jag slänger ut dom här nu!


Världens sötaste sambo hade stannat vid vägkanten o plockat dom här till mig för nån månad sen när han var på väg hem från jobbet:) SÅ mkt vackrare o mer omtänksamt än köpta blommor om du frågar mig. Älsklingskillen!


Lite bilder från när vi var i Växjö med Staffan o Kajsa (Mollys lillasyster) o lekte i en jättfin lekpark där!


Stefan o Thelma när vi var i sjöparken i Lenhovda


Min älskling Molly!

Knyckt tidsfördriv;)

Publicerad 2009-08-06 12:01:49 i Allmänt,

När du svarar, kom ihåg att du bara får använda ETT ord som svar.
Bara ett.
Det är inte så lätt som det verkar!


1. Var är din mobiltelefon? bordet
2. Var är din äkta hälft?: jobbet
3. Ditt hår?: uppsatt
4. Din mamma?: underbar
5. Din pappa?:  snäll

Namnlista

Publicerad 2009-08-06 11:20:16 i Allmänt,

Hmm...bebisdagen närmar sig för varje dag o det där med namn är helt hopplöst:(
Här är en lista på lite namn som jag tycker om. (Stefan är säkert mer svårövertalad)

Elia
Anny
Vendla
Fiona
Freya/ Freyja
Märta
Astrid
Elsa
Isolde
Miranda
Havanna
Savannah
Bianca
Ottilia
Lilja
Alice/Allis
Tekla
Tyra-Li

Svante
Valdemar
Vidar
Arvid
Sune
Stig
Alfons
Olle
Otto
Algot

Ja, jag vet att jag gillar "gubb" o "tant" namn, men men:) Vilka tycker NI passar bäst med Molly o Thelma?

En solig dag!

Publicerad 2009-08-05 11:30:44 i Allmänt,

Solen skiner och himlen är så blå så blå! Härligt väder med andra ord (även om jag iofs älskar d flesta väder)
Jag har lust att göra så mkt, men orkar ju inte:( ÅÅÅÅHHHH så trist!
Tur man har trädgård i allafall! För då kan man åtminstone gå ut o njuta av värmen o solen utan att behöva ge sig iväg för långt. Tänkte gå ut nu snart så Thelma får "hoppa av sig" lite på studsmattan. Perfekt för en aktiv busig 2-åring! O jag kan sitta på en stol o njuta av solen o av min fina dotter!

(ÅH DET ÄR EN SKÖLDPADDA PÅ BOLIBOMPA; SAKNAR VÅRA!!!, var bara tvungen att säga d apropå ingenting)


Tillbaka till vår dag! Som sagt så ska vi gå ut i solen nu tänkte jag. Hundarna tycker oxå det är så mysigt när vi är ute tillsammans med dom. Då busar dom extra mycket och springer extra fort:)
Hur som så ska jag nog testa att göra blåbärsgelé senare i dag för Hanna säger att d ska vara gott m så d litar jag på;) Verkade rätt enkelt o göra m:)

Nähä, solen lockar! Vi höres!

Ståbräda

Publicerad 2009-08-04 12:43:50 i Allmänt,

Vill ha en ståbräda till vagnen förresten! Har kollat lite, men inte haft råd just nu. Ja jag dom kostar inte så mkt, men just nu så kändes d inte som prio ett. Men nu ångrar jag ju mig såklart! "Måste" ju ha d tills jag ska gå m både bebben o Thelma till o från dagis o handla o så. För syskonvagn känns mest onödigt stort o klumpigt m tanke på att Thelma inte är nån vagnfantast om man säger så;) Men ståbräda att vila små fötterna på, d får vi nog ta o införskaffa. Frågan är bara när vi ska hinna det? Hmm...ja det är "stora" problem vi har;)

Typ nått sånt här menar jag alltså!

En "ingenting" dag;)

Publicerad 2009-08-04 11:44:28 i Allmänt,

Det händer inte för mkt här hemma just nu. I dag känner jag bara för att inta soffläge och bara va. Så ja, det tänker jag minsann göra. Thelma tittar på Emil i Lönneberga o Lotta på Bråkmakargatan (ja inte samtidigt såklart!) En o annan bok hinner vi såklart oxå m! O mellan varven leker hon lite med Doris, kastar boll o sånt. Malte är lika slökorv som sin matte så han myser här i soffan m mig;)
Nu tog Thelma på sig sina foppatofflor, tog sin "gosehund" o en korg o ska på "nad" tydligen (dvs promenad ut på altanen, hihi sötis!)

Städade gjorde jag i går, tog alla golv nere o toan o så. Så jag känner att jag kan tillåta mig att vila idag för d känns i kroppen i dag. O Stefan får dammsuga uppe i dag för d e nog inte så bra att släpa upp tung dammsugare för trappan när jag redan har så onda sammandragningar heeela tiden:( Får väl inse mina begränsningar även om d bär emot.
Så i dag har jag fått "order" av älsklingen att bara slappa o ta d lugnt. Så jag får väl göra det då. Har knappt sovit i natt heller ju. Halsbränna så man kräks, onda sammandragningar o detta eviga jäkla kissande stup i kvarten! Tjatigt!

Fick iofs 4-5 liter blåbär av Staffans mormor i går så kanske gör jag ngt med dom? Hittade recept på blåbärsgelé, undrar om d e gott? O lite sylt kanske man skulle göra? Sen fryser jag nog in lite m för d e så gott o ha i paj o liknade framåt hösten. Påminner en lite om sommaren då i höstrusket (som jag älskar o faktiskt längtar lite till)
Nähä, nu ska jag fortsätta kika på Emil m Thelmisen;)

15 dagar

Publicerad 2009-08-03 13:18:07 i Allmänt,

Ja, jag vet att det är ett evigt tjatande på mig om hur många dagar det är kvar till bf (beräknad födsel). Men jag är trött på detta nu o uttråkad så att räkna dagarna känns väl lite befriande kanske? ;)
I dag är det 15 dagar kvar! Tjooo! O nästa vecka ska jag till bm på bedömning för o se om förlossningen kan sättas igång snart. HOPPAS!

Våran helg har varit så mysig!

Publicerad 2009-08-02 13:51:55 i Allmänt,

Vilken mysig helg vi haft! I fredags var vi (Stefan, jag och barnen) med mamma i Vxö. Vi var först o lämnade av kattungen som nu äntligen fått ett eget hem:) Dom verkade jättegulliga. Ett äldre par, runt 55-60 kanske. Dom var så glada i honom o han verkade helt nöjd att följa med dom. (Men jag ska ringa i veckan o höra hur d går för dom, kan inte låta bli)
Hur som, när vi lämnat av "Tusse" som han ska heta så åkte vi till Leos lekland! O jisses va barnen busade! O mormor var minst lika glad hon;) Hon åkte rutschkanor, hoppade studsmattor o hoppborg, byggde med jätteklossar, o badade i bollhavet med barnen:)
Vi åt lunch där med och fikade. Sen när barnen var lagom trötta o nöjda åkte vi till City gross o handlade lite smågrejjer.
Väl hemma åt vi lite kräftor o kollade på film på kvällen, en mysig kväll!
I går hade vi en riktigt härlig lördag. Vi var med Rickard o Catta o barnen på utflykt. Först åkte vi till en slottsruin. Jättevackert o så hade vi fika med oss. Solen strålade o barnen lekte o vi satt i solen m kaffekorg (vuxenpoängsord?) o bara hade huuur mysigt som helst!
Efter det åkte vi vidare till ett ställe som heter "Helvetets håla". SÅ VACKERT!!! En rätt lång väg att gå på snirkliga leriga stigar innan man kom fram till "stupen" men oj va fint! Men tom jag som aldrig brukar få svindel direkt kände av svindel. Jisses så HÖGT! O nere i dalen rann vattnet så stilla o fridfullt. Ja, riktigt vackert var det som sagt.
Så efter en lång promenad (o svägerska o bror som nog var lite nervösa för en skogsförlossning, hihi) så åkte vi vidare till gråtande stenen, men den grät minsann inte. Kanske var fel sten? Vem vet.
Sen åkte vi till Triabosjön så barnen fick bada. O det var faktiskt riktigt skönt i vattnet!
Efter badet åkte vi hem o gav hundarna mat o rastade dom. Sen blev vi bjudna på middag av Catta o Rickard - gulliga dom! Så himla gott! Som alltid när man äter där;)
Vi var där några timmar, snackade lite skit o skrattade en massa. Molly o Elinda ville sova över så Mollan stannade kvar där. Vi andra, jag Stefan o Thelma, gick hem i den ljumma sommarkvällen.
Thelma somnade omedelbums sen vi kommit hem. Fullkomligt slut efter en så rolig dag! Stefan o jag hade mys o kollade på nån film som gick på tv. Trötta o nöjda m en UNDERBAR DAG gick vi så o la oss:)
I dag, söndag, fixar vi o donar lite här hemma. Eller ja, mest Stefan som donar o jag som pekar:( Jag e sååå trött i kroppen i dag. Börjar bli tjatigt m stora gravidmagen nu.
Hur som så ska vi städa/torka ur alla köksskåp i dag tänkte jag, för urk va äckliga dom blir efter ett tag. O d e rätt skönt o ha d gjort innan liten kommer;)
Hoppas NI har en bra söndag m.
Kram på er, vi höres

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela