Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Nyår!!!

Publicerad 2009-12-31 13:15:09 i Allmänt,

Gott Nytt år alla vänner:) Hoppas er nyårsafton blir fin och mysig!
Här blir det en lugn och mysig nyår. Stefan o jag har valt att vara själva med barnen (inte Molly som är hos sin pappa i år) Lugnt o skönt o barnen kan lägga sig när dom vill;) (Vi HAR faktiskt blivit bjudna till goa vänner, men just i år kändes det som vi ville vara hemma, tack för inbjudan dock!)
God mat är ju klart ett måste en afton som denna. Detta är vad som står på menyn hos oss nyårsafton 2009:

Nyårsmeny - 2009

Förrätt:
Parmaskinka med rostade pinjenötter,
riven parmesanost, creme fraiche och kiwi

Varmrätt:
Fetaostgratinerad fläskfilé på spenatbädd
Bakpotatis med rödlökssmör
Broccoli

Efterrätt:
Pannacotta med vit choklad
Blåbär

Snacks och plockmat:
  • Kiwitärningar med fetaost
  • VitlöksCrostini med rostad bacon och kiwicremefraiche
  • Baconknyten med kiwi

Hoppas nu ni får ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!
Kram på er alla fina vänner<3

Uppdatering i bilder

Publicerad 2009-12-17 18:14:25 i Allmänt,

Vårt liv går på. Tyvärr hinner jag inte sitta här så mkt som jag önskar, tre små barn tar sin lilla tid;) Underbart, men slitigt ibland. Tänker inte ljuga. Jisses va trött o sliten man känner sig ibland. Men dom e goa o mysiga ju m såklart!
Tänkte att jag tar o uppdaterar er här m lite bilder.


Snön har kommit hit:) Barnen busar för fullt i snön, så kul för dom! Molly e i pulkabacken just nu tom:) Men det är inte så kul när man trillar i snön tycker Thelma



I tisdags var vi på bvc. Vinga har dippat lite i vikt, men iom att amningen ändå funkar känns tillägg onödigt. Så nu har vi börjat introducera lite gröt. Hon gillar det och smaskar på för fullt;)

Hon blev lite kladdig på tröjan så sen fick hon sitta utan;)



I veckan har vi julpysslat lite. Några julgransprydnader, o så pepparkakor o marsipanfigurer;)

Vinga hjälpte oxå till;)


Thelma hade sin sista dag på dagis i dag. (hon börjar på föräldrakooperativet Familjelyckan efter nyår) Vi gav fröknarna varsin liten "påse" med hemmagjord marsinpanfigur, kola, o julgranshänge. O så en ros m personligt kort till var o en. Kändes sorgligt även om man känner att man gjort rätt val.

O i morgon börjar jullovet för Mollan. Jag ska gå till kyrkan på morgonen o lyssna när dom sjunger, mysigt!

Ha en fortsatt bra kväll. Själv fick jag ett knäppryck o ska måla vardagsrummet nu, hihi:)

Molly har trillat o så nytt dagis!

Publicerad 2009-12-02 13:12:36 i Allmänt,

I går trillade Molly baklänges ner för en stentrappa i skolan! Dom hade ringt efter Stefan o bett honom komma o hämta henne. Först blev jag inte så orolig när jag fick höra, trodde hon snubblat o slagit sig lite typ på nått knä lr så. Men så fick jag höra vad som hänt. Hon o Gustav hade lekt o så stod hon högst upp vid en trappavsatts. Så tappade hon balansen o trillade baklänges rätt ner i trappan o rullade några trappsteg innan en tjej från 6:an kom o stoppade henne. Efteråt mådde hon illa och var väldigt blek så hon fick gå hem.
Vi ringde sjukvårdsrådgivningen o då fick hon dataförbud, tvförbud och läsförbud i 24 timmar eftersom d anstränger hjärnan väldigt. Så d har ju varit poppis, hahahaha:)
Hur som, nu mår hon bättre o verkar återställd för nu orkar hon tom bråka m lillasyster igen;)

I måndags var vi som sagt på möte. Ang att byta över Thelma till föräldrakooperativet här. Och ja, vi fick plats!!! :) Känns kanon! För jäklar va trött jag e på kommunens jäkla omändringar o indragningar stup i kvarten. Dagispersonalen e d inget fel på, dom har varit kanonmysiga. Jag har alltid tyckte om Thelmas dagis, men Familjelyckan (som hennes nya heter) har ju såååå mkt större lokaler, hemlagad mat (där barnen får äta sig mätta!), hembakt bröd till frukost, det är platsgaranti för syskon o så har man nått o säga till om själva plus att d är gratis. Som d e nu känns d som man lägger mkt pengar på dagis o så e hon knappt där ens. Plus att man vet ju inte ens om man får ngt dagis åt Vinga sen annars. Så efter nyår börjar Thelma skolas in där. Ska bli kul. Kände mig dock som en riktig jävla skitstövel i går när jag berättade på dagis att hon ska sluta. Snyft o böldag var d i går;) Jaja, d är verkligen INTE för personalens skull jag gör detta. Men å andra sidan måste jag ju tänka på vad som verkar bäst för mitt barn! O inte tippa på tå för att inte såra fröknar. Dom gör sitt jobb, men m tanke på hur sjukt långa köer d är här till dagis så borde d ju knappast vara så att platsen blir tom;)
Jaja, hoppas detta blir bra. Men eftersom vi funderat på det länge från o till o nu äntligen bestämt oss känns d skönt ändå;)

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela