Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Bebisdagen närmar sig!!!

Publicerad 2009-07-30 21:01:00 i Allmänt,

19 dagar till bf i dag! 
Vad hände? Tycker det var i går vi satt o stirrade på stickan med bultande hjärtan och halv panik;) Nu får vi snart möta vårt lilla mirakel och jag har nog knappt ännu fattat att vi ska välsignas ännu en gång!
Konstigt hur livet tar ut sina små överraskningar ibland. Ja, jag tror på ödet! Klart som tusan att ödet avgjorde att just vi skulle få vår lilla "hoppsan" :)
Åh, äntligen börjar jag längta på riktigt!!!
Kom nu lilla skruttis!

Vardagshjältar/hjältinnor!

Publicerad 2009-07-28 09:32:41 i Allmänt,

Så fjuttigt mitt lilla liv kan tyckas vara egentligen! Här sitter jag och skriver om vårt vanliga liv. Som rullar på så fint så men ändå - VANLIGT!
Man gnäller över småsaker, man hittar fel hos sig själv, man blir irriterad på folk, man gnäller över sin stora gravidmage som är i vägen. Men VARFÖR? Jag fattar inte det. Så finns det människor som kämpar med att bara överleva dagen, varje dag!
Riktiga hjältar/hjältinnor! O jag, vad blir då jag? Blir jag mindre bra, mindre viktig, mindre hjältinna? För att jag välsignats med en frisk kropp, en snäll man, friska barn, möjligheten/gåvan att kunna bli gravid, ett lugnt o fint liv. Nej, det är klart att jag är lika viktig som vem som helst, men tanken på hur lätt allt kan ändras är ändå rätt så läskig egentligen.
Jag beundrar er som kämpar, jag beundrar er som orkar!
Jag är stark och jag har kämpat. Inte mot livet, men mot livets hårda skola. Jag ser så glad ut, jag ÄR glad. Men ingen ska komma o tro att mitt liv varit en dans på rosor (lr jo d har d för jäklar va d måst stickas, hua)
Jag har gjort val, jag har bitit ihop och jag har gråtit, jag har slagits med ord och ja jag har vunnit!
Till Er som kämpar, till Er vardagshjältar/hjältinnor: Ni ÄR så ...ja...så, så fantastiska!

Jasas, Hanna!

Publicerad 2009-07-25 16:25:52 i Allmänt,

Vill bara tacka Hanna för alla söta o snälla kommentarer som du lämnar här! Tänk vad några ord kan värma en dag, dina ord, tankar och ditt stöd värmer!
Tyvärr är jag lite dålig på att läsa o kommentera själv just nu, har så mkt annat att fixa med. Men det ändrar sig i sinom tid och tills dess hoppas jag du vet att ditt engagemang värmer verkligen och jag tänker på dig o din familj även om jag inte hinner läsa din blogg dagligen;)
KRAM

Äntligen nån som förstår!

Publicerad 2009-07-23 20:53:40 i Allmänt,

Yes, yes, yes! Var hos läkaren i dag för förlossningsförberedandesamtal. Var helhispig o nervös:( Men d hade jag ju inte behövt vara ju! Hon var hur gullig o förstående som helst! Får erkänna att när jag först såg henne så blev jag än mer nervös för hon såg så sträng ut! Det var med en stoooor klump i magen och skakiga ben jag gick in på läkarens rum. Som tur var så var älsklingen  md! Men när vi pratat i kanske högst fem minuter så sa hon: "Klart du ska få bli igångsatt om det är vad du önskar!" O i samma ögonblick hon sa det så släppte den stora stenen och jag kände bara ÄNTLIGEN, äntligen någon som förstår!
Så from nästa vecka ska min bm göra tätare kontroller o så fort kroppen är redo så bokas jag in på sjukhuset för igångsättning:) Iiii, så spännande o läskigt! Men äntligen kan jag slappna av ändå.
Nu närmar det sig på riktigt!

PS:

Publicerad 2009-07-22 11:14:59 i Allmänt,

i dag är det bara 27 dagar kvar till bebisdagen! Tjohoo, o fan va läskigt på exakt samma gång!

Här rullar dagarna bara på

Publicerad 2009-07-22 11:12:43 i Allmänt,

Ja, ursäkta att jag inte skrivit på ett bra tag nu! Men Stefan har semester o tiden har gått åt annat. O i går låg jag avdäckad av matförgiftning:( Bläk! MIndre kul, särskilt när man e höggravid o otymplig som d är. Men men, idag e jag mkt piggare iallafall. Har tom vågat mig på att äta några rostade mackor. Mums!

Vad har vi annars hittat på? Hmmm...inte några större grejjer. Varit på marknad m ungarna i lördags, d uppskattades. D Thelma tyckte bäst om var att d fanns en helikopter där! Hon är ju tokig i helikoptrar o var helt salig när hon fick se en riktig på så nära håll;)
Mollan köpte lite smällare, massor av godis o sånt där man sprayar så kommer d som trådar, va heter d?
Thelma fick en heliumballong o var så lycklig.

I går åkte Mollan till farmor o farfar för övernattning. O i dag ska dom vidare till Halmstad o hämta Kajsa för att fortsätta mot hemligt mål (som jag råkar veta är Tivoli i Köpenhamn, m övernattning på hotell - dom kommer bli överlyckliga)

Just nu är Stefan o Thelma ute o klipper gräset. För vi har fått låna gräsklippare av min kusin. Helt hopplöst o vara utan ju:(
Men hur som så blir d fint. Jag ska hoppa in i duschn o sen ska jag tvinga mig ut i värmen. Måste orka! :)

I morgon ska jag till dr i Vxö på förlossningsförberedande samtal. Lite (läs mkt) nervöst. Men d fixar sig nog.

Nähä, duschen nu då.
Ha en fin dag!

Oj

Publicerad 2009-07-12 16:46:54 i Allmänt,

i dag är det bara 32 dagar kvar till bebben "ska" komma! Jisses så fort d går egentligen. Så m andra ord är troligen vår bebbe här inom 46 dagar även om jag går över. Eftersom dom brukar sätta i gång d om man gått över 14 dagar:) Härligt o snusa bebbe :)

Dålig på att blogga just nu

Publicerad 2009-07-11 20:19:22 i Allmänt,

Har lite mycket i huvet just nu så jag e ingen superbloggare just för tillfället. Många saker som tar upp min vakna tid. (Som är rätt mkt eftersom jag inte kan sova så bra längre) Bla har jag börjat fatta att jag faktiskt ska bli mamma igen om sådär 5 veckor. Iiiihhh, läskigt o underbart! Inte mkt som e klart på den fronten, men jag känner mig inte stressad. D hinns:)

Sen har jag lite annat o tänka på m men d känns som d får stanna hos mig o de närmsta med respekt för dem. Men jag skriver detta för att d kanske ger er en förklaring om varför jag kanske inte bloggar så mkt. Men kika in då o då för rätt vad det är...
All värme o omtanke till Er! Kram

Nektariner

Publicerad 2009-07-09 12:02:33 i Allmänt,

Har fått dille på nektariner tror jag. Skulle lätt kunna klämma i mig fem på raken, men jag hejdar mig vid tre:) Skulle kunna leva på nektariner just nu. Mat smakar inte o inget annat heller typ. Men frukt  mums. Särskilt nektariner:)

Semester!!!

Publicerad 2009-07-09 11:51:40 i Allmänt,

Ja, i dag jobbar Stefan sista dagen innan han får tre veckors semester! Så mys o få ha honom hemma lite. Älskar o dela dagarna med honom, han e så rolig o snäll! O nu när jag börjar känna av graviditeten (i form av trötthet, andnöd o annat kul) så blir d lite extra skönt o ha hans hjälp här hemma med.
Kommer bli lugnt på utflyktsfronten dock, för jag orkar verkligen inte fara i väg. Blir kanske nån kort dagsutflykt i så fall.

Regn

Publicerad 2009-07-09 11:35:03 i Allmänt,

Åh va mysigt väder! Regnet öser ner o d e så där burrigt o mysigt, hihi. Älskar regn! Men m tanke på hur alla gnäller på det vågar man ju knappt säga att man gillar det:) Men jag erkänner det här nu, jag ÄLSKAR regn!

Röntgen forts.

Publicerad 2009-07-07 14:46:15 i Allmänt,

Doktorn som vi hade när Thelma hade lunginflammaton ringde innan o sa att han tittat på röntgenbilderna o att allt var så fint så! Så nu behöver vi inte tänka mer på det, sååå skönt! Även om man inte trodde att d var ngt så är d så skönt o få det bekräftat. Han önskade oss en trevlig sommar o var verkligen supertrevlig. Så skönt att han ringd, känns så mkt mer personligt än bara ett brev tycker jag.

Thelma ska sova hos mormor

Publicerad 2009-07-07 14:18:18 i Allmänt,

Nu har jag varit o lämnat Thelma hos mamma. Hon var så glad, puttade ut mig genom dörren, haha. Skönt när d e så istället för tvärtom. Men Thelma älskar o vara hos mormor. O när mormor sa att dom skulle äta ostbågar i kväll skn Thelma upp som en sol. Mysigt för dom båda verkligen! Kommer säkert gå kanonbra. Bara jag som kommer sakta min lilla höna så jättemycket i morgon bitti. Men ska bli skönt o få sova ut o ta det lite lugnt. Känner att jag behöver vila upp mig för jag kör på som vanligt o jag är ju faktiskt höggravid nu! Både jag o bebben behöver nog slappna av lite kanske:)
Nähä, nu ska jag ta o göra en smarrig potatisgratäng med massa vitlök o grädde, mums! Måste ju ha lite mys när vi e helt själva i kväll jag o hjärtat mitt!

Röntgen

Publicerad 2009-07-07 10:33:50 i Allmänt,

I går var jag i Växjö med Thelma för uppföljningsröntgen av hennes lungor. Hon hade ju lunginflammation för ca 8 veckor sedan o då vill dom gärna kolla m röntgen så d läkt hlt som d ska. Jättebra att dom  noga tycker jag! Särskilt sånna små kan ju inte säga hur d känns heller.
Mamma var så gullig så hon körde oss. Vi hade ju tagit bussen om d inte vore för att jag inte får vara med inne på röntgen nu när jag e gravid. Så mamma var m Thelma inne i rummet. Stackarn hon fick stå på knä en lång stund, o hon som har ont i sina knän. Men hon var lika glad för d. Hon är verkligen en toppenmormor!
Vi fick ju inte svar på direkten, men jag tror nog d e bra för d verkar som hon e helt pigg. Får svar hemskickat om några dagar.

Mardröm:(

Publicerad 2009-07-07 09:55:35 i Allmänt,

I dag vaknade jag vid 5.50 av att Thelma gallskrek. Självklart gick jag o hämtade henne, men hon var otröstlig:( Ropade "pappa pringer" (pappa springer) o tårarna fullkomligt forsade ner för kinderna. Lillan, hade drömt mardröm! O Stefan hade ju redan åkt till jobbet så hon fick ju inte se att allt var ok m honom. Jag kramade, pussade o försökte avleda m allt möjligt, men d var helt lönlöst. Till slut, efter nästan en timme, somnade hon på pappas sida av sängen insnord i hans täcke. O sov ytterligare 1½ timme. Vaknade jättepigg o glad som om inget av det som utspelade sig några timmar tidigare hänt. Skönt att dom glömmer fort i allafall!

60-års fest!

Publicerad 2009-07-06 20:26:38 i Allmänt,

I lördags var vi hos kära pappa o firade hans 60 års dag. En mysig kväll med trevligt sällskap, roliga konversationer och underbart mkt gott att äta;)

Min fina pappa


Farbror m fru o faster m man:)


Min fina älskling var så fin!


Kusinerna lekte o hade kul


Min bror o syster!

Gårdagen o pappa fyller 60 år!

Publicerad 2009-07-03 10:52:20 i Allmänt,

I går var en jättemysig dag! Duktig var jag med o tog tjuren vid hornen o städade här hemma. Tog golv o sånt riktigt ordentligt trots värmen, skönt o ha det gjort!
Vid kvart i två kom Camilla från Halmstad o hennes döttrar Agnes o Amanda. VI fikade på jordgubbb/rabarberpaj,
sen mös vi i trädgården hela em. Molly, Agnes o Amanda badade i massor o Thelma lekte med vatten i sin pool. 

På kvällen var Thelma helt slut så vid kl sex stöp hon i säng efter en dag i solen med massa bus o stoj.
Stefan, jag o Molly tog ett lång svalkande kvällsdopp. Sååå skönt o avsvalkande.

I dag ska Molly o jag till växjö i lite ärenden, ska passa på att handla lite kläder tills i mon med.

I dag fyller min pappa 60 år! GRATTIS LILLA PAPPA!!! Tänk, 60 år är rätt mäktigt ändå för tänk va mkt erfarenhet man hunnit samla på sig då!
Vi ska dit o fira honom i morgon. Kul o mysigt! Min faster o farbror kommer oxå (tror jag) o d e alltid kul o träffa dom för d blir inte så ofta man gör det.

Ja, ja nu ska jag sluta svammla här o gå o värma lite rester sen i går som vi ska ha till lunch. Kasslergratäng o ris blir det.  O sen kommer Stefan o Molly o jag åker till Växjö:)
Ha en bra em!

Tillväxtultraljud

Publicerad 2009-07-01 18:44:06 i Allmänt,

I dag har jag varit på tillväxtultraljud. Allt såg bra ut! Tjooho! Mamma var med och hon tyckte det var jättespännande och kul! Läkaren kändes proffsig och noggrann. Jätteskönt verkligen.
Han mätte huvudet, magen, lårben o en massa annat. Dessutom kollade han fostervattnet, som såg jättbra ut lagom mängd o så, o så kollade han flödet i navelsträngen som även det såg bra ut:)
Anar vem som nu bor i magen, men det håller vi nog för oss själva;)
H*n är inte jättestor, ca 10% över låg h*n. Så läkaren tippade på att den kommer väga ca 3900 när h*n är fullgången. Så ungefär som Mollan o Thelmisen då. Nu väger h*n 2490 gr ungefär.
Nu längtar man efter lilla hjärtat. 43 dagar till bf i dag!

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela