Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Villa = skilsmässa?

Publicerad 2009-03-31 14:22:32 i Allmänt,

En ny undersökning säger att villaägare separerar oftare än par som bor i hyresrätt.
Terri Herrer Eriksson på aftonbladet säger bla att hennes/deras vänner säger att hus är lika med:
"problem med värmepannan, om trasiga stuprör, fönster som måste skrapas, puts som trillar bort, träd som måste beskäras, utemöbler som ska oljas, kompost som ska ses över, buskar som ska planteras och en massa annat.

Eller om en annan villakompis uttryckte det:

- Från början var det ren rekreation att fixa med huset. Nu är det bara plikt."
Tragiskt, men jag tror iofs inte att dessa personer är ämnade till att ha hus då o att skylla en dålig kommunikation i förhållandet på villan verkar enl mig bara urbota dumt! Inte kan det väl vara så att jag o mannen är dom enda som hjälps åt med ALLT hemma? Inte kan väl vi vara dom enda som bråkar mindre sen vi flyttade till villa eftersom vi var så förbannat uttråkade i lägenheten? Nä, det köper jag inte.
Men nu när relationer är lika viktiga som soporna folk har i sopskåpet är det kanske inte konstigt att relationer påstås sluta i separationer pga villan? För nu har vi väl gått igenom alla andra orsaker? Pengar, barn, matlagning, diskning osv. Är det inte bara dags o inse att folk är så jä*la lata att dom inte ens orkar jobba på relationen o alltid letar efter något mer spännande, efter något bättre o efter något med mer status eller mer frihet?

"Tidsforskaren och sociologen Jörgen Larsson menar att äga en villa är mer tidsmässigt belastande än att skaffa ytterligare ett barn." (beror kanske på hur många barn man har då eller?)
Det påstås också att hus ger uppdelning i stället för samarbete. "Han jobbar ute, hon inne." DET var nog det knasigaste jag hört! Måste bo i ett förbannat konstigt villaområde då? För här är alla grannar, män som kvinnor ute TILLSAMMANS! Hör o häpna;)

Terri avslutar sin artikel med: "Jag vill inte ha det så. Det är nog med jobb i livet som det är. Jag vill skruva ihop möbler tillsammans med min man, inte tvätta medan han skruvar (dessutom är jag bättre än han på att montera ihop saker). Jag vill inte fixa i rabatten. Och jag vill inte skiljas för att vi bråkar om stuprörsrenoveringen och vem som jobbar mest med garageinfarten. Jag vill helt enkelt inte."
O jag tycker bara det är tragiskt att det faktiskt finns folk som har så dålig grund i sitt förhållande att dom inte kan lita på att ta relationen längre o ändå kunna fortsätta samarbeta. Hade jag kännt så så hade jag också stannat i min lägenhet, utan vår altan, utan våran tomt där barnen kan springa barfota på sommaren, utan våran pool där hela familjen leker tillsammans, utan våran hammock, i en lägenhet där man måste smyga så inte grannarna störs, där barnen måste tänka på "hur" dom leker, eller där jag tvingas lyssna på grannens porlande urinkastning klockan tre på natten och tänka "åh va mysigt o bo i lägenhet!" NEJ tack till det säger JAG!
Säger däremot ja tack till harmonisk natur, grillkvällar i trädgården, möjligheten att plantera, odla, frihet, tystnad, minskad trafik, barn som springer i det mjuka gräset. 

Samtidigt kan jag förstå Terri för hon kanske är inne i samma tänkande som så många andra människor är. Att har man hus MÅSTE man renovera, renovera, renovera! Nej, tack! Visst är det kul att få det som man vill, men jisses när ska folk förstå att det är just DETTA som förstör så mkt? När tom renoveringen är viktigare än ens egna barn, DÅ är något snett. Men det är inte villans fel, det är hysterins fel! Paniken att passa in o vara som alla andra!
 

Mattes prins

Publicerad 2009-03-31 11:22:29 i Allmänt,

Malte har verkligen tagit till vara på det där m "mysa i soffandag" han;)

Han har bäddat ner sig själv för sist jag tittade låg filten minsann på armstödet!Mattes goding! Snällare hund får man leta efter! Älskar dig!

Tisdag

Publicerad 2009-03-31 09:52:45 i Allmänt,

Då var det tisdag då. En gråmulen sådan är det här i småland. Lite sån där "krypa upp i soffandag" känns det som. Fast jag tycker ändå det är rätt mysigt måste jag säga. Förutom om det börjar regna när jag ska hämta Thelma sen för d brukar vara så jäkla strävigt att gå med henne i regnet, hua! Så det hoppas jag man slipper.

I dag ska vi inte göra något särskilt direkt. Plocka lite här hemma o fixa. Molly ska leka med en kompis efter skolan o Stefan har säkert nått projekt på g i em;) Men hur som så blir det lugnt. Tror jag behöver det faktiskt. Är så himla trött i dag. Har väl sovit dåligt. Bebisen börjar trycka på nu så man vaknar av att man e kissnödig några ggr o så sparkar den så hårt så man börjat vakna av det. Lille fisen, ha ha! Mysigt visst, men på natten vill jag gärna sova så jag brukar säga till den att lyssna på mamma o sova när jag sover. Tror ni det hjälper? Nä, inte jag heller:)
Ja, ja nu ska jag ta o plocka lite här hemma. Tycker det är skönt att passa på när Molly är i skolan o Thelma e på dagis.
Ha en härlig dag alla!

Sanndrömmar?

Publicerad 2009-03-30 20:06:41 i Allmänt,

Tror ni på sanndrömmar? Dvs att man drömmer något o så händer det sen i verkligheten. Har hänt ett par gånger för mig nu på sistonde.
Men läskigast var nu i helgen. Drömde om en gammal klasskompis till mig, från 9:an, som jag aldrig knappt träffar längre. Jag vet var han bor, jobbar o  vi hejar i affären, har varandra som vänner på facebook men mer är det verkligen inte. Men iom att vi bor på rätt liten ort så vet man ju lite genom andra vad man gör o så där. Hur som så drömde jag att han o jag var på en lekplats o han var så glad för han träffade sin son som han inte träffat på flera år. Känns underbart sa han i drömmen. Mkt mer var d inte. När jag vaknade tyckte jag att det kändes knäppt att jag drömt om honom o hans son (som han HAR, men faktiskt inte har träffat på många år) Varför skulle jag drömma om dom lixom? O så nu i dag läser jag på facebook att han är så glad för han har äntligen fått träffa sin son som han inte träffat på fem år! Jag höll på att trilla av stolen när jag läste det! O nej han har INTE nämnt något om detta i några inlägg lr dyl! Jag har inte heller hört det ryktesvägar.
Jaja, sanndröm eller inte - skumt var det iallafall!

Trött liten

Publicerad 2009-03-30 19:26:15 i Allmänt,

Lillan var så trött i kväll. Skrek o visste inte hur hon skulle göra. Tycker så synd om dom när dom är så där trötta. Molly e ju lite äldre så när hon är trött blir hon tjurig men man kan säga till henne att gå o lägga sig o så gör hon det och somnar. Men Thelma är ju för liten, hon förstår ju inte det än.
Men jag visste att det skulle bli lite kaos i kväll för hon har inte vilat middag i dag, det gick bara inte. Så hon var helt slut nu stackarn. Men till slut så somnade hon i allafall. Skönt!

Sommartider hej hej sommartider!

Publicerad 2009-03-30 10:09:23 i Allmänt,

God morgon allesammen!
Nå, känner ni nån skillnad i att det är sommartid nu då?
Hmm...med morgontrött barn som skulle till skolan kan jag påstå att d märktes skillnad. Jisses va svårt d var o få upp lilla Molly. Ändå gick hon ju o la sig som vanligt så d blev ju tidigare då om ni hänger m (21 var ju egentligen 20 enl vintertid) Men sen var d så mkt mörkare ute i dag än vad det brukar vara på morgonen när vi går upp.
Det jag vet kan vara jobbigt med kvällarna nu när d är sommartid är att det är så mycket ljusare så det är svårt att få Molly att gå o sova. Även om hon äntligen är så stor att hon faktiskt märker själv att hon är trött!
Thelma var jättetrött i morse men det berodde inte bara på sommartiden, utan på att hon kom i säng lite senare än vanligt i går. Hennes morbror Rickard o kusinen Elias kom en sväng i går kväll o då ville hon ju inte sova;) Men men, när hon väl vaknat var hon ju lika glad o mysig som vanligt. Sken som en sol när vi skulle till dagis.

I dag är det början på Stefans näst sista vecka på jobbet. Han jobbar ju bara fram till påsk. Trist. Både för honom känslomässigt o för hela familjen ekonomiskt. Men jag vet ju att vi fixar det, vi har kämpat förr;) Men man e lite jäkla skittrött på att det alltid ska gå snett på nått vis. Man ska inte vara bitter, och det är jag inte heller för det kommer man ingenstans på, men visst får man gnälla ändå? O tycka lite synd om sig själv;) Mest om Stefan så klart iom att d e han som blir av m jobbet. Visst han får ju tid att fixa här hemma men iom att ekonomin blir sämre så kanske man får skippa lite sånt som inte är nödvändigt ändå.
Ja, ja här är ju en ny dag o vi har som tur är våra underbara barn som blåser bort molnen på den mörka himlen! Tackar Gud varje dag för den vackra gåvan vi fått

Toabus

Publicerad 2009-03-29 15:02:50 i Allmänt,

Thelma brukar leka ganska tyst så det är inte alltid man reagerar på att det "blir tyst". Detta var ett sånt tillfälle. Hon lekte i sitt rum o jag satt här o skrev lite i bloggen innan. Sen skulle jag (som jag skrev) gå o lägga henne. Men hon var inte på rummet. Men dock på toaletten:) O KUL hade hon med!

En hel toarulle fick sätta livet till i Thelmas lek;) Älskar sista kortet med där hon gör precis så som hon alltid gör när hon VET att hon gjort något man inte får (dvs tittar bort o "pillar" på något)

Ha ha, livet med barn ÄR underbart, jag älskar verkligen allt!

Söndag o Stefan är i Halmstad och hämtar Mollan

Publicerad 2009-03-29 13:10:07 i Allmänt,

Då var d söndag igen då. Stefan har åkt för o hämta Molly i Halmstad. Thelma o jag donar lite här hemma. Men hon står mest o tittar ut genom sitt fönster för grannen har "sin" timmerbil o vedklyv här så d e både lastbil o traktor precis utanför. Något hon älskar, så här är en salig liten tjej kan jag lova;)
Snart ska jag lägga henne för vila, hoppas hon går med på det. Blir ju lite avigt när d e sommartid plötsligt. Men vill gärna få henne att sova nu så d inte blir för sent. För då blir d kaos i kväll OCH i morgon bitti kan jag tro.

Jag e rätt seg i dag, undrar om det beror på att vi ändrat klockan eller om det är det faktum att Thelma ville vakna vid klockan 6? Sen låg vi o tittade på Pippi Långstrump til typ 9 ganska mysigt för Thelma var på riktigt goshumör. Skulle ligga o pussas, kramas, o kelas, klappa/pussa bebin (min mage) o mysa på pappas arm med.

Hon är så rolig nu Thelma. Så fort hon snubblar eller ramlar ropar hon "pepp" (betyder hjälp) för man ska sträcka henne sin hand. Fast hon kommer upp hur lätt som helst utan hjälp;) Men nu när man säger: "Nä, du kan själv" blänger hon lite surt o gnäller lite sen reser hon sig. Man får inte vara för hjälpsam för då tror jag d blir att man stjälper egentligen. O jag känner med att iom att vi ska få en liten sen så är det bara bra för Thelma att hon kan klara av vissa saker själv. Sen ÄR hon ju liten ändå. Men tex många mammor/pappor har så bråttom med att klä på/av sina barn istället för att lita på att barnet faktiskt klarar det själv. Thelma klär av sig efter dagis. Overall, halsduk, skor, mössa, vantar. Tar kanske någon minut extra men å andra sidan blir hon glad när hon fixar det OCH jag slipper stå halvböjd i en obekväm ställning. OCH hon har lärt sig att man hänger upp sin overall o hur man gör. Vart skorna ska stå o i vilken låda mössa o halsduk ska vara. Jättebra tycker jag! Det underlättar för oss alla:)

Jahapp, nu ska jag kolla om lillan vill sova. O så tänkte jag passa på att städa/torka ur alla underskåp i köket under tiden i så fall. Tycker det är så drygt när Stefan är iväg så jag måste göra något som får tiden att gå!
Ha en skön söndag! Hoppas ni hittar på något kul?

Vet ni?

Publicerad 2009-03-28 17:49:53 i Allmänt,

Glassbilen har varit här vid i dag! Tufft tyckte Thelma som fick följa m pappa ut o handla för första gången;) Det var m stora ögon o ett brett leende hon kom in m en påse blandade glassar!

Lördag o lite funderingar på livet bara

Publicerad 2009-03-28 10:39:26 i Allmänt,

Vad händer hos er i stugorna i dag då? Här blir d nog mest lite plockande o lekande m Thelma för min del. Får försöka distrahera henne för Stefan ska lägga golvet i köket i dag tänkte han. Inte helt kul o ha hennes "hjälp" då kanske? hi hi. O ute är d svinkallt så jag vill helst inte ta ut lillan i det. (får bli promenix m hunden medans hon vilar) Hon är jättekänslig för kallt väder o efter hennes tur till sjukhuset då för någon månad sen så e man lite extra försiktig. Annars tycker jag man ska försöka få ut barnen varje dag, men hon blir så lätt sjuk så d får bli till o stanna inne i dag.

Thelmas rum ser ut som ett riktigt bombnedslag. Förvånas varje dag hur en så liten person kan stöka ner så mycket! Men hon är duktig på att hjälpa till o städa så vi får hjälpas åt med det.

Det ÄR allt lite trist här hemma när Molly är hos Staffan:( Man saknar henne. Men samtidigt är jag så glad att hon har så fin kontakt med sin pappa! Tänk så många barn det finns som inte knappt vet vem deras pappa är, o pappor som inte vill träffa dom (ja, det finns klart mammor med, men iom att jag pratade om pappor nu så var d därför jag sa så) Hur som så är han en av mina absolut bästa vänner o vi månar väldigt mycket om varandra. DET tror jag bar gynnar oss alla, vuxna som barn. Vi umgås även parvis, jag o Stefan, Staffan o Monica o så Molly o hennes syskon Kajsa o Thelma. Vet inte om det är ovanligt, men många tittar konstigt på en när man säger det. Personligen tycker jag det är underbart att man kan erkänna att man tycker om varandra som vänner. Vi har ju barn ihop o jag skulle inte vilja förlora Staffan som vän, det skulle kännas jättetomt. Sen att man inte kunde leva tillsammans o trivas med DET är klart synd men bättre att vi är lyckliga så här o kan se att andra finns med som en viktig del i den andres liv.

Nähä, nu ska Thelma o jag ta o "täda" hennes rum;) Ha en jättefin lördag!

Fredag!

Publicerad 2009-03-27 08:47:13 i Allmänt,

Godmorgon alla där ute! Vad hitts på i dag då?
Här öser snön ner o d var lite trist tyckte jag allt, men lika bra d kommer ner så våren stannar sen när den väl kommer:) I dag ska vi möta Staffan i Växjö för Molly ska till honom i helgen. O han skulle till Vxö så d var ju skönt att vi slapp köra till Halmstad, blir ju mkt närmare nu. Plus att Molly saknade pappa så nu o då får dom ju lite egentid i bilen!
När vi lämnat av henne tänkte vi ta o handla lite i stan. Ska kolla om jag hittar nån tunika kanske. O en ny mössa till Thelma. Hon har jättevarma lr jättetunna. Vill ha ngt mittemellan tänkte jag;)

I kväll blir d lugnt, hemma mys. Lagar väl lite mat ihop (som vi brukar på fredagar) o så myser vi nog ner i soffan senare tror jag. Mysigt. Älskar ledig tid ihop. Stefan e verkligen mitt livs kärlek. Kan inte tänka mig livet utan honom. (även om jag självklart VET att jag skulle klara det, men usch!)

Ja, ja, nu ska jag ta o leka lite m Thelma. Hon är riktigt i lekartagen:-) Älskar det!

Beppes godnattstund!

Publicerad 2009-03-26 08:49:22 i Allmänt,

Det här går här hemma nu! Lillans absoluta favorit just nu.


O helt ärligt kan jag faktiskt tycka att ibland är tvn bra. När hon själv inte förstår att hon behöver vila. O då e "Beppe" bra;)
O "Beppes godnattstund" är ju rätt sött (fråga mig om jag tycker det om en månad när vi sett det för tusende gången!)

God morgon!

Publicerad 2009-03-26 07:29:38 i Allmänt,

Det är väl konstigt egentligen? Om jag hade jobbat nu så hade jag varit skittrött vid klockan 6. Men nu när man e hemma med barnen så är det helt ok att vakna vid 6. När Thelma slog upp sina ögon o började sjunga strax efter 6 kändes helt ok. Lite småtrött var man ju, men inte värre än att man kunde masa sig upp o fortfarande vara på bra humör.
Nu kollar tjejjerna på "Hannah Montana" på disney channel. Thelma lyckades tigga till sig en flaska välling i dag;) Hon älskar verkligen välling, men oftast vill jag att hon äter frukost m oss. Men i dag så tyckte jag hon kunde få välling. Hon sken upp som en sol o mös ner i soffan under filten. O Molly fick äta frukost framför tvn hon. Så jag är nog en väldigt snäll mamma i dag, ha ha!
Mollystackarn har så ont i nacken i dag. Hon får det ibland. Så hon sitter m halsduk på sig o så ska jag ge henne en alvedon innan hon går till skolan tänkte jag. Hoppas det släpper.
Thelma får vara hemma o mysa med sin mamma idag. Hon var lite hängig i går kväll o så e hon lite "nysig" i dag. Verkar som hon kanske har en förkylning på gång. O jag brukar verkligen inte vara hispig eller nojjig, men eftersom hon var så himla dålig då för någon månad sen så är jag jätterädd att hon ska få ngt liknande igen. O så skulle dom vara ute hela dagen i dag med så jag känner att jag håller henne hemma så kanske kanske vi kan hålla förkylningen på behörigt avstånd!

Mina små morgontjejjer;)

Vad ska ni hitta på i dag då? Själv blir det lite lek m Thelma o städ o plock här hemma bara.
Ha en bra dag!

En bra dag

Publicerad 2009-03-25 18:01:54 i Allmänt,

En solig fin dag har d varit här i småland i dag. Först lämnade jag Thelma på dagis.
                                                  
En glad dagistjej som e på väg till dagis. Lillfisen har fått för sig att hon numera ska ha ett nytt gosedjur med sig varje dag. I dag var d Isbjörnen som skulle med;) Tur hon har en mormor som är gosedjurstokig o öser över henne gosedjur så fort hon kommer åt, ha ha. Bra för då har Thelma lite att byta med;)

Promenaden till dagis var som vanligt mysig. Solig men lite kall i dag.


Efter lämning på dagis ringde Johanna o ville ses. Så jag gick till henne o vi hade trevligt (som alltid) Det var verkligen på tiden att vi sågs! Det var så länge sen så man får ju skämmas. Ja, ja men i dag blev d av. O massa gott fika o gott (snällt)skvaller hann vi med m innan d var dags att gå o hämta älskade lilla Thelma!

På eftermiddagen gräddade vi självklart VÅFFLOR!!! (Det är ju våffeldagen idag för er som missat det!)


Thelma hjälpte till att vispa grädde till våfflorna, det är bland d roligaste hon vet!

Det gick så bra så;)

Eftermiddagen har vi ägnat åt att städa o dona lite här hemma. Just nu röjjer Stefan i skafferiet, torkar ur o grejjar. Med Thelmas (hmm...) hjälp? Ska ta henne nu så han får fixa klart stackarn;)
Ha en bra kväll!

Så knäpp lista så den...

Publicerad 2009-03-25 13:35:42 i Allmänt,

Måste jag ju bara knycka inne hos Hanna;)

Såhär går det till;
1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Skumt, får ringa igen. Puss älskar dig
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Bra hämtar den sen:-)
3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Nej vi är i akut behov av den:( så vi får nog ta den ikväll:)
4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Lycka till!!!!!
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? 
Det går nog bra men skriv lite skitsnack så det ser bra ut.
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? 
Lite fina ord som låter bra.
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? 
Det blir bra, det vet jag.
8. Vad vill du höra mest av allt?
Du med puss
9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Va gullig du är:) ja får säga desamma!
10. Vad var dina allra första ord?
Tack detsamma!

Gunga

Publicerad 2009-03-24 14:39:01 i Allmänt,

Egentligen e den här låten rätt söt om man tänker på att han skrev den till sin lilla dotter (tror jag d var?)
http://www.youtube.com/watch?v=2UyfR-BV1nc
"Snubblade" över den av en slump o den e lite charmig tycker jag nog allt. Men d kanske gravidhormonerna som ger sig till känna lr?

Det sparkar i maggen!!!

Publicerad 2009-03-24 14:30:01 i Allmänt,

Iiiihhh, måste bara fjolla av mig lite! Bebisen har börjat sparka så mkt nu! Har buffat lite i nån vecka men sen i går har d kännts riktiga sparkar. Det är sååååå coolt! Lillknoddas som ligger där inne - i MIN mage! Helt sjukt fantastiskt egentligen?!
Åh vad h*n sparkar! Riktigt hårda kickar som får hela magen att vibrera typ! Iiiihhhh så häftigt! Det är så underbart att man får denna gåvan. Ingen ta ifrån en denna stunden! Iiiihhhh!

Te

Publicerad 2009-03-24 13:13:14 i Allmänt,

Jaha, kom in på just ämnet TE inne hos Hanna. Så jag blev lite sugen på att vidarutveckla det. Har en dröm om att en dag vidarutveckla min andliga sida och känna mer på min "häxsida" o kanske är det därför som jag tycker just te är så intressant? Finns ju många som påstår att d har läkande verkan o dyl.

Men jag förmedlar inte 100% genomkontrollerad fakta o garanterar inte att det jag skriver funkar eller stämmer helt!!!
Vill ni veta mer om just te så rekommenderar jag denna sidan: http://www.omte.se/
Mkt av det jag skriver är tesorter som man gör själv av örter o kryddor, o inte alltid färdigblandade tesorter alltså;)

Hallonbladsté påstår en del kan stärka livmodern under graviditet o även i vissa fall sätta igång förlossningen. Många säger att man kan få en lättare förlossning om man druckit Hallonbladste tiden innan. Men barnmorskor (som tror på detta alltså) rekommenderar att man ska undvika att dricka det innan vecka 30 i graviditeten. Kanske för risk för missfall om förlossningen kan starta?
Det ska även hjälpa livmodern att dra ihop sig efter förlossningen. Om det funkar eller inte vet jag inte, men jag körde på det när jag skulle ha Thelma o efteråt m. O gott är det ju;)

Te med mynta eller fänkålste har en lugnande effekt mot oroliga magar. Du kan köpa fänkål i "kryddpåse" och så tar man ca en tesked frön i hett vatten låt svalna lite och drick små smuttar i lugn och ro. Fröna kan ligga kvar länge och du kan fylla på med varmt vatten åtminstone en gång. 

Humle och kamomillte sägs ha en lugnande och avstressande verkan. Ska alltså vara bra när man känner sig lite "låg".

Fläderblomste säger man är bra för influensa, förkylning, feber och luftrörskatarr. Den lär även vara bra vid astma, reumatism och kolik påstår en del. Men att d funkar vid förkylning håller jag med om i allafall;) O så enkelt. Bara att plocka blommorna, torka o sen slå på vatten o låta det dra.

Själv föredrar jag lösteér för jag tycker dom smakar mer. O så e d ju så kul o handla över disk o lukta o njuta av alla härliga teér! Mums!

Försöker undvika svarta teér just nu för dom ska väl vara jobbiga för magen, så man blir hård o så. O det vill jag helst undvika. E ju rätt lätt när man e gravid annars;) Fast förresten kanske d gäller alla teér? Någon som vet?

Favvosen är helt klart Grönt te enligt mig! Så gott, nyttigt o vem vill inte leva längre? Dom påstår ju att det är bra på så många sätt! För matsmältingen, motverkar cancer, får huden att hålla sig ung längre o allt vad d är. Personligen tycker jag d är väldigt gott o sen om det är nyttigt är det ju bara en fördel eller hur?

Rooibos  kallas ibland "rött te"  Men kanske är örtte en mer korrekt benämning på denna dryck. Rooiboste sägs kunna lindra mot besvär som allergier, astma, kolik, hösnuva och eksem. Många dricker det när dom ammar för att undvika kolik. Värt o testa om inte annat;)
 
Kommer inte på mer just nu (tankarna på lite annat) men kommer jag på mer så skriver jag klart ner det.

Vad tror du om teéts olika funktioner? Tror du det funkar, eller är det bara strunt?

Fem godaste lukterna i världen

Publicerad 2009-03-23 11:40:33 i Allmänt,


1. Lukten av nyfödd bebis

2 Lukten från nybakta bullar

3. Lukten av min man när han precis duschat o har nån manlig parfym;)
 
4. Lukten av min chiligryta en kall vinterdag

5. Lukten från nytvättade kläder

Knyckt mammalista

Publicerad 2009-03-23 10:38:11 i Allmänt,

Som jag snortade inne hos Hanna (men har sett innan m faktiskt)
Iom att jag har två barn så skriver jag M framför d som rör Mollan o T framför d som rör Thelma;) Skriver jag inget så gäller d båda.

Graviditeten:
Vilka var dina favoritkläder
? Mammabyxor o tunika
Vad var din/dina favoriträtter? M: var som vanligt, dock dille på godiset Polly i slutet. T: I början levde jag på milkshake, resten kom upp, bläk. Sen var d nog som vanligt
Vad var dina/din favoritdryck? Vatten som annars oxå. T: dille på festis päron i slutet
Vad tyckte du inte om? Matos, snuslukt, lök o starka dofter
Var det någon favoriträtt som ändrades? Ja, d var d nog iom att jag inte fixade matos o fet mat, men minns inte direkt
Vad var du mest sugen på? M: Polly och kebabtallrik från grillen Åseda:) T: Milkshake o festis päron
Hade du halsbränna? O ja! M: i slutet, 10 veckor lr så. T: från början till slut, sista 10 veckorna kräktes jag av d utan förvarning
Hade du foglossning? M: ingenting T: från v 8-10 nånting o så blev d värre o värre:(
Hade du sammandragningar? M: inga alls T: ganska mkt, men d e väl mer vanligt när man e omföderska m;)
Mådde du illa? M: Mådde illa från v 6-7 till v 12 ungefär, men kräktes bara en gång. T:kräktes några ggr. Mådde illa v 9-11 ungefär
Vilken sovställning var bäst? På sidan. Med M räckte d att vända sig om. M T fick jag bylsa upp m kuddar o grejjer bakom rygg, under mage, mellan knän osv
När var din BF dag? M: 5 november 1999 T: 15 maj 2007
Gick du över tiden? Japp, bägge gångerna. M: 4 dagar T: 12 dagar
Hur mycket gick du upp i vikt? M: 6 kg T:4 kg 
Hade du mycket vätska i kroppen? Nope
Hur var ditt psyke? M: Energisk, pigg o glad T: Deppig, trött o sliten
Gnällde/klagade du? M: inget alls T: i slutet blev d jobbigt, annars försökte jag nog bita ihop
Vad trodde du det var för kön? M: Flicka T: pojke
Visste du vad det var för kön? Absolut inte!!!
Hur låg ditt SF mått? Minns jag ej;)
Var du rädd för något? M: nä, kolugn o bara var sas T: livrädd för förlossningen o att d skulle bli kejsarsnitt
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att jag o bebisen skulle överleva!
Hur ser du på graviditeten idag? Är ju där igen så;) Jo, d e väl mysigt men inga rosa moln för mig inte.

Förlossningen
När började din förlossning
? M: natten mellan 7-8 november kl 3. T: kl 21 den 26 maj
Hur började den? M: Slemproppen lossnade o sen började d mola i magen rätt rejält. T: slemproppen lossnade i omgångar någon dag innan. Sen v 21 den 26:e fick jag stark mensvärk o då fattade jag;) hi hi
När åkte du/ni in till förlossningen? M: var där ca kl 22 den 8 november. T: var där ca kl 17 den 27 maj
Varför? M: för att vi ville kolla om d var på g verkligen. T: för att jag visste att nu kommer bebisen snart;)
Vem/vilka åkte du in med? M: M´s pappa Staffan T: Stefan, T´s pappa
Fick du/ni åka hem igen? Nä
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? M: Växjö lasarett T: Halmstads sjukhus
Hur mycket var du öppen när ni kom in? M: 3 cm T: 7 cm
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? M: bad, massage, akupunktur, lustgas T: lustgas
Vilka/vilken var med under förlossningen? M: Staffan, en uska, en bmelev o en bm T: Bm o uska. Sen i slutet var d 2 bm (lr 3?) 2 uskor, Stefan (min räddande ängel!) o en läkare, sen en läkare från neo m.
Tog du nått smärtstillande? M: Akupunktur, lustgas, bad T: duschade hemma, o så hade jag värmekudde. På förlossningen hade jag lustgas
Grät du? M: nej T: ja, fick panik när hon fastnade o läkarna kom
Vad tyckte du var jobbigast? M: att jag var rädd o inte visste riktigt vad som hände T: att d gick för fort för bebisen o att hon fastnade, att d var så mkt folk inne o självklart var d värsta att hon inte andades när hon kom ut o dom sprang i vg m henne.
Var du rädd för något? M: var övertygad om att jag dog o ingen fattade det;) T: att hon skulle dö från oss
Hur lång tid tog det? M: från jag kom in tills hon var född tog det 15 timmar T: från jag kom in tills hon var född tog det 50 minuter
Hur ser du på förlossningen idag? Viss rädsla, men det är SÅ värt det!

Barnet
Vad blev det för kön
? M: en flicka! T: en flicka!
Hur mycket vägde barnet? M: 3770 T: 4050
Hur lång var barnet? M: 50cm T : 51 cm
Vad var huvudomfången? minns inte faktiskt
Hur mådde barnet? M: mådde bra T: slutade andas, hjärtat skenade o dom fick ge henne syrgas några gånger. Var rätt medtagen, men envis som hon e piggade hon på sig ganska snabbt!

Ja, så har man detta framför sig igen, känns konstigt o underbart på samma gång!

UL avklarat o grekisk mat;)

Publicerad 2009-03-21 08:49:58 i Allmänt,

Åh, i går var d så dags för UL. Kl 13.30 hade vi som sagt tid. O vi fick komma in nästan på en gång, alltid skönt o slippa vänta när man e nervös.
Bm var trevlig o väääldigt noggrann (skönt!) o berättade allt hon kollade, hur allt var o varför dom kollade d osv. Härligt, då känner man sig mer insatt o kan ha liiiite mer koll känns d som;) Allt såg bra ut o bebben var faktiskt ganska lugn. Snurrade inte runt som syrrorna gjort på UL. Så några små bilder blev d oxå såklart! O hjärtat pickade på så snabbt i lilla kroppen. Bm visade en förstorad bild framifrån där vi fick se ansiktet. H*n var så fin! Vår lilla plutt! Tyckte nästan man kunde se hur h*n ser ut, såg ut som h*n hade samma söta uppnäsa som storasyster Thelma, ha ha!
Kändes skönt att allt var bra såklart o nu kanske man kan koppla av lite även om jag fortafarande tycker att d känns mer overkligt den här gången än dom båda andra gångerna.
En liten suddig bild bjuder jag här på, ni får kisa o kika. H*n ligger på sidan sas, så d vita små "strecken" till höger är lårben o underben o dom vita fram e armarna, o så e d lilla huvet o ryggraden o så :D


Efteråt gick Stefan o jag på grekisk restaurang o åt sååå god mat! Han tog grekisk köttallrik, m råfriterad potatis o tzatsiki.
Jag tog smördegsinbakad fläskfilé med persikohalvor o svartvinbärsgelé o kantarellsås o klyftpotatis. Det var himmelskt gott o jag längtar redan till nästa gång vi ska dit o äta, ha ha!

Mätta o lyckliga över att allt var bra m liten i magen gick vi en liten shoppingrunda i stan. Äntligen hittade tom en tjockis som jag ett par mammabyxor! Ha ha, d fick bli ett par gråa o ett par svarta av samma modell när jag nu äntligen hittade! O billiga var dom m, 198:- skitbra pris för mammabyxor tycker jag iom att man ändå inte använder dom mer än ett par månader lr så.
Vi firade m att köpa en liten dress till bebben m. Så har jag alltid gjort efter ul, både till Molly o Thelma så.
Andra bilden är bara en närbild på tröjan för att ni ska se det gulliga mönstret;)
 

Efter shoppingturen passade vi på att åka till City Gross o storhandla när vi var "utan barn".
Sen hem o så hade vi en supermysig kväll m mys i soffan o massa klappande på magen :D

Men nu längtar jag ihjäl mig efter barnen. Molly kommer inte förrens i morgon, vi ska hämta henne hos morfar då. Men ska till virserum o köpa golv till köket o efter det kommer vi hämta Thelma, åhh va vi längtar efter henne!
Ha en jättefin lördag allihopa! KRAM på Er

UL time

Publicerad 2009-03-20 10:14:45 i Allmänt,

Om ni kommer i håg kan ni väl hålla tummarna lite för oss i dag kl 13.30? Vi ska nämligen på UL då. E skitnervös den här gången. Vet inte varför egentligen. Så här nervös var jag inte med vare sig Molly lr Thelma. Löjlig jag e. Älsklingen tycker det ska bli mysigt, själv kan jag inte vänta på att få det över sas. Inbillar mig att dom ska hitta ngt stort fel Lr att bebisen ska vara död. Dumma dumma mig! Har kommit mest nu sista dagarna.
Molly ska till sin morfar i helgen o Thelma ska till min mamma i dag när vi ska på UL. (barn får ju inte vara med heller) O sen erbjöd sig mamma att Thelma kunde sova där (vilket hon älskar lillan) så jag o älsklingen skulle få lite egentid. Har varit mkt nu m varsling o så. Så vi ska ut o äta på em tänkte vi o så ska vi mysa hemma på kvällen m film o nått gott o mumsa på. Ska bli urhärligt faktiskt! Första gången sen jag fick Thelma som jag verkligen känner att jag BEHÖVER vara ensam m älsklingen. (sen e vi ju ändå hemma på kvällen o d tar 30 sekunder m bil till mamma OM det är ngt bor ca 300 meter från oss)
Men först ska man bara få d otäcka UL avklarat! Hua!
Kram på Er!

Ny frisyr

Publicerad 2009-03-19 13:24:58 i Allmänt,

Jahapp, då har man klippt sig då. Skönt. Våren kom ju o då blir man ju alltid lite sugen på att "snygga till sig" lite;)
Lite flummiga bilder, men ni ser ju hur d blidde i allafall;) Ska ta o slänga i en toning i helgen tror jag m.

VÅR!

Publicerad 2009-03-18 09:21:53 i Allmänt,

Det är VÅR! Underbar jäkla vår! Solen strålar, inte ett moln på himlen, knappt nån snö (nån hög här o där bara), fåglarna kvittrar o gruset som ligger kvar på gatorna sen sandningen knastrar under fötterna.
Thelma sjöng på väg till dagis i dag. Kan hända kände hon också av vårkänslor? Vattnet i Ån porlade o gnistrade så fint så där blev vi stående en lång stund, jag o Thelma. Ett WOW! kom från Thelma när hon tittade på "attnet" i "vån" (vattnet i ån) Ja, en helt underbar morgonpromenad blev det till dagis. Vi gick tidigare än vanligt så vi skulle hinna njuta lite extra o mysa;)
Älskar att bara KÄNNA. Har nog blitt en typ filosof lr nått tror jag, hi hi. Men hur ofta bara ÄR man? Luktar, ser o känner? När jag kom utanför dörren i dag tog jag ett djupt andetag o andades in den härliga vårluften! Sa till Thelma "d luktar vår i dag älskling" Hon försökte lukta men vet inte om d gick så bra, men hennes underbara leende spred sig som vanligt över hela hennes ansikte.
Jag håller med min älskade mormor. Jag e född till att vara mamma och om man låter livet komma till en så blir allt bara bra! Va klok hon var min mormor. Saknar henne varje dag, men i dag alldeles extra! Ska nog ta en promenad till hennes grav snart tror jag. O till Christers. Har svårt för det, gillar inte att gå till gravar. Tycker det är vackert med kyrkogårdar o har inget emot dom i allmänhet. Men att min älskade bonuspappa o mormor ligger där, nä det känns för fel. Men visst ibland känns d rätt att gå dit. I dag e nog en sån dag;) Behöver prata lite med dom. Berätta om hur härligt livet är just i dag! Berätta om bebisen i magen, berätta att jag saknar dom extra när solen skiner o livet känns underbart. Berätta att jag älskar dom. Dom två som var mina två klokaste vänner, dom som alltid hade så bra råd.
Älskar ER!
Men d e lätt att säga det till människor som inte finns på vår jord längre. Men ni som finns! Jag hoppas ni vet att jag älskar er i massor! Vissa saknar jag, men älskar ändå! KRAM ha en lika underbar dag som jag tänker ha!

Är en bitterfi**a i dag!

Publicerad 2009-03-16 14:16:37 i Allmänt,

Mycket tankar i dag! E lite trött på alla små skitsaker i dag känns det som. O framförallt är jag folktrött i dag;) O trött på slappa föräldrar, folk som inte står för sin sak, lärare som inte tar jobbet på allvar, elaka barn, o sura kassörskor!
Skulle just i stunden tycka att d vore ok m återinförd barnaga bara en sekund så personen som plågar M kunde få en riktig sugande örfil! Ungj*vel! JA, jag VET att det inte är ungens fel att hon är dum i huvet! Jag VET att föräldrarna o skolan har det yttersta ansvaret, men likt förbannat kan jag inte låta bli o bli hatisk mot detta barn som får min dotter att må så dåligt! Att trycka ner ett annat barn i skorna o få henne att känna sig mindre viktig o mindre värd! Fy f*n! Som förälder till detta barn hade jag skämts! Nu kommer dom troligen inte göra det eftersom dom är likadana i princip:(
O jag skäms att jag låter min ilska o frustration gå ut över sånna som inte förtjänar det, men hjärtat o hjärnan gör olika val i vissa stunder. O just nu är det mkt ilska i mammahjärtat!
Grymt trött e jag även på sk släktingar som är för jävla själupptagna för o SE! Se va f*n dom har o inse att det är deras jä*la skyldighet att ta sitt ansvar o finnas där! GÖRA barnen går jä*ligt bra, men sen då??? Nä, får nog lägga ner d här inlägget nu innan jag utlyser personliga påhopp o hat mot andra!
Ha d!

UL dags på fredag o melodifestivalen i går

Publicerad 2009-03-15 17:56:34 i Allmänt,

Har varit hos kära mamma i dag o träffat hennes nya kärlek;) Han verkade trevlig. En väldigt lugn o trygg person kändes det som. O d e ju skönt för det behöver verkligen lilla mamma. D e så kul o se henne så glad o tillfreds med saker nu äntligen. Hon har haft det tufft genom åren. Förtjänar verkligen det här:D

På fredag ska vi på UL. Det ska bli spännande o kul verkligen. O mamma sa att hon gärna ville att Thelma skulle sova där på natten så vi får vara lite själva o mysa sen. För Molly ska till morfar o Elisabeth över helgen.
Ska bli jättemysigt o få rå om varandra lite extra;) Vi har bestämt att efter UL ska vi gå på grekisk restaurang. Ska bli mumsigt o trevligt. Hoppas allt e ok m lillknoddas i maggen bara;)

Helgen har varit bra, lugn o skön. I går fixade vi lite här hemma o i dag har vi som sagt varit o hälsat på hos mamma;)
Kollade melodifestivalen i går. Kul o kika även om jag tyckte d var roligare innan när d bara var EN melodifestival o inte en massa del finaler, andra chansen o internationella jurys. Bläk på sånt tråk.
Hur som så var d ju varierande i allafall. O visst var La Voix helt ok tycker jag nog allt. Även om jag tycker att Caroline skulle vunnit. Sämst var låten "Alla" den var bara pinsam o löjlig. O sen tycker jag inte om Agnes o Mollys framträdanden heller så d var rätt att d inte gick bättre för dom.

Ja, ja, hej hej synes senare

Till dig, du vet vem du är;)

Publicerad 2009-03-13 08:41:21 i Allmänt,

En gång i livet får man en chans att vända allt det som man ångrat. Sen är det upp till ens egen feghet om man vågar eller inte. Om man väljer den enkla utvägen att återigen fly eller om man väljer att ta sig fram med starka stora steg. Om man väljer sin egensinnighet eller om man lyssnar på hjärtat.

Vart man går i livet är faktiskt ett val man gör. Man kan inte skylla på andra omständigheter än sin egen existens och ens egna val. Man kan inte skylla på andra livet igenom för då kommer man ingenstans, då står man o gapar i bitterhet.

Men visst finns det dom som väljer att gå den bittra vägen o låter livet gå förbi med övertygelsen att det är någon annans fel att livet inte blev som man hade tänkt sig.

Jag har stått vid den kanten många gånger, jag har vägt mitt liv många gånger. Den gåvan som är mitt liv! Jag kan välja att gråta, välja att förbanna att allt går fel, förbanna att jag inte fått det exakt som jag ville. Men det var ju så här jag ville ju! Jag har gjort mina val! Jag älskar det jag har, men vägen hit har varit tuff. Tuffare än för många andra det vet jag. Men jag har fixat det.

Så DU som sitter där o tänker: KANSKE, OM,VÅGAR JAG? Hur vet du att du får fler chanser? Detta kanske är den sista?

Sen är det kanske försent?

Som en del som tror att man kan ta igen förlorad tid i all evighet! Visst kan man inte gå o tänka på det förgångna i all evighet, men nu är nu och det valet man gör nu är ens eget! Om man låter sin stolthet råda o ta över har man ingen annan än sig själv att skylla!

Jag saknar inte något, jag är lycklig. Men jag kan fortfarande drömma och det är det som gör mig så lycklig. Så länge jag drömmer, lever jag.

DU! Vi saknar dig faktiskt;)

Tidsfördriv (knyckt sådant)

Publicerad 2009-03-10 12:58:48 i Allmänt,

Vem ringde dig senast? Älsklingen (Stefan)
Vem kramade dej senast? Thelma
Vad står det i ditt sjätte sms och vem är det ifrån? Det blir bra, det vet jag;) (Från min bror)
Vad brukar folk få för intryck av dig? Pratglad, energisk, "lite skit i hörnen har ingen dött av", snäll, omtänksam, knasig
Har du slått någon riktig hårt? Ja
Använder du parfym? Ja, ibland. Inte varje dag
Vilken kroppsdel brukar du få mest komplimanger för? Min mun, mina ögon, mitt hår, mitt leende (om det räknas som kroppsdel förresten?)
Vad är klockan? 13.01
Vilken färg har din mobil? Limegrön
Vad ska du göra nu? Svara på resten av frågorna, sen diska  
Har du svårt att släppa andra dig tätt på livet? Ja till viss del
Är du social? Till viss del, om jag ändå får distans
Känner du att du orkar en fråga till? Japp
Vad tänker du när du vaknar? Va skönt att jag inte är trött (varför tänker jag det varenda jäkla morgon?, pucko mig!)
Kan du gå utan smink? Ja, apselut!
Älskar du någon just nu? O ja! Älskar älskar älskar!

Forts. "Syskon på förlossning?"

Publicerad 2009-03-09 13:42:50 i Allmänt,

Hanna: Citerar din kommentar här;) "Nehe du Sandra! Jag har ingen mer förklaring än att jag inte tycker att det passar sig. Vill inte utsätta Mio för varken blod, mitt underliv eller annat klabb som hör till vid förlossning. Förstår inte alls vad det är för mening, mer än att han får se den nyfödda då den torkats av? Då menar du med andra ord att Molly och Thelma ska vara med på barnets som du har i magen, förlossning? :) Var Molly med på Themlas förlossning? Det hade jag ingen aning om!!"
Va kul att du "förde vidare" min fråga i din blogg;) Precis samma svar som d brukar bli då, ha ha. Dock verkade alla inte förstå att det faktiskt var en fråga från mig med. Eller har jag fel där?
Jag har inte sagt ATT jag ska ha Molly med, lr ATT jag tycker det är ok;) (Vill bara förtydliga det)
Nä, Thelma ska inte vara med. Hon är för liten, o skulle inte ha ngt utbyte av det. Hon skulle bara bli rädd och inte alls förstå vad som händer. Hon får vara hemma o mysa med mormor;)
Molly var inte med inne på förlossningen när Thelma föddes, hon var med ett tag hemma. Jag åkte ju in ganska "sent" sas. Bara för att åka in och föda kan man säga. Var bara inne knappt 45-50 minuter tills hon föddes. Har aldrig haft en tanke på att ha mina barn med mig, nu blev det bara så när Thelma föddes iom att det var morsdag o Molly verkligen ville komma hem en stund. Men allt som hände då var ju att hon andades m mig o såg att jag hade lite ont, masserade min rygg lite oxå.
Tanken kom däremot för några veckor sedan när Molly själv frågade om hon inte får vara med på förlossningen. Jag kände då att det är sån oerhörd skillnad på barn o barn vad dom vill/klarar av. Molly är fascinerad av allt som rör förlossningar och har stor förståelse för ett barns födelse. O Molly o jag har en väldigt fin o ärlig mor/dotter relation m.

Tycker inte att jag bara kan säga nej utan att tänka igenom detta noggrant. Känns jätteintressant att hon känner att det är ngt hon vill. Sen OM det blir så lr inte är jag tveksam till.
Mycket runt omkring som måste fixas då. Någon extra får följa med som kan ta hand om henne om hon vill gå ut lr om ngt händer barnet, lr om jag inte vill ha henne kvar inne hos mig/oss. Ev kan en släkting följa med oxå lr om Stefan kan tänka sig gå ut.
Som sagt, vi har verkligen INTE bestämt oss, ville bara påpeka det. Men det är så intressant att se vad andra tycker med. Har ställt frågan på lite andra ställen o så många svarar bara tvärnej utan att egentligen kunna förklara varför inte. O varför det är sån skillnad nu o förr är oxå intressant tycker jag;)

Magsjuka:(

Publicerad 2009-03-07 10:38:11 i Allmänt,

Bläk! Då var det vår familjs tur då. Mollan ligger i magsjuka så nu e d väl bara att vänta på att resten ska få det oxå. Jag HATAR verkligen magsjuka! Har fobi för att kräkas o fasar varje gång det går magsjuka, men nu var d alltså dags:(

Skulle ju egentligen till brorsan o dom i morgon men vi får ta det senare i veckan istället. Känns inte schyst att komma o smitta ner dom precis o förresten ligger säkert nån av oss andra i det i morgon ändå. Hoppas lillsnuttan slipper det!

Nä, skriver inte mkt mer i dag ska dona lite här hemma;)
Kram på er

Fredag

Publicerad 2009-03-06 10:37:27 i Allmänt,

Hanna: Ang din kommentar till syskon på förlossning. Varför passar det sig inte? Lite nyfiken på mer motivering bara?;) Tycker det e så intressant o se vad det är som gör att vi i Sverige ser på saken så men i andra länder på ett helt annat sätt;)

Äntligen fredag! I dag blir lugnt. Ja förresten blir nog hela helgen lugn. I morgon har vi inget planerat, o på söndag ska vi till brorsan m familj o fira deras dotter som fyller 11 år!
I kväll ska Molly sova hos mormor, dom skulle ha mys o titta på film ihop, sötisar!

I helgen ska vi ta lite extra hand om min mormors katt Mojje som bott hos oss sen min mormor gick bort i oktober. För på måndag måste han tyvärr somna in han med. Mamma o min moster ska åka med honom till veterinären, för jag fixar det inte. Han har så ont nu, så det är ju inte mer än rätt. Men likt väl känns d jobbigt. Det var jag som såg till att han fick komma till mormor, han var hittekatt, o jag lovade mormor att ta hand om honom om hon dog. DET gjorde jag ju iofs, men känns ändå tungt. Men jisses han e ju typ 16-17 år så han har levt länge ändå ju.
Hur som så ska han nog få kokt torsk på söndag för det älskar han;)

Ha en underbar fredag nu alla! KRAM

Busa

Publicerad 2009-03-05 20:18:36 i Allmänt,

Thelma älskar att busa i sängen!  (Bjuder på några halvsuddiga mobilbilder från tidigare i kväll)

Hmm...kjolen ska man väl ändå inte ha runt halsen va? Toka;)


ÄLSKLING!


Så här ser vårt lilla hjärta ut 99% av tiden, en busig liten solstråle m glimten i ögat  *ÄLSKAR*

Långa listan;)

Publicerad 2009-03-04 22:07:19 i Allmänt,

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Nä, det tror jag verkligen inte
Vilken årstid tycker du bäst om? Våren o sensommaren
Brukar du sjunga i duschen? Ja, ibland
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Hockey!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, nu gör jag det;)
Vad är viktigast för dig? Trygghet, lugn och glädje
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Lagt mkt på huset, o rest nånstans
Tänker du mycket på ditt utséende? Ibland
Vad får dig att slappna av? Då allt bara flyter på!
Är du mörkrädd? Kan vara
Vilken färg är snyggast? Svart o vit är grunden, men sen nån härlig färg som bryter av
Tycker du matte är svårt? Kan tycka
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Tvärtom, märkeskläder är för fjollor! Kommer aldrig bli min grej hur rik jag än blir!
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Mellan 7-8
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Stefan
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Absolut! Varför inte? Idiotiskt, äckligt o puckat!
Bråkar du och dina syskon ofta? Nä, sällan
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Dom som gör mitt liv så härligt;)
Läser du ofta böcker? Inte nu för tiden tyvärr
Vad föredrar du för sorts filmer? Psykologiska saker o polisgrejjer;)
Vill du gifta dig? Ja, d vill jag
Vill du ha barn? Ja, tack behåller så gärna mina godingar!
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för?  Medium börjar ju nu igen, det tycker jag om
Vilka länder har du varit i? Sverige, Danmark, Tyskland, Norge, Holland,Grekland, Spanien, Finland o Turkiet
Vilka husdjur har du haft? Tre hamstrar, tre marsvin, sju hundar, 20 katter?, två råttor, fiskar, två sköldpaddor, två kaniner, (brorsan hade en äcklig fågel men den räknas inte för jag avskyr fåglar, bläk) Det var nog allt?
Är du bra på att laga mat? Ja, kanonduktig!
Var badar du helst? I en sjö i skogen där man kan bada naken o ingen kommer;)
Vad dricker du för alkohol? Rött vin, cider o goda drinkar
Vilka djur är du mest rädd för? Fåglar!
Har du nånsin skadat dig själv allvarligt? Ja
Gillar du att dansa? Ja
Vad har du för klädstil? Olika beronde på humör (men i grunden älskar jag 60/70-tal)
Är du flygrädd? Nä, men d gör ont som fan i öronen!
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? ÄNTLIGEN!
Vad dricker du helst när du är törstig? Kallt vatten!
Tror du på liv efter döden? Jag är totalt övertygad!
Vill du gå ner i vikt? Ja
Har du varit deprimerad? Ja, fy fan!
Tycker du om sushi? Har pinsamt nog aldrig testat
Tror du på livslång kärlek? Absolut!
Vad äter du helst när du ser på film? Lösgodis lr popcorn
Lever dina föräldrar tillsammans? Nej
Har du tandläkarskräck? Nej, aldrig haft
Vilken hårfärg har du naturellt? Vet inte, nån festråkig
Biter du på naglarna? Nä, o äter inga andra delar av min kropp heller!
Vilka Internetsidor besöker du varje dag? Facebook o Allt för föräldrar
Hur ofta motionerar du? Promenixar varje dag i allafall
Är du beroende av något? Kärlek
Favorit Yoghurt: Delikatess vanilj!
Favorit Frukt: Jordgubbar!
Favorit Godis: Vingummi (men just nu dille på Hockey pulver o djungelvrål, ha ha)
Kändis stilen du gillar bäst: Ingen
Favorit dryck: Vatten (booooring, jag vet!)
Hur länge sover du? 6-8 timmar ungefär
Bio eller nerladdad film? Både &.
Morgon- eller nattmänniska? Mer morgonmänniska nu för tiden, trodde jag väl aldrig!
Hur många dagar sover du? Va???
Hur mycket batteri finns det i mobilen? Den håller ett tag till
Favorit språk: Svenska! Gillar iofs Holländska sen jag var där o jobbade ett tag, coolt språk;)
Favorit land: SVERIGE!
Favorit mat: Mammas köttfärsås, o farmors köttbullar!
Favorit glass: Romrussin!!!
Mamma eller pappa? Båda två, tack!
Vad heter din mobiltelefon? Mobilen bara
Favorit dag: Lördag (särskilt morgonen!)
Max eller Burger king? Max, avskyr Burger king - urk!
Senaste inköpet? Kalle Anka tidning till Molly i går
Vad gjorde du klockan 16.00 igår? Satt o pratade med mina barn o Stefan vid matbordet (vi åt middag då)
Vad är det för väder just nu? Kolsvart så jag vet inte, kallt?
Favorit tv kanal? Kanal 5, TV 3 o 9:an
Favorit radio kanal? Lyssnar bara på P3 Christer, så P3 då
Platt Tv eller Lcd Tv: Om d menas LCD lr plasma så självklart LCD, plasma vill dom ju tom förbjuda i eu.
Rosa eller gult? Rosa, oftast i allafall! (Vill ju helst inte kissa rosa om man tänker så. hmmm...funderar)
Grönt eller blått? Grönt
Sommarplaner? Njuta, vila upp mig, bada i poolen en massa, grilla i mängder o bara vara! Stessa kommer inte hända iallafall!
Humör just nu? Lugn, nöjd o bara tillfreds med livet!
Vad åt du senast? En rågbulle med russin
Hårfärg just nu? Urblekt svart, som nu är mellanbrun/röd/blond! BLÄK - måste verkligen färga det!
Pucko eller O'boy? Pucko på glasflaska
Mer eller Bravo? MER!
Kläder du bar idag? Mysekläder hela dagen lång.
Bästa låten just nu?  med Caroline Af Ugglas
Favorit instrument? Akustisk gitarr och piano
Favorit artist? Winnerbäck
Favorit skådespelare? Oj, vet inte just nu.
Däckat? Har hänt för lääääääänge sen.
Kissat utomhus? Ja men visst
Bus ringt? Ja, nån gång när man var typ 9 kanske?
Trampat på bajs? Ja, jävla hundägare som inte kan ta upp efter sina hundar!
Megapixeln på kameran/mobilen: Ingen jä*la aning!
Favorit affär? IKEA, City Gross o Gekås
Använder deodorant? Ja, varje dag
Gillar converse?
Svart, vit eller färg? Beror väl helt på vad det gäller?
Senaste du skrattade? När Thelma provade kläder innan
Systemkamera eller vanlig kamera? S Y S T E M K A M E R A !
Fjortisar eller emos?Nej, tack!
Vad ska du göra efter du svarat på frågorna? Gå o sova!
Natti natt!

Nerkissad liten:(

Publicerad 2009-03-01 11:57:35 i Allmänt,

Stackars lillan i går! Hon o jag duschade på kvällen, sen mös vi framför brasan o hon var så där nyduschad o go som bara småbarn kan vara! Så jag letade fram nytvättat nattlinne o hon var så glad för hon är inne i en "kägging" (klänning) period just nu o tyckte då hon var så tjusig i sitt nattlinne. MEN klumoiga mamman kanske borde tänkt på att sätta på henne underbyxor, cykelbyxor, shorts lr likn över blöjan!!!
Hon gick nämligen o la sig vid 19 ungefär (sent för Thelma) o både jag o Stefan hörde att hon gnällde lite, men d brukar hon göra innan hon somnar o så blev hon tyst. Vi kollade på melodifestivalen, mumsade räkor kex o ost o hade allmänt mysigt. Efteråt är det ju älskade "Brottskod försvunnen" som vi kikade på. Sen kom tröttheten o helt ärligt kände vi båda bara för att krypa ner i sängen o soooova! Tittade klart till Thelma innan vi skulle lägga oss o hon gnydde så, så jag klappade henne lite på ryggen. Då kände jag! HELA hon var nerkissad, hela sängen o hela lilla snuttan - fulla i kiss! Hon hade nämligen tagit av sig blöjan ju! Jag kånkade upp henne o hon verkade rätt glad faktiskt, o Stefan sprang ner i källarn m sängkläderna o så fick vi tvätta av lillan o byta kläder. Pyjamas den här gången! Hon fick låna Molly sängkläder under natten (Molly är hos pappa) o det var en nöjd tjej som la sig i sängen efter skrubbning, byte av kläder o torr blöja. Hon luktade på täcket o sa Molly;) Snuttan! Så dum man känner sig för det var ju ändå rätt klumpigt att glömma byxor över blöjan när man VET att hon mer än gärna krånglar av sig blöjan! Plus att hon säkert hade legat där i kisset medans vi mumsade räkor o så, flera timmar kanske? Hu - hemska föräldrar!
Ja, ja DET lär jag förhoppningsvis inte göra om i allafall!

I dag ska vi på kalas hos min systerson Claes som fyller 11 år. Blir nog trevligt.
Så nu måste jag hoppa in i duschen så jag hinner fixa till mig något så när.
Ha en underbar söndag!

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela