Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Mess från Mollan:)

Publicerad 2009-09-29 14:26:08 i Allmänt,

Molly åkte till Cypern i måndags morse. Dom har d jättehärligt, varmt o skönt o nu fick jag prcis ett mess från henne.


Så mysigt! Men jag saknar henne;)

Host, host...

Publicerad 2009-09-28 09:57:03 i Allmänt,

Förkylda o så är vi här. Stefan e tom hemma från jobbet i dag för han hade så jäkla ont i halsen stackarn.
Han brukar inte gnälla över ont i halsen, men i dag så.
Småtjejerna är förkylda o hostiga. O jag e så himla hes, tror förkylningen satt sig där i stället.
I fredags var vi på barnakuten m lillan, Vinga. För hon var så rosslig i bröstet. Så hon fick slemlösande. De har hjälpt bra, så nu får hon sova utan att behöva hosta heeeela tiden.

I går var pappa o Elisabeth här. Det var jättemysigt! Vi åt tacogratäng o hade det jättetrevligt. Av dom fick jag ett presentkort på IKEA:) Så perfekt! Jag ÄLSKAR IKEA!!!

Det där med diskmaskinen blir jag inte klok på förresten! Dom var ju här i torsdags, men då var d inte det som var fel som dom hade trott. O så var han såååå jäkla otrevlig han som var här m.
Hur som så visste dom inte VAD som var fel lr NÄR vi kunde få d fixat. Så nu är alternativet att vi får en ny maskin, men då måste vi lägga till 1500:- för dom har inte maskiner i den prisklassen. O vi har inte 1500:- över just nu. Så Stefan trotsade sitt halsont o åkte ner där nu för o prata m dom så hoppas jag d kan bli nån lösning på detta för d börjar bli tjatigt nu:(

Sjuka barn o trasig diskmaskin

Publicerad 2009-09-24 09:48:14 i Allmänt,

Hemma med sjuka barn i dag. Lilla Vinga är precis genomförkyld o hostar heeela tiden, hostar tom upp snor stackars liten:( O i går blev Thelma stackarn sjuk m. Genomförkyld hon m o så satte d sig direkt i luftvägarna, hon e jättepäsig o dålig i sin astma:( Skit, fan o hel*ete m! Jag e så trött på denna jäkla astma!!! Lillan stötandas o kämpar så för att få ut o in luften.
Hon har fått en ny medicin nu. O den verkar fungera bättre!!! :-) (ngt positivt i allafall) För innan hade hon airomir o den blev hon precis skogstokig av! Klättrade ÖVERALLT, sprang runt, fick hjärtklappning, hyperventilerade, kunde inte sitta still, inte äta, inte sova! Det var helt ohållbart, så jag tjatade mig till att få testa en annan medicin nu. Läkaren trodde inte d skulle vara nån skillnad på dom för dom e så snarlika i sammansättningen, men jag menade på att d är ju värt ett försök i allafall! O se kanske kanske funkar den bättre :-) Ventoline (som hon har nu) är den medicin dom inhalerar henne med när vi kommit in akut med henne o då har den ju fungerat. O då har dom ju dessutom MYCKET större doser än dom vi ger här hemma.

Apropå ngt annat så sitter jag här o väntar på att dom ska ringa o säga att dom kommer o fixar vår diskmaskin. Hoppas dom kommer i dag bara som dom lovade i går när Stefan pratade med dom. Men jag litar INTE på dom! Dom har varit sånna NÖTTER!!! Två månader har vi fått vänta o dom har "glömt" bort oss o delen har inte kommit o allt vad d nu varit. Blir toksur på sånt, tycker d e sååå dålig stil. Dom har inte ens ringt o sagt till att d dröjer o så, utan vi har fått ringa o tjata. Men nu tröttnade Stefan o ringde tre ggr om dagen. DÅ hade dom helt plötsligt fått delen :-) Väldigt konstigt ;) hihi.
Jaja, nu får vi hoppas den blir fixad i dag.

Duktiga jag!

Publicerad 2009-09-23 13:45:37 i Allmänt,

Dagarna fullkomligt flyger fram här! Vet knappt vad vi gör men dagarna bara säger svisch o så är dom över:)
I går var jag hos kära syster på fm. Vi åt frukost ihop, frallor o te - myyys!
O sen efter att jag hämtat Thelma på dagis gick vi till mamma o fikade. Så i går fick jag träffa både kära mamma o kära syster :D
Hade en trevlig dag.

I dag har jag mest myst m Vinga. O så har jag varit duktig o ringt ett sånt där samtal som man skjuter på;) O fick bra besked m:) Så i dag sjunger jag: "tralla la la la, jippie, tjohoo!"

Småtjejerna sover här o snart kommer Molly o bästisen Siri hem:)
Ja, d har som sagt inte hänt så mkt spännande, men dagarna går o jag njuter av livet!

Dop

Publicerad 2009-09-17 16:41:39 i Allmänt,

Lilla Vinga ska döpas, DET vet vi. Dels för att hennes systrar är döpta o dels för att det för mig känns viktigt iom att jag känner tillit till Gud och det som symboliserar den kristna tron.
Hennes namn är bestämda och liksom hennes systrar så kommer hon ha tre namn med tilltalsnamnet först.
Däremot kommer jag inte berätta här på bloggen NÄR hon ska döpas. För vi känner att dom vi vill ska komma till vår dotters stora dag dom bjuder vi personligen. Att gå ut med tid, plats och datum här känns för privat. Jag hoppas Ni förstår mig/oss och inte tar illa upp.
Självklart kommer jag berätta för er om dopet EFTERÅT:)

Lägesrapport!

Publicerad 2009-09-17 16:16:48 i Allmänt,

Sitter här med min lilla dotter i famnen:) Dom andra två är ute och hoppar på studsmattan. Så kul att dom faktiskt kan leka ihop på riktigt;) O har glädje av varandra trots åldersskillnaden. Dom leker rätt ofta ihop nu faktiskt.

I går var Vinga 4 veckor!!! Vart tog den tiden vägen? Hon växer o är en riktig liten knubba. Vägde henne på bvc i tisdags o då vägde hon 4430 g! jisses, mer än ett kg mer än när hon föddes, hihi. Men hon äter, sover, flinar o verkar allmänt nöjd med livet så det är kanske inte så konstigt :)

I dag har vi bara myst o tagit d lugnt. Thelma har varit på dagis o dom hade utedag i brunnsparken. Mollan har haft långdag. På em vilade jag o småtjejerna en timme o d var sååå välbehövligt. Myser fortfarande m Vinga o nu leker "stora" tjejerna dagis på Thelmas rum.
Ska snart laga lite mat.
I går var jag m Thelma på allergimottagningen i vxö. På uppföljning. Men hon e jättepigg nu o sist hon var förkyld behövde hon inte ens ta medicin :D Det enda var att vi bytte medicin från airomir till ventoline eftrsom hon blir precis skogstokig av airomiren:( Så får vi hoppas att d funkar bättre m ventoline kanske?

Nähä, d var väl lägesrapporten från oss i dag:)

En höstig söndag

Publicerad 2009-09-13 11:51:35 i Allmänt,

En härligt blåsig o regnig höstdag är det här i dag! I love it! Städar o donar även lite i dag o sen i em kommer min kusin Benny m familj o hälsar på! MYSIGT! Dom e så goa, gillar verkligen dom! Bara så synd att man hinner ses så sällan. Men i dag så;)

Tänkte ta o bjuda på lite bilder av våra härliga ungar m. (Inte Molly dock för hon är hos Staffan den här helgen) Egentligen funderade jag ju på att låsa bloggen eftersom jag vet att det finns vissa som läser här som inte förtjänar att se o följa våra goa ungar pga vilka val dom gjort. Men samtidigt vet jag om att jag har trogna bra läsare m (även om ni alla inte kommenterar så ofta, hihi)så jag e lite kluven. Kanske får dessa fåtal som inte "borde" läsa ändå läsa o se vad dom går miste om i livet! Jaja, jag funderar ett tag till;)
Hur som så kommer d lite bilder på mina älsklingar här!


Bytt rubrik förresten!

Publicerad 2009-09-12 09:58:41 i Allmänt,

Ja, som ni kanske ser så har jag bytt rubriken från "Två prinsessor o vi andra" till "Tre prinsessor o vi andra" för nu har ju familjen berikats med ytterligare en liten sessa:) Men bloggadressen är dock oförändrad. Så nu vet ni det;)

Städa o dona:)

Publicerad 2009-09-12 09:53:12 i Allmänt,

Här sitter jag med jätteont i halsen o borde ju då kanske vara lite off, men nä i dag e jag bara så fylld av energi känner jag! D får börja m n tvättdag, ska tvätta o så ska jag städa tvättstugan o torkrummet m tänkte jag. Sånt hinner jag aldrig på veckorna för d e lite sisådär o ha Thelma m när man gör d. Men hon ska klippa gräset m pappa (hon har en egen liten gräsklippare) O Vinga sover så jag hoppas hon fortsätter m d lite till så jag hinner komma igång medans lusten finns, haha! Sen tänkte jag fortsätta m städande för jag e såååå sugen på o fixa o dona i dag:) Ska nog torka ur skafferiet m o kanske passa på att frosta ur frysen? Äh, vi får se hur mkt jag hinner. Tvättstugan o torkrummet är prio ett i allafall! Så nu har jag inte tid o sitta här längre. Ha en underbar LÖRDAG allihopa!

En fin höstdag här i småland

Publicerad 2009-09-11 09:24:48 i Allmänt,

Solen strålar o det är verkligen en fin höstdag i dag! När Stefan kommer hem ska vi ta en promenix ner till ankdammen o mata dom små fåglarna tror jag. Härligt. E så sugen på en riktig myskväll här m. Så nått gott o äta blir d allt, o massa ljus m;) Ja, d blir nog bara familjemys här idag skulle jag tro. Känner mig lycklig o kär i dag :) Hoppas ni får en fin dag!

Vad hände?

Publicerad 2009-09-08 15:23:26 i Allmänt,

Äh, vet inte vad som hände m listan. Orkar inte trixa mer just nu för den vill inte som jag. Hoppas ni kan läsa ändå. Ursäkta min lathet, men amning kallar:)

Tidsfördriv

Publicerad 2009-09-08 15:01:49 i Allmänt,

Hittade n lista hos Hanna som jag ju var tvungen att göra ;) Har du städat någonting idag? *ja plockat o donat lite, som varje dag. Har du börjat planera julen än? *nja, vi kommer vara hemma o förhoppningsvis kommer mamma Vad åt ni till middag idag? *vet inte vad d blir faktiskt Vad ska du göra i helgen? *mysa m familjen,dona i trädgården kanske Vad är den godaste dryck du vet? *Kranvatten och mjölk. Vem drömde du senast någon romantisk dröm om? *Stefan Morgonpigg eller kvällspigg? *mer morgonpigg just nu Vilken är din favoritmaträtt? *mammas spagetti o köttfärsås. Vad heter ditt/dina barn? *våra döttrar heter Molly, Thelma o Vinga Sommar eller vinter? *älskar hösten mest! Gillar du att vara ensam? *nja, ensam m familjen helst:) Vad tycker du om tandläkaren? *dyrt, men inte otäckt (möjligen otäckt dyrt då, hihi) Hur ofta och hur länge sitter du vid datorn? *en stund varje dag Icq eller msn? *inget Hur många barn har du/ni? * tre töser :D Vilken svensk dialekt tycker du är fulast? * dalmå låter så töntigt, o grötig småländska, hua I vilka länder har du/ni varit i? * Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Grekland, Spanien, Turkiet, Norge, Finland Hur du några syskon? * en storasyster o en storebror Har du ngt sommarhus/vinterhus? * nä, vårt hus bor vi i året runt ;) Vilken frukt föredrar du? * vindruvor, apelsin, banan, o en massa annat Hemma kväll eller utekväll? * hemmakväll utan tvekan, e en riktig hemmamänniska:) Vad heter du i förnamn? * Sandra Vad lyssnar du på för musik? * gärna Winnerbäck lr Caroline af ugglas Vilken tv serie kan du INTE missa ett enda avsnitt av? * ingen alls Favorit färg? * vit Hur många e ni i familjen? * 5 o så 2 katter o 1 hund Vad ska du ge barnet/barnen i julklapp? * vet inte ännu Vad ser du fram emot? * en hemlig sak;) Vad är det mest romantiska du varit med om? * hemligt Vad har du för parfym? * fick en underbar ny Naomi Cambell nu, den var otroligt fräsch Vilken pryl i ditt hem skulle du inte kunna vara utan? * tvättmaskinen Vad önskar DU dig i julklapp i år? * nån upplevelse, show lr så Trivdes du i skolan? * nä, bara när jag läste till uska Om du fick välja vilket yrke som helst, vad skulle du vilja vara då? * receptionist lr musikalartist :) Har du husdjur (vad)? * En hund o två katter Har du kastat något nån gång som du ångrar? * ja en soffgrupp Hus vs. lägenhet? * hus Vad gör ni helst en lördag kväll? * går långpromenad hela familjen, lagar god mat o kollar nån bra film sen - myser! Vad är det finaste någon sagt till dig? * Jag älskar dig! Vad skulle du göra om du vann en massa pengar? * betala av skulder, resa, shoppa! Festar du mycket? * been there, done that! Gillar du åska och blixtrar? * nja så där. Om Stefan e hemma så :) Vilket djur skulle du vilja vara? * våran hund ;) Dricker du kaffe? i såfall vilken sort är favoriten? * urk! nä tack! Är du kär? * tokkär!!! O blir kärare varje dag! :D Vilken är den bästa födelsedagspresent du fått? *OJ, minns faktiskt inte:( Fast jo, jäklar va glad jag blev över dockvagnen jag fick när jag fyllde tre år! Vilken är din värsta present du har fått? *Minns inte d. Hur ofta pratar du med din mamma? * varje dag, ofta flera gånger! :) Hur mår du under hösten? Blir du gladare eller lite deppig? * älskar hösten så kanske blir jag lite gladare? Har du blivit utsatt för något brott? * Ja det har jag. Vilket är det mest omtyckta plagget i garderoben just nu? * att jag slipper mammakläderna:) Vad är det elakaste du gjort mot din bästa vän? * glömt bort henne:( Hur ser dina naglar ut? * korta m genomskinligt lack Vad är det äckligaste du vet? * kräk, fåglar, elaka människor Har du fobi för sjukhuset? * nä Vad är det vackraste du vet? * att vakna till en ny dag o veta att jag är älskad! Vad är den äckligaste maten du vet? * inälvsmat, urk! Vad lekte du helst när du var barn? * m barbie o en lek som jag, min brorsa o mina kusiner lekte som hette : "kiss o bajs" Vilken färg har du flest kläder i? * Svart! Hur gammal är du? * fyllde underbara 30 i söndags :)

Ursäkta!

Publicerad 2009-09-03 14:07:30 i Allmänt,

Ni får ursäkta mig för att jag är dålig på att uppdatera här! Förlåt!
Dagarna susar förbi o vi försöker hitta nån form av vardagsrutin här hemma. Hur det nu ska gå md en liten gosbebis;)
Stefan blev sjuk stackarn o är hemma från jobbet:( Så retligt, men men man kan ju inte gå när man e kass i magen heller.

Mollan går i skolan, mellanstadiet nu ju. Mammas lilla tjej är inte så liten längre:( Man märker verkligen skillnad n när hon går i 4:an! Vilka långa dagar hon har ibland o så är d lixom mkt mer skola sas. Mer läxor o tuffare tmpo i skolan. Nu missar dom vrkligen om dom inte är där. Men Molly e så duktig o kämpar på ordentligt:)

Thelma älskar fortfarande sitt dagis o är där o busar 15 timmar/vecka mån-tors. PERFEKT!
Hon behöver verkligen det, att få busa av sig ordentligt med kompisarna. O känna att hon får vara utan lillasyster lite oxå. För nog för att hon älskar lillasyster, men heeela tiden kan man ju inte tycka hon e kul när man själv bara är 2 år;)
Lite svartsjuk är hon klart men annars går d kanonbra tycker jag. Hon klappar o pussar på Vinga o säger: "Thelma älskar Hinga" (Hinga=Vinga)

Vinga är, för tillfället, världens snällaste lilla bebis. Hon bara äter, sover o ligger o myser. På natten vaknar hon en gång o äter. Somnar runt 22 på kvällen o sover till ca 2.30-3 innan hon vill äta. Äter, somnar o sover till 7.30! Helt otroligt skönt. Hon e sååå söt m vår lilla docka:)

Ja, livet rullar på här o det är så otroligt skönt att bebisen kommit nu o vårt liv m tre barn kan få börja på riktigt:)

Mammas rulta

Publicerad 2009-09-01 22:34:03 i Allmänt,

Ja mammas lilla rulta ökar i vikt i bra takt o viktökning på över 500g sen vi åkte hem från bb! Tjo va bra:)
O med tanke på alla veck o dubbelhakor så måste hon väl suga i sig all gotti grädde när hon ammar;) hihi.
Huvudet hade oxå växt som d ska, längden kollar vi nästa vecka på bvc.
Bvc-sköterskan var så himla gullig o mysig. Henne gillade jag verkligen!
I övrigt gick vi igenom lite allmänt om bvc o så en massa om barns utveckling, vaccination o sånt. Fasen man glömmer fort alltså! Jag hade glömt massor bara sen Thelma var liten bebis ju! O det är ju typ inte alls länge sen!
Så nu ska vi till bvc nästa vecka igen, på tisdag kl 8.45. (perfekt efter jag lämnat Thelmisen på dagis)

Nähupp nu ska jag krypa ner jämte min älskling som sover. Han mår inte bra stackarn:( Ont i magen o hängig som få. Stackarn nu när han ska börja jobba i morgon efter pappaledigheten, inte helt kul o sjukanmäla sig då ju. O iom att han har nytt jobb m så känns d ju extra dumt kan jag tänka mig. Men samtidigt kan man ju inte gå o jobba om man är kass i magen, o jag tror knappast hans jobbarkompisar vill bli smittade heller:(
Jaja, vi håller tummarna för att han e pigg i morgon igen!

Natti natt på Er!

BVC

Publicerad 2009-09-01 08:24:21 i Allmänt,

I dag vid kl 10 kommer bvc på hembesök. Allt sånt blev ju lite förskjutet sas iom att jag varit inlagd. Så nu e jag jättenyfiken på o se hur hon växt lilla Vinga. O så e hon lite trilskig med att ta rätt tag när hon äter så jag hoppas på lite tips o råd.
Återkommer senare o berättar hur d gått.

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela