Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Bekännelse från världens bästa mamma (som enl 10 åringen inte fattar NÅNTING!)

Publicerad 2010-02-28 17:42:14 i Allmänt,

Funderar. Ja, jag funderar på hur alla andra miljoner föräldrar faktiskt gör! Hur dom orkar? Orkar dom?
ÄR det verkligen bara jag på hela jordklotet som ( men bara ibland) längtar tillbaka till en partylördag som singel ibland när ungarna skriker, bajsar på sig och får dessa underbara hormonutbrott som får taket att lyfta och en ängslig mamma att snegla ut genom förnstret för o se om polisen e på ingång!
Är det bara jag som känner hur tålamodet (som jag faktiskt HAR massor av - egentligen!) ibland tränger ut genom öronen likt arga tentakler som strävar efter tyyyystnad! Är det bara jag som känner att jag också vill göra som 2½ åringen här hemma, dvs slänga mig på golvet och skrika hejdlöst när saker går emot mig!
Nä, NÅN mer måste känna samma frustration som jag gör! NÅN annan måste tänka att va f*n var det så här det SKULLE vara, var det meningen? Det där glamorösa man såg som småbarnsförälder, INNAN man fick barn, va fick man DET ifrån då? Planeten fantasi??? Nä, antagligen är inpräntad idioti en del i mänsklighetens överlevnadsstrategi helt enkelt.
Bebisar påstås ju vara just gulliga för att "VI" (o då menar jag vuxna o alla "ickebebisar") ska ta hand om dom o dom ska överleva. Det har tydligen gjorts nån forskning på det där o forskare menar på att det är tack vare vårt sätt att se på bebisar som dom överlever. För annars skulle dom inte bli ens året - säger dom.
Men om hormonstinna tioåringar läser jag ingenting. Inte heller om trotsiga 2½ åringar som bestämt sig för att göra livet surt för sin mamma o pappa. Jo, det står att det går över - ja DET var ju en tröst. Men om dom fötts så då? O det faktiskt inte ÄR trots då? Om dom faktiskt bara är små skitungar (som man visserligen tokälskar) kommer då livet fortsätta så här tills...ja...alltid? Kommer hormonernas drottning ta över familjen och styra med järnhand eller kommer jag lyckas få stopp på henne i en oövervinnlig maktkamp?
Ja DET förtäljer inte historien! Men tills dess tänker jag tokälska mina skitungar och jag tänker tappa tålamodet då o då. O de vet i f*n om jag inte kanske kanske slänger mig på golvet i skrikande trots jag med - EN DAG...

Kalas o blötsnö

Publicerad 2010-02-27 10:43:40 i Allmänt,

I dag ska vi på kalas hos syrran. Hennes ena grabb fyller 12 år i veckan. Så då blir d kalajs.
Får se om vi blir så länge, tror inte d för småtjejerna e inte riktigt pigga o så krockar d med middagstiden m. O jag är sjukt trött i dag, undrar om förkylningen satt sig i ögonlocken??? :0 hihi

Blötsnö blötsnö blötsnö! Japp nu kommer den som ett brev på posten. Uscha! Tur att man inte ska ut i detta vädret. Alltså några längre sträckor. Blir ju tvungna att ta bilen till Sus o co för annars slår man väl ihjäl sig så halt som d blir nu:(
Usch, hoppas d inte händer allt för många olyckor nu. Läskigt när vädret är sånt.

Nähä, kanske ta o hoppa in i duschen o se om man kan se lite respektabel ut, hihi!
Ha en fin lördag allihopa!

Kram <3

Mums!

Publicerad 2010-02-26 17:53:25 i Allmänt,

Väntar på att maten ska bli klar. Står o gottar till sig i ugnen just nu;) I dag blir det fläskfilé med fetaostcreme, potatisgratäng och broccoli. Mums, jag måste låta lite självgod o säga - jäklar vad god mat jag gör i dag, haha! E allt lite sugen på vin m. Om man skulle ta sig ett glas kanske? Vet att jag har en flaska här, men hmm...jag får se hur jag gör.
Nähäpp, nu får jag återgå till verkligheten och inse att dom där vilda ungarna jag hör i köket och den frusterade sambon - ja dom e visst vad man kallar MIN familj! *asg*
Tjo!
Kram <3

En em i pulkabacken

Publicerad 2010-02-26 16:48:18 i Allmänt,

Förresten! I onsdags em var vi i pulkabacken med min bror o familj. Vi åkte pulka o grillade korv. Jättemysigt var det. Solen sken o det var så där lagom kallt:)
Tänkte att jag slänger in lite bilder som får tala för sig själv;) Mollan var dock inte med för hon var hos Staffan. O Edvin, brorsans äldsta antar jag hade fullt upp med att vara tonåring, hahaha:)


Bowling

Publicerad 2010-02-26 16:33:21 i Allmänt,

I dag har vi varit o bowlat i Vetlanda. Jättekul, men jag e verkligen KASS på det, hahahaha:)
Kom trea:( O gissa vem som vann?! Jo, allas vår lilla skitunge: THELMA! Hahaha!
Men kul hade vi, o Vinga satt så snällt o jollrade i sin bilstol o tyckte livet var allmänt roligt med kuliga lampor och alla roliga ljud.


Trötta tjejer på vägen dit, vilar ut innan bowlingen:)



En mysig fm. Nu väntar lite middag o sen i kväll antar jag att d blir lite fredagsmys o nån film kanske.
Ha en fortsatt fin fredag;)
Kram <3

Hur mycket snö finns det egentligen?

Publicerad 2010-02-23 11:34:55 i Allmänt,

Nu har det varit fullt ös i livet igen, därav frånvaron;)

Asså ärligt, HUR mycket snö FINNS det??? Det tar ju aldrig SLUT! Verkligen aldrig! Det bara faller o faller o faller! Stefan har lånat Daniels snöslunga vid flera tillfällen o tack o lov för det för annars hade vi nog varit helt insnöade. Men herregud d tar ju aldrig slut! Stefan är ute o skottar igen nu. Hans rygg tar väl stryk nu:( Jag försökte, men attans så yr o dan jag är. Är genomförkyld o småknoddarna likaså:(
Stefan ska försöka få bort snön från altantaket i dag med, annars kommer det nog rasa snart. Men jag har strängt förbjudit honom att gå upp på taket, det är ju fasen dåligt redan sommartid d plasttaket. Hur ska det inte vara NU då?
Såg att grannens tak dom har över sitt cykelskjul håller på att ge vika m, måste ta o hugga tag i dom o säga det om jag ser dom.
Jäkla vinter! Säger som Mollan - tänk om istiden e på väg nu???!!! Hihi, DÅ emigerar jag!

Annars? Ja, livet rullar på. Det har ju en tendens att göra det vare sig man vill lr inte, hihi!
Stefan söker jobb, men det har inte dykt upp ngt ännu tyvärr:(
Jag har sökt lite med, men med samma resultat. O jag VILL verkligen inte ställa mig på Olofsgården (ålderdomshemmet här) usch, gillar inte det alls! Om jag bara hade körkort så hade jag lätt sökt mig in till Växjö, skulle gärna jobba på psykiatrisk avd (det är ju det jag har utb till EGENTLIGEN!) Men utan körkort får det tyvärr förbli en dröm:(
Men men, en dag om hundra år så kanske jag har möjlighet att ta det, hihi

I helgen var mamma i Sthlm så vi hade hennes Melker här. Det gick kanon o jag e så glad för han verkade mer nöjd den här gången. Tyvärr har han fått för sig att märka revir alla andra ggr. Men inte nu, jippie!!!

Nähä, skirver kanske mer sen men nu måste jag verkligen plocka lite här hemma. TornadoThelma har kört ett varv här nere, hihi!

Ha en fin dag! Kram <3

Dop, bio och så en farfar med;)

Publicerad 2010-02-15 21:33:19 i Allmänt,

I lördags döptes vår lilla Vinga:)
Det gick bra och hon var så himla snäll. Inte ett pip sa hon. O lilla Thelma var oxå jätteduktig (o passade på att smaka lite på dopvattnet m, hihi) O Mollan hon sjöng solo - tufft av henne tycker jag allt.
Hur som så var det jättefint och efteråt var jättemysigt.
Hon fick en massa fina presenter, kläder, smycken, pengar, nappask, gosedjur, bok o mkt mera. TACK alla! :)
Stefan fick även träffa sin riktiga farfar för första gången. Något han är MYCKET glad över! Eftersom han har så lite kontakt med sina släktingar så tror jag det betyder extra mkt för honom;)
O jag tyckte självklart oxå det var jättekul att äntligen träffa honom:)


I söndags var vi i församlingshemmet och lyssnade/tittade på när kören som Molly är med i, G-klaven, framförde musikalen "Vägen hem". Dom var jätteduktiga och sjöng jätteduktigt!
(O jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blir stolt när både körledaren OCH andra kommit fram till mig och berömt Mollys sång! Jag blir verkligen jätteglad och stolt!)
Efter musikalen serverades det semla och kaffe;)

På em gick Molly och jag på bio. Vi såg filmen "FARSAN". Den var jättebra! Så mysigt o gå själva med, det var längesen.

I dag, måndag, har vi varit o storhandlat på Willys i Vetlanda. Småtjejerna var med o var sååå duktiga!

I morgon, tisdag, är det dags för Thelma att gå till dagis igen! Hoppas verkligen hon håller sig frisk nu.
O Vinga ska på "besiktning" på bvc med. 6-månaders kollen. Men det ska nog gå bra;)

Nähä, nu ska vi kolla på en film
Kram kram <3

En fredagskväll

Publicerad 2010-02-12 20:35:16 i Allmänt,

Sitter här o lyssnar på lite avslappningsmusik. Vinga sover i famnen o jag funderar på om jag ska prova att lägga ner henne i vagnen???
Thelma sover gott i våran säng sen nån timme.
Ute i köket bakar Stefan o Molly chokladbollar o kolakakor tills i morgon;) Hör hur Molly o han skrattar o diskuterar om vartannat - mysigt<3

I em/kväll var mamma, jag o Molly i församlingshemmet o dukade inför morgondagen. Det blev fint tycker jag nog allt:) Skönt o slippa stressa med det i morgon. Har o göra i morgon ändå, hihi.
Mamma är så snäll som hjälper mig/oss.

Nähä, ska väl ta o lägga ner Vinga nu så jag kan ta o stryka tjejernas klänningar tills i morgon

Kram<3

I morgon döps vår tredje lilla dotter <3

Publicerad 2010-02-12 13:58:37 i Allmänt,

I morgon är det dop för VINGA Eva Margareta. Så vi fixar o donar lite här. Tänkte sätta barnen i att baka chokladbollar sen. Svägerskan bakar tårtorna och min syster bakar bullar lr kakor lr vad man nu ska kalla det;)
Ska snart ner o duka m mamma. Bara handla det sista innan;)

Blir säkert en mysig dag. Vi fick en annan präst än den vi hade tänkt från början. För han var sjukskriven. Har troligen haft lite för mkt på sina axlar på sistonde tydligen.
Jobbigt sånt, jag tycker synd om honom och hoppas att han återkommer snart.
Men den prästen vi ska ha nu verkar bra. Har sett o hört honom predika vid ett par tillfällen innan o han verkade bra.
Så det blir säkert jättebra;)

Nähä, plocka o dona lite nu:)
Kram<3

Trötta mamman

Publicerad 2010-02-10 12:44:23 i Allmänt,

Sjuka småtjejer är inte kul. Geggiga ögon och rinniga näsor o en hel skopa gnäll på det. Ja, man står ju ut på ngt vis, men trött blir man ändå.
Klart d e mest synd om DOM men jag är en utschasad mamma just nu som gärna skulle ta minst en riktig sovmorgon! Hualigen va jag är TRÖTT!!!
Orkar inte ens vara irriterad längre för det har övergått till ren o klar trötthet :( En bebis som gnyr HELA dagarna/kvällarna och en 2½ åring som skriker sig igenom nätterna i sömnen (dvs INTE vaknar utan skriker i drömmen o vägrar vakna!) En 10 åring som testar gränser utöver d vanliga, ja så kan d vara!
Andas o lever gör man ju ändå, men d e på sparlåga ibland...

Nu säger jag suck pust o hej...ska fortsätta dagen.
Kram <3

Som svar på ett brev:

Publicerad 2010-02-09 20:44:13 i Allmänt,

OK Claes

Stefan har väl kanske sina aningar om vem du är, men det får vi som sagt ta sen.

Vill du (och kanske din fru?) så får Ni gärna avvara en stund efteråt om Ni vill följa med hem en stund o prata. Kanske blir lite lättare så iom att det är en bit att åka med vad jag förstått. Men vi kan ju se på lördag hur d känns oxå.

Då hoppas jag vi ses på lördag, Ni är välkomna!

Sjuka minitjejer (ovanligt va?)

Publicerad 2010-02-09 10:52:08 i Allmänt,

Ännu en dag. I dag är en sån där dag när man har en massa "måsten" att ta tag i. Som man gärna skjuter lite framför sig. Men nä, i dag har d kommit till stopp. Nu MÅSTE d tas tag i lr hur man säger.
Så nä, jag får inte sitta här o svamla mer;)
Kanske återkommer jag ikväll, vi får se.
Småtjejerna har ögoninflammation förresten - nu e d konstaterat (av mig då) så det blir inte dagis den här veckan heller troligen! Så jäkla hopplöst!!! URK!
Men hoppas hoppas hoppas dom e pigga o vi andra klarar oss tills lördag nu så vi är friska på dopet! O det går ju magsjuka här nu m, min STÖRSTA skräck! Fy vad jag hoppas vi INTE får det, för då får vi väl typ ställa in lr något. Uscha, nä inte tänka på det.
Nä fy på mig, jag hinner verkligen inte sitta här! Tjingeling o hej hej <3 Kramen

SUCK - jäkla natt!!!

Publicerad 2010-02-08 14:01:53 i Allmänt,

Trött, trött,trött :( Jisses vilken natt! UNGAR! Thelma ledsen o hostig - kom in till oss - fortsatte gråta hysteriskt då o då (lagom tills man somnat till så skrek hon så hjärtat slog dubbelslag, hua!) genom hela natten - ville ha välling - fick välling - somnade - vaknade osv osv.
Molly sprang mellan vårat o sitt rum halva natten - mardrömmar:( Samma där, lagom tills man slumrat till så kom hon, ställde sig i dörröppningen o småsnyftade tills man blev mindre trevlig o fräste: "men lägg dig här!"
Hon la sig - tyckte d blev trångt - var övertygad om att NU skulle hon kunna sova i sin egen säng - gick in till sig - efter 15 minuter e hon tillbaka - samma procedur om och om igen! Efter 5:e gången blev jag halvtokig o fräste på det mest pedagogiska sättet jag kunde just då (som megatrött uppretad surmamma) "Gå in till dig nu o så SOVER du!" Det funkade - hon hade somnat efter nån minut! (Varför testade jag inte det FÖRSTA gången?, nä då ska man vara gullig o pedagogisk o försöka vara så jäkla förstående fast man bara vill skrika: SOV UNGE!!!!)
Vinga sov i sin säng hela natten!!! Gullungen! Dock hade ju jag då såklart skitsvårt att sova utan henne, puckade mig! Vaknade o kollade så hon andades ca 20 ggr tror jag! O visst gjorde hon det:)
Tre ggr vaknade hon till. En gång för att äta, en gång ville hon bara ha nappen o en gång var hon bara lite snuttig o somnade om nästan direkt när jag la henne vid bröstet:) Hon har sovit gott som tusan i allafall.
Jag känner mig däremot som om jag blitt överkörd lr nått, bläk!
O dessa förbannade KONFLIKTER med ungarna - jag blir GALEN! Thelma har världens trotsålder o Mollan e så hormongalen så man bara bävar! *suck*
Tur man älskar dom ändå;) Gullungar o skitungar på samma gång!

5 år av kärlek

Publicerad 2010-02-06 12:57:59 i Allmänt,

I går firade jag o Stefan 5 år tillsammans <3 Så om jag inte tippar fel vaknade typ vi vid den här tiden för fem år sedan o var bakis, haha. Då hade d varit "klassfest" dagen innan hos mig. Så det var chips o konfetti i hela lägenheten. På m mysisar o ut på balkongen o röka, det minns jag. O en superblyg Stefan som inte kunde skynda sig iväg fort nog för att sedan skicka massa sms på kvällen/natten. O på natten dagen efter, dvs i natt för 5 år sedan, låg jag o snackande m Tobbe o analyserade allt Stefan sagt, gjort o inte gjort *asg* O mitt i natten fick jag ett jättegulligt sms av honom, hihi.
Åh, gu va kär man var! (Ja, jag ÄR jättekär i honom fortfarande, men jag tycker ändå d e ngt särskilt med det där första, det extrapirriga, det när man inte kan låta varandra vara NÅNGÅNG)
Hur som så hade vi en mysig kväll i går, åt gott, mös i soffan o tittade på en jättebra film. Gosade o pratade. Jag älskar verkligen den killen, han kan få hjärtat att slå dubbelslag;)

Tack för att du finns älskling och tack för 5 underbara år tillsammans och många många till!!! <3

Febriga Thelma

Publicerad 2010-02-04 12:03:18 i Allmänt,

Usch, stackars stackars lilla Thelma!
I går kväll kollade jag o Stefan på en film. Den var väl klar vid typ 23 tror jag. Precis när vi stängt av tvn hörde jag Thelma uppe, hon var ledsen. Stefan rusade upp för hon lät verkligen rädd!
Men han kom ner lika fort. "Hon vill att du kommer" sa han. "Jag vet inte om hon e ok för hon säger att hon fryser men jag får inte kolla, hon ligger under täcket".
Jag skyndade upp o där låg världens blekaste lilla trollunge, huttrade så hon skakade o hade dragit täcket över sig. "Ja hyyser" hackade hon fram.
Kände på henne o det kändes som hon skulle brinna upp:(
Skyndade ner o hämtade febertermometern o lite vatten i nappflaska (så hon kunde ligga ner o dricka)
Mycket riktigt hon hade feber. 39,4 stod den på, men iom att den egentligen ska tas i rumpan lr munnen (men det fick jag inte) o jag tog i armhålan så tippar jag på att den låg på närmare 40 grader.
Att försöka få i henne alvedon var lönlöst, men till slut kunde vi lura i henne flytande som vi blandat med apelsinläsk. (ja, vad gör man inte för sina sjuka älsklingar)
Sen somnade hon lillan. Stefan la sig i Mollys säng (eftersom han har så ont i ryggen så tyckte jag d var bättre att han fick sova ordentligt o slippa ha en varm sjukling jämte sig) Molly flyttade över till Thelmas säng (för den e för kort o för hård för stackars Stefans rygg) o Vinga fick faktiskt sova i sin egen säng, vilket gick bättre än väntat!
Så Thelma o jag sov i våran säng.
O vilken LÅNG natt! O ändå kort för det känns som man inte sovit nånting :(
Stackars gumman hon frös, hon svettades, hon grät, hon skrek, hon skrattade, hon yrade, hon satte sig upp, hon la sig ner, hon snurrade runt osv osv.
O Vinga vaknade två ggr o ville äta, men jag lyckades faktiskt få lägga ner henne igen i sin säng efteråt! (Trodde jag aldrig skulle gå, men men där ser man)
Många var de stunder jag vaknade av att en sjöblöt svettig liten Thelma låg tätt tätt intill mig o snyftade.
Usch, hatar när barnen e sjuka, känner sig så hjälplös då:(
Kanske kan det vara så att det var vaccinationen i tisdags som gjorde sig till känna för nu på morgonen var febern som bortblåst. Jätteskönt, men hon e klart matt o trött efter natten.
Så inget dagis i dag. Men i morgon ska hon troligen leka med Vincent o på lördag ska vi till Jenny o Daniel på middag! SÅÅÅ mysigt! Jag gillar verkligen dom, inget tillgjort;)

Nähä, ska väl städa lite här, om jag nu orkar e sjukt trött!
Ha en fin dag!
Kram på er <3

Tisdag helt enkelt

Publicerad 2010-02-02 11:25:59 i Allmänt,

Ännu mer snö. Ja, det är ju tur att det kommer lite till eftersom vi inte hade nån innan *ironiskt*
Jaja, nu kan inte alla vinterpessimister inte gnälla i allafall - för i år fick vi fasen en vit vinter iallafall!

Dagen började inte bra. Orkar inte riktigt skriva om det här, men vi har d lite jobbigt just nu. Stortjejen har det lite tufft helt enkelt.
Men vi älskar henne så det ska nog gå o lösa. Med mkt kärlek o kramar. Som ordspråket säger: "Älska mig mest när jag förtjänar det minst för det är då jag behöver det mest"

Thelma har fått andra dosen av "svin-vaccinet" i dag. Kl 8.30var vi på bvc o tog den. Hon var så jätteduktig! (Så nu hoppas jag hon slipper feber m) O efteråt fick hon välja en liten sak. Det blev en rosa ring med ett hjärta på:)
Efter det var det så äntligen dags för dagis. Där hon stolt visade "hahette" (Jeanette) sin fina ring.
Så i dag e hon där mellan 9-14. O annars skulle dom ringa, men jag tror d kommer gå kanonbra. Hon behöver få komma hemifrån lite o få vara sig själv utan att ha lillasyster att tänka på hela tiden (ja, alltså vi kräver ju inte att hon gör det utan hon är så kär i henne så hon göra det av egen vilja) o storasyster som bråkas med henne.
Men det är tokigt tyst här hemma nu! Vinga sover o Stefan e ute o försöker sig på att skotta lite (annars kommer vi inte ut tror jag) Så jag sitter här o skriver i lugn o ro. Lyssnar på Jonas Gardells skiva "Nästan vackra". Underbar!!! Kan lyssna på den hur många ggr som helst utan att tröttna!;)

Nähä, om man skulle ta tag i sitt liv en dag som denna då? Plocka undan lite här hemma (detta eviga plockande)
Snart får jag hämta Thelmisen igen, hihi. Så blir d fullt ös i kväll o i morgon ska jag o Vinga (o Malte) till mamma på fm o mysa. Min fina mamma<3

Ha en bra dag alla, hoppas ni inte blir insnöade var ni nu är
Kram <3

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela