Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Bekännelse från världens bästa mamma (som enl 10 åringen inte fattar NÅNTING!)

Publicerad 2010-02-28 17:42:14 i Allmänt,

Funderar. Ja, jag funderar på hur alla andra miljoner föräldrar faktiskt gör! Hur dom orkar? Orkar dom?
ÄR det verkligen bara jag på hela jordklotet som ( men bara ibland) längtar tillbaka till en partylördag som singel ibland när ungarna skriker, bajsar på sig och får dessa underbara hormonutbrott som får taket att lyfta och en ängslig mamma att snegla ut genom förnstret för o se om polisen e på ingång!
Är det bara jag som känner hur tålamodet (som jag faktiskt HAR massor av - egentligen!) ibland tränger ut genom öronen likt arga tentakler som strävar efter tyyyystnad! Är det bara jag som känner att jag också vill göra som 2½ åringen här hemma, dvs slänga mig på golvet och skrika hejdlöst när saker går emot mig!
Nä, NÅN mer måste känna samma frustration som jag gör! NÅN annan måste tänka att va f*n var det så här det SKULLE vara, var det meningen? Det där glamorösa man såg som småbarnsförälder, INNAN man fick barn, va fick man DET ifrån då? Planeten fantasi??? Nä, antagligen är inpräntad idioti en del i mänsklighetens överlevnadsstrategi helt enkelt.
Bebisar påstås ju vara just gulliga för att "VI" (o då menar jag vuxna o alla "ickebebisar") ska ta hand om dom o dom ska överleva. Det har tydligen gjorts nån forskning på det där o forskare menar på att det är tack vare vårt sätt att se på bebisar som dom överlever. För annars skulle dom inte bli ens året - säger dom.
Men om hormonstinna tioåringar läser jag ingenting. Inte heller om trotsiga 2½ åringar som bestämt sig för att göra livet surt för sin mamma o pappa. Jo, det står att det går över - ja DET var ju en tröst. Men om dom fötts så då? O det faktiskt inte ÄR trots då? Om dom faktiskt bara är små skitungar (som man visserligen tokälskar) kommer då livet fortsätta så här tills...ja...alltid? Kommer hormonernas drottning ta över familjen och styra med järnhand eller kommer jag lyckas få stopp på henne i en oövervinnlig maktkamp?
Ja DET förtäljer inte historien! Men tills dess tänker jag tokälska mina skitungar och jag tänker tappa tålamodet då o då. O de vet i f*n om jag inte kanske kanske slänger mig på golvet i skrikande trots jag med - EN DAG...

Kommentarer

Postat av: Linnéa

Publicerad 2010-02-28 19:42:36

Haha, jag känner igen mig så väl i det du skriver. Detta trots att jag inte har någon tioåring än, men väl en snart 3-åring som tappat hörseln lite nu och då och en 1-åring som totalt struntar i vad jag säger. :)



Tålamod hade jag massvis av förr. Men det verkar vara kopplat till hur mycket sömn man får och det har ju varit lite si och så med den delen det senaste året (fast i helgen har vi fått sova faktiskt! Farmor har varit barnvakt hela helgen!) Så jag höjer rösten här hemma mycket oftare än vad jag vill och tappar till och med humöret ibland.



Men det GÅR över. Nån gång. När, det märker man väl. :P



Kram!

Postat av: Minna

Publicerad 2010-02-28 19:47:36

Gör det! Släng dig på golvet och skrik! Kanske blir 10-åringen paff och tystnar... åtminstone tillfälligt.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela