Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Det där m valet...hmmm...

Publicerad 2010-09-18 20:19:49 i Allmänt,

Ja,jag HAR röstat,Nej,jag har förmodligen inte röstat som DU önskar MEN eftersom ALLA röstar på det "enda rätta partiet" OCH detta "enda partiet" är bäst för ALLA så kom jag på att det gör inget om jag inte röstar på samma för då måste alla ÄNDÅ tycka om mig eftersom det "enda rätta parti" värnar om ALLA människor så m...åste ju även JAG inkluderas?För inte kan det vara valpropaganda o båg? Kan väl inte vara så att de som påstår sig vara så politiskt insatta OCH humana ser NER på NÅGON? DÅ spricker ju "det enda rätta partiet"? Hmmm...









Ja precis så formulerade jag en statusrad på Facebook innan. O precis det har jag funderat på ett tag nu. Särkilt när man som jag har en hel del politisktintresserade och "insatta" vänner där så kommer tanken. För är det nånstans politikerna/partierna hyllas och spys galla över så är det verkligen på Facebook. Jag tycker iofs det är jättebra att folk BRYR sig om politik och engagerar sig. DET är inte det som jag funderar över. Nä, det jag funderar över är att "alla" påstår sig veta vilket parti som är det enda rätta samtidigt som man klankar ner på "alla" som INTE röstar på dem. Och i samma andetag påstår man då att det parti (som man tycker är "det enda rätta") värnar om alla människor, är mest humana och kör m rättvisetänk. Så röstar man INTE på dem så är man en hemsk människa som inte vill Sverige väl förenklat sagt. DÄR brakar min förståelse och ironins vingar tar vid. Då generaliserar dessa ickegeneraliserande människor alltså? Likaväl som den tanken att ALLA som röstar på ett visst parti ÄR på ett visst sätt? Jag lovar jag sticker inte under stol m att JAG är absolut en av dessa som ser vissa likheter i personer som röstar på ett visst parti.
Men det skrattretande i hela detta är ( i mina ögon) att MÅNGA VET inte ens VAD parterna står för. De lyssnar på media, de generaliserar och antar. Tar sig inte tid att läsa på om de parti som dom "valt bort" av en eller annan anledning. För inte är ALLA som röstar på centern gamla tanter och farbröder? Eller alla som röstar på miljöpartet rika vegeterianer m egna katthem? Eller alla moderater knösar m mer pengar än hjärna? Eller alla Sverigedemokrater nynassar? Eller alla Sossar trångsynta medelålderskvinnor på syjunta? Eller alla Kristdemokrater homofoba jesusälskare? Osv osv...
Men hur som. Det JAG blir fundersam på är vårat moderna samhälle där alla ska behandlas lika, alla ska accepteras och alla ska få plats. Så är det självklart inte i verkligheten.
Så sent som i våras möttes jag till exempel av en av dessa människor som inledde sitt samtal med att diskutera hur "hemska" alla människor som vill trycka ner andra är. (detta var från den personens sida ett inte helt nyktert samtal, medans jag själv leende o nyktert lyssnade) DET höll jag med om och samtalet fortsatte i politikens anda. Personen fortsatte sin propagande om vad man inte ska acceptera och hur hemska alla som försöker kväva människans rätt till det fria ordet och den fria åsikten. Efter en stund kände jag att jag kanske ska inflika ngt litet och gjorde så. DET var inte ett smart beslut. Det tog hus i hel.... rent ut sagt! Jag var inte vatten värd och det ena kränkande ordet efter det andra haglade över mig. Men jag blev inte arg, nä jag blev mest irriterad över dess dumhet! I att motsäga sig själv i sitt otroligt korkade beteende.
Och vad vill jag då säga med detta? Jo, att precis samma situation möter mig på Facebook, i tidningar, i media överhuvudtaget, i affärens diskussioner (som man råkar höra) och ja i livet gör mig fundersam faktiskt...
Är det verkligen så att vi är så insnöade egoister så vi intalar oss ha den rätten att klanka ner på andra? Kan JAG se samma problem som nån som har ett helt annat liv? Ett helt annat sätt att kämpa igenom dagen? Jag tycker inte det är konstigt att jag från bonniga Småland ser saker på ett annat sätt än en cooling från Sthlm. Vi har helt olika förutsättningar och helt andra synsätt och värderingar.
Men vem vet, kanske är jag för human nu? Kanske borde jag oxå spy galla över alla idioter som inte röstar som jag? För DÅ måste DET väl verkligen få alla att vilja tänka om? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela