Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Förkylt var det här

Publicerad 2011-01-31 13:27:36 i Allmänt,

Atjoo! Näsan ser ut som på en som festat lite för mkt i sina dar. Dvs en mkt röd sak :( Blä för förkylningar.
Just för tillfället är jag o Thelma mest drabbade. Vinga e lite gnölig så kanske kan det vara på gång för henne med. Men ynkligast av oss alla är så klart jag, hehe. Thelma öser på i sitt vanliga tempo med en o annan paus då o då. Men personligen hade jag inte haft ngt emot att krypa ner i sängen o dra täcket över huvudet o S-O-V-A!!! Men det funkar lixom inte. Eller tror ni man kan säga till sin 1½ åring o 3½ åring: "Hörrni, ni sköter er själva resten av dan va, tills pappa kommer hem? Fixar ni lite middag till honom med?" Nähä, det tror ni inte? Nä, förmodligen inget bra alternativ, så jag fortsätter väl att vila vaken ;) Ligga på soffan o kolla på "Beppes godnattstund" o andra filmer valda av Thelma e inte helt fel d heller ju! O gosa m dom små yrvädren när tillfälle ges.

Atjoo atjoo atjoo! Snörvel snörvel. Bläk för förkylningens ynklighet...

Hur blir det negativa det positiva? del 2

Publicerad 2011-01-31 13:06:56 i Allmänt,

Uppdatering bara för att undvika missförstånd.
SJÄLVKLART förstår jag att man inte ALLTID kan välja hur man mår.
Att psykiska sjukdomar o dyl kan man inte alltid råda över. I mitt föregående inlägg pratade jag om när man är "down" pga yttre omständigheter som man KAN påverka och välja att hantera på olika sätt.
Så, hoppas ingen tog illa upp - i så fall ber jag om ursäkt o hoppas ni förstår hur jag menar ;)

Kram på Er

Hur blir det negativa det positiva?

Publicerad 2011-01-31 10:53:01 i Allmänt,

Hur kan man resa sig när man är nere? Hur byter man negativ energi mot positiv energi? När allt känns hopplöst, när livet är tufft - hur byter man då läge? Hur strävar man sig upp till det positiva energiläget?
Några tips:
  • Stanna upp - bryt mönstret - tänk på allt du är tacksam för. Det kan vara din hälsa, för solen i ansiktet, för dina barn, för att du har tak över huvudet, för att du har vänner, för att du lever, för en sång osv oavsett vad du går igenom finns det alltid något att vara tacksam för!
  • Meditera - andas lugnt in och ut - KÄNN andningen - fokusera på andningen (är man stressad andas man inte "rätt" vilket i sin tur leder till mer stress) Andas in genom näsan, ut genom munnen. Efter en kort stund kan du känna hur du lugnar ner dig, hur du syresätter dig bättre vilket i sin tur leder till att hjärnan får mer syre o kan fungera bättre
  • Gå på promenad i naturen - njut av det du har runt dig, se naturens skiftningar
  • Hälsa på en vän du kan skratta med o SKRATTA!
  • Våga drömma! En rolig sak man kan göra är att ta tidningar och klippa ut bilder av saker man vill uppnå/köpa/uppleva, eller som helt enkelt bara gör dig glad! Klipp ut och klistra upp på ett stort ark eller sätt upp på en anslagstavla eller liknande.
  • Blogga eller skriv ner vad du upplever som jobbigt så du "får ut det ur systemet" sas. Skriv ner det, släpp det, gå vidare, dagbok kan vara ett utmärkt sätt.
  • Lyssna på en låt som får dig att må bra! Dansa, le och UPPLEV låten!
  • Ha en liten kartong med saker som får dig att må bra, bilder, texter, sånger, ett plagg, minnen osv. Plocka fram en sak och fokusera på den enda saken, minns, känn och upplev glädjen i föremålet
  • LE, när man ler upplever kroppen automatiskt en känsla av tillfredsställelse. Le i MINST en minut
  • Inse att du är ansvarig för DITT liv, för DINA tankar och vad du KÄNNER
  • Våga förändras - bryt mönster som ger dig negativa känslor
Om en sak inte fungerar, prova en annan. Det som fungerar en dag kanske inte känns lika bra en annan. Men man kan alltid välja att vilja må bättre...

Soffa

Publicerad 2011-01-30 13:58:31 i Allmänt,

Rensar o slänger ut en hel del på tradera nu. Mest kläder som barnen växt ur, eller jag ;) Skönt o få bort det istället för att d ska ligga o ta en massa plats till ingen nytta.
Problemet som dock uppstår när jag rensar o fixar är att jag får så himla många ideér! O nu har jag snöat in på retromöbler o inredning som ni vet. Ja, jag har väl iofs egentligen alltid älskat den stilen, men det är inte alltid man känner efter vad man VILL utan mer går på vad man BÖR.
Hur som. Vi måste verkligen ha en ny soffa. Eller soffOR snarare! O nu vet jag precis VAD jag vill ha med. Men måste jag komma på det när jag inte har några pengar :(
Men om nån där ute har, lr vet nån som har, en soffa eller soffgrupp i 60-70- eller 80-tals stil som personen i fråga vill bli av m så tänk gärna på lilla mig ;) Vill helst ha minst en trea o tvåa. Älskar mörkbrunt eller dom där underbart gosiga blommiga varianterna som man själv är uppväxt med. Men gillar att blanda stilar m, så kräsen e jag inte
(så mkt i allafall, hehe)

Nähä, åter till traderaannonserna...

Bara en uppdatering

Publicerad 2011-01-28 13:37:43 i Allmänt,

En ganska kall dag i dag med, men det är ju bara januari så det får väl vara så.

Vi började morgonen med en liten promenad. Jag skulle bort o lämna lite papper hos chefen på jobbet.
När vi kom hem blev det frulle. O sen har vi bara myst lite här på fm.
Passade på att laga Vingas snuttefilt m, för oj va sliten den börjar bli.

Nu sover Vinga, o Thelma o stefan e på dagis. Vi har föräldraplikten i dag så Stefan brukar ta det när det är på fredagar. O så får Thelma busa av sig lite med.
När dom kommer hem ska vi mysa m tortilla. O så blir d väl nån film i kväll kanske.

Fy detta blev ett halvtrist inlägg, men men inte alltid man har massor o skriva om.
Så hej så länge, kanske kommer jag på ngt roligare o skriva senare...

Kalops en vinterdag

Publicerad 2011-01-27 14:38:42 i Allmänt,

I dag har jag "jobbat" 7-13. Har varit jättekul, men jag har nog befunnit mig i lite förvirringstillstånd hela dagen dock. Men men, så kan det vara. Är ju inte riktigt van att jobba så då kan d bli lite virrigt.
Men jisses va KALLT d var när man slog upp sina blå i dag! 21 minus stod d på vid 6.30 BURR! Det var så håren i näsan frös till is när man gick t jobbet, hehe.

Efter jobbet gick jag o hämtade mina små hjärtan på dagis, o det är så mysigt när dom kommer o kastar sig om halsen m världens leende o ropar: "Mamma!" Vinga satt (nyvaken) o mös i Cattas knä o lyssnade på bok o Thelma var uppe o busade.
O vi hade sån tur att Catta slutade precis så vi fick skjuts hem i dag. Det gör mig inget o gå
(särskilt inte när det är strålande sol som i dag!)
men när man jobbat o barnen e lite trötta så är det rätt härligt o komma hem lite tidigare än om man går. Tack Catta!

Så nu myser Thelma o Vinga med lite frukt o kollar på "Beppes godnattstund" :love:

O snart ska jag slänga i hop lite Kalops tänkte jag, det blev jag så himla sugen på när d e lite ruggigt. O Stefan blev kanonglad han m när jag föreslog d så nu får d bli det. Och det är ngt som brukar gå hem här hemma, barnen gillar det med. O så kokt potatis till o rödbetor - MUMS!


Elvis Presley i min dröm?

Publicerad 2011-01-26 14:03:51 i Allmänt,

Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR Elvis Presley!
O i natt hade jag värsta knäppa drömmen. Drömde att jag skulle på anställningsintervju, men i stället för chefen som jag skulle träffa så möttes jag av Elvis! Hehe, ja jag blev snopen men inte så där jättechockad
(som jag hade blitt i verkligheten)
Han var sitt unga, snygga jag. O log så snällt. Sen började han fråga en massa om sina låtar o jag kunde allt, så jag fick jobbet (som visade sig vara i hans kör utan att jag ens sjungt en enda ton, haha)
Arbetstiderna var fredag o lördagkvällar 3 av 4 helger o jag skulle få 60 000:- ut i lön. Ja, det skulle jag väl kunna tänka mig :) Haha, börjar man bli lite påverkad av sitt ständiga jobbletande måhända? Men vad Elvis gjorde i min dröm vet jag inte riktigt. Men va gör det, drömmen var rolig o mysig o han va ju inte precis ful heller!
(fast jag tycker nog att om jag nu får drömma om Elvis kunde jag väl åtminstonde få krama om honom?)

Haha, nu när jag ändå pratar om Elvis måste jag ju berätta en rolig sak som Molly sa när hon var 5-6 år så där.
Det gick ngt på tv om Elvis som vi satt o kollade på. O jag sa: "Kolla Molly, visst var han SNYGG?!" Hon kollar på tvn, är tyst en stund innan hon säger: "Mmm, fast inte lika snygg som Rickard!" (min bror, alltså hennes morbror)
Tror ni Rickard blev kaxig eller?! Hehe, den ungen är smart sa han!

Gäsp

Publicerad 2011-01-26 09:18:37 i Allmänt,

Gäsp...e så himla TRÖTT! Fattar inte det, tycker jag sovit gott i natt, men men. Vaknade med jordens skallabank m, så nä inte helt roligt faktiskt. Men får väl ta en treo o se om d vill ge sig. Ska jobba i kväll så jag hoppas d vill försvinna för det finns ju roligare saker än att jobba med huvudvärk :(
Men jag har märkt att jag nog biter ihop tänderna så in i på nätterna för ibland när jag vaknar på natten biter jag ihop HÅRT o det värker i käkarna. Så det i kombination m min alltmer dåliga syn gör väl sitt till huvudvärken skulle jag tro.
Hur som, i dag får lösningen heta Treo.

Ja, i kväll ska jag då jobba. 16-21 ska jag dra in lite pengar. O i mon jobbar jag 7-13. Skönt o komma i väg o jobba.

Det ser ut att kunna bli en fin dag i dag. Solen börjar titta fram, så om huvudvärken ger sig får d kanske bli en promenix i solen m barn o hund. Thelma myser fortfarande runt i nattlinne o ska göra d hela dagen säger hon, men d får vi väl se :)

Nähä, treon väntar...
Ha en FIN dag!

En jätterolig kväll i går!

Publicerad 2011-01-23 12:16:07 i Allmänt,

I går var Victor o Ullis här hos oss. O det var nog en av dom mysigaste, roligaste o trevligaste kvällarna på...ja jag vet inte huuuur länge!
Käkade lite (smördegsinbakad kassler m vitlökschampinjoncreme i, klyftpotatis o sallad m fetaost o äpple) drack lite gott o hade en allmänt mysig kväll :D
Småknoddarna somnade relativt tidigt m så det var faktiskt skönt (ja, jag erkänner man BEHÖVER vuxentiden!)
Blev en del skratt, en del allvar o en del mittemellan.
Hur som, DET gör vi lätt om igen! Dom e så himla enkla o lätta o ha o göra med. Inget tillgjort eller knepigt. Bara är liksom...

(Bilden e sen nyår, kameran kom aldrig fram i går tyvärr)

En utmaning!

Publicerad 2011-01-23 12:06:35 i Allmänt,

Hittade en utmaning inne hos Hanna, så den tänkte jag ta o göra.
Den går ut på att skriva ner 5 sanningar om mig. Så här kommer den ;)

  • Jag har alltid "tanttofflor" på mig hemma (varma tofflor m sula, hehe)
  • Jag blir tokirriterad när någon läser/tittar över axeln på mig när jag sitter vid datorn!
  • Jag har gjort en Gastric bypassoperation den 14/12-10
  • Jag saknar Halmstad ibland o då smygmöblerar jag min gamla lägenhet (på "Repis") i huvudet
  • Jag har så mkt fantasi o drömmar att det skulle ta en hel livstid o lite till att förverkliga dom

 

Ledig dag

Publicerad 2011-01-21 09:30:57 i Allmänt,

I dag är jag ledig, o småknoddarna likaså. (Jobbar inte förrens på onsdag o jag längtar redan)
Så här städas lite o sen när Stefan kommer hem ska vi åka en tur till Vetlanda o storhandla.
(Kändes som ALLT tog slut samtidigt, så nu behövs förråden fyllas på)

Vinga ska vara hos mormor o mysa under tiden. Så det blir bara jag, Stefan o Thelma. Ska bli så mysigt. Minns inte när vi gjorde ngt själva med bara Thelma. (Molly åker till Staffan i dag) Thelma är ju sån som ÄLSKAR o handla med så för henne blir det nog värsta utflykten :D
Älskade lilla Thelma! Hon är så himla tacksam när hon får lite egentid med nån av oss o blev så glad när hon fick höra att vi skulle åka själva med henne. Vinga är ju supermysig o dom har verkligen jättekul i hop
(mellan syskonkiven)
Men Vinga ÄR en ganska krävande lillasyster i mellanåt. O pockar på uppmärksamhet mest hela tiden o får hon inte det så blir hon ARG! Skriker o trilskas tills hon inser att hon får ge upp, men det kan ta sin stund. Så Thelma får ofta stå åt sidan. Så åhhh va mysigt det blir för T att mysa m oss själv. O mamma har inte direkt haft Vinga själv heller, brukar oftast ha båda små om vi ska göra ngt. Så det blir så mysigt för dom två o gosa o mysa själva. Vinga skulle äta hos mamma o så skulle dom gå o handla lite.

Nähä, nu ska golven få sig en omgång här!
Kram på er!

Underbara liv!

Publicerad 2011-01-20 15:11:31 i Allmänt,

Här poppas "smurfarna" till tusen. (Nostalgi för en som var TOKIG i smurfarna som liten) Glada små barn dansar med fullt ös :love: O jag hakar klart på ibland med, men efter tio låtar känner man sig lite aningen trött (iallafall om man jämför m en 3½åring o 1½ åring, hehe)

Solen har lyst på vår vackra vintervärld hela dagen.
O på fm var Jenny här o fikade o babblade lite. Hur mysigt som helst. hailie var på dagis (inskolning) o Vinga sov så det var i princip barnfritt, bara Thelma som var med men hon kikade mest på tv då. O det var faktiskt jättemysigt. tror vi hann prata mer på den tiden än vi brukar göra på den dubbla med barnen, hihi.
När Jenny varit här väckte jag Vinga o sen var d dags för lunch. det fick bli lite rester från gårdagen (Chili con carne)
Sen efter det har då vårt hem förvandlats till smurfdisco :)

Snart kommer Molly hem från skolan o om ytterligare en liten stund ska jag i väg o jobba. Jobbar 16-21 i kväll. Ja, just d har ju inte sagt det, har börjat jobba på Olofsgården här. Superskönt o komma igång o jobba o jag njuter av varje dag!
Just nu känns livet så förbannat HÄRLIGT! Jag är lycklig, tokkär, har världens finaste barn, o underbara vänner o så får jag jobba (med något som jag VET att jag passar till egentligen, ett jobb där man känner att man gör nytta)
Vardagen är det bästa som finns - o jag är så himla rik! Tack alla som finns i mitt liv o bidrar till att hjärtat slår små glädjeskutt av kärlek o glädje!

Nähä, dags o byta om o snart traska i väg i solen till jobbet! Ha en underbar kväll!

Städryck

Publicerad 2011-01-17 09:32:14 i Allmänt,

Magsjukan är borta verkar det som :D HÄÄÄÄRLIGT!

I dag har jag föräldraplikt på dagis, så i em ska vi dit o busa. Om vi nu kommer dit vill säga m tanke på att det är typ SNORHALT ute!!!
Hur som så behöver både jag o tjejerna komma utanför dessa väggar...

I går fick både jag o Stefan städryck. Jag hade bestämt att fixa färdigt uppe i småtjejernas rum. Dom har lekrum nere o så sovrum uppe. O dom lekte typ aldrig på lekrummet, bara slängde ut saker o tröttnade direkt. Så häromdagen sorterade jag ut (o slängde en del) o bar upp typ hälften till deras rum uppe. Sånt som inte Vinga riktigt kan leka m ännu. Som typ dockhuset, barbie, småplock o pyssel. Så kanske kan Thelma få en ärlig chans att kunna leka m sånna saker nu?
Hur som så städade vi (Thelma o Vinga "hjälpte" till, fast mest Thelma då) o möblerade om där uppe. Blev bra, nu ska bara lite smågrejjer fixas innan d e klart.
Stefan fick städryck här nere o tokstädade. Lyfte på ALLT tror jag o dammsög o skrubbade o gjorde fint. Var så himla fräscht sen :love:
O jag tröttnade på vårt "bebisanpassade" hem. Så jag trotsade Vingas klåfingriga fingrar o satte saker där hon NÅR dom! Haha, gissa om hennes ögon blev stora o d började klia i fingrarna? hehe, men än så länge har hon inte brytit ihop sååå många ggr när jag sagt nej. Vi får väl se om vi står ut annars får d väl återanpassas igen...
Men d ser ju så otrevligt o oinbjudande ut när det är tomt överallt ju!
Nu är d mysigt o "hemma" igen.

Nähä, lite frulle nu o så lite plock o fix innan vi får halka oss ut till dagis

Ha en fin dag mina vänner!

Bara en fredag

Publicerad 2011-01-14 09:53:06 i Allmänt,

Nähä, magsjukan verkar inte vilja lämna vårt hus :( Tom Vinga är fortfarande sjuk - efter 5 dagar av lös mage. Inte kul alls. Tycker så synd om dom. Som tur är vill dom båda dricka välling
(ja - Thelma gör d fortfarande ibland) så dom får i sig lite vätska o näring i allafall.
Vill ju inte att dom ska bli uttorkade precis.
Men dom e hyfsat pigga o glada ändå - o det är ju skönt.
I dag e Molly m hemma från skolan, har ont i magen. Får väl se vad d utvecklar sig till...

Hur som, i dag är det underbara fredag! Det betyder att jag får ha min älskling hemma hela helgen, o får pussa på honom!


Jag är unik!

Publicerad 2011-01-13 12:59:20 i Allmänt,

En tanke slog mig. Jag borde nog vara lite deppig egentligen...men - DET ÄR JAG INTE!!! :D
Nä, för jag TÄNKER inte vara det! HA!
Men egentligen borde jag nog det enligt det "sunda" tankesättet? Jag menar HUR kul har man egentligen när man byter femtielva bajsblöjor om dagen, man inte har fått nått jobb ännu o det är snorhalt ute så man knappt vågar gå ens till brevlådan??? Men nä, jag mår BRA ändå!
För helt ärligt så skulle jag ju inte må bättre om jag deppade ihop, jag skulle snarare bara söka medömkan och sitta o tycka synd om mig själv. Men vet ni? Det ÄR inte synd om mig! Jag är en av världens rikaste. Jag har en underbar man att dela livet med (som dessutom får mig att skratta varje dag) jag har tre underbara friska döttrar som ger mig så mkt kärlek, jag har tak över huvudet, jag har vänner som ställer upp o finns där utan att kräva något, jag har en familj som jag får älska o som älskar mig. Jag har ALLT egentligen! Bara på ett sätt som skiljer sig från en del andra. Men vem vill vara som alla andra? Inte jag i alla fall ;)

Jag ser på framtiden med ljus och hopp. Jag VET att allt ordnar sig - det har det ju alltid gjort?
Om jag gav upp, om jag såg alla svårigheter - DÅ skulle jag säkert må dåligt. Men vem gör inte det? Klart man mår dåligt om man bara ser problem i möjligheter istället för möjligheter i problem.
JAG mår bra - JAG lever o LIVET ÄR HÄRLIGT!
Jag säger detta för att det ÄR så, jag KÄNNER så. I morgon är en annan dag - full av möjligheter som bara väntar på mig.
Jag är ÖVERTYGAD om att man själv bestämmer sitt livöde, man måste bara veta HUR man gör och sedan tacka för allt man HAR - inte det man INTE har!
För ser man allt man INTE har så blir livet en kamp. O jag vill i vilket fall inte leva så. Jag är unik, jag är speciell, jag är fantastisk o jag är jag - det finns INGEN annan av mig! Tänk hur otroligt STORT det är!!!

Där fick jag!

Publicerad 2011-01-13 10:26:06 i Allmänt,

Trodde Vinga blivit frisk nu men ack så fel jag hade. Fjärde dagen nu som hennes mage är i uppror. Stackars små tjejerna - hur länge ska d hålla i sig? Jag trodde i min enfald att magsjuka var sånt som högst höll i sig två dagar - men egentligen bara en. För så brukar jag ha det, o så har Mollan alltid varit. Men det verkar vara en segdragen magsjuka som härjar nu :(
Sjuka barn är inte kul - tycker så synd om dom! O Thelma har verkligen ONT i magen med. Stackars fina!
Än så länge har Thelma faktiskt inte ens lekt. Hon vill bara ligga i "puffen" (saccosäcken) nerbäddad o titta på tv. Så det får hon såklart göra, man vet ju själv hur skönt det är o vila när man inte mår bra. Vinga är lite gnölig, men vila finns inte riktigt i en 17 månaders värld ;) Men hon vilar ju fortfarande middag så några timmars vila blir det ju mitt på dan i allafall.
Själv tvättar jag bajsiga kläder, tvättar mina händer o försöker så gott jag kan för o undvika att bli smittad...vi får se hur d går. Man inbillar sig hela tiden att d kör i magen tycker jag


Men ANNARS är livet jättehärligt :D

I drömmarnas trädgård

Publicerad 2011-01-12 12:43:14 i Allmänt,

Nu ligger mina fina o tittar på "I drömmarnas trädgård" tom Vinga verkar tycka det är kul :) Jag är väl inte överförtjust i det programmet - lika läskigt som "Teletubbies" (samma skapare tror jag?) kan jag tycka. Men barn gillar det ju o det verkar tilltala dom små - så då gillar jag det, hihi. Skönt när dom kan ligga o vila sig lite när dom inte är pigga. Man märker ju direkt att dom blir gnöliga när dom e sjuka (SÅKLART!)
Men som sagt, nu vilas det :love:

Magsjuketräsket fortsätter

Publicerad 2011-01-12 11:40:37 i Allmänt,

Ja, magsjukan härjan som sagt i vårt hus. O jag lider med dom små liven :(

Ni som är äckelmagade får gärna hoppa att läsa detta inlägget!

Jag vaknade i morse av att Thelma i panik ropade på mig: "Hjälp mig det är äckligt i min säng!" Stackars gumman! Hela sängen var full av ja jag säger det rent ut - full av äckligt magsjukebajs!
Stackars lilla gumman. Vi fick, så gott vi kunde, försöka få ner henne till duschen o hon NJÖT av att duscha kan jag lova. "Så skönt mamma, nu är det inte äckligt längre!" :love:
Så ja, i dag är det hemmamys som gäller (om man nu kan kalla magsjuka för mys???)
Lukten sticker i näsan o Thelma e ledsen för hon vill klart inte ha blöja.
(Hon har ju slutat m det, men nu hinner hon inte till toan så för hennes o min skull så får hon ha blöja.
Hon far så illa annars)

Vinga e oxå dålig fortfarande men verkar inte ha lika ont i magen som T.
O mitt i allt magsjukekaos stannar jag upp o tackar Gud för tvättmaskinen, hehe. Vad hade man gjort utan denna underverksmaskin? Den går oavbrutet nu. O räddar mig från magsjukebascilusker som jag annars hade fått stå o klabba med för hand - URK!
Hur som så kramas det, tröstas o tvättas händer här hemma (tack även för hederlig tvål o vatten!)
O mitt i tårar och ond mage kommer lite lekande o tokiga upptåg o man förvånas över hur total utslagenhet så snabbt kan förvandlas till total uppspeldhet??? Men det är väl en av fördelen med mina ungar - man slår inte ut dom i första taget ;)

Nähä, back to magsjuketräsket - HÖRES!

Magsjukan härjar i vårt hus nu :(

Publicerad 2011-01-11 20:36:34 i Allmänt,

Ja, men då säger vi väl välkommen - jäkla magsjuka!!! Bläää...
Började med Vinga i går o så nu har även Thelma drabbas av denna äckliga sjukdom :(
Så nu är det väl bara o vänta o se om man själv blir drabbad...o hur man påverkas nu efter op o så. Har väl iofs börjat kunnat äta någorlunda mkt, men klart samma näring som innan op får man ju inte i sig. Det jag bävar lite för är att jag inte kan kräkas längre...känns inte som en bra kombo ihop m magsjuka. Men men, man ska ju inte måla fan på väggen. Jag kanske inte ens får det.
O får jag det så får jag det, då är det bara att gilla läget ju.
Men urk - magsjuka är nog bland d värsta jag vet! Hu!

Skulle haft Melker här en stund i morgon (mamma hade ett ärende t vxö) men jag ringde henne o sa till att hon fick klara sig utan hundvakt tyvärr. Jag vill INTE att mamma ska få magsjuka igen! Hon har haft det i två vändor på kort tid o blir väldigt dålig och sjuk när hon får det. Självklart blev hon tacksam att jag ringde o förvarnade henne. Så lilla Melker får vara hemma i mon. Men hellre d än o riskera att bli sjuk ju.

Usch nu sitter jag o inbillar mig att jag har ont i magen...
E nog bäst att sluta skriva om det, annars blir man väl inbillningssjuk...hehe...

Hoppas allt e bra med Er där ute i världen!
KRAM


Loppis = KÄRLEK!

Publicerad 2011-01-06 19:24:54 i Allmänt,

Åh jag älskar loppisar. O särskilt möbler o inredning från 50 och 60-talet. O till viss del 70-talet med :love:
Nån gång ska jag inreda helt i denna stil (ja, till viss del vill säga)
Titta tex denna underbara soffa jag hitta på blocket!
Eller dom här fåtöljerna! Tänk om dom varit i samma färgskala - underbart!
Åh, här hittade jag ännu mer underbara soffor :)
Man blir ju helt sjuk när man kollar runt! Drömmen e ju såklart en alldeles egen STRING - hylla :love:
Tänk så härligt!

Som denna underbaringen som har tidningshylla oxå!

eller denna!

Har faktiskt en stringtelefonhylla efter min mormor, men den passar inte riktigt in här ännu tyvärr...men snart så :)
Sen e det ju så härligt o åka på loppis o hitta fynd som man kan fräscha upp med lite färg, lr tyg lr tapet tex. Jag älskar ju färger o en dröm som jag "ska" förverkliga i vår/sommar är rosa köksluckor! Riktigt härligt blanka ROSA luckor - ahhhhh så underbart! O då ska jag hitta nån bra möbel t köket m som även den ska få gå i rosa. Bordet tänkte jag ta o måla vitt m rosa bordsskiva o så rosa o vita stolar t det med svarta dynor. Grrr kommer bli grymt fint!
Nä, fy nu får jag sluta titta på blocket o tradera, annars blir man helt tokig ju, hihi.

Filmtips för barn - o deras föräldrar med kanske;)

Publicerad 2011-01-06 15:31:06 i Allmänt,


"Torben är ett skinande blankt äpple med en dröm: att stå i rampljuset på fruktavdelningen som utställningsä̈pple. Men en solig dag krossas drö̈mmen nä̈r han överraskas av en mask som sticker ut sitt glada tryne ur Torbens skinande rö̈da skal.

De andra ä̈pplena blir bestö̈rta och stackars Torben skakas ner frå̊n ä̈ppelträ̈det. Nere på jorden vä̈ntar kompisen Newton som visserligen också är ett äpple, men liknar mest ett päron. Torben vill bli av med masken, som heter Silvia men hon har inga planer på att ge sig ivä̈g. Det blir ett halsbrytande äventyr och på vä̈gen trä̈ffar de det sjungande körsbäret Bo, de mä̈ssande Potatisarna, den mä̈rkliga Maskdoktorn och många fler."

En söt o rolig historia, men dock kan språket vara lite "fränt" ibland då det förekommer en o annan svordom och fraser som: "Nu sket jag på mig!" Men tar man det med en klackspark så är det en söt o rolig historia som lockar både stor o liten till många fniss o skratt :D

Film - en bra och en dålig

Publicerad 2011-01-06 12:08:03 i Allmänt,

I går hade vi lite filmmys här hemma, Stefan o jag. Såg två filmer:

SHELTER - riktigt bra, en film där allt inte är självklart.
Handling:
En kvinnlig rättspsykolog, specialiserad på att behandla patienter med svår personlighetsklyvning, upptäcker att en av hennes manliga patienters samtliga personligheter är mordoffer. Ju djupare hon tränger in i mannens undermedvetna för att finna förklaringen till detta fenomen, desto större fara utsätter hon sig själv för.


WINTERS BONE - ganska långtråkig o inte så händelserik.
Verkade bra, men man satt o väntade på att ngt skulle hända.
Nä, helt klart en film man kan klara sig utan!
Handling:
17-åriga Ree Dolly bor med sin familj i ett nedgånget hus i bergstrakterna kring Ozark i centrala USA. Det är fattiga, laglösa trakter, och de flesta lever på knarkhandel. Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder när hon måste ge sig ut på jakt efter sin försvunne far. Men hur finner man svar när alla vägrar att prata?


Lycka

Publicerad 2011-01-05 14:35:56 i Allmänt,


Tänk så lycklig en liten tjej kan bli för ett fiskespel! Detta fick hon av Mollys farmor o farfar :love:



Nytt år...

Publicerad 2011-01-05 13:35:40 i Allmänt,

Jaha 2011 då. Känns bra tycker jag allt. Nytt år - nystart...
2010 var inget år jag riktigt gillade så 2011 välkomnar jag med öppen famn :)

Nyårsfton blev en riktigt kul afton. Vi hade best'ämt oss för att vara hemma, men så fick vi en spontaninbjudan dagen innan som vi nappade på. O det var tur, för det blev riktigt jäkla kul!
Vi firade med Frida o Tommy, Ullis o Victor, Ida o Jocke o så en hög m barn ;)
Riktigt kul o lyckat måste jag säga. Tack Frida o Tommy - kvällens värdpar!

Frida                                       Ullis o Tommy    Ullis o Victor                        jag o Frida


"The muppet show?"

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela