Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Hur blir det negativa det positiva?

Publicerad 2011-01-31 10:53:01 i Allmänt,

Hur kan man resa sig när man är nere? Hur byter man negativ energi mot positiv energi? När allt känns hopplöst, när livet är tufft - hur byter man då läge? Hur strävar man sig upp till det positiva energiläget?
Några tips:
  • Stanna upp - bryt mönstret - tänk på allt du är tacksam för. Det kan vara din hälsa, för solen i ansiktet, för dina barn, för att du har tak över huvudet, för att du har vänner, för att du lever, för en sång osv oavsett vad du går igenom finns det alltid något att vara tacksam för!
  • Meditera - andas lugnt in och ut - KÄNN andningen - fokusera på andningen (är man stressad andas man inte "rätt" vilket i sin tur leder till mer stress) Andas in genom näsan, ut genom munnen. Efter en kort stund kan du känna hur du lugnar ner dig, hur du syresätter dig bättre vilket i sin tur leder till att hjärnan får mer syre o kan fungera bättre
  • Gå på promenad i naturen - njut av det du har runt dig, se naturens skiftningar
  • Hälsa på en vän du kan skratta med o SKRATTA!
  • Våga drömma! En rolig sak man kan göra är att ta tidningar och klippa ut bilder av saker man vill uppnå/köpa/uppleva, eller som helt enkelt bara gör dig glad! Klipp ut och klistra upp på ett stort ark eller sätt upp på en anslagstavla eller liknande.
  • Blogga eller skriv ner vad du upplever som jobbigt så du "får ut det ur systemet" sas. Skriv ner det, släpp det, gå vidare, dagbok kan vara ett utmärkt sätt.
  • Lyssna på en låt som får dig att må bra! Dansa, le och UPPLEV låten!
  • Ha en liten kartong med saker som får dig att må bra, bilder, texter, sånger, ett plagg, minnen osv. Plocka fram en sak och fokusera på den enda saken, minns, känn och upplev glädjen i föremålet
  • LE, när man ler upplever kroppen automatiskt en känsla av tillfredsställelse. Le i MINST en minut
  • Inse att du är ansvarig för DITT liv, för DINA tankar och vad du KÄNNER
  • Våga förändras - bryt mönster som ger dig negativa känslor
Om en sak inte fungerar, prova en annan. Det som fungerar en dag kanske inte känns lika bra en annan. Men man kan alltid välja att vilja må bättre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela