Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Jag är förälskad - i mig själv!

Publicerad 2012-08-16 21:44:59 i Allmänt,

Hmmm...flummande analyserande här bakom. Men jag förundras över oss människor o hur vi funkar (eller inte funkar ibland) Tänk hur olika vi reagerar på samma saker! Så avgörande våra tidigare minnen ändå är. Man tror att man glömmer, men jag är övertygad om att våra minnen lixom nästlar sig in. Gräver en djup gång in till vårt innersta. Gräver och gräver tills det hittar en bra plats att slå sig till ro på. Där gömmer det sig tills lockelsen får det att smyga ut till ytan igen, ta lite luft och återvända till sitt gömställe.

Vi tror att vi är individer som lärt oss av våra misstag. Men kanske är det så att vi ÄR våra misstag? För är det inte så att misstagen vi gör är de som gör oss till den vi är? Och då ÄR vi ju våra misstag. Våra misstag, våra fasor, våra tårar, men självklart våra skratt, våran lycka och våra stunder av tillfredsställelse är det som formar oss.

Men ändå kan jag bli så förvånad över hur vi tar till våra primitiva instinkter dagligen. Min är att analysera, väga av, kontrollera, ifrågasätta. Det gör jag, medvetet eller omedvetet, i princip dagligen. Jag bara är sån. Har nog alltid varit sån. Jag minns redan på dagis att jag kunde sitta och kolla på kompisarna länge och väl. Studera dom, fundera på varför dom gjorde som dom gjorde. Skumt? Ja, jag var nog en lite skum unge, haha. Men jag har alltid varit sådan. Har alltid skrämts o fascinerats av människor på precis samma gång.

Jag har tom blivit "dumpad" efter en dejt pga att han tyckte att "Du verkar jättetrevlig, men jag fixar inte dina analyserande ögon. Det känns som du ser rakt igenom mig!" Ja, vad säger man då? Ja, jag gör nästan det? Nä, man säger tack för maten, ha det bra o så analyserar man varför jag analyserar, hahaha

Men allvarligt. Tänk att en för mig enkel sak kan vara skittuff för någon annan. Kan få någon annan att tom må dåligt! Ett ord som sägs på ett sätt så det får det där minnet att krypa upp till ytan. Får klumpen i magen att komma. Men varför är vi människor då så definitiva? Vi måste vara så antingen eller. Antingen tycker man om eller oxå tycker man inte om. Man är antingen si eller så. Fast ingen ÄR si eller så. Alla är lite svävande ibland. Och så länge man inte accepterar det kommer man må skit! Man kommer fortsätta genom livet med en tvingande känsla. En känsla som får dig att skrapa fram minnen som du vill glömma. Är det så vi funkar? Är det därför så många kollapsar? För hur orkar man om alla minnen pockar på uppmärksamhet? Hur orkar man om man måste vara något man inte är?

Nä, jag älskas inte av alla, jag kanske tom avskys av vissa. Men vad spelar det för roll? I slutänden är det väl ändå jag som ska leva med mig? Så vad kan vara viktigare än att älska sig sjäv? Jag är tokförälskad i mig själv! Jag är knasig, på tok för ärlig, spexig, barnslig, grubblig, söt, trevlig och otrevlig, lycklig, trygg i mig själv, skitdeppig ibland, o jag älskar mig! Jag är så jäkla bäst för mig själv. O så är det med det. Inte enklare, inte svårare.

Men jag tror att om vi människor inte är ärliga mot oss själva - det är DÅ det går åt helvete helt enkelt!

Liten börjar bli stor :)

Publicerad 2012-08-16 21:17:02 i Allmänt,

Ja jisses på söndag fyller vårt minsta lilla troll 3 år!!! Tiden går fööör fort. Men charmig o gullig o skitjobbig är hon vår lilla Vinga. Precis som det ska vara när man är tre år och vill kunna allt själv :)

Fick förfrågan om vad hon önskar sig så här kommer en liten blandad önskelista (Behöver självklart inte vara EXAKT den sorten lr det märket)

Microvågsugn                   Lego (önskar sig eget då hon snor storasyrrans hela tiden ;)

Väldigt kul att leka "Laga mat lekar" just nu

Likaså städlekar e kul!

Ja, det finns ju hur mkt som helst hon skulle vilja ha :) O hon blir ju glad för allt!

Just nu är det mkt lekande på rummet så sånt hon kan sitta o pyssla med är ju kul. Hon älskar Pussel. Skulle säkert gilla sånna där pärlplattor med större pärlor som finns. Vi är ju rätt pyssliga här hemma så sånt funkar alltid.

Favoritfigurerna just nu är: Smurfarna, SvampBob Fyrkant, Hello Kitty och prinsessor av alla de slag!

Vi kommer handla de sista presenterna på lördag, men hon kommer få ett dockhus o möbler o dockor till det oxå. Blir nog uppskattat ;)

Semestern är slut men snart väntar turkiet

Publicerad 2012-08-06 11:00:51 i Allmänt,

Jaha semestern är slut för denna gången. I em börjar jag jobba igen. Känns inte särskilt tråkigt. Helt ok faktiskt. OM jag bara inte hade sjukt ont i nacken. Vaknade med nån form av nackspärr i går o det har inte gett sig. Har väl legat illa lr nått, men men d ska nog gå det med.
I dag är det 36 dagar kvar tills jag o Stefan åker till Turkiet! <3 Så jäkla härligt det ska bli! Känns lite overkligt fortfarande. Bara han o jag i en hel vecka, m sol, bad, god mat, god dricka o framförallt TID! Tid att umgås, prata, o vara så där flamsiga som vi faktiskt var när vi träffades :)

Nä, det ska inte alls bli tråkigt - inte alls, hihi <3

Så med det i bakhuvudet känns det ännu mer ok att börja jobba igen.

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela