Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Inspiration till köket???

Publicerad 2009-02-28 13:26:45 i Allmänt,

Satt o kollade runt lite för att hitta lite inspiration till vilken färg jag/vi vill ha i köket. Nu e ju luckorna svarta, men d känns fel. Vi blev inte nöjda m det. Egentligen är det säkert helt rätt o alla andra tycker att det är såååå snyggt! Men det är ju trååååååkigt! Inte VI. Om man frågar dom flesta som känner oss tror jag INGEN skulle svara att vi är svart o vitt typen. Färger o galet, det är vi;)
Hur som så hittade jag en färg på luckorna som jag tyckte var skitsnygg! Frågan e nu bara om jag skulle tycka det i verkligheten? Hmmm...får kanske ta o provmåla denna färgen?

Visst är det glatt? Man blir ju på bra humör direkt!
(lånade bilden från http://www.viivilla.se/kok/ratt-stil-i-koket.aspx, o köket heter Forma 675 från Noblessa)

Sen måste jag ju bara länka till en sida som skulle kunnat vara min gamla lägenhet! Hur som så bara skriker den SANDRA! Jag älskar den o man blir så pigg, glad o jag får fasen vårkänslor!
http://www.styleroom.se/album/1499

Ska fortsätta kika runt nu! Har ni några tips o ideér, hojjta till!

Svar till Linnéa!

Publicerad 2009-02-27 11:19:36 i Allmänt,

Svarar på din kommentar här;)
Det kanske är nån sorts beskyddargrej man har inom sig? Att barnen ska beskyddas från läskiga/jobbiga/hemska saker? För att jämföra kan jag ta det här m att ha med sig barn på begravning tex. Många tyckte jag var lite konstig som tyckte att Molly fick bestämma själv om hon ville vara med lr inte när hennes bonusmorfar samt gammelmormor gick bort. Hon grät i massor men var ändå "glad" att hon valt att vara med. Det blev mer verkligt då tyckte hon.
Personligen tycker jag döden o födelsen är så pass naturliga saker så det som händer det händer på ngt vis. Äh, vet inte men så tänker jag!

Syskon på förlossningen?

Publicerad 2009-02-26 18:44:12 i Allmänt,

Diskuterade ämnet förlossningar med en tjej. Hon hade haft sin 9-åriga dotter med sig på sin senaste förlossning. Flickan hade älskat att vara med, och hade verkligen gett sin mamma kraft att föda tyckte hon. Dom hade dansat igenom värkarna o andats ihop.

Jag blir lite osäker i vad jag tycker egentligen. Molly skulle nog säkert klara av det, men d känns ju inte riktigt ok i vår kultur i dagens samhälle, eller? Jag minns när jag skulle föda Thelma så var Molly hemma ett tag under öppningskedet och hon andades så fint med mig och fick mig att koppla av faktiskt. Vi spelade spel o andades tillsammans. Hon var så söt när hon bet ihop sina tänder o tittade strängt på mig o sa: "Andas med mig mamma, så är det snart över". Då var hon 7½ år. Ler när jag tänker tillbaka på det, för det var det finaste under själva förlossningen egentligen. O förr födde man ju ofta hemma, ett fåtal väljer ju fortfarande att göra det i Sverige men inte många. I andra länder är det mer vanligt med hemförlossningar. O då är ju syskon med på ett eller annat vis.

Det jag kan känna känns lite konstigt är om man skriker o allt blod. Att det kanske kan skrämma upp barnet? Som jag tex jag vet att jag föder med kraft sas, dvs att jag skriker för att få kraft. Men dom som väljer att ha med sina barn på förlossningen kanske inte är "skrikisar"? Nä, jag vet nog egentligen inte vad jag tycker/känner? Hmmm...jo, Molly HADE fixat det men hade det skrämt upp henne ändå?

Hade kännts vackert att ha med sin förstfödda på sin förlossning i vilket fall. Tänk vilken upplevelse att se sitt sykon komma till världen! Hur häftigt som helst ju! DET kan jag hålla med om.

Vad tycker Ni? Skulle Ni kunna tänka Er att ha med ert barn på förlossningen? Om ja, varför? Om nej, varför inte?

Liiiista!

Publicerad 2009-02-25 20:15:16 i Allmänt,

 Två saker som skrämmer dig
1. Döden.
2. All arbetslöshet

Två saker du har på dig just nu

1. Mysebyxor
2.  Tofs i håret

Två av din favoritlåtar just nu

1. Om du lämnade mig nu (älskar mkt m både Winnerbäck o miss Li)
2. Aldrig ska jag sluta älska dig (m Jonas Gardell)

Två saker du vill ha i ett förhållande

1. Roligt!
2. Fantasi

Två sanningar
1. Jag stör mig lätt på folk som är övertrevliga och överduktiga
2. Jag är pensionärstrött på kvällarna;)

Två saker som du attraheras av
1. Manliga händer
2. Intelligens

Två av dina hobbys

1. Träna med hunden
2. Scrappa

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. Körkort
2. Ommålat hus

Två saker du vanligtvis inte skulle erkänna
1. Jag kan vara avundsjuk på folk som det bara flyter på för - jämt!
2. Jag kan ha svårt att förlåta, men jag kan acceptera o gå vidare

Två saker du tänker på just nu
1. På hur gott bebisar luktar
2. Att jag nog e hungrig

 Två saker du börjar må illa av
1. När djuren spytt/spyr
2. Äckelsaker i vasken.

Två personer du utmanar att göra denna lista
1.Sara
2.Mimi
Ingen tv o Thelmas utedag

Publicerad 2009-02-25 20:00:14 i Allmänt,

Så patetiskt! Telia har strul m nån jäkla station här vid oss så både vår tv o hemtelefon e utslagna. Va handlingförlamad man blir då! Självklart kom jag på jättemånga viktiga samtal som jag ville ringa just i dag (men var för snål för att använda mobilen) o jag som nästan aldrig känner att jag "måste" titta på tv ja då MÅSTE jag verkligen titta på tv just i dag, bara för att d inte går! SÅÅÅ patetisk man e egentligen. Va fasen gör d om tvn inte funkar EGENTLIGEN? Men bara för att man vet att det inte är ens eget fel sas så känns d mkt värrre.
 Vad beror det på?

Var på arbetsförmedlingen i dag o måste faktiskt ge en eloge till den snälla mannen som jobbade där!!! Jag avskyr att gå till af för man brukar mest mötas av spydigheter o dyl har jag kännt. Men han var supergullig, förstående o verkligen mänsklig. Skojjade med Thelma o var allmänt bara trevlig! O framförallt levde han i verkligheten o tyckte inte heller att det är rimligt med megalånga pendlingsavstånd lr att man ska flytta när man har barn o sin familj här.
Kände mig lättad när jag gick därifrå o det behövde jag verkligen för det har varit många orosmoment i livet ett tag nu.

Thelma har varit på dagis i dag o dom har haft utedag hela fm. Dom lagade mat i skogen, chili con carne, o lekte o busade. Så när jag hämtade henne var det en trött tjej kan jag lova! Hon tom ville åka vagn!!! DET händer typ aldrig när vi ska hem från dagis. Men snart förstod jag att hon VERKLIGEN var trött för då sov hon så gott i vagnen;)

Nähä, nu får jag väl plocka lite här för jag kan ju knappast titta på tv:( Ha ha!
Ha d gott, natti!

Skriv det första du tänker på!

Publicerad 2009-02-24 13:53:44 i Allmänt,

Grön: Hulken
Sockervadd: sommar
USA: finanskrisen
Picasso: konst
Krulligt: afrohår
Frukt: kiwi
Alkohol: rött vin
Pyssel: scrapbooking
Skräckfilm: Barnhemmet
Betty Boop: söt
Kusin: fest
Paris Hilton: dum i huvet!
Dricka: vatten
Jesus: kyrka
Doft: bebis
Julen: totalt lugn
Vass: min tunga
Varmt: pool
Medeltiden: bröllop
Pizza: hungrig
Döden: saknad
Blod:  varmt
Skönt: sex
Gott: mat
Bröllop: kärlek
Kärlek: pirr i magen
Mardröm: rädd
Djurpark: Öland
Härligt: sommar
Vinter: pulka
Läskigt: pedofil

Bild-utmaningen

Publicerad 2009-02-23 18:54:54 i Allmänt,

Blev utmanad av Mimis;)

*Gå in i mappen "mina bilder"

*Gå till den sjätte mappen o välj sen den sjätte bilden i den aktuella mappen

*Släng upp bilden på bloggen o skriv nånting om den

*utmana sex andra personer och länka till dem samt berätta att dom är utmanadeÅHHH!!! Jag älskar den här bilden! Den är från den dagen vi kom hem med Thelma. *snyft, blir helt tårögd ju*
Molly hade precis blitt hämtad i skolan av Stefan o Thelma låg i sängen. Molly sken som en sol o sen mös dom hela em:) Man ser redan på denna bilden hur mkt dom beundrar o älskar varandra!

Jag utmanar:
*Hanna
*Sara
*Sara.W
sen får jag vara hemsk o stoppa för jag vet inga fler som inte gjort detta;)

Våran helg

Publicerad 2009-02-22 19:33:41 i Allmänt,

Har haft en jättemysig helg! I går var vi (familjen alltså) m min bror o hans familj i Kosta på Kosta Outlet. Blev en heldag för barnen ville leka i Andys lekland m. Så åt vi där senare m. Så jäkla gott att slippa laga mat faktiskt;) Jag tog kycklingfilé med ångkokta grönsaker, creme currysås o potatisgratäng. SÅ gott! Stefan körde på köttbullar som han brukar, ha ha. O tjejjerna körde på pannkakor. Så bra för man betalde per pannkaka, 10:- st. Skitsmidigt ju för Thelma äter inte mer än en sån stor o Molly vill ha två. Slipper dom slänga o vi slipper betala för ngt dom inte äter.
Hur som så blev d inga jättefynd. Stefan köpte ett par jeans, o strumpor. Jag köpte två nya "näspärlor" o Mollan köpte två halsband o ett diadem. Hittade massor av snygga kläder till Mollan men hon ville inte ha, så d fick va.
Såg massor av söta kläder till Thelma m men så kände jag att hon har fått kassavis efter både Kajsa o Nathalie så jag vill nog kolla igenom d innan jag köper mer. Hatar o slösa, även om handla e kul o jag gillar verkligen p.o.p s kläder.
Själv var jag för kräsen för att gilla ngt av det jag hittade;)

På kvällen blev d popcorn o melodifestival. Tycker d e liiiiite tjatigt måste jag ändå säga o bidragen blir ju knappast bättre m åren precis. Bläk. Ja, ja men d hör ju till så vi glodde ändå.

Idag var vi hos min moster o kikade på hennes lilla kattunge "Ballerina" Hon var jättesöt såklart;) Hon är av rasen Brittisk korthår och var en jättebusig liten tjej;) Thelma o Molly var förälskade direkt o lekte med henne o klappade o kelade.

Nu i em/kväll gjorde vi egen pizza, sen har vi mest tagit d lugnt sen dess.

Nu ska jag mysa ner m familjen i soffan. Natti natt! 

Människors olikheter

Publicerad 2009-02-18 11:48:14 i Allmänt,

Satt o funderade på hur konstigt det är att människor är så olika. Visst förstår jag att yttre påverkan självklart får våra personligheter att skilja sig åt, men ändå?  SÅ mycket? Bara för ett exempel kan man ju ta min älskade Stefan som exempel. Han är ju fosterbarn ,som d så fult kallas, o enl dom uppväxtvillkoren han haft borde han inte kommit dit han är i dag. Vad är det som gör att just han, just han, orkade kämpa vidare? Varför valde han inte den lätta vägen ut? Varför skyller han inte ifrån sig på sin jobbiga barndom? När det finns personer som ALLTID o då menar jag verkligen ALLTID skyller på "alla andra" utan att se sitt eget ansvar i det som skett/sker?
Om man nu är så bitter, varför tar man inte tag i här o nu istället för att gräma sig för det som varit? Vad rättfärdigar ett likasinnat beteende då? Om man får en "andra chans" varför tar man inte den o lever ut den till fullo? Varför fortsätter man i samma tankebanor?
Vad är det som gör det ok att fortsätta i samma anda? Ska man snyfta på sin dödsbädd så o ångra allt man gjort/inte gjort? Ska man bli förlåten då? Lr ska man skylla på att "man är ju bara människa"? Det är jag med, jag biter ihop. Jag har f*n oxå haft jobbiga dagar. SÅÅÅ jäkla jobbiga dagar så bara ni visste hälften skulle ni bli chockade. Men jag valde att leva! För visst kan man vara i livet, men att LEVA är ngt HELT annat! Jag älskar att LEVA, jag är stark, jag är helt jäkla fantastisk och jag har kämpat,kämpar än i dag. Men ingen annan än JAG kan leva MITT liv. Jag kan inte skylla på andra. som att han lr hon fick mig att må dåligt (ja, för att DU tillät han lr henne att göra det ja!) Visst finns det situationer där man inte väljer om man ska bli illa behandlad på ett lr annat sätt. Men man väljer alltid hur man ska hantera det efteråt. Tom en som går in i en psykos lr på annat sätt stänger ute omvärlden har en gång ett val.
Att personer då skyller på att dom mår för dåligt för att bry sig om andra, det kan jag ta, det kan jag förstå. Till viss del! Men personer som sviker är en helt annan sak!

Hur resonerar Ni i detta?

Denna listan ...

Publicerad 2009-02-18 11:35:35 i Allmänt,

fann jag hos Hanna

Hur gammal är du om fem år?
då e jag på mitt 35:e år;)
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Thelma
Hur lång är du?
165
Vilken är den senaste filmen du sett?
Righteous Kill, med bla Al Pacino o Robert De Niro
Vem ringde du senast?
Stefan
Vem ringde dig senast?
Edvin (goa brorsonen)
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på, men gillar nog att prata direkt mest
Vilken ögonfärg har du?
Blå blå blå

När vaknade du i dag?
6.50
Vilken är din favoritjulsång?
Helga Natt m Tommy Körberg (riktigt hööögt!)
Vilken är din favoritplats?
Nånstans där jag finner lugn. INTE stan i allafall;)
Vilken plats föredrar du minst?
I gynstolen - uuuäääk!
Var tror du att du befinner dig om tio år?
Har lärt mig att d blir aldrig som man tänkt sig så jag svarar - vem vet?
Vad skrämde dig om natten som barn?
Eld! Var livrädd varje natt för att huset skulle börja brinna. Såg alltid till att vara klädd så jag kunde stå ute om jag var tvungen (tragiskt egentligen)
Vad fick dig verkligen att skratta senast?
I går när jag var hos älskade syster m man o vi pratade o klumpiga grejjer som när jag stukade båda fötterna o låg plattfall vid soptunnan, ha ha
Hur stor är din säng?
90×2, alltså 180 cm bred och 200 cm lång.
Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär
Sover du med eller utan kläder på dig?
Oftast utan
Hur många kuddar har du i sängen?
Vi har fyra.
Är du social?
Oftast
Vilken är din favoritglass?
Romrussin
Tycker du om kinamat?
Älskar

Vad dricker du till frukost?
Mjölk lr juice
Kan du spela poker?
Nope
Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nä, tror inte det?
Vill du ha barn?
Ja, dom behåller jag mer än gärna;)
Har du någonsin åkt ambulans?
En gång när Molly hade hemska feberkramper som liten
Föredrar du havet eller en bassäng?
NU - bassäng (burr för havet)
Vad spenderar du helst pengar på?
Helst? Inredning lr att hitta på ngt hela familjen
Äger du dyrbara smycken?
Ja, för mig
Vem är den roligaste människan du känner?
Stefan. O Thomas e jäkligt rolig ibland m;)

Sover du med gosedjur?
Räknas Stefan?
Vad har du för ringsignal?
Nån trist Dallas lr nått
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Japp, en del har lilskiten Thelma:)
Hund eller katt?
Hund och våran katt Smilla (har lite svårt för ALLA katter)
Flirtar du mycket?
Ha ha. Möjligen m Stefan då
Kan du byta olja på bilen?
Vet inte, aldrig testat
Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nope, SÅ fort har jag aldrig cyklat
Vilken var den senaste boken du läste?
Skam av Karin Alvtegen (tror jag, lr var d Anhörig av Katerina Janouch?)

Den bästa bok du läst?
Läser så varierat. Men Skam är riktigt bra! Annars "Dotter till en mördare" lr "Gör vad ni vill men döda henne inte" vidriga böcker bägge två (sanna) men jävligt tankeväckande
Prenumererar du på någon veckotidning?

Dansar du i bilen?

Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3 Christer lyssnas d på nästan dagligen här;)
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Att jag ringt Olofsgården (skrev d i kalendern)
När var du i kyrkan senast?
När älskade älskade mormor begravdes (saknar dig VARJE dag!)

Öppethus, sol och tatuering

Publicerad 2009-02-14 16:26:49 i Allmänt,

Underbart väder är det här! Solen skiner o det är några grader kallt o massor av snö! Helt enkelt underbart.
I dag tog jag, mamma, Thelma o hundarna en promenad till kyrkogården där min älskade mormor o bonuspappa ligger. Tände lite ljus för dem på alla hjärtans dag.

Skogskyrkogården ligger så vacker precis vid sjön o solen glittrade i all snö o på den blanka isen.
Mamma o jag tjabbade på som vanligt o Thelma somnade i vagnen tillslut.

Min fina mamma och hundarna

Älskade unge, trött men glad att äntligen få komma ut i luften efter lite "husarrest" under förkylningen;)

Fina goa brorsorna Malte o Melker


Efter promenaden gick jag hem m Malte o mamma gick till sig. Sen följde Stefan m oss ner på "byn". Dom hade öppet hus på nya vårdcentralen på hälsans hus så vi passade på att kika på den. SÅÅÅ fin! Kändes verklige trevlig o en lugn härlig atmosfär, mjuka färger, lagom stort, kristallkronor i taken o i väntrummet har man utsikt över simhallen (blev lite badsugen) Nä, det känns verkligen som det kommer bli det självklara valet för oss att byta vårdcentral. O i dag fick jag veta att även bvc kommer vara där så d känns ju kanon!!! Inget snack om saken.
Har verkligen inte varit så pass nöjd m vårdcentralen (99% av läkarna är kassa) o bvc e inte heller överdrivet bra så d känns nytt o spännande o byta.

Nu har jag en fläskytterfilé i ugnen, fylld m fetaost o paprika o toppad m massor av citronskivor. Ger så god smak när man låter dom ligga m i ugnen. Mums;) Till d ska vi ha bearnaisesås, brytbönor o skruvpommes.

Ja, just d. Thelma har fått sin första "tatuering" i dag m! Hon tittade storögt på sin arm men sen visade pappa att han oxå hade o DÅ var d ju lugnt. (Allt pappa gör är ju kanonbra! Pappas flicka? Nähä? *ironisk*)


Nähä, nu ska jag ta o kolla till maten o förbereda lite. Höres!

Leos lekland

Publicerad 2009-02-13 18:35:15 i Allmänt,Lite kort på mina underbaringar när vi var på Leos lekland förra fredagen (eftersom d varit lite kaotiskt m sjukhusbesök o så så har d dröjt m korten)

Fingerfärg

Publicerad 2009-02-13 13:18:29 i Allmänt,

I går ville tjejjerna här hemma kladda av sig lite. Så jag slängde fram papper o fingerfärg. (Behöver jag nämna att dom fick duscha efteråt? ha ha)

Lista!

Publicerad 2009-02-13 11:16:10 i Allmänt,

Hittade en lista hos Hanna som jag ju måste göra;)

HAR DU..
Folköl i kylen?
Nej, möjligen nån starköl?
Något husdjur? Ja, hund, katter o hamster
Någon favoriträtt? Hmm...olika. Nån köttgryta? Nä förresten - mammas spagetti o köttfärsås, m god sallad till o ett mustigt rött vin! MUMS!
Puder på dig? Nope, osminkad just nu
Några framtidsplaner? Ja, både planer o drömmar!
En levande tro? Ja
Någon sjukdom? Förkyld just i detta nu
Gymkort? Nope
Några kärleksproblem? Nä, problem är till för o lösas (m pussar, prat o kel)
En homosexuell kompis? Nä, men en kusin
Någon favoritlåt? Varierar, men alltid Metallicas ballader o så "In the ghetto" m Elvis så klart
Någon kompis som snarkar? Japp
Någon vän som spelar i ett band? Nä, tror inte d?
Några MVG? Ja ett gäng;)
Någon som förstår dig? O, ja!
Tuff kompis som kan försvara dig? Ha, ha. Behöver jag det? Jodå, krisar d så finns dom där;)
Något beroende? Min familj, god mat, kärlek o att få skratta!
Fikat idag? Nope
Nagellack? Äger många, har d sällan

VEM..

Avskyr du? Personer som BARA ser till sitt eget bästa o kör över andra!
Delar du mest minnen med? Mamma, pappa, Susanne, Rickard, Molly, Stefan, Thelma, Ullis, kusinen Jennie, Jossi
Stör du dig på?
Gosar du med? Stefan, Molly o Thelma så klart! O Maltekillen;)
Lagar mat? 99% jag, Stefan om han "måste" Jag älskar ju d så jag gör d gärna!
Diskar? Stefan nästan jämt
Städar ditt rum? VÅRA RUM städas av oss alla (motvilligt av Molly dock)

VILKEN..

Tidning läser du? Nada, ibland typ Allers o Hemmets journal som jag får av mamma (älskar veckans krim, hi hi)
Buss åker du oftast? Åker aldrig buss. Men OM så blir d 310 lr 320
Frisyr har du? En otvättad sådan just för tillfället
Dag fyller du år? 6 september, en underbar månad att fylla år i!
Årstid föredrar du? Vår o höst
Stad är du uppväxt i? Ingen stad alls, men lilla härliga Åseda dock!

VAD..

Gör du nu? Fyller i denna listan o snyter näsan oavbrutet!
Gör dig till en bra människa? Att jag älskar o inte hatar
Gör dig till en dålig människa? Att jag tvivlar för mkt på mig själv ibland
Vill du arbeta med? Vet inte faktiskt. Kanske inom vården, men i så fall inom psykiatrin
Är roligast just nu? Att det är fredag o Stefan slutar tidigt!
Har du på dig nu? Myspyskläder
Har du för smink? Inget på mig just nu
Äger du för skor? hmmm...i allafall sköna "gå ut o gå skor" o lite "snyggisar"
Läser du för bok? Hemlös, en bok där hemlösa beskriver sin vardag med egna ord. Jäkligt intressant!
Ska du göra nu? Ska ta o städa lite här tror jag
Kallt ute? "Vad kallt ute? - Snyggve svenska den som gjort denna listan? (Behåller Hannas svar för d var SÅ klockrent!)
Idrottar du?Nope, men promenixar m hunden

ÖVRIGT..

Var det sista du åt? Ett äpple
Har du en gitarr? Japp
Vilket land vill du helst besöka? Nånstans i Afrika hade jag velat åka till o jobba inom sjukvård m barn! Semester då väljer jag Grekland - me loooove
Tycker du om dataspelsvåldet? Nä, fy fan! D räcker väl m våld nu???
Mario eller sonic? MARIO!
Har du bra hörsel? Nä
Tycker du om sånt här? Ja jag älskar listor.
Har du några trummor? Nä. Fast frågar man Thelma så har jag hela grytskåpet fullt;)
Tittar du mycket på TV? Ibland. Just nu när jag e lite förkyld o ynklig så blir d en del på kvällarna. Kollar ALLTID Big medicine och förlossningskliniken, o GÄRNA dokumentärer
Senast spelade dataspel? Tetris? Räknas d, ha ha!
Har du någon piercing? En i varje öra o ett i näsan som aldrig läker (kanske ska ta o sätta dit d igen?)
Har du någon tatuering? Nä, men d kommer bli o jag vet precis vad o var;)
Är du rik? Ja, på kärlek!
Har du bra betyg? Absolut! *STOLT*
Vad har du för mattebetyg? DET är inte så bra tyvärr:(
Vad är klockan när du gör detta? 11.16

Sjukhusvistelse

Publicerad 2009-02-11 12:26:21 i Allmänt,

Ursäkta att jag inte skrivit här på länge. I helgen hade vi fullt upp m bla Leos lekland (som tjejjerna älskade) o lite shopping, utflykter o annat mys. Tänkte jag skulle sätta mig ner i måndagskväll o uppdatera här. Men då fick vi ila in till Växjö med lilla dottern som var så dålig.
Började m att hon blev förkyld - som vanligt;) Inget m d, hon var hemma här m mig o så på em började hon andas häftigt. Men inte jättehäftigt, men ändå så man märkte att andningen ändrats.
Men blev inte så orolig, tänkte att d var för att hon var förkyld o att d skulle lugna sig snart. Vi åt när Stefan kommit hem, v 15.30 typ. Sen ökade hennes andning jättekvickt o hon började väsa o pipa i bröstet. Ringde vårdcentralen o fick komma på en gång. Väl där fick vi komma in till doktorn på en gång o han undersökte henne o sa som vi att hon andades väldigt häftigt och stötigt. Hon fick inhalera medicin o sen sa han att vi måste in till barnakuten o kolla upp detta.
Vi lämnade Molly hos min mamma o åkte sen efter att ha kissat av hunden o hämtat lite extrakläder till lillan.
Väl inne på akuten blev hon sämre o andades stötigt. Fick kortison o inhalering o så fick vi stanna över natten. Hon inhalerades var tredje timme o blev bättre til morgonen. Vid ronden bedömde läkaren att vi kunde åka hem. Vi fick kortisontabletter m oss hem o ventoline vid behov. Så får vi kontakta barnakten så fort vi blir oroliga över hennes andning lr så. Dom var supergulliga där inne, men f*n man e inte kaxig när ens barn inte får luft! Så skönt att man inte röker så man vet att DET inte påverkar iallafall;) Så kände jag när Molly fick sin förkylningsastma m.
Nu hoppas vi o ber att Thelmafisen ska slippa detta elände fler ggr!

Nu vilar vi oss o tar igen oss efter den pärsen så hopas vi att alla blir fria från förkylningar o dyl här hemma;)
Vi hörs!

Knyckt lista av Hanna;)

Publicerad 2009-02-09 10:08:36 i Allmänt,

01.Stänger du av mobilen när du sover? Nope
02. Vem såg dig senast naken? Stefan
03. Hur såg du ut på högstadiet? Söt tjej som tyvärr inte visste det
04. Hur kommer du se ut om tjugo år? Snygg!
05. Hur var du på dagis? Pratglad, tokig o bubblande glad
06. Hur är du att ha som arbetskamrat? Riktigt bra (om man inte vill snacka skit för då suger jag, ha ha)
07. Har du celluliter? Japp
08. Biter du på naglarna? Nä, usch
09. Har du något handikapp? Ja, dålig syn så jag behöver glasögon
10. Är du rädd för att få hängbröst? Nä verkligen inte
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Finns han / hon / den / det?
Gud ÄR
12. Svär du? Ja, det händer men är sällsynt
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Beror på vilka det är. Många tjatar som dårar. Respekterar dom mig, respekterar jag dom;)
14. Hur homo är du på en skala 1 - 10? Noll.
15. Tror du på utomjordningar? Ja det gör jag!
16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? Kräftor!
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Levande / rå!
18. Har du blivit arresterad?Gud nej!
19. Ljuger du? Händer nog att nån vit lögn slinker ut
20. Har du kysst en polis? Tror jag inte, men sånt vet man ju inte alltid;)
21. Är du rädd för Securitasvakter? Nej, tycker mest dom e fåniga
22. Har du någonting att dölja? Näe, inte direkt
23. Vad har du på din nyckelknippa? 5 nycklar
24. Är du / har du varit gift? Nope
25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? Ja, visst
26. Kan du laga cyklar? Beror väl lite på vad det är.
27. Kan du fixa med bilar? Nä, skulle jag inte få för älsklingen heller
28. Brukar du köra om? No körkort
29. Kan du baka bröd? RIKTIGT BRA!
30. Vet du hur man frostar av en frys? Ehh...JAAA
31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i? ingen, vill ha mitt liv;)

   

Återbesök hos tandläkarn

Publicerad 2009-02-04 10:41:26 i Allmänt,

Hanna: Du har så rätt! Hon är en kopia av sin pappa verkligen:-) O tydligen till sättet m, m tanke på att jag var superlugn när jag var så liten o hon e sjövild, ha ha ha! Henne kan han inte förneka, hi hi (inte för han skulle vilja d men du fattar)

I dag är en lite ruggig dag här i småland. Blir inte nån jättelång prommis i dag tror jag. Har lite annat o dona m. I em ska Molly o jag till tandläkaren igen. Hon hade hål som ska lagas. Stackarn, hon gillar verkligen inte tandläkaren. Låg stel som en pinne i stolen o var helt vit i ansiktet. O då var d bara undersökning! Så d får nog till att bedövningen biter ordentligt i dag om d ska gå o borra ngt där.
Lillan, d e i sånna situationer som man kommer på hur liten hon egentligen är;) Mammas lilla plutta!

Tänkte ta o städa lite här nu strax o sen ska jag hoppa in i duschen tror jag. Får se vad jag hinner innan jag ska hämta Thelma.

Ja, ja. Ha en bra dag alla!

Skogspromenad och pyssel!

Publicerad 2009-02-03 20:27:43 i Allmänt,

I dag har jag o syrran varit ute o gått en lång skogspromenad, i ca 1½ timme. Sååå skönt! Hundarna njöt i fulla drag dom m såklart. Även om Camaro o Malte inte riktigt har fattat att d inte funkar o leka när den ena e en dvärgpinscher o den andre en New Foundland, men men. Dom gillar ju varandra i vilket fall, o d e ju tur.

På em pysslade jag lite här hemma o sen helt plötsligt var d visst kväll:)

Nu i kväll har jag hjälpt Molly att göra en egen gympapåse. Lr ja, måla den me sån textilfärg. En liten necessär blev det oxå. Ligger på tork nu, så ska vi ta andra sidan i morgon och sy dit lite detaljer o så.


Nä, magen kurrar så jag ska gå emot reglerna o gå o ta mig ngt att äta nu;)
Kram, o troligen godnatt på Er!

Tandläkardag

Publicerad 2009-02-02 09:33:28 i Allmänt,

Behövde inte köra till Halmstad. Staffan o Monica var så snälla så dom fixade d. O Kajsas hand var ok, skönt d!

I dag ska Molly till tandläkaren då, hoppas d inte är för många hål för då får mamman skämmas;) Försöker vara så noga m att hon inte ska småäta o att hon ska borsta noga, men men vi får se vad dom säger i dag.

Nu ska jag plocka lite här hemma, sen blir d promenix m Malte. Hämtar inte Thelma på dagis i dag för mamma erbjöd sig att göra d iom att jag frågat om hon kunde ha henne medans Molly o jag är hos tandläkaren. (Ser m fasa framför mig en Thelma som skulle riva ner allt hos tandis *hua*) Så jag ska inte i väg förrens jag ska hämta Molly v 12.45 ungefär, så vi slipper stressa.

Kallt som attans är det i dag o man drar sig faktiskt för att gå ut för det är grått o blåsigt o trist. Men men, d e bara o bita ihop, ha ha ha!

Nä, kanske skulle ta o äta lite frukost?

Till Halmstad???

Publicerad 2009-02-01 13:01:56 i Allmänt,

Jaha, söndag då. Veckorna flyger fram (på alla sätt o vis)
Sitter här o funderar på hur d blir m Molly i dag. Vet inte om vi lr Staffan ska hämta/lämna i dag. Pratade m Staffan innan men då ramlade Kajsa o landade på sin hand. Lät inte bra o såg inte bra ut sa Staffan så vi la på. Jag sa att dom kunde ringa sen när dom kolat hennes hand. Men d var över en timme sen, kanske två? Så jag tror nästan dom fick åka till akuten m hennes hand eftersom dom inte ringer. Vill inte ringa o kolla riktigt än heller, väntar lite. Molly har missat mkt i skolan m eftersom hon varit sjuk en del nu efter jul, så hon bör ju komma hem i kväll oxå. O så ska hon till tandläkaren i mon m. V kl ett. Blev så fundersam på dom eftersom dom aldrig kallar henne. Så jag ringde häromdagen. Nä, då hade dom visst missat att skriva in henne i datorn (för jag har ju "bara" ringt 2 ggr!!!*grrr*) Så typiskt. Men blev ju inte arg så klart, men retligt ändå. Men fick ju tid snabbt så.

Jaha, i helgen har huvudvärken inte varit så farlig. Bara i dag den är tebax.
I går städade vi mest hela dagen, fixade i skåp o sånt. Sen mös vi m popcorn o film på kvällen - mys!

O i dag har vi donat lite o tagit d lugnt, en slappesöndag.
Ska fixa lite nu, höres!

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela