Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Här ska det stå en rubrik men jag kommer inte på nån bra

Publicerad 2010-10-31 19:20:06 i Allmänt,

I går var jag hos mamma på lite tjejmiddag. Det var gott o kul :) Jag sov över hos henne så jag fick sovmorgon o en väldigt lugn förmiddag, det var välbehövligt.
När jag kom hem stod två små busungar, en älskling o vovven o väntade på mig. Överöstes av kramar så man trodde man varit borta i minst en vecka, hihi <3
Resten av dagen har varit rätt lugn. Slappat o myst mest.
Nu ligger Vinga o sover o Thelma har somnat i saccosäcken framför tvn, febrig o dålig :( Stackars pluttan...

Själv kollar jag runt o kollar jobb här på nätet. Never ending story...
Hittar massa perfekta jobb, men som vanligt faller det på att jag inte har körkort:(
O för att kunna ta körkort måste jag få ett jobb...för o få ett jobb måste jag ha ett körkort...för att kunna ta körkort måste jag få ett jobb...för o få ett jobb måste jag ha ett körkort...ja, ni fattar ;) Såå irriterande o surt. Visst, det är väl mitt "fel" att jag inte har nått körkort, men men jag fick andra val i livet som gjorde att det tyvärr sköts upp o nu står man här. Blir så irriterad när man inser att det FINNS massor av jobb där ute som skulle passa mig som handen i handsken o så faller det på den skitdetaljen:( Grrr...jaja, nya tag i morgon;)

I morgon o veckan som kommer har småknoddarna höstlov:) Det betyder att man inte behöver ställa klockan:D Det betyder att man får gosa gosa gosa med små godingarna:D Det betyder att man kan slappa inne eller busa ute, eller ja göra vad man vill helt enkelt ;)
HÄRLIGT!

Ha en fortsatt skön kväll - en extra lång sådan iom omställningen till vintertid ;)
Puss puss <3



Tyst här

Publicerad 2010-10-29 15:20:04 i Allmänt,

Fredagseftermiddag...älsklingen har slutat tidigt och tog med sig båda små till affären för att jag skulle få förbereda maten i lugn o ro o få vila mina öron en liten stund ;)
Mollan sitter på bussen på väg till Halmstad, hon ringde innan o meddelade att hon satt på rätt buss (nojjig mamma ni vet när hon ska byta i Vxö o allt, men hon fixar d galant - min duktiga tjej!)
Här är tyst - knäpptyst! Hör diskmaskinen lite svagt surrar (lr hur dom nu låter) Datorns fläkt låter lite grann o mina fingrars knapprande på tangenterna, men förutom det är det ljuvligt TYST...
Jag märker i tystnaden hur mkt mina öron faktiskt längtat efter just det - tystnad.
Jag älskar mina barn, o skulle verkligen inte vilja ha några tysta små perfekta barn som satt som ett ljus i soffan. Mina sjövildingar passar mig fin fint;) Men TROTS det, eller kanske tack vare det, så ÄR det skönt m lite tystnad någon halvtimme då o då:)
O så vet jag vilket surr d blir när dom kommer hem. Stefan o jag försöker diskutera någon oviktig sak, medans Thelma berättar nån superviktig sak ;) Hihi

En del av maten står i ugnen. Marinerad ytterfilé. Slängde ihop en marinad på olja, soya, fond, honung o vitlök. Det funkar, den blev god ;) Så brynde (säger man så?) jag den runt om o nu står den i ugnen. Till det blir det kroketter o bearnaisesås o lite grönsaker. Mkt enkel middag m andra ord, men varför krångla till det? Var hundra år sen jag/vi åt kroketter o bearnaisesås o ibland kan jag bli så himla sugen på just det ;)

Vad händer annars här då? Nä, inte mkt. I kväll blir d lite fredagsmys m film i soffan. Två trötta småbarnsföräldrar som troligen somnar i soffan. Men det är ju så mysigt o krypa upp mot Stefan o gosa ner m en filt i soffan, så egentligen vad gör d om man somnar, man sover ju som en prinsessa;)

I morgon ska jag på tjejmiddag hos min fina mamma <3
Det blir jag, mamma, syster, Catta, två av mina mostrar och min faster!
Ska bli jättekul faktiskt. Min faster bor i Stockholmstrakten så henne träffar man inte så ofta som man önskar.
Vi ska ha lite mat o vin o så blir det väl en hel del kacklande kan jag tro ;) Jag ska sova över hos mamma, det är så mysigt o göra det ibland.
Så Thelma skulle få sova i mammas säng - gissa om hon e glad - hihi.
Jag minns själv när jag var liten o mamma eller pappa var borta nån natt - det var så himla mysigt o få gå o lägga sig dubbelsängen o sova hos mamma eller pappa, hihi.

Nähä, kolla köttet nu o så kommer snart min fina familj hem (minus en dock)
Puss puss, ha en underbar fredagskväll - d tänker jag ha ;) <3

Dagens sämsta mamma :(

Publicerad 2010-10-29 09:45:05 i Allmänt,

I går kvalificerade jag mig till dagens sämsta mamma :(
Skulle haka på säkerhetskedjan på dagis när jag lämnat Thelma. Kedjan kärvade så jag släppte vagnen (som jag var 100% säker på va låst!) för o hjälpa m andra handen. Då hör jag plötsligt ett brak o ett skrik. Vinga ligger flera meter bort i en hög o blodet forsar ur munnen på henne... Hon hade rullat i väg i vagnen o brakat in i staketet o slagit munnen:( Fan fan fan, det var det enda jag tänkte först. Sprang i panik o lyfte upp henne, blodet rann från hennes lilla mun. Pluttan. Tillslut lugnade hon sig o jag gick (lite chockad tror jag) till Jenny som bestämt. Väl där blev Vinga sitt vanliga jag o åt o skrattade o lekte m Hailie. (Hos Jenny var d klart lika trevligt som alltid!)
När jag hämtade Thelma på dagis släppte väl allt när jag såg Catta för då kom tårarna:(
Jag bestämde att gå förbi vc o kolla hennes mun innan vi gick hem. O på vårdcentralen vi har e dom alltid så himla trevliga o tillmötesgående (det är synd o säga om vår gamla vc, där jäklar bokar man tid om du så håller på o kvävas!) Sköterskan som kollade tyckte att det verkade lugnt o att vi skulle avvakta över helgen. Hade inte svullnaden gett sig så skulle vi kontakta tandläkaren på måndag. Men hon äter o är glad o verkar inte ha ont alls.

(MEN JAG KÄNNER MIG FORTFARANDE SÅÅÅ HEMSK!)

Budskapsbrickan är klar

Publicerad 2010-10-29 09:29:25 i Allmänt,

Jag vann ju en budskapsbricka. O efter lite funderande och tankar är den nu klar. Dom har graverat den och postat den. Så i början på nästa vecka kommer den nog hem - iiiihhh :)
Fick en förhandstitt o den är såååå fin!
Ni har ju sett ena sidan innan. Så här ser andra sidan ut:

Visst ÄR den underbar! Kommer lätt bli det finaste smycket jag någonsin sett!

Vill ni ha ngt liknande så tipsar jag absolut om "Älskade barn" ( O detta är inget jag måste göra, jag tipsar för att jag tycker dom e sååå duktiga o tillmötesgående!)

Kram kram <3

Vår dag började fantastiskt med att solen kikade in genom fönstret

Publicerad 2010-10-25 13:14:00 i Allmänt,

Härliga underbara måndag! Välkommen nya vecka:)

I dag är Mollan lite hängig. Ont i halsen o förkyld mage:( Så jag tyckte hon skulle hålla sig hemma i dag o kurera sig. Hon ska m sin pappa o fam till Lalandia nu på höstlovet så det är bäst hon blir kry tills dess.

Thelma var inte dagissugen i dag, så hon fick vara hemma o mysa m syrrorna. (Fast mest m Mollan då) Tycker det känns lite fånigt o "tvinga" henne till dagis när jag ändå e hemma. Så hon får välja det där lite själv faktiskt. Hon älskar sitt dagis men i dag var hon nog väldigt trött för hon drog täcket över huvet vid kl 8 o sa: Jag vill inte till dagsi, låt mig sova färdigt;) Lilla skruttan, hihi.

Så vi har myst runt i myskläder här hela familjen (utom finaste Stefan som är duktig o jobbar, hihi) Jag har tvättat två maskiner tvätt, lagat lite lunch (blodpudding m lingon o så bacon) plockat undan det lillfisen drar fram, sanerat en liten 1-åring som tyckte hon skulle dricka ut toaborstkoppen (URK!!!), mailat några viktiga mail, kollat arbetsförmedlingens sida (utan resultat SOM VANLIGT!) städat av i köket, tömt diskmaskinen, fyllt diskmasinen, snart tömt o fyllt den igen, hängt tvätt, bloggat, facebookat, läst bok för Thelma, läst bok för Vinga, "nattat" Vinga och nu - ja nu ska jag ta tag i el gigato klädushögus som ligger i vårt sovrum o väntar på att bli ihopvikta o inlagda på rätt plats ;)

Så jag e allt lite flitig jag m, d e inte bara myror som e det - så det så! :D

 

I kväll ska Stefan o jag på föräldramöte på dagis. Ska bli intressant o spännande ;)

Mamma skulle nog komma hit o hjälpa Molly att passa dom små knoddarna. Vi får se, jag sa tt hon inte behövde för hon har så ont i sin stackars fot (som läkarna ALDRIG kan ta o behandla på rätt sätt! Grrrr!)

O Mollan klara att ta hand om dom små, men mama tyckte det var lite hemskt att hon skulle behöva det, så jaja hon får så gärna komma o hjälpa henne <3

 

Nähä, klädhögen kallar!

Puss puss, ha en UNDERBAR måndag! <3

Jag VANN!!!

Publicerad 2010-10-25 12:06:22 i Allmänt,

Jihooo, jag VANN budskapsbrickan! Blev så himla glad o snopen. Den är så fiiin <3

Så här ser den ut:

Stolt, lycklig och överaskad e jag allt. Antar att min formulering var bra då ;)

Återkommer om vardagsglimtar ur vår dag lite senare, nu måste jag lägga en mkt trött liten Vinga.

Puss puss <3

Varit på loppis i dag

Publicerad 2010-10-24 18:25:50 i Allmänt,

I går var Rickard, Catta, Edvin, Elinda o Elias här på kvällen. Vi åt kräftor, ostbricka o så slank det ner lite vin till det med. Många skratt o en jättemysig kväll blev det :D

När klockan närmade sig ett gick dom hem och fick ett extra barn m på köpet med ;) Mollan o Elinda ville nämligen sova över.

 

I dag fick jag sovmorgon helt apropå. Världens gulligaste sambo smög nämligen upp o tog båda barnen på morgonen. Kom o väckte mig vid tjugo över tio. Minns inte när jag sov så länge sist, men jag måste behövt det för jag hörde inte ens barnen när dom vaknade! O det brukar alltid vara jag som hör dom först:)

När jag kom ner hade Stefan kokat ägg o gjort toast till frukost. Mums, så skulle man vakna varje dag ;) Men klart, då skulle man inte uppskatta det lika mkt.

När vi ätit frågade Stefan om vi inte ska ta o åka till "Emmaus" i em. Bra idé, för d e ju alltid lite kul. Mollan ville inte med, hon o Elinda skulle gå o bada i Hälsans hus i stället. Så då ringde vi mamma o kollade om hon ville med. Det ville hon så vi åkte efter kl ett.

Hittade en trehjuling som vi passade på att köpa. Den var jättefin o så skulle dom bara ha 60:- för den. O vi har ingen trehjuling så den kan ju Vinga ha till sommaren lr så. Lika bra o passa på. Nypris på den är 399:- så det var ju lite skillnad. Sen fick Thelma en kikare av mormor, Vinga fick en trähund som man drar i snöre, o Mollan en porslinskatt. Vi köpte (som vanligt) böcker. Jag köpte två pocketböcker (min lilla svaghet, hihi) Stefan köpte Magnumtidningar, Thelma fick en bok om Pulvret, o till Mollan hittade jag nån kärleks/tonårsbok:)

När vi kom hem lagade jag fläskfilégryta med lök, grädde, och bacon. Till det hade vi ugnsrostad delikatess potatis o buljongkokta morötter. Blev väldigt gott får jag erkänna ;)

Så nu e man mätt o go, Thelma o Molly kollar på bolibompa (fast Molly läser nog mest tror jag) o Stefan o Vinga ligger i saccosäcken o gosar <3

Själv tänkte jag ta o kolla lite inredningsideér för o se om jag får nån inspiration ;)

Puss puss, hoppas ni haft/har en lika underbar helg som vi <3

Besök av Rickard m familj i kväll! <3

Publicerad 2010-10-23 14:23:56 i Allmänt,

Mollans fest blev jättelyckad! Härligt, man e alltid lite nervös att d ska bli misslyckat när hon längtat så länge;) Men det gick bra, dom hade kul, åt m god aptit, dansade, lekte o Mollan fick en massa fina presenter med;) Smycken, pyssel, smink, parfymspray, hårspray, osunlighetsbläck o allt vad det var. Hon var mycket trött men mycket nöjd när hon o kompisen stupade i säng senare på kvällen.

 

I kväll ska min älskade bror m familj komma! <3 Vi ska bara ses o ha lite lördagsmys. Dom e vid sin båt nu på dagen så vi skippar middag sa vi så kommer dom lite senare. Tänkte göra lite grönsaksstavar o dip o så. Det är ju alltid gott:) Fast e grymt sugen på kräftor så kanske man skulle köpa ett sånt stort pkt? Dom har ett sånt 2 kg´s på konsum för 99:- Skitbilligt ju! OCH dom är goda med;) Hmm...kanske man skulle köpa.

OM Catta o Rickard läser detta INNAN ni kommer så meddelar jag att NEJ jag lovar inte kräftor o jag ska ringa fina Catta o diskutera vad hon tycker vi ska mumsa på i kväll ;) Så det så. E väl bara lite hungrig just nu o då har man en benägenhet att bli sugen på ALLT ju! Hihi. Men här blir d tacos till middag för vi har typ huuur mkt mat som helst kvar sen i går, så d tänker jag inte slänga.

Puss puss, ha en fin underbar lördag! D tänker jag ha - särskilt nu när älsklingen inte jobbar den här helgen :D

Pöss

Fest

Publicerad 2010-10-22 09:36:54 i Allmänt,

I dag förvandlas huset till festlokal för 11-åringar ;) Ja, Molly ska ha födelsedagsfest. Hon fyller ju inte riktigt ännu, men ville ha det nu. Först ska dom dricka välkomstbål, som jag lovat fixa. Sen blir det tacos o efter det förflyttar dom sig ner i källaren till garaget som förvandlats till discolokal:) Stefan o Mollan har styrt hela veckan där o igår kopplade Stefan in stereon o ljudet. Jädrar va d lät, hihi. O så discolampa förståss. Blinkar så fint så.

Så nu ska jag städa lite o så blir d till o bära ner lite stolar o så sen. Om dom blir lite trött av allt dansande o allt chips o sånt;)

Hoppas det blir lyckat för hon har verkligen sett fram emot det.

Nä, nu har jag inte tid o sitta här längre, dammsugaren kallar.

Ha en fin dag! Puss <3

Falska människor borde inte få finnas :(

Publicerad 2010-10-20 21:02:20 i Allmänt,

Usch va besviken man kan bli på falska människor! Insåg just att jag befunnit mig runt just detta och dessutom litat på dem...sånt gör fan ONT!

Det jävligaste e att jag vet att jag måste ta vissa beslut pga detta, beslut som jag inte hade velat behöva ta :( Beslut som påverkar så mkt. Fan också...känner mig sviken, ledsen o kränkt! Blä blä blä!

Ju mindre man vet desto bättre kanske, men nu vet jag vare sig jag vill eller inte...och sanningen kvarstår att någon jag litade på visade den sidan jag fått höra av andra om men förnekat och helt slagit bort som "dåliga rykten" och "skitsnack" Där ser man hur det kan gå när man försöker lita på människor :(

Usch va ledsen jag blir...så besviken

Plan Sveriges Flicka-projekt

Publicerad 2010-10-20 15:43:20 i Allmänt,

Att vara flicka/kvinna är för mig något vacker och en gåva. Så är det dock inte för alla flickor. För många flickor betyder deras kön att dom är mindre värd, att de behadlas illa och kränks varje dag. Varför? Jo, för att dom är just det - FLICKA!

Jag som kvinna/flicka och mamma till tre döttrar mår illa av tanken att någon kan resonera så som man gör. Men tyvärr är det vår tids verklighet och sanning. Och så länge vi fortsätter acceptera det kommer det fortsätta.

Detta är fakta om flickor:

- 96 miljoner unga kvinnor i åldern 15-24 inte kan läsa eller skriva
- 140 miljoner kvinnor har blivit könsstympade
- Varje timme dör 60 flickor eller kvinnor till följd av graviditet eller förlossning
- 28 000 flickor under 18 år gifts bort varje dag

Kvinnor våldtas, dödas och förnedras varje dag. Vill du vara med och stödja kampen mot detta och kanske skänka en framtid för en flicka? Ge ditt bidrag till Plan Sveriges Flicka-projekt!

 

Duktiga jag!

Publicerad 2010-10-20 12:08:28 i Allmänt,

Nu har jag ringt ett sånt där jobbigt samtal som jag dragit mig för - hua.

Och det gick JÄTTEBRA! Duktiga mig ;)

Svammel om mina barn som vanligt ;)

Publicerad 2010-10-20 11:51:24 i Allmänt,

God middag! eller god morgon eller hur ni nu ser det ;)

Här är allt bara fint. Småtöserna e på dagis, jag har som vanligt hamnat här fast jag borde göra tusen andra saker;) Mollan e i skolan. Solen kikar fram då o då men kallt e det. Fast hääärligt.

Ska snart gå o hämta Thelma och Vinga på dagis, alltid lika underbart. Mammas fina hjärtan <3 Men dom älskar sitt dagis så jag känner mig inte hemsk att lämna dom där även om jag för tillfället är hemma. O lilla Vinga är bara där tisdag o onsdag. Hon har ju egentligen inget behov av det, hon är ju fortfarande så liten, men jag vill att hon ska känna sig trygg o hemma där i fall jag får ett jobb så hon kan börja vara där längre då. Därför har vi henne 2 dagar/vecka i allafall. Thelma är där Mån-tors ca 9-12.45 Rätt perfekta tider, de skulle man alltid ha ;) Lagom länge bus. Fast visst ibland när man kommer säger hon : "Inte redan!" Men det e ju bara positivt;)

Nähäpp, hörde diskmaskinen ropa på mig så jag ska ta o passa på o tömma den nu när jag inte har en liten 1-årig "hjälpreda" ;)

Puss <3

 

Utmanad av fina Hanna:)

Publicerad 2010-10-20 11:43:31 i Allmänt,

En ny lista.

4 tv-program jag tycker om
- Det okända 
- Medium  
- Law and order  
- Berg flyttar in 

4 saker jag gjort idag
- Kramat mina fina barn  
- Ätit frukost.
- Gått promenad med hunden  
- Skrivit inlägg på Facebook  

4 saker som jag längtar efter
- Få mer pengar  
- En hund till 
- Egen båt
- Vårt bröllop  

4 saker på önskelistan
- Pengar.
- Ett jobb
- Körkort 
- Bli spådd - igen ;)

4 saker som jag avskyr
- När mina barn far illa
- Folk som ljuger och är falska.
- Krig och orättvisor
- Frustration och hjälplöshet.

4 saker jag tycker om att göra
- Skriva och uttrycka mina åsikter  
- Inreda
- Laga mat och baka.
- Umgås med nära och kära.

4 saker jag ätit idag
- Paprika 
- Skinka 
- Mjukt bröd 
- Ägg 

4 utmanade:
- Jenny
- Mollan
- Nina
- Sara. W

Namn?

Publicerad 2010-10-19 20:31:29 i Allmänt,

Tycker ni det där med namn är viktigt? Ja, jag menar klart inte om man HAR ett namn, det vore nog aningens opersonligt om man kallade varandra den eller det hela tiden;) Nä, jag tänker snarare på det där med hur personliga namn är. Jag tycker det är kul med namn som inte är för intetsägande. När jag valde (eller när VI valde) mina döttrars namn kändes personlighet och individualitet som de viktigaste. Samtidigt ville jag inte att de skulle vara för konstiga o svåra. Även om jag möts av dumma kommentarer, men de tar jag bara som komplimanger. De betyder ju att namnet väcker reaktion;) Inte ett av alla dom, hihi... Sen tycker jag iofs att alla namn kan vara fina om de bärs av rätt person. Dock skulle jag själv inte välja ett namn som "alla" heter. Kommer ihåg när Molly föddes o "alla" pojkar skulle heta Anton o "alla" flickor Felicia. Dessa namn är namn som jag egentligen tycker e fina, men dom gick från att vara fina till tråkiga just då.

Mina döttrar har fått tilltalsnamnet först, men det är nog mest bara för att jag själv har det och därför tycker det känns naturligast. Det har ju egentligen ingen betydelse.

Molly heter MOLLY Agnes Susanne. Molly hade jag haft bestämt sen jag var 16 år (jaja, jag var bara precis fyllda 20 när hon föddes) Agnes ville hennes pappa för hans mormor hette det och var en viktig person för honom. Som var mild och vänlig o en kämpe. Susanne fick hon heta efter min syster.

Thelma heter THELMA Elna Albertina. Thelma hittade jag av en slump (nej inte filmen!) och det var väl det enda vi kunde samsas om just då;) Elna hette min underbara farmor med en tunga vass som rakblad o massor av skinn på näsan. Albertina hette min mormor i andranamn, och vänligare mer ödmjuk människa får man leta efter! Men jag ska erkänna att jag ångrat både en o två ggr att hon inte fick heta Albertina i tilltalsnamn - för det är ju sååå vackert! Och hon hade passar perfekt till det. Men det var bara för att jag inte viille att hon skulle kallas Tina.

Vinga heter VINGA Eva Margareta. Vinga är ett namn jag älskade första gången jag hörde det, men Stefan gillade det inte då. Vi hade bestämt att hon skulle heta Freya/Freyja men när hon väl fötts så passade det inte. Då pussade Stefan mig och sa: "Älskling, nu har du fött tre underbara döttrar och varit så himla duktig så visst är det en liten Vinga - precis som du ville!" Jag minns hur glad jag blev:) Min fina mamma heter Eva och detta var hennes tionde barnbarn, vad kunde bättre hedra henne än att hon fick en namne? Och Margareta är ett litet släktnamn som mamma varit ledsen att varken jag eller min bror förde vidare så jag tyckte det var på tiden att det fick gå vidare nu;)

Ja, det där m namn kan jag prata om hur länge som helst...men nu ger jag upp det;) Här är kväll så jag ska mysa ner brevid älsklingen - barnen sover så vi har ju tom egentid! Jihooo!

Puss puss <3

Tisdagskväll hos oss

Publicerad 2010-10-19 18:40:27 i Allmänt,

Just nu springer två tokiga små nakenfisar runt här o busar:) Brasan värmer gott på nyduschade små tjejer, ja och även på deras pappa då;)

Mollan kom precis hem från simhallen, så hon är lite trött. Så nu blir det till o mysa ner lite i soffan. Ska nog sätta på lite te med snart, för oj vad frusen jag e i dag. Men först lyssna på läxläsning av Mollan;)

Puss puss, ha en fin kväll <3

Hämtat mina sessor:)

Publicerad 2010-10-19 14:40:32 i Allmänt,

Nu är mina minihuliganer hemma igen;) Men iofs i ett väldigt lugnt format. Thelma ligger i soffan o myser under en filt o kollar på "Bilar"

Vinga busar som vanligt och ska klättra, klänga, utforska, dra ut saker, slänga runt saker o ja allt sånt som hon brukar göra;) Men hon e go ändå - men oj vad trött man blir vissa dagar. Känns som man inte gör annat än att försöker styra upp det hon donat med. Och så är det synd om Thelma med för när hon tex lugnt o snällt sitter o pysslar med något eller kollar på film, ja då kommer Vinga o river ut eller stänger av tvn. Inte alltid så kul för storasystern:(

I kväll blir det nog rätt lugnt här. Stefan o Mollan ska städa lite till i källaren, men sen blir d nog en lugn skön tisdagkväll skulle jag tro. Lite slappande framför tvn för jag e så himla himla trött! Blä vad jag avskyr o vara så trött så man bara skulle kunna sova typ 23 timmar om dygnet:( Gäsp...

Middagen blir inte så spännande här i dag. Ärtsoppa får det bli. Ja, jag VET att många avskyr ärtsoppa, men vår lilla familj gillar det;) O så får det bli knäckemacka till d - med ost. Mums! Passar kanon en regnig dag som denna.

Ha en fortsatt fin tisdag nu! Puss <3

Liten sammanfattning av helgen, o just det - det är en ny underbar vecka! <3

Publicerad 2010-10-18 10:34:40 i Allmänt,

Helgen har varit härlig på alla sätt o vis:) I lördags jobbade Stefan o på kvällen var vi hos våra vänner Jenny o Daniel. Jättemysigt som alltid! <3

Molly hade FF med kompisen Leonie. Dom hade kollat på film, ätit chips o säkerligen fnissat en hel del. 11-åriga tjejer har ju en tendens att göra det;)

I går var det strålande sol och en helt underbar höstdag. (Hösten är underbar!) Pappa och Elisabeth var hos oss på fika på fm. Jättemysigt såklart och Thelma o Vinga fick varsitt paket med en bok i o Mollan fick en peng.:)

På em tog jag, Thelma o Malte en lång skogspromenad. Det var så mysigt o bara gå där o prata med lilla Thelma om allt som är viktigt i hennes lilla liv <3 Malte var överlycklig o studsade som en studsboll första halvan av promenaden;) När vi kom hem höll Stefan och Molly på och röjja i garaget/källaren. Mollan ska nämligen ha 11-årsfest på fredag o då har hon o Stefan kommit på att hon ska ha festen i garaget! Men det blir nog jättebra när allt e klart, o jisses vilket fint garage man har nu;) Thelma gick ner o hjälpte pappa o Mollan o jag ställde mig o stekte pannkakor (till små o storas förtjusning!) Sen var det en lugn kväll. Dom städade det sista o sen blev det lite slappande framför tvn;)

 

I dag är Thelma på dagis. Dom har utedag så hon var verkligen jätteglad för hon älskar ju o vara ute;) Det är så kul o lämna henne när man vet att hon trivs så;) O fröknarna e kanon. Dock tycker jag det är väldigt synd när det börjar någon ny o dom inte har så pass bra social kompetens att dom inte ens kan komma fram o presentera sig! Sånt kan jag faktiskt reta mig lite på. Kanske är jag strängt uppfostrad men i min värld så nog fan går man fram o tar i hand o säger: "Hej jag heter ***** och jag ska jobba här nu" Svårt? Nä inte särskilt! Hade retat ihjäl mig och SKÄMTS att jobba med någon som inte ens kan ha hyfs att presentera sig! Så tummen ner för nya fröken på dagis som inte har vanlig hyfs! Blä på sånt dåligt oprofessionellt uppträdande:( Hon är säkert trevlig o bra med barnen, men social kompetens är något jag vill att mina barn ska lära sig och när man knappt hejar då undrar jag vad man kan lära ut mina barn som jag själv inte kan lära lika bra? Som sagt, bara för att man har utbildning betyder det inte att man passar o jobba med det man utbildat sig inom. Nu tror jag säkert inte fallet är så i detta fallet, men kanske en kurs i uppförande hade passat med? ;) Jaja, skitsamma. Hur som så e Thelma på dagis o Vinga e hemma med mig o fiser runt. Snart dags för henne o vila o jag ska ta o bestiga tvättberget som "någon" måste slängt in här, för inte kan väl min fina lilla familj smutsa ner så mkt kläder på så kort tid???

Puss puss, ha en underbar måndag - för det tänker i allafall jag ha! (Nu när jag gnällt av mig lite så kan jag släppa den tanken med, hihi) <3

Nioåring körde ihjäl lillebror

Publicerad 2010-10-16 14:17:45 i Allmänt,

Usch, satt och tittade på blocket innan. O så står d ju sånna där smånotiser uppe i hörnet. Brukar vara en "lokalt" och en "världen". O detta stod under världen:

"Nioåring körde ihjäl lillebror

Världen 16 okt 13:29

En nioårig pojke körde med traktor ihjäl sin tvååriga lillebror, uppger SVT text. Olyckan inträffade i danska Rudköbing på Langeland.

Nioåringen körde traktorn, medan hans pappa och tvååringen plockade sten. Plötsligt rullade traktorn bakåt och tvååringen hamnade under den."

Fy så himla tragiskt! Undrar hur den pappan känner sig. Och framförallt stackars lilla pojken som måste leva med det i resten av sitt liv! För mig som inte lever på en bondgård kommer klart frågan hur man kan låta sin 9-åring köra o samtidigt befinna sig så nära att en så tragisk olycka kunde inträffa? Men så vet jag ju hur annorlunda det är när man arbetar och lever ett bondgårdsliv. Jag minns tex när jag var liten o var hos min kusin. Hennes föräldrar hade lantbruk med kor o så. Det var ofta vi fick ta traktorn o köra en runda i skogen. O vi var väl sju o nio år typ. Vi tyckte klart det var skitkul, men nu som vuxen tänker man ju "Hur tänkte dom?!" Ja, det är ju en helt annan mentalitet nu med, än vad det var då på 80-talet. Men det sägs ju att det sker mest olyckor just på bondgårdar. Men hu så ont i magen jag fick när jag läste denna lilla notis. Valde att inte leta vidare efter nån mer utförlig artikel om det. Det räckte för att man ska kunna ana hur fruktansvärt denna stackars familj måste må. Tänk om föräldrarna klandrar brodern? Usch nä, finns inga ord för sån tragik:(


En solig söndag

Publicerad 2010-10-10 09:16:56 i Allmänt,

Strålande sol och en riktigt härlig höstmorgon! I natt hade frosten kommit på besök så det var riktigt kallt när man stack ut näsan utanför dörren. Malte tyckte det var så där kul o behöva gå ut o kissa i kylan, så det blev snabbt avklarat kan jag lova;)
Vet inte vad dagen har o erbjuda men lite utevistelse får det allt bli. Kanske passa på o gräva upp d sista i landet på framsidan (ska gräva upp o starta från noll där tänkte jag, för jisses va igenväxt det blitt)
Barnen leker på lekrummet just nu, dom har verkligen börjat få glädje av varandra nu. Så himla kul när man ser hur roligt dom har tillsammans. Det är verkligen kul när det inte är så långt mellan barnen för dom har ett helt annat utbyte av varandra då. Nog för att Mollan o Thelma alltid haft kul i hop, men det är ju ändå 7 år mellan dom så det blir lite annat.

Stefan är på styrelsemöte på dagis just nu, får väl se hur det går.
Med respekt för tystnadsplikten och för dagiset så säger jag inget gällande detta, som ni säkert förstår:)

Ah, förresten hur jäkla klumoig e inte jag då? I går när vi skulle lägga oss så skulle jag resa mig o ta min bok. Reste mig för snabbt o klumpade till det så jag sträckte mig i nacken! Satan va ont det gör! Nu i dag e d lite bättre men d stramar o molar fortfarande. Blir så sur när jag gör sånt, så klumpigt ju!

Nähä, om man skulle börja dagen lite här. Plocka i ordning lite av allt man plockar in o barnen plockar ut;) (Vinga har dille på o slänga ut ALLT hon bara kommer åt! Lilla skitungen;)

Hoppas ni får en fin söndag!
KRAM <3

Jag

Publicerad 2010-10-09 11:17:45 i Allmänt,

Jag tycker inte om att vara en sån analyserande tänkare alla gånger:(
Det är så outhärdligt när hjärtat o hjärnan inte spelar samma spel. När förståndet tar över hjärtats längtan.
Det blir sån kraft att magen vänder sig ut och in och man känner ett sting av illamående...
Man försöker andas lugnt, fokusera och tänka förnuftigt. Men vad hjälper det när man är en känslomänniska?
När hela ens väsen VET vad svaret skulle vara.
Och hela ens sunda förnuft säger att nej - så HÄR ska det vara.
Då blir det en maktkamp.
Då står jag ensam o låter en våg av tvivel skölja genom kroppen.
Och ensam är inte alltid stark. Även om ytan vill påvisa något annat.
Jag ber mig själv om ursäkt. Jag skapar en fantasivärld i mitt hjärta för att orka med mina egna valda val.
Jag flyr dit när självklarhetens krav tränger sig närmare mig.
Jag avskyr att orka.
Jag avskyr att stå upp för mina ideal och samtidigt veta att under pågående diskussion flyr mitt hjärta bort...långt bort...
Jag avskyr orden tacksamhet, lagom, och nöjd. Dom speglar inte mig. Dom speglar ett ideal av ngot som borde vara.
Jag rycker till av vemod när sanningen slår till mig i ansiktet med full kraft. Slår till mig och fastnar i min själ.
Jag VET vad som är det rätta, jag VET vad jag vill, jag VET hur det blir och varför...
Men jag VET inte hur jag ska berätta för mitt hjärta att förnuftet vann...

MAMMA

Publicerad 2010-10-08 11:46:05 i Allmänt,

Statusrad på facebook: Min mamma har fått mig att skratta, hon har torkat mina tårar, hon har kramat mig hårt, hon har sett mig lyckas & misslyckas, hon har gjort mig stark & ibland drivit mig till vannsinne. Gud har gett oss mammor för att vi ska ha en vän för livet. Kopiera & sätt i din statusrad om du älskar din mamma!♥ Eva ♥

Jag tycker detta var så fina ord, dom stämmer så väl! Min mamma är min bästa vän, mitt stöd och tröst och min trygghet! Tack för du finns underbara fantastiska mamma - JAG ÄLSKAR DIG!


Min fina mamma och Vinga (som är namne med mormor)

Fredag här med

Publicerad 2010-10-08 09:22:13 i Allmänt,

Då var det fredag i dag då. Skönt. Vi har en ledig dag, jag o dom små. Molly åker till pappa i dag o ska även denna gång ta bussen direkt i från Åseda o så byta i Växjö. Funkade kanon sist o hon vill göra det så då får det bli så. Stefan möter upp henne i skolan o släpper av henne vid bussen o ser till så det blir rätt biljett o så.
Efter det ska Stefan upp till dagis. Han har föräldraplikt så han jobbar där mellan 13-17.
Eftersom småtöserna inte e jättepigga så blir vi hemma.

Tänkte ta o fredagsstäda lite;) Det är alltid skönt o få lite extrafint till helgen tycker jag, känns mer som helg då.
Även om det inte riktigt blir helg i mon. Dom har nämligen beordrat övertid denna och nästa lördag på Stefans jobb. Men det är ju bara bra! Stefan hade ändå tänkt kolla om nån annan skulle jobba i mon för vi behöver pengarna o så e d ju bra o visa att man ställer upp m.
O på söndag e det styrelsemöte vid kl nio på morgonen så då får han inte så lång sovmorgon då heller stackarn.
O så ska vi hämta Molly i Halmstad på söndag, för vi skulle få en våningssäng av Staffan o Monica så vi ska ta hem den.
Ja, helgen e fullbokad. Men lite mys o vila hinner vi säkert med oxå.
Tänkte jag skulle försöka städa lite i garaget med. För Molly ska ha fest om några helger o då tänkte vi att man skulle kunna fixa i ordning i garaget m långbord, stereo, discolampa o några fåtöljer så dom kan ha festen där. Kommer nog bli supermysigt:)
Men måste sopa av, plocka i ordning, stapla i ordning lite innan. O så tänkte jag man kunde hänga för några lakan där veden är så man slipper se den;)
Hoppas nu bara att festen blir lyckad, för tyvärr skulle hennes plågoande i andra klassen ha fest samma tid o samma dag. O jag vet hur den tjejen funkar så hon kan mkt väl försöka muta dom andra barnen att komma på hennes fest i stället. Men det hoppas vi inte för Mollan ser verkligen fram emot detta så det vore så tråkigt om det blev förstört.

Ha en jättefin fredag nu!
Kram <3

Receptönskan av Milla :)

Publicerad 2010-10-07 13:32:35 i Allmänt,

Här kommer recept på mina fetaostbiffar:

Till ca 4 personer

ca 500g blandfärs
1 ägg
0,5 dl vatten
1-2 matsked pressad citron (brukar ta sån på flaska)
grillkrydda efter behov, några tsk kanske?
svartpeppar
paprikakrydda
vitlökspulver
ett block fetaost, som jag skär i tärningar.
Rör ihop allting, sist fetaosten.
Forma till biffar o stek i panna

Ugnsrostade grönsaker:

Morot
Potatis
Gul lök
Röd lök
Vitlöksklyftor
Tomat
Sötpotatis
Gul, grön eller röd paprika

Ja, man kan ta vilka grönsaker man gillar (o som man kan tillaga ungefär lika länge)

Ringla över olja och krydda med rosmarin och timjan

In i ugnen 225 grader, nånstans mellan 30-40 minuter (man får känna när dom börjar bli lagom mjuka)

Smaklig måltid!


Om jag vann en miljard

Publicerad 2010-10-07 10:04:15 i Allmänt,

Finns ett lotteri på nätet där prissumman är på, just det, 1 miljard!
Mamma sa: Hu vad ska man göra med så mkt pengar! Då sa jag: ge dom till mig, jag skulle kunna hjälpa dig spendera dom ;)
Haha, nä allvarligt jag är inte pengagalen. Men jag hade inte tackat nej till en sån vinst. Då skulle man veta att ens barns framtid är tryggad.
Jag skulle nog ta o köpa mig ett lyxigt hus i Göteborg tror jag. O så snygga bilar! O ja, vad man vill. Molly skulle kunna gå på nån fin musikskola.
Drömma är ju ändå lite härligt ;)
Huset här skulle få renoveras upp o agera sommarhus. O så skulle vi självklart köpa en grymmebåt!!!
O så skulle mina nära o kära få ekonomisk hjälp efter behov. Tänk va gutt!

Hmmm...kanske skulle ta o köra lite på http://www.thesecret.tv/ har den boken o filmen o det är helt klart facinerande tänkvärt;)
Så får d bli, kanske funkar det? Om inte så skadar det ju inte att tänka positivt eller hur? ;)

Vi hörs under dagen, nu e lillfisen jättetrött efter en mkt stökig orolig natt, så det får bli tidig vila i dag tror jag allt.
Kram <3

Ledig dag i dag

Publicerad 2010-10-07 09:47:38 i Allmänt,

Det blev en ledig dag i dag. Helené ringde från dagis, nästan alla sjuka så det var bara två barn där i dag. Lite överkurs m fyra fröknar då;)
Var bra för Thelma e inte riktigt pigg, snorig som få. Hon blev så glad när jag berättade att det blev en hemmamysdag i dag;) Ligger i "puffen" (saccosäcken) o tittar på tv.
Vinga sitter här i mitt knä o ger mig små dregelpussar<3

Blir lite städ o plock här i dag, märks att man jobbat man har inte riktigt hunnit med allt här hemma.
Tänkte ta o slänga ihop lite bröd m, var lääänge sen jag bakade det.

Kram kram, vi hörs!

Hittade en lista ;)

Publicerad 2010-10-06 19:31:50 i Allmänt,

100 frågor!

Hittade mig en liten lista, e meningen man ska utmana någon men jag e så tråkig så den som vill får sno den istället ;)

1.Vad är klockan:18:47
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Sandra o så två namn till ;)
3. Smeknamn: Har nog inget särskilt, älskling eller gumman  kanske om d räknas
4. Vad heter dina föräldrar: mamma börjar på E o pappa på S
5. Antal ljus på din senaste tårta: Inga alls
6.Husdjur: En hund, en katt o en kanin o så ett gäng dammråttor ;)
7.Hårfärg: Cendré kanske? Vet faktiskt inte för det var så länge sen jag ahde min egna. Juat nu har jag svart.
8.Favoritfärg: Vit och rosa
9.Piercing: Öron.
10.Tatuering(ar): Nä, men har lovat mig själv att jag ska få det
11.Födelseort: Tyresö
12.Bostadsort: Litet samhälle i småland
13.Nuvarande bostad: Villa
14. Har du varit kär: Jag det ÄR jag <3
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nä, fast iof har jag varit i Turkiet o det tillhör ju Asien oxå så...
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nä, tack o lov inte. Eller jo förresten när jag var liten körde mammas kompis av ut på en stor åker, det gick bra men jäklar va det skumpade runt
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra. Mer praktiskt.
18. Kaffe eller glass: Glass. Jag dricker inte kaffe och tänker inte börja.
19. Snuttefilt eller kramdjur: Inget av det, men har min gamla "snobbennalle" kvar dock ;)
20. Salladsdressing: Ja, det har jag gärna på
21. Färg på strumporna: Vita
22. Lyckotal: 6 eller 9
23. Favoritfilm: Oj, finns ju massor! Kommer inte på just nu...Barnhemmet är ju iofs sjukt bra!
24. Favoritcitat ur en film: ????
25. Bästa semestern: Kreta, jag älskar Grekland!
26. Favoritmat: Kräftor (jo det kan man räkna till mat)
27. Bästa veckodagen: Lördag.
28. Senaste låt du har lyssnat på: Här kommer Pippi Långstrump
29. Tandkräm: Colgate, förmodligen.
30. Favorit TV-program: Medium
31. Favoritrestaurang: Gaston´s i Halmstad, saknar :(
32.Favoritblommor: Vita rosor
33. Tycker inte om: Att jag överanalyserar och blir för engagerad, och flamsiga människor!
34. Sport att titta på: Gillar jag inte, men visst Hockey kan gå
35. Snabbmatrestaurang: Helst inte, men OM så Mc Donalds
36. Senaste sjukhusvistelse: När Vinga föddes o sen veckan efter när jag var mystiskt sjuk
37. Favoritdricka: Vatten eller rött vin
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Fula gröna :(
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: En gång, o har inte försökt igen tyvärr, men har nån lite pengar över så får ni gärna sponsra, hihi
40. Var är du om 10 år: Inte den blekaste. Troligen här och jobbar med något som jag brinner för. OM jag inte blitt mångmiljonär för då bor jag i Göteborg ;)
41. Vem fick du senast e-mail från: Facebook, hade fått ett meddelande
42. Är du dömd för något brott: Nä, aldrig
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: IKEA!
44. Vad gör du när du är uttråkad: Skriver, eller kollar på facebook, eller ringer nån
45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Seriöst?!" "Eller"
46. Vän som bor längst ifrån dig: Jossi i Karlstad kanske?
47. Vad retar du dig på: Kappvändare och folk som är okunniga inom något som dom SKA kunna
48. Det bästa du vet: Mina barn och att mitt hem är min borg (o så självklart alla nära o kära!)
49. Läggdags: Oj, nån gång mellan 21.30-23 på veckorna. Helger är sååå olika
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Den som snor den först
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Den som inte snor den ;)
52. Vad är klockan:19.09
53. Favorit beatle: Vi tar en låt istället: Nått m Winnerbäck
54. Favoritlek: Vad som m mina fina barn:)
55. Favoritfilmmusik: Ingen aning!
56. Skostorlek: 39/40.
57. Syskon: Japp, en storasyster o en storebror
58. Favoritpålägg: Skinka och tomat eller paprika
59. Om du skulle skänka bort pengar vart skulle du skänka dom då: Till barncancerfonden!
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig!
61. Bästa bok du läst: Många, men "Ödets hav" av Elisabeth Nemert var bra. Och många deckare ;) Inte tantböcker - dom går bort. Alltså kärleksdravel som inte leder till nått vettigt - bläk!
62. Är du internetberoende:Nej
63. Favoritdjur: Hund
64. Gillar du snö: Ja, absolut!
65. Favoritglass: Romrussin!
66. När köpte du något åt dig själv sist: usch va tragiskt. Jag minns inte :(
67. Är du långsint: I vissa fall kan jag vara det, men inte över banala saker
68. Favoritgrupp/artist: Winnerbäck bla
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag är en tänkare och accepterar inte vad skit som helst
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: hemligt!
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Aldrig, inte ens om jag fick en miljard!
72. Vad gör du: Skriver den här listan och pratar m Mollan
73. Mest intressanta stad du varit i: Amsterdam
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: En katt, absolut!
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Förmågan att inte stå på sig och lita på sig själv
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Min älskling!
77. Favoritgodis: Vingummi!
78. Spelar du nåt instrument: Gitarr, men det var typ hundra år sedan nu :)
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Hockey att se, springa att utöva
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Saida hade jag velat träffa när hon levde. Annars Jonas Gardell kanske?
81. Vilken film såg du på bio senast: Farsan, Mollan o jag var på bio på den
82. Senaste köpa skiva: Köper inte skivor
83: Roligaste konserten: Ingen konsert direkt men Jonas Gardells show "Tillfällig gäst i ditt liv" älskade jag!
84. Bästa känslan: När barnen fötts! Och LUGN!
85. Samlar du på något:
86. Isåfall vad: -
87. Är du feminist: Absolut INTE!
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Trummor?
89. Favoritskiva: Så himla olika, vet inte faktisk. Beror på humör!
90. Bästa kompis: Har massa underbara vänner, men Ullis e den som känner mig helt utan o innan - o Johanna m:)
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Bitchig tjockis
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att det killar i halsen
93. Favoritlåt: Beror på humör, men Love the Way You Lie är ju grymt bra!
95. Har du en mobiltelefon: Ja, en rosa
96. Vem är du kär i just nu: Finaste älsklingen i världen!
97. Vad är det vackraste som finns: Att få uppleva sitt barn födas och äkta kärlek!
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: På Safari tror jag faktiskt
99. Är du homo- eller bisexuell:
100. Vad är klockan nu när du är klar: 19:29.

Nu är det höst "på riktigt"

Publicerad 2010-10-06 18:30:14 i Allmänt,

Kallt i dag! Hua va blåsigt det är, och riktiga höstvindar med. Jag gillar det iofs, för jag är en riktig höstmänniska. Men visst jag får ju erkänna att efter en dag på dagis, och varit ute både då o när vi gick dit/hem, så är det rätt gosigt o sitta o mysa i en varm gosig munktröja o mysbrallor framför kaminen. Så det gör jag nu ;)

Dagen har varit bra, jobbat fm. I em har mamma varit här på lite fika.
Och jag fick en jättefin ros (sån i kruka) av henne som tack för att jag varit hundvakt lite i dag. Hämtade Melker efter jobbet o tog m honom hem för mamma skulle in till röntgen precis efter jobbet så annars hade han fått vara själv så länge:(

Nu ska småttingarna gå o sova, så jag ska bädda ner dom små godingarna <3
Vi hörs!
KRAM <3

Min mormor lärde mig styrka

Publicerad 2010-10-01 14:48:11 i Allmänt,

I dag är det två år sedan min fina mormor somnade in och lämnade oss i gråtande saknad och tomhet...
Men hon lärde mig så mycket, hon gav mig sån styrka. Jag tackar för att jag fick den varma kärlek och för att jag fick chansen att träffa en så fantastisk person.
Den här tillägnar jag min fina fina mormor som lärde mig att stå på mig och tro på mig själv, hon lärde mig att vad hjärtat väljer är det rätta <3


Fina fina älskade mormor, jag älskar dig nu och för evigt! Vi ses igen! TACK!

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela