Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Fly förbannad i dag...inkompetenta människor borde förbjudas!

Publicerad 2010-09-30 16:47:40 i Allmänt,

Tänkte att nu, nu har dom äntligen fattat galoppen o tänkt till. Men nej då, då blir man bara ännu mer chockad över total inkompetens och brist på social kompetens!
E sååå jäkla trött, irriterad och fullkomligt tömd på energi! Hur mycket ska man ta innan man faktiskt känner att man inte ska behöva ta mer? När ens barn blir drabbad hur man än gör, hur agerar man då?
Tar man mer skit ett tag och står frågande och tittar på med en uns av hopp att förnuftet återvänder?
Ja, det tål att tänkas på...
Känner mig så uppfylld av irritation att jag måste pausa INNAN jag agerar för att rätt beslut ska tas.
Litar på mitt omdöme och vet att jag kan ta förnuftiga beslut baserade på genomtänka tankar.
Men när man får höra den inkompetens som råder vet man inte om man ska skratta eller gråta...
Nä, jag får ta mig en riktig funderare på hur jag ska göra...

Haft en bra onsdag

Publicerad 2010-09-29 19:03:32 i Allmänt,

God kväll!
Hela lilla familjen har haft en bra dag här:)
Molly ska sova över m en kompis i natt. Dom ska sova här. För i morgon har dom lovdag så då tyckte jag d kunde va ok. Dom ska sova nere så förhoppningsvis störs vi inte för mkt av fnittret i kväll, hihi.
Så nu e dom o handlar "mys".
Thelma, Vinga o jag har haft heldag på dagis. Men d e så mysigt så det gör inget om d blir långa dagar;)
När vi var på väg hem kom Stefan o plockade upp oss o det får erkännas var rätt skönt o slippa gå.

Kvällsmat blev enkelt, spagetti o köttfärssås. Men gott e det;)

Nu blir det bara lite plock o så slänga i en maskin tvätt. Sen ska jag göra I-N-G-E-N-T-I-N-G!
Bara slappa o ta det lugnt.

Vi hörs! <3

Jobbat o varit hos tandsköterska med Vinga

Publicerad 2010-09-27 20:16:23 i Allmänt,

God kväll alla fina!
Våran dag har varit jättebra. Jag har som sagt jobbat. Kändes kul att vara där "på riktigt" sas. Även om jag vet att det inte blir längre iom att dom ska anställa en fritidspedagog/förskollärare. Hur som så var det jättekul. Vi var ute på fm o det var jätteskönt. Mysigt höstig dag, men lite kallt om händerna då jag glömt vantarna - klumpigt!
Thelma o Vinga var jättetrötta nu i kväll. Vinga sover, Thelma ska snart gå o natta hon m.

I morse var vi på sån där tandhälsoinformation för 1-åringar. (Inte för att HON fattade så mkt, men dom ska väl mer kolla om man sköter sig som förälder, haha) Men allvarligt, jag tycker det är superfånigt! Alltså jag fattar väl grundtanken, men där sitter hon med bilder från 80-talet o pratar om "detta kan man äta" o "detta ska man inte äta" osv. Blev lite nostalgisk när man ser förpackningarna på bilderna som påminner om barndomen. Hade glömt hur filpaketen såg ut tex.
Hur som, vi lever ju ändå i ett rätt upplyst samhälle kan jag tycka. Men kanske ÄR folk så dumma så dom TROR att juice, saft o läsk är jättebra för en 1-åring? Och då skadar det ju inte bara tänderna ändå?
Jaja, nu har vi varit duktiga o varit där i allafall. En tandborste fick hon med, men lite tråkig sådan. För o vara gnällig svensk tycker jag nog allt att hon kunde fått en lite rolig m nån bild på lr så. Bara en fesgul tråkig sak. Jaja, det VAR snällt, haha.

I kväll passade vi på att åka o köpa vinterkängor till småtjejerna m.
För oj va kallt det börjar bli nu! Stackars små fötterna måste hållas varma;) Thelma fick ett par svart/blåa fodrade stövlar (inte gummistövlar) med gummiaktig fot som skyddar mot väta. O så varm o luddig inuti.
Vinga fick skinnkängor som var fleecefodrade. Jättefina dom med. Svarta m lite röda detaljer.
Bilder kommer senare när jag hittar sladden till kameran:)

Nä, mysa ner i soffan o slötitta lite på tv nu;)
Kram kram, hoppas ni haft en fin dag? <3

Kom på...

Publicerad 2010-09-26 14:14:02 i Allmänt,

en annars väldigt intressant sak är det där med människor. Hur olika människor förhåller sig så olika i samma situation. Inget är ju självklart. Det sociala samspelet är för mig ett mysterium...
Eller vad säger du?

"Vad vill du bli när du blir stor?"

Publicerad 2010-09-26 14:13:10 i Allmänt,

Nä, fy jag får inget gjort i dag:( När jag tänkte ta o fixa lite m kläderna så blev Vinga trött. O då kan jag inte hålla på o styra med det i vårt sovrum för hon är lite lättväckt så hon får sova vidare, så får jag ta det sen;)

Men allvarligt. Känner mig lite "offig". SÅ mycket tankar som snurrar i huvet...
Jag vet inte riktigt vad jag vill. Snurr snurr snurr...
Jag har så många tankar, ideér, drömmar. Att sortera i dom blir ett heltidsjobb bara det, hihi.
När man står inför så många val i livet så blir det lätt lite kaos i skallen.
Jag vill så mkt men vet inte riktigt hur jag ska sortera. Vad vill jag göra E-G-E-N-T-L-I-G-E-N?
För oj så lätt det är att bara flyta med o gilla läget. Det gör man ju rätt ofta.
Men om man som jag är en rätt envis jäkel m järn i elden , som d vuxet heter, vad gör man då för o inte tröttna? Jag vet ju att jag kan, att jag skulle kunna lyckas om jag bara gav mig den på det. Men hur och med vad?
Tänk när man var liten o nån frågade: "Vad ska du bli när du blir stor?" Mitt svar var alltid enkelt, självklart och utan minsta tvekan: "Sångerska eller musikalartist" (Minns även att jag hade nån knäpp tanke om att jag skulle jobba på bank för det verkade kul o jobba på kontor, haha jag som e sämst på matte - EVER!)
Nu blev livet inte riktigt lika enkelt o självklart o dom där drömmarna i musikens tecken la jag för länge sedan bakom mig (även om jag älskar det fortfarande) Så vad är det näst bästa då?
Ja vad vet jag. Jag älskar o skriva, skapa, inreda och analysera/argumentera. Jag ger mig inte för den stora massan. Jag har åsikter - dom delar jag gärna med mig. Dock hindrar jag mig själv ibland för rädslan att inte orka hela vägen. För att inte förstöra för någon annan. Det är väl det som kallas social kompetens kanske?
När man har tre små barn som man får ta hänsyn till begränsas livet, samtidigt som det berikas. Jag älskar mina barn över allt annat. Dom o min fina älskling förgyller livet hela tiden. Men jag skulle ljuga om jag inte erkände att ibland skulle jag vilja ha mer. Nä, inte fler barn. (O inte fler älsklingar heller, hihi) Bara mer av livet;)
Att bli "någon" att lämna avtryck. Att våga leva drömmen helt enkelt.
Får väl fundera vidare o se om det gör mig något klokare.

Kram <3

Förresten...

Publicerad 2010-09-26 12:15:18 i Allmänt,

den här går dagarna i enda här hemma nu;) Älskar Eminem o har ju gjort det ett bra tag nu. O att Rihanna är fantastiskt bra gör ju inte saken sämre;) O hon e sååå snygg! O Eminem m;) Men det är säkert bara för att många tycker Stefan e lik honom, hihi.

En härligt regnig söndag!

Publicerad 2010-09-26 12:06:43 i Allmänt,

En "innesittardag" i dag är det enligt min älskling. Jaja, jag kanske kan hålla med honom iofs. Det blåser KALLT o regnar o är så där underbart höstruskigt ute:) Älskar hösten så jag e inte rätt människa att gnälla för, hihi. Kom dock på att jag måste hitta Maltes täcke. Han är sååå frusen så han huttrar när man e ute o går. Har ett lurvigt gosigt täcke med regnavstötande tyg i kamoflage (stavas det så?) som värmer lilla killen;)

(suddig gammal bild tagen med min gamla mobil, men så ni får se på ett ungefär hur d ser ut)


Än så länge har inget vettigt blivit gjort i dag. Jag fick sovmorgon i dag o sov till nästan tio. Då vaknade Vinga o väckte mig;) Tur d, hihi.
Förresten så hade vi en mysig em/kväll m Stefans farfar, hans faster o kusin i fredags. Tack för trevligt sällskap!
Claes e en riktig mysfarfar:) Tack för alla fina presenter med! <3

Undrar vad man ska hitta på i dag då? Sortera lite kläder kanske? T-R-Å-K-I-G-T! Men men, det behövs ju så kanske man skulle ta sig i kragen? Ja, så får det bli!

I morgon ska jag jobba på dagis. Går in på timmar där i två veckor nu.
Så vet ni om d kommer flummiga inlägg framöver att det är för att jag e trött i lilla huvet efter jobbet;) hihi

Nähä, kram på er alla fina (o ni andra m, hahaha) nu får jag "fånga dagen" hahaha. Puss puss

Finbesök o min lilla tjej är stor nu!

Publicerad 2010-09-24 12:42:53 i Allmänt,

I dag kommer Claes o Camilla hit, Stefans farfar o faster. Mysigt! :)
Jag e så glad att han har någon släkt som finns där för honom, det är han ju inte precis bortskämd med tyvärr.
O Thelma är så glad för att gammelfarfar o Camilla ska komma, säkert Vinga m men hon e lite för liten för o fatta galoppen;)
Blir lite mat o en mysig em/kväll kan jag tro.
Tänkte Västerbottenost o kantarellknyten till förrätt, fetaostbiffar m rostade grönsaker o tzatsiki o medelhavsröra till varmrätt. Till efterrätt blir d en enkel fruktsallad o glass.
Får hoppas d bli bra:)

Nähä, dona färdigt lite här nu. Stefan kommer snart hem. Han släpper av Mollan vid bussen. Hon ska åka buss enda från Åseda till Halmstad i dag. Mamma e nervös ska erkännas. Hon har ju åkt buss från Växjö till Halmstad många ggr, men nu blir d byte i Växjö. Sluta nojja dig mamma, sa Mollan o flinade, jag fixar d kanon jag vet precis vilken buss jag ska med. Ja, jag VET ju egentligen ATT hon klarar d men hon e ju min lilla lilla plutta. Hua!:)
Förmodligen kommer en nervös mamma ringa o pinsamma sig både en o två ggr för o kolla så hon kommer rätt.
Min duktiga fina älskling <3

Nä, nu HAR jag inte tid o sitta här ju!
Vi höres! Kram o pöss <3

Tröttisar här

Publicerad 2010-09-22 18:32:21 i Allmänt,

Trötta barn o trött mamma. Ja så skulle man kunna beskriva oss just nu:) Vingas inskolning är så gott som klar o det har gått kanon. Men vad annars på världens bästaste dagis? ;)
I dag var dom små knoddarna (Thelma o Vinga) där från kl nio. Vid ett hade jag föräldraplikt så då fick knoddarna busa vidare på dagis enda till kl 17. Så nu e dom jättetrötta. Duschar m pappa just nu o sen blir d nog nattedags om dom ska orka med morgondagen.
Ska jobba lite på dagis då m, lr ja föräldraplikta;)
(Vi har föräldrakooperativt så istället för avgift ger man av sin tid o så får man vara med o påverka mer än på kommunalt. Toppenbra!)
I övrigt har dagen varit jättebra m strålande sol o riktig höstvärme:)

Nähäpp, nu ska jag ta lilla Vinga. Kram kram på er! <3

Demokrati my ass!

Publicerad 2010-09-21 11:56:19 i Allmänt,

Livet rullar på här. Bra dagar, inte så bra dagar, men dom e rätt sällsynta egentligen:)
I går var vi i Växjö o handlade lite. Mamma skulle ha Vinga men d slutade m att alla tre blev där, så Stefan o jag fick lite mysig egentid. Jätteskönt! TACK FINA MAMMA <3

Funderar på d där m facebook - ÄR folk så bittra? Finns inte ett enda vettigt inlägg där numera känns det som. Eller som kampanjen "Vi gillar olika" yeah right! Sen när då??? Inte fan gillar ni olika om ni helt sonika fryser ut alla som gillar SD? Om inte DET är grupprasism så va fan är det då?
Den som helt ärligt kan övertyga mig om motsatsen kan jag gärna lyssna på men tills dess tänker jag fortsätta flina åt folks inkompetens till egentänkande och logik!
Demokrati my ass! Inte fan e d demokrati där folk skickar ut sms om att dom e så arga för att folk röstat på SD så dom skulle kunna skada någon?! Jag menar INTE att jag älskar allt som händer, men detta är ta mej fan äckligt löjligt! Nä, jag tycker snarare det är skamligt att bo i ett land där det är OK att smutskasta SD och utifrån media bilda sin uppfattning, få har läst partiprogrammet. Det är oxå skamligt att det är ok att folk hackar sig in på SD´s hemsida o majoriteten tycker det är OK!? Jag tycker det är skrämmande att folk behandlas så.  Och vad hände m demokratin, valfriheten och yttrandefriheten? Inte fan respekteras den längre? Nä demokrati, yttrandefrihet och valfrihet är bara ok när den STORA massan delar dess åsikter. Jag upprörs inte av att man smutskastar SD som sådant, jag upprörs av beteendet från ett folk som ska kalla sig civiliserat! Ett folk som numera beter sig som trotsiga skolbarn ute på rast utan rastvakt! Och mitt på skolgården står rektorn (dvs regeringen) och hejjar på och tycker mobbning o smutskastning är ok! Så länge man mobbar och smutskastar RÄTT folk, dvs i det här fallet SD. Jag tycker mobbning, rasism och fientlighet är lika vidrigt i vilken form den än må komma! Och NI som håller på med er smutskastning av SD, NI är inte ett dugg bättre! Den som är utan synd kan kasta första stenen!!!

Det där m valet...hmmm...

Publicerad 2010-09-18 20:19:49 i Allmänt,

Ja,jag HAR röstat,Nej,jag har förmodligen inte röstat som DU önskar MEN eftersom ALLA röstar på det "enda rätta partiet" OCH detta "enda partiet" är bäst för ALLA så kom jag på att det gör inget om jag inte röstar på samma för då måste alla ÄNDÅ tycka om mig eftersom det "enda rätta parti" värnar om ALLA människor så m...åste ju även JAG inkluderas?För inte kan det vara valpropaganda o båg? Kan väl inte vara så att de som påstår sig vara så politiskt insatta OCH humana ser NER på NÅGON? DÅ spricker ju "det enda rätta partiet"? Hmmm...









Ja precis så formulerade jag en statusrad på Facebook innan. O precis det har jag funderat på ett tag nu. Särkilt när man som jag har en hel del politisktintresserade och "insatta" vänner där så kommer tanken. För är det nånstans politikerna/partierna hyllas och spys galla över så är det verkligen på Facebook. Jag tycker iofs det är jättebra att folk BRYR sig om politik och engagerar sig. DET är inte det som jag funderar över. Nä, det jag funderar över är att "alla" påstår sig veta vilket parti som är det enda rätta samtidigt som man klankar ner på "alla" som INTE röstar på dem. Och i samma andetag påstår man då att det parti (som man tycker är "det enda rätta") värnar om alla människor, är mest humana och kör m rättvisetänk. Så röstar man INTE på dem så är man en hemsk människa som inte vill Sverige väl förenklat sagt. DÄR brakar min förståelse och ironins vingar tar vid. Då generaliserar dessa ickegeneraliserande människor alltså? Likaväl som den tanken att ALLA som röstar på ett visst parti ÄR på ett visst sätt? Jag lovar jag sticker inte under stol m att JAG är absolut en av dessa som ser vissa likheter i personer som röstar på ett visst parti.
Men det skrattretande i hela detta är ( i mina ögon) att MÅNGA VET inte ens VAD parterna står för. De lyssnar på media, de generaliserar och antar. Tar sig inte tid att läsa på om de parti som dom "valt bort" av en eller annan anledning. För inte är ALLA som röstar på centern gamla tanter och farbröder? Eller alla som röstar på miljöpartet rika vegeterianer m egna katthem? Eller alla moderater knösar m mer pengar än hjärna? Eller alla Sverigedemokrater nynassar? Eller alla Sossar trångsynta medelålderskvinnor på syjunta? Eller alla Kristdemokrater homofoba jesusälskare? Osv osv...
Men hur som. Det JAG blir fundersam på är vårat moderna samhälle där alla ska behandlas lika, alla ska accepteras och alla ska få plats. Så är det självklart inte i verkligheten.
Så sent som i våras möttes jag till exempel av en av dessa människor som inledde sitt samtal med att diskutera hur "hemska" alla människor som vill trycka ner andra är. (detta var från den personens sida ett inte helt nyktert samtal, medans jag själv leende o nyktert lyssnade) DET höll jag med om och samtalet fortsatte i politikens anda. Personen fortsatte sin propagande om vad man inte ska acceptera och hur hemska alla som försöker kväva människans rätt till det fria ordet och den fria åsikten. Efter en stund kände jag att jag kanske ska inflika ngt litet och gjorde så. DET var inte ett smart beslut. Det tog hus i hel.... rent ut sagt! Jag var inte vatten värd och det ena kränkande ordet efter det andra haglade över mig. Men jag blev inte arg, nä jag blev mest irriterad över dess dumhet! I att motsäga sig själv i sitt otroligt korkade beteende.
Och vad vill jag då säga med detta? Jo, att precis samma situation möter mig på Facebook, i tidningar, i media överhuvudtaget, i affärens diskussioner (som man råkar höra) och ja i livet gör mig fundersam faktiskt...
Är det verkligen så att vi är så insnöade egoister så vi intalar oss ha den rätten att klanka ner på andra? Kan JAG se samma problem som nån som har ett helt annat liv? Ett helt annat sätt att kämpa igenom dagen? Jag tycker inte det är konstigt att jag från bonniga Småland ser saker på ett annat sätt än en cooling från Sthlm. Vi har helt olika förutsättningar och helt andra synsätt och värderingar.
Men vem vet, kanske är jag för human nu? Kanske borde jag oxå spy galla över alla idioter som inte röstar som jag? För DÅ måste DET väl verkligen få alla att vilja tänka om? ;)

Tillbaka!!!:)

Publicerad 2010-09-18 18:54:41 i Allmänt,

Japp, här är jag igen;) Har fått höra att jag är saknad så jag tänkte ta en liten uppdatering så här på lördagskvällen.
Om jag skulle berätta allt som hänt sen sist skulle d ta en väldig väldig tid. Så tar det i korta drag;)

1.
Vi har flyttat - IGEN! Tillbaka.
Ja, jag VET, suck o stånk va?
För o göra en lång historia kort - huset var svårsålt, vi hade förlorat för mkt på o sälja det OCH mäklaren sa upp uppdraget.
Vad vi kände då? Ilska frustration o aningens ledsna.
Vad vi känner nu? LYCKA, tacksamhet och glädje.
Kommer säkert skriva mer om detta framöver, annars får ni fråga om ni undrar ngt.

2.
Vinga har fyllt 1 år!!!
Lilla snuttan - mammas bebis!
Åhhhhhh tiden går föööööör fort!
Men en urmysig dag och ett fint kalas blev det<3

3.
Vinga har lärt sig gå!!!
Knatar fram o tillbaka, fram o tillbaka:)

4.
Jag har fyllt år.
Om d skriver jag inget då siffran numera är 30+ :(
Hahaha, äh bara skojar, känns faktiskt tom SKÖNT!
Man måste inte längre vara så jäkla hipp, men man e ännu inte tråktant
(om man inte frågar nån skitcool fjortis förståss)

5.
Stefan har fått jobb!!!
Ett RIKTIGT jobb! På ett BRA företag!
(inga jäkla nnötter som bara utnyttjar arbetslösa genom praktik!)
På gjuteri igen, men denna gången ett mkt bättre:) Jihoo, strålande glad!

Hmm...vad kommer jag på mer då?
Äh, kommer säkert på ngt kul som jag glömt  framöver.
Tror jag ska skriva nått inlägg ang valet i morgon *funderar*...
Jo, så får d bli! Måste får ur lite känslor inför alla "förståsigpåare"...Hihi
Kram kram, hoppas vi ses lite oftare nu!
Ha en fin lördagkväll. O glöm inte kommentera mitt inlägg ang valfunderingar sen;)
<3

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela