Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Underbart jobb o så ny serie på TV

Publicerad 2011-09-21 19:05:24 i Allmänt,

Mmmm...det blir inte så många ord nerkluddade här just för tillfället. Jobbar på en förskola här nu i två veckor. Supermysigt! Men det gör att jag glömmer bort datorn lite, hinner lixom inte med. Skönt d ;)
Hur som. Är på en förskola här som sagt. En avd m femåringar. Jättegoa ungar såklart. Älskar o gå o jobba m dessa spontana, glada, mysiga barn :love:
Att jobba på förkola måste vara ett av de bästa jobb man kan ha! Få vara ute i massor o omges av fantastiska barn hela dagarna. Underbart!
Nu har Stefan tänt en brasa så här knastrar o sprakar det så där hemtrevligt mysigt.
Ska hoppa in i duschen nu o sen blir det lite slappande i soffan resten av kvällen tror jag. Börjar visst nån serie i dag:

"21:00 - 22:00 BRON Svensk-dansk dramaserie från 2011. Del 1 av 10. En kvinna hittas mördad mitt på Öresundsbron - precis på gränsen mellan Sverige och Danmark. Saga Norén från Länskrim Malmö och Martin Rohde från Köpenhamnspolisen blir kallade till platsen. Det som till en början ser ut att vara ett mord visar sig vara två. Överkroppen kommer från en känd svensk politiker och underkroppen från en dansk prostituerad." Kanske kan vara nått? Kan ju alltid kika i allafall. Men jag e typ världs sämst på att följa serier så egentligen borde jag inte...haha, missar typ alltid o framförallt sista avsnittet :) Minns fortfarande en serie jag o Staffan (Mollys pappa) följde typ 1997 eller 1998. Den var skitbra o vi följde den slaviskt. Så i sista avsnittet skulle man få reda på om den man trodde var mördaren verkligen var det. O vad händer dåååå? Jo, vi missar det!!! Grämer mig över detta än i dag - o det retliga är att jag minns inte vad serien hette heller så jag kan ju inte ta reda på slutet, haha. Jaja, men hur som så ska jag kika på "Bron" i kväll så får vi se om det är ngt att ha.


Ha en underbar onsdagskväll alla där ute!

En torsdag utan sådär himla mkt spänning - livet i dess enkelhet!

Publicerad 2011-09-15 19:14:10 i Allmänt,

Jag har fått jobb i två veckor. Som barnskötare på en förskola här. Visst det är "bara" två veckor, men det är mer än inget alls o mer än en dag. På två veckor hinner man åtminstone visa lite vad man kan. Göra nån form av intryck.
Så på måndag är det måndag även för lilla mig ;) HÄRLIGT!
Usch, nu är jag allt lite frusen...
Tur man har en gullig sambo som tänder i kaminen så det blir lite varmt o mysigt.
Appropå varmt...sitter här o funderar på vart tusan jag gömt barnens höstjackor???

Fick en tanke skickad till mig

Publicerad 2011-09-14 22:04:36 i Allmänt,

Fick nyss ett sms från en vän.
Det är inte ofta jag får tårar i ögonen av att nån verkligen BERÖR!
Men nu fick jag det.
Jag läste om och om igen, blev så paff.
Men så jäkla tacksam. Tack!
Orden som stod där berörde mig och jag behövde dem så väl.
TACK återigen!
KRAM

Vad hände med respekt o hyfs?

Publicerad 2011-09-14 22:01:23 i Allmänt,

Söka jobb är TRÅKIGT! Tråkigt, tråkigt, tråkigt! Så - nu vet ni det ;)
Man söker, söker o söker. Ibland har man tom tur o får ett svar på att tjänsten är tillsatt, men det hör inte till vanligheterna tyvärr. Jag tycker det är synd att vi människor inte ens kan ge varandra den lilla uns av respekt att man åtminstone kan ge ett "Tack för din ansökan". Jag vet verkligen att dom får MASSOR av ansökningar, men trots det tycker jag man kan bekosta sig det. För bakom ansökan finns det en människa, en person som faktiskt lagt ner lite tid, lite känsla i att försöka sälja sig själv på det där futtiga A4 pappret/mailet. O bara för att man söker jobb betyder det inte automatiskt att man inte har känslor längre. Tvärtom, man har nog snarare MER känslor, MER behov att få lite uns av respekt.
Fast förvånas gör jag inte. Nånstans i våra föräldrars generation försvann det där med respekt för sin medmänniska och man får behandla folk hur som utan vidare funderingar på det.
Min farfar var en principens man. Sånna saknar samhället i dag!
Vi tycker att det är pinsamt, jobbigt o obehagligt att kräva vår rätt till respekt. Fy f*n vilken hög av mesar vi blitt!
VI som påstår oss vara så kunniga, moderna o medvetna. Vi vet så LITE, så lite att det är skrattretande.
Vi är ett väldigt PÅLÄST folk, men när det kommer till att leva vet vi väldigt lite...skrämmande lite...
Vi KAN väldigt mycket, men vi kan inte ett skit!
Det där med social kompetens är väldigt "inne" nu. Men jag har inte träffat på många som verkligen HAR det. Jo, visst har man lärt sig, övat upp sin förmåga att bemöta andra människor på ett proffessionellt sätt. Men inte med ren o skär enkel jäkla HYFS! Hyfs är något som försvinner mer o mer från vårt samhälle.
Tragiskt...Dock inte konstigt.
Såg tex häromdagen när en skolklass var ute o gick här. Barnen sprang som kor nyss utsläppta på grönbete. O nånstans där i bakgrunden lufsar nån "fröken" efter. Ungarna sprang in på tomter, balanserade på folks murar osv. Tror ni NÅN "fröken" ens öppnar käften? Nädå. Dom lufsar lugnt vidare. Möjligtvis kommer ett lamt: "Gör inte sååå" ur munnen. Men HALLÅ!!! Va f*n våra barn går inte sönder för att vi förmanar o förklarar, eller rent av ryter till när dom beter sig illa! Snarare tvärtom! Jisses, vakna upp. Vårt samhälle vilar på nån sorts överpedagogisk grund som snart kommer väckas av ett skalv som skakar om hela skiten. O då är det för sent mina vänner, DÅ är det lätt att vara efterklok!

Rader ur ett hjärta

Publicerad 2011-09-12 16:09:58 i Allmänt,

Ser man det som inte syns?
Kan du någon se det som göms i mitt ögas djup? Eller gömmer jag så väl?
Kan jag leka kurragömma med dig?
Kan du räkna till hundra och hitta mig där bakom mitt gömställe?
Hur kan du hitta mig när mitt gömställe är i min själ?
Jag släpper inte in någon där, det är förbjuden mark...
Det är där jag bryter mark, det är där jag säger det jag vill...
Jag orkar inte springa bort.
Men Gud ska veta att jag velat det.
Jag har ropat högt, har skrikit med stängd mun.
Det finns dagar när jag ser det där som Ni inte får se.
Dagar när jag stänger hårdare, när jag lovar Er allt.
Får jag sova i ditt hjärta? Har du plats för mig där?
Kan du lova mig - alltid?
Hur kan du se när jag gömmer?
Kan du komma in då?
Jag har försökt att skylla på nån annan.
Har försökt passa in.
Har försökt säga tack...men då raseras allt...
Låt mig ha min plats, för din plats är nån annans...
Finns ingenting där för mig.
Vi talar inte om det som skrämmer.
Kanske skrämmer det dig?
Titta i mina ögon, ser du vad jag gömt där?
Den här platsen är min, här älskar jag
Här får jag
Låt mig vandra min stig utan kompass, det är mitt liv
Du någon, kan du se?

Jobbat

Publicerad 2011-09-11 22:01:29 i Allmänt,

I går jobbade jag en sväng på Olofsgården (7-13) o likaså i dag, fast 7-16 då. Lite mkt i huvet just nu så jag orkar inte skriva nått megainlägg. E rätt trött. Man blir d när man inte är riktigt van att jobba heller...
Vi får höras en annan dag, men hur som så rullar livet på här...

Vår generation vs gamla generationen

Publicerad 2011-09-09 11:42:07 i Allmänt,

Vad har gått fel med vår generation? Varför blir vi aldrig nöjda? Allt måste mätas, värderas och jämföras. Inget kan bara vara. Inget kan vara skört o vackert utan innebörd.
Vi har nån rastlöshet som alltid driver oss vidare, kämpande mot nya mål. Totalt oförmögna att bara stanna upp och glädjas när ett mål uppnåtts. Vi måste skynda vidare, måste ligga etta, måste vinna. Måste visa andra vår totala lycka, vårt lyckade liv. Vi tror oss vara bättre än andra. Vi får fullständig skräck inför tanken att vi kanske ska missa något, kanske hade kunnat göra det lite bättre. Kanske hade vi DÅ blivit lite lyckligare?

Men den förra generationen då? Varför var/är den en mer nöjd generation? De kämpade för att förverkliga sina drömmar. ett bra hem, utbilding, barn - that´s it! Sen var man NÖJD - LYCKLIG! Man såg heder i att stanna på samma jobb resten av livet. I dag är man tragisk o misslyckad i samma fall. Föregående generation kämpade hårt för att nå sina mål för de visste att när de uppnått dem kunde de luta sig tillbaka o njuta av framgången!
Trots vår hets, vår jäkt, finns det en sak som förmodas ska vara likadan - familjen! Vi ska hålla ihop, kärnfamiljen ska fungera felfritt. HUR? Hur ska den göra det i denna hets vi uppfostrar våra barn till? Jag lider med mina älskade ungar. Dom har så stora krav på sig att man ska vara glad om en enda unge kan gå ut grundskolan utan minst ett psykiskt problem, utan mindervärdeskomplex, ätstörningar, total brist på självinsikt o noll självförtroende. Vad gör vi mot våra barn? Om VI mår så här dåligt, i denna hets vi lever i, hur ska det gå för våra fina ungar?

Det finns människor som totalt skuldsätter sig för denna livsstil. Helt sjukt! Hur har vi blivit sånna konsumenter att vi hellre köper lycka och sen kan skryta med sina saker för att visa sig lyckad, istället för att faktiskt inse att vi duger som vi ÄR! Vi är inga robotar, heller inga vandrande bankomater som spottar pengar. Men vi är kött o blod, vi är känslor, vi är tankar och vi är tårar och skratt. Vi kommer aldrig komma nånstans så länge vi i vårt vansinne tror att SAKER är lycka!

Den gamla genertionen skräms o skäms över oss - jag förstår dom HELT! Jag skäms att vara av denna generationen, vi kommer inte överleva!
Vi känner oss otillräckliga i en värld där allt ska effektiviseras, snabbas på o gå fort, fort, FORT! Brev ska svaras så fort att du inte hinner tänka innan du klickar i väg det (förr la man ner känsla o tanke i sina brev, dom skulle ju faktiskt färdas någon dag eller så) Beslut ska i dag fattas så fort det finns alternativ, information ska man hitta på en sekund annars blir man "tokig", vi matas med information varje vaken sekund! Trots detta är vår hjärna skapt likadant som den var innan. Den har inte produktsutvecklats, åtminstonde inte de senaste hundra åren. Så undrar vi varför vi mår dåligt? HUR ska vi orka med, hur ska vi kunna hänga med i det tempo som förväntas av oss när vår hjärna inte ens är skapt för det?

Jag har inga svar, bara många frågor o tankar som jag tror en del skulle stanna upp o reflektera över...

Skulle gärna skriva mer, men modern som jag är HINNER jag inte just nu! *ironiskt är det inte?* Kommer säkerligen en uppföljning på detta...

Har ett inlägg...

Publicerad 2011-09-04 11:49:56 i Allmänt,

klart i huvudet. Det är långt o ganska "Sandra" men jag känner att mitt huvud värker för mkt just nu för att få ner det här. Men förhoppningsvis så kommer det om inte allt för lång framtid ;)
För jag funderar på det här m vår generation...vad det är som göra att vi är mer missnöjda, rastlösa, sökande, stressande, sjukskrivna, olyckliga osv, än vad föregående generationer var. Hmmm...tål o tänkas på eller hur?
Är det ngt Ni vill tillföra redan nu, innan mitt inlägg? Släng gärna in en kommentar då så ska jag försöka få med det i kommande inlägg.

Min fina systerson

Publicerad 2011-09-03 12:43:56 i Allmänt,

I dag skulle jag följt m syrran o familj till deras äldste son, Christopher, i Växjö. Han fyllde år i torsdags så vi skulle fira honom.
Han flyttade till Växjö nu i sommar, så det hade varit jättekul o se hur han har det. Men tyvärr fick jag hoppa det iom att jag inte är 100% frisk o inte vet om jag kanske smittar fortfarande.
Tråkigt :( Men men, man vill ju inte att andra ska behöva bli sjuka.
Det får bli en annan gång. Kanske åker in hela familjen o hälsar på honom.

Han bor i en sorts gruppboende. Dvs han har en egen lägenhet, men så finns det personal knuten till bostaden o så tror jag dom har nått gemensamt utrymme med. Det verkar funka bra o det är jag så glad för :D Han är fantastisk min fina systerson. 21 år fyllde han nu.
Han har autism och Tourettes syndrome, så hans liv har inte precis varit det lättaste o minst kämpiga. Varken för honom eller hans familj. Dom har kämpat var för sig o tillsammans. Men nu verkar pusslet färdiglagt och han verkar tillfreds. På vardagarna jobbar han på en dagverksamhet o det trivs han med. Alla behöver ju känna att dom "gör" ngt. Han är så stolt o pratar om sitt jobb.
Han är mosters stolthet! (ja, ni andra grabbar är jag absolut oxå stolt över såklart! Älskar er alla :love: )

Jaja, hur som så blev jag hemma i dag. Ska göra lite godis m Thelma tänkte jag. Varför jämt köpa detta slajmiga syntetiska lördagsgodis? Nä i dag blir d hemmagjort.

Hoppas ni har en bra lördag alla!

Influensa

Publicerad 2011-09-02 08:52:01 i Allmänt,

Har legat sjuk i några dagar nu. Blä vad jag inte gillar det. Feber, ont i halsen o värk i precis hela kroppen. Ja roligare än så kan man ju ha det. Jaja, det går ju ingen nöd på mig så klart. Men blä vad jag blir sjuk när jag blir sjuk. Feber så man svettas flera liter. Luktar skunk o känner sig både hängig o allmänt ofräsch. Därför har det inte uppdaterats ngt här. Det har iofs heller inte hänt ngt särskilt viktigt sista dagarna iom att jag bott på soffan o den inte helt pedagogiska delen i mammarollen har fått styra så barnen har haft fri tillgång till tvn sista dagarna. Men men, tror dom överlever det med. Frågan e om vi hade överlevt utan tvn dessa dagar;)

Hur som. Nu verkar jag vara på bättringsvägen så nu håller vi tummarna för det.
Hoppas ni slipper flunsan, för den är inte rolig. Bläk!
Kram på er

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela