Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Då...

Publicerad 2011-10-20 00:53:54 i Allmänt,

Det vore så lätt egentligen. Bara som att lyfta och ta fart. Låta vinden ge luft under mina vingar. Men ändå låter vi bli. Ändå låter vi mänsklighetens stolthet suga ur det sista ur oss, energins trådar nästlar sig in. Livnär sig på det sista uns av kraft som återstår.
Vi ser det inte, fattar inte vad vi gör när vi gör.
Sen ser vi. En blick, en tanke som formas där inne bakom din själs spegel.
Då vet vi...
Det är då det blir så svårt.
Det är då vi biter ännu hårdare i läppen. Vi biter tills vi känner att vi lever lite mer.
Likt förbannat snubblar vi över tveksamheten. Likt förbannat står vi där som nån dum jäkla skyltdocka med tom blick och stela leder. Vi tror att vi snart får liv. Men vi vet att så är inte fallet.
Vi rasar, men reser oss igen. För att återigen rasa och resa oss igen. För att falla långt, för att famla efter det. Det som vi vet finns där inne. Där bakom det som vill säga nått annat.
Det som du tror att du döljer. Det som jag försöker förtränga.
Det är då vi inser hur mycket mer mänskliga vi är. Det är då vi andas varje andetag med en illusion av rosa moln. DÅ vaknar vi? Nej, då finns vi...
Det är då vi borde...men det vågar vi inte? Det är då vi borde...men det kan vi inte.
Vi biter hårdare i läppen, rädd att nån ska se. Ingen ser, men du vet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela