Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Lite uppdatering

Publicerad 2009-04-29 09:55:55 i Allmänt,

Ja, som sagt så var d ju ett tag sen jag skrev här innan gårdagens inlägg. Så här kommer en liten uppdatering;)

I lördags var det en underbar dag. Vi började morgonen med att göra i ordning oss o sen åkte vi till Mc Donalds i Vetlanda o åt frukost. DET är bland d bästa Mollan vet o nu fick även lilla Thelma erfara detta;)

Efteråt gick vi i lite affärer o sen storhandlade vi.

På eftermiddagen grillade vi o barnen badade i vattenspridaren för att svalka av sig;)

Gissa om dom hade kul!
Resten av dagen/kvällen mös vi bara här hemma o hade det allmänt underbart!

söndagen gjorde vi inte mkt alls, mös o hade d gott!

I går fick vi tre små underverk till oss, som inte var planerade med ändå så välkomna. Men nu blir d kastrering på Smilla innan hon går utanför denna dörr:)


Nähäpp, nu ska jag ta o dona lite här hemma. O snart kommer sotarn m - tråkigt - o ska kolla braskaminen.
Ha en bra dag o hoppas ni har lika gutt väder som vi har!

Längesen

Publicerad 2009-04-28 20:28:13 i Allmänt,

Ja, nu var d längesen jag skrev. Datorn har varit helknäpp o dummat sig, men nu har Stefan förhoppningsvis fått ordning på det.
Stefan o Molly sitter o glor på nån actionbilfilm o jag orkade bara inte m film i kväll så jag hamnade här istället:)
Hittade en LISTA hos goa Hanna m ju, så den passar jag på at göra nu;)

10 favoriter:
Dialekt: Gotländska (när jag förstår, hihi)
Mat: Oj, det är så blandat. Men jag älskar grytor på hösten, o så mammas spagetti o köttfärssås är klart en favvo året runt;)
Låt: Allt med Winnerbäck typ, kan inte säga nån särskilt favvo. Kanske "hugger i sten" iofs?
Tecknad figur: Bamse för han e så reko, hihi!
Sport: Hockey är kul o kolla!
Komiker: Johan Glans är en klar favvo
Veckodag: Lördag med lååång helgfrukost o nybakta frallor;)
Glassmak: Romrussin
Soloartist: Winnerbäck

9 för tillfället:
Humör: Nöjd
Tanke: Jisses vad bebisen sparkar;)
Kläder: Gråa mysmammabyxor o svart topp
Bakgrund: En lampa?
Känsla: Förnöjd
Tid: 20.16
Bästa sak: datorn just nu
Irritationsobjekt: folk som inte tänker efter lite

8 första:
Bästa vän: StorSandra i Sthlm;)
Husdjur: Våran gula labrador Zack
Kyss: förträngt
Piercing: Öronen när jag var 5 år, näsan när jag var 14 år
Förälskelse: Olle på dagis:)
CD skiva: New kids on the block, hahaha nästan så man inte vågar skriva här ju;)
Bil: jag har inget körkort men har ägt några ändå, första var en röd volvo 440
Ord: Pappa

7 senaste:
Telefonsamtal: mamma
Mat: bullens korv med bröd;)
Dryck: mjölk
Biltur: I lördags då vi åkte till Vetlanda
Tv-program: bolibompa
Spelad låt: tingeling tingeling, som dom spelade på radion innan
Köpta klädesplagg: en topp till Mollan o underbyxor till Thelma

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner:Nope
Brutit mot lagen: Ja det har jag.
Blivit arresterad: Nej det har jag inte.
Badat naken: Ja det har jag.
Varit med på TV: Nä, inte vad jag minns
Varit med i tidningen: Ja

5 nej tack:
Skolämne: Matte
Mat: Inälvsmat - bläk!
Musik: Falsksång
Dryck: Öl
Djur: Ormar och äckliga FÅGLAR!

4 saker:
Du gjorde igår kväll: somnade i soffan - igen:(
Du kan höra just nu : Filmrepliker från tvn
Du inte kan leva utan: mina barn, min älskling, min familj, syrrans o mina promenader;)
Du gör när du har tråkigt: sitter vid datorn, går ut m hunden lr busar m barnen;)

3 personer:
Du kan berätta allt för: Stefan, syrran o mamma
Du tycker om: Stefan, syrran o mamma (o fler så klart)
Du inte gillar: En manlig person, ännu en manlig person o så en kvinnlig person;)

2 val:
Coca Cola eller Fanta: Coca-Cola
Hund eller katt: Hund

1 önskan:
Att Stefanälsklingen ska få ett jobb snart!

Bm-besök

Publicerad 2009-04-21 16:54:35 i Allmänt,

Blir ett kort inlägg här tror jag. För jag har huvudvärkens huvudvärk! Väntar på älsklingen som är o handlar pizza. Ja, det ÄR onyttigt, ja det ÄR mitt i veckan men både jag o Stefan e skittrötta o fantasin lika med noll på matfronten i dag. O hungriga barn o trötta föräldrar e sällan en bra kombination så då säger vi: "tack gode gud för pizza!"
Hur som så tror jag huvudvärken kommer av morgonens start o gårkvällens avslut, dvs fastande för att sedan åtföljas av att dricka slemmigt sött sockervatten - BLÄK! Ja, jag har gjort glukosbelastning dagen till ära alltså. Inte min favoritsysselsättning, men det gick rätt bra ändå. O det var inte riktigt lika vidrigt o hemskt som jag mins det som i allafall. Kanske var för att älsklingen var med oxå?
Kollade alla andra saker oxå, som bltr o hjärtljud på liten o så.
Blodtrycket var perfekt, hb 122 så d var ju oxå bra
Å så fick vi ju lyssna på lilla knoddas hjärta m 150 slag låg det på! KANSKE en liten tjej till? Ja, jag VET att d inte alltid stämmer men med mina andra två har d gjort d. Dom har alltid legat runt 150-154 slag ungefär. O d vore rätt häftigt m tre tjejjer (NÄ, jag bryr mig inte, men vi har ingen toklängtan efter en pojke bara för att vi har två flickor i allafall!)
Känner mig upprymt glad och känner mig väl bemött och respekterad. Helt underbar känsla eftersom jag varit ledsen o orolig för detta så länge nu!

PS: I dag har jag sett bebisens sparkar utanpå magen för första gången m! Coolt!

Glukosbelastning i morgon - bläk!!!

Publicerad 2009-04-20 19:57:26 i Allmänt,

I dag har min systerson varit hos oss. Han sov hos oss i natt för syrran o hennes man skulle i väg en sväng över natten i ett viktigt ärende/möte. Han e go deras kille, så d var inget jobbigt  ha honom sovandes här.
I dag har vi fixat i trädgården, lekt lite o tagit d lugnt.
Nu kaloriproppar jag lite för jag ska göra glukosbelastning v 8 i mon bitti så jag får inte äta ngt efter kl 20 i kväll:( Uscha, jag som e sån frukostmänniska, avskyr att inte få äta på morgonen! Dricka sånt äckligt sockerslem är d värsta jag vet, urka! Ja, ja jag ska väl överleva det med kan jag tro;) Tur Stefan ska m så man har nån o prata m dom där två timmarna man ska sitta o glo där.

Thelma fick en kratta av sin pappa i dag;) Hon älskar o kratta löv o sånt. Jag sa till mormor att hon nog gärna får en egen liten skottkärra i födelsedagspresent m, så d verkar d som hon får av mormor:)
Nedan e lite bilder på lilla "kratterskan"


Ha en bra kväll nu!

En sån där dag...

Publicerad 2009-04-19 17:31:05 i Allmänt,

när allt känns lite jobbigt. En sån dag är det i dag. Saknar min bonuspappa extra mycket i dag. Jag tänker fortfarande på honom varje dag - är det konstigt? Snart 2 år sedan han lämnade oss på jorden. F*n va jag avskyr att sakna. Sakna att kunna ringa honom o snacka skit. Minns fortfarande vårt sista samtal, två dagar innan han dog. Han var så glad. Pratade om bebisen i min mage, som han trodde var en han. Han sa till mig att jag fick ta o klämma ut den där ungen snart. O att han o mamma skulle komma till oss i Halmstad omedelbums när bebisen fötts. Nu föddes hon exakt en vecka efter han dött. 12 dagar var hon när hon "gick" på sin första begravning. Det var tufft att föda barn med en så stor tomhet o sorg gnagandes i kroppen. Så här efteråt kan jag inse varför jag bet ihop så länge innan jag började sakna honom på riktigt. Jag är arg på honom, ofta. Men jag släpper det och tillåter mig att sakna istället.
Ibland vill jag bara skrika. Så ont gör det fortfarande. Jag har lärt mig att livet är tufft, att man inte kommer vidare om man inte kämpar. Men jag såg hur han dog mer o mer för varje gång vi sågs. Jag visste att vi bara fått honom på lånad tid. Ändå vill man ha bara en dag till o en till...
Hittade den här sången o den stämmer så på min bonuspappas bortgång: http://www.youtube.com/watch?v=nuqRk5XjoIo
Det är inte ok att sakna för mycket, men ibland känns det så tomt. Han var så mycket mer än en bonuspappa, han förstod mig och fick mig att orka vidare. Han lyssnade utan att fördömma. Jag VET att han hade sina brister, jag VET vad han gjorde fel, men han fattas mig ändå.

Cykeltur och skogsäventyr

Publicerad 2009-04-18 18:32:24 i Allmänt,

Som sagt så packades picknic-korgen o vi begav oss ut i skogen på grusvägar tidigare i dag. Fågelkvitter o susande granar o lite porlande från sjön o Thelmas lallande bak på cykeln var allt som hördes. När vi kommit en bra bit in i skogen hittade vi en solig dunge att slå oss ner i. Lite mackor o goda bullar gjorde susen efter en ganska lång cykeltur (iallafall mätt ur en snart2-årings perspektiv) Efter fikat ville Thelma gå på upptäcktsfärd o pappa, som är lite skraj för alla "farliga" myror hi hi, var med på upptågen. Jag däremot hade en bebis som försökte bryta sig ut på tvären o en mage som liknade ett berg i hårdhet efter cykelturen så jag bestämde mig för att just i dag var en alldeles utmärkt dag att inte vara superpedagogisk mamma som samlar stenar med samma otroliga glädje som en nybliven miljonär. Utan istället var det en utmärkt dag att knöla ihop koftan under huvet, lägga sig raklång på filten (med ett mindre Mount Everest uppstickande i form av min mage då), låta solen värma ansiktet o inte tänka på NÅNTING utan bara lyssna på granarnas susande och slumra lite av vårvärmen! Helt förträfflig idé;)
Så Thelma o älsklingen traskade ut bland gransnår o ris o var borta en rätt lång stund medans jag inte gjorde nånting mer än att bara vara i nuet. När dom kom tillbaka hade Thelma massor att berätta, som att dom hittat en gammal övergiven ladugård där inne i skogen o att hon hittat kottar - myttet tottar till och med! Efter ännu en fika på dotterns inrådan var det dags att cykla hem igen. Efter lite protester ,o mutande med en jättehäftig pinne som hon fick ha på cykeln, hoppade hon så upp o vi åkte hem.
Lite bilder från dagen i dag:



Vårdag! Mat i skogen;)

Publicerad 2009-04-18 10:34:36 i Allmänt,

En underbar vårdag står vi inför här hemma. Så i dag åker cyklarna ut o så kör vi ut på landet o har picnick jag, älsklingen o Thelma. Bullar, frukt o goda mackor ska packas ner o sen bär det av;)
Älskar picknic (hur fasen stavas det egentligen? hmm...) O inte mkt går upp mot det lugnet man har när man cyklar ut på nån grusväg o hör d knastra under hjulen o fågelkvitter från skogen, o sen hitta en glänta i solen där man lägger ut filten o sen bara ÄR. Läser nån bok, tittar på naturen m barnen o njuter av nuet. (Men Mollan saknas klart i dag, men hon har d bra hos pappa i nya huset lillan)

I går hade vi en mysig dag oxå. Var ute på tomten o röjde lite o mös. Thelma hjälpte såklart pappa;)

(Ursäkta bildkvalitén sol o mobilkamera blir inte så bra)

Nähä, nu ska picknicen förberedas o sen bär det av;) Ha en underbar lördag allihopa!

Vårt liv går på

Publicerad 2009-04-17 10:46:21 i Allmänt,

Jaha, livet rullar på. Thelma e mkt piggare och leker på som vanligt här:) Skönt!
Stefan e hemma nu, första veckan. Skittrist. Jag saknar att sakna honom faktiskt. Knäppt kanske, men det är rätt mysigt att kolla klockan o känna pirret i magen när man hör bilen köra in på uppfarten.
Hoppas han får jobb snart igen verkligen. Om inte annat för ekonomin för den blir verkligen piss när man ska leva på a-kassa bägge två. BLÄK! F*ns skit! SÅ - nu har jag gnällt lite, för jag orkar inte vara bitter för all skit som går fel. Försöker se det som går rätt istället, men ibland e d tungt faktiskt. O man BLIR arg o förbannad! O jag vill spy på allt, men vad hjälper det? Det gräver oss bara neråt o inte uppåt framåt! Nu e d nya dagar, med nya utmaningar. O i slutänden gör detta oss starkare och ger oss nya möjligheter som vi inte sett innan. Så allt blir nog bra - kanske?

Lilla sjuklingen

Publicerad 2009-04-15 19:33:28 i Allmänt,

Jäkla pollen! Pluttan har så ont i ögonen o näsan rinner som en kran. O hon e ju för liten för att förstå varför ännu:(

Pollenallergi?

Publicerad 2009-04-15 13:54:23 i Allmänt,

Jaha, har Thelma fått pollenallergi nu oxå? Troligen. I dag har dagis varit på utedag i skogen , som dom brukar en gång i veckan ungefär. Men så i dag när jag kom i skulle hämta henne trodde jag först att hon gråtit över ngt, slagit sig lr så, för hon var liksom "gråtsvullen" under o runt ögonen. Men då sa fröken Maggan att det precis hade börjat rinna så i hennes ögon. Hon hade torkat, men d rann igen nu. Så vi åkte hem o hemma blev det värre. Hon grät o kliade sig i ögonen o kinderna e rödblommiga o näsan rinner. Hon blev klart ledsen om d gör ont i ögonen. Men vi ringde barnakuten - igen - o dom råder oss att köpa pollenmedicin i form av ögondroppar o kontakta vårdcentralen här. Men Thelma e helt slut så vi var tvungna att lägga henne så hon får sova lite. Nu sover hon lugnt, jag kollar henne stup i kvarten tycker jag, men jag ska ändå ringa VC o kolla med dom vad dom tycker. Får vi inte hjälp där o känner oss oroliga skulle vi kontakta barnakuten igen sa hon. Dom e verkligen bra där inne, tar sig tid ö förstå oroliga föräldrar. Det är ju så svårt att veta när barnen fortfarande är så små så dom inte riktigt kan förklara sig. Ett äldre barn kan ju förklara hur det känns o var o så. Inte helt lätt för en snart2-åring:(
Jaja, ni får gärna hålla lite tummar för att vi slipper mer dumheter m sjukdomar för henne nu! Ha en bra dag, ska ringa VC nu.

Vår påsk i bilder

Publicerad 2009-04-14 15:56:45 i Allmänt,

Världens sötaste påskkärringar ska ut o påska


Äggmålning



På påskafton blev det vitlöksspäckad stek i honungs o chilimarinad med klyftpotatis, tzatsiki, grillad persika och vinbärsgelé


Maltekillen kom hem på påskafton med ett litet plåster så sött på benet


Resten av helgen mös vi. Var ute på tomten o så var vi en sväng på skolgården o lekte oxå

Forts. mysig påsk trots allt;)

Publicerad 2009-04-14 11:46:37 i Allmänt,

På påskdagen skulle vi åkt till svärmor o hennes man, men efter vetbesöket m Malte insåg vi att nä det har vi inte råd med just nu. Tråkigt o ledsamt:( Men då sa svärmor att vi kommer till ER i stället. Så hon packade ner all mat o hon o hennes man kom till oss istället:) Dom hade längtat o planerat att vi skulle komma, o köpt hem massa mat o gott så dom kom hit o vi hade en jättemysig påskdag tillsammans. O Thelma mös o lekte med "majmoj" hela dagen tills hon stupade i säng efter kl 19 när dom åkt.
Tyckte det var så mysigt för Stefan med;)

I går hade vi en mysdag med. Fixade i trädgården, röjde lite i rabatter o så. Stefan vårstädade garaget o jag donade i rabatterna. O så lekte vi såklart med barnen!!!

I dag e Stefans första dag som arbetslös:( Skittrist, men d löser sig nog snart, det känner jag på mig. Bättre o större saker väntar bakom hörnet, det är jag övertygad om!!!

Ha en fin dag alla nu!

Mysig påsk trots allt;)

Publicerad 2009-04-14 09:45:18 i Allmänt,

Ja, det mesta som kan gå fel gjorde ju det för oss innan påsk. Men såhär i efterhand kan jag lugnt säga att det varit en underbart mysig o lugn påsk ändå! O Malte är frisk igen o hemma hos oss o DET väger upp allt annat! För han är verkligen vår älskling o utan honom är familjen inte hel. So what att vi fick ta våra sista pengar till självrisken hos vet? So what att barnen fick hemlagat godis i ett hemgjort påskägg som glimmade av aluminiumfolie, DOM var överlyckliga där dom sprang i trädgården o letade efter sina "ägg". O jag är säker på att just dom påskäggen blir mer ihågkomna än alla andra, för dom var gjorda med så mkt kärlek o omtanke. Mitt i natten stod jag där o kokade godis till tjejjerna o på morgonen när dom smög ut sa Molly: "Men mamma jag trodde påskharen kanske inte hade råd m påskägg i år? Det hade jag förstått" Pluttan, hon är så söt!

Som sagt så är Maltepojken frisk igen! Jippie!!! På påskafton fick vi hämta honom igen, så det var bara en natt han behövde sova där (men VILKEN lång natt för oss!) Han har röntgats o dom har gjort ultraljud för o vara säkra på att han inte tuggat i sig nån sak eller så. Men nä, d var inget i vägen där, men en rakad liten mage fick han:) Blodproven visade på att han var kraftigt uttorkad så han fick vätskedropp. O så fick han även dropp med intensivkur av antibiotika eftersom han hade en infektion i kroppen. Mag/tarmkatarr kom dom fram till att han hade, så nu går han på specialdiet i ca 5-6 veckor och har fått promenadrestrektioner, max 30 minuter om dagen får vi promenera. I en veckas tid, sen får man öka upp det succesivt m typ 5-10 minuter m några dagars mellanrum. Känns jättekonstigt, för vi brukar ju gå mellan 1-2 timmar om dagen minst! Men men, klart man lyssnar o e försiktig. Man märker att han blir trött ganska fort m så man får mer lunka o lufsa än gå en rask promenad som vi brukar. Men han är HEMMA! O det är d viktigaste av allt allt allt! O Ni skulle sett honom när vi kom o hämtade honom! SÅ lycklig, han skrek, hoppade, studsade o var så glad. Tvättade oss o pussade oss hur länge som helst, o lilla Thelma for omkull för han blev så glad o se henne (men hon bara skrattade)

Skriver mer senare för nu ska jag o Stefan till Virserum o lämna golv som vi fick över, så vi fårlite pengar innan torsdag;) Vi höres!

Skitdag! (Malte är sjuk)

Publicerad 2009-04-10 14:10:58 i Allmänt,

Förbannade skitdag! Morgonen började med att Malte var lös i magen igen. Har han varit i tre dagar nu. När vi kom ner så var det en stor blodpöl i hallen, alltså Malte som bajsat blod. Självklart blir man orolig o jag ringde vet jouren direkt som tyckte att vi skulle komma in så snabbt som möjligt. Så jag ringde mamma o kollade om hon kunde ha barnen o om vi kunde låna hennes bil eftersom våran e kass just nu. Självklart kan jag ha barnen o ni låna bilen sa alltid lika söta mamma.
Så vi lämnade barnen hos mamma o åkte m Malte till veterinären. Fick komma in direkt o vet kom oxå nästan direkt. Hon undersökte honom o klämde o grejjade. Han skrek verkligen när hon klämde på hans mage. Så dom ville röntga honom o så behålla honom för att han ska få dropp (inte ätit på några dagar) o d ska tas blodprover. Vet misstänkte att antingen har han tuggat i sig något (typ nån leksak lr så) eller så kan han ha problem m bukspottskörteln, dom ska som sagt ta prover o röntga. Han blev röntgad när vi var där o d var verkligen inte kul för han skrek o högg o var jätterädd. Men dom såg inget så han ska röntgas m kontrastvätska för en bättre överblick. (Det gör dom i em) O sen skulle dom sätta en kanyl, men d gick inte för han lyckades krångla av den hela tiden, så dom skulle göra det sen. Antar att dom ger honom lugnande kanske? Så nu ligger vår älskling på "sjukhus" o jag håller på att längta ihjäl mig efter honom. Är så rädd att han ska vara allvarligt sjuk eller sövas o inte fixa narkosen lr så. Vill inte vara utan min Malte ju! Så snälla håll tummarna för att vår älskling klarar detta o blir frisk snabbt! Kram på er, krama era djur lite extra om ni har några för man vet aldrig när dom blir sjuka!

GLAD PÅSK!

Publicerad 2009-04-09 12:33:41 i Allmänt,

Får se om jag hinner / orkar / vill sitta här nått i påsk. E lite mkt just nu så jag får se. Men om inte så: GLAD PÅSK på Er alla! Hoppas ni får en mysig påsk.
I kväll ska tjejjerna påska lite för mormor o så. I morgon kommer pappa o Elisabeth på lite påskfika. O på påskdagen ska vi till Bitte o Steffe på påskmat, mums;)

Satt o tänkte på vad vi gjorde förra påsken. Då låg jag i 40 graders feber i dag (skärtorsdagen) o var riktigt risig. På långfredagen tvingade jag mig med till pappa o E. Fick jättegod lax minns jag, men jäklar va risig jag var!
Sen påskafton eller påskdagen (minns tyvärr inte) var vi hos Stefans farmor m hans familj, farbröder m familj, pappa m familj osv. Men så blir det inte i år för vi finns inte där längre. Varför? Ja, vem vet. Kanske man får veta en dag men tills dess vill inte jag ödsla energi på att försöka ändra mig för att passa in hos någon som måste ha bekräftelse på att han/hon behövs o varför. Synd om Thelma o Stefan o tråkigt för bebisen i magen, men jag ser ingen anledning att sörja något som inte var äkta. Falskspel o svikna löften har älsklingen fått nog av, o jag tröttnade för länge sen på sånt. Men det känns trist, visst. Det gör det väl alltid när något visar sig vara för bra för att vara sant eller?
Men iom att jag själv haft mkt jobbigt i bagaget genom åren så kanske jag inte längre orkar lägga tid o engagemang där man märker att det inte ger något tillbaka sas. Thelma får göra sitt val när hon är vuxen, tills dess väljer Stefan. O jag stöttar oavsett.
Jag vet vad äkthet är, jag vet vad sanning är och det gör mig stark. Synd bara att man måste berätta för Thelma vad svek är så tidigt. Ja, inte nu, men om några år när frågorna kommer varför hon inte har nån..... osv.
Men det valet har inte vi gjort, det har andra gjort åt oss. Tråkigt. Men mer äkta än fasader som bara var falskt.
Men man kan ändå vara ledsen över det som man ville haft;)

Nog svammlat, ha en bra påsk!

Livet är underbart!

Publicerad 2009-04-07 11:49:42 i Allmänt,

Vi har precis kommit hem från en härlig skogspromenad! Utan vagn, med avstängd mobil och ingen koll på tiden över huvud taget! Underbart om du frågar mig! Bara njuta av dofterna, ljuden, allt vackert runt omkring, Thelmas upptäcktslust, hur fanastisk en kotte faktiskt KAN vara sett ur en två-årings perspektiv;) Hunden som njöt av att springa o nosa. Katten som oxå följde med o lekte med hunden. Ja, ibland är livet bara extra UNDERBART! Jag älskar att leva!

Och så mer tidfördriv då

Publicerad 2009-04-07 10:08:02 i Allmänt,

Hittade som vanligt hos "listtokiga" Hanna;)

Lovar du att vara ärlig?
Jag ÄR en ärlig person, så JA
Du heter:
Samma som i alla andra listor: Sandra Olsson
Smeknamn: 
Älskling, mamma, gumman
Låt som du lyssnar på när du är ledsen?

Väldigt olika beror på VARFÖR jag är ledsen. Men "Unforgiven" m Metallica funkar oftast. Just nu är iofs "Vi blundar" med Caroline Af Ugglas en stor favorit!
Beroende av:
Familjen, kärlek, lyckoruset av bebisens sparkar i magen, vatten och solen:)
Vad tror folk om dig?:
Att jag tror gott om alla
Stämmer det?: 
Absolut inte, har levt för mkt för det;)
Vad får du oftast komplimanger för?:
Mina dikter, min ärlighet, mitt skratt och min livsglädje o mitt leende
Brukar du skratta för dig själv?: 
Ja, ofta!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: 
Vill bara skicka en puss, älskar dig gumman!
Var bor du?:
Litet samhälle i underbara småland, i hus nära både affärer och skogen/naturen.
Trivs du där?:
Helt underbart att äntligen komma hem igen! Bläk för staden, nu har man testat det;)
Äger du några converse:
Nej det gör jag verkligen inte.
Sprit, cider, vin eller öl:
Cider, men e d fest funkar ju sprit i grogg lr drink bättre, haha
Brukar du bli för full:
Nä, men blir ännu gladare o tjabbigare när jag blir lite småfull
Är du allergisk mot något:
Bitterhet, folk som skyller sitt liv på andra, folk som ger upp för lätt och inte ser vad dom har. Girighet!
Hur svarar du i mobilen:
Ah, Sandra
Antal timmar sömn inatt:
11 härliga timmar!
Brukar du komma i tid:
Brukar vara en sån som kommer exakt när klockan slår tex 14 (om det är då vi ska ses)
När mår du bra:
När livet ÄR, när man känner att f*n va jag e älskad utan att man gör ngt särskilt. Älskar mitt liv!
När blev du fotad senast:
Oj, länge sen. Gillar inte riktigt det.
Hur känner du dig nu:
Glad o vårig
Vanligaste färg på dina kläder:
Svart
Vad tycker du om fötter:
Barnfötter är söta. Vuxnas får dom gärna behålla i skorna eller strumporna
Vad saknar du:
Molly!
Hade du en bra kväll igår:
Ja, en jättemysig kväll hade jag
Favorit dryck på morgonen:
Färskpressad juice
Rakar du benen:
Oftast
När brukar du oftast gå och lägga dig:
Mellan 21-22
Är du blyg?
:
Kan vara extremt blyg i situationer där jag känner mig obekväm
Sysslar du med någon idrott:
Nope
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Apselut! Är ett levande bevis på det ju!
Har du spytt offentligt:
*Pinsamt* men JA
Vad skulle du göra om du vore tjej för en dag:
Ja, nu ÄR jag ju det så? Leva?
Är du nöjd med ditt liv: 
Ja, oftast
Vad gör du i morgon:
Bakar bullar? Hälsar på mamma kanske?
Vad längtar du till?:
Till Stefan får ett nytt jobb
Har du bra vänner och äkta vänskap?:
Verkligen! Dom är underbara!
Hur gammal är du:
Blir 30 i september! Iiihh, tycker bara det ska bli kul o spännande att äntligen klampa in i vuxenvärlden på riktigt på nått sätt.
Gröna eller röda äppeln:
Gröna!
Gillar du golf:

Minigolf e kul
Vilken tid gick du upp idag:
8.45
Har du sovit i din egna säng inatt:
Ja
Har du strumpor på dig nu:
Japp. Svarta med röda hjärtan
Är det okej att gråta:
Absolut tom befriande!
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Betala av lite lån, måla huset, byta tak på huset o lägga resten på inredning o nån weekend m familjen (bröllop?)
Bär du glasögon eller linser:
Glasögon
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder:
Nä, men att INTE ha det för det är det fjolligaste o mest patetiska jag vet!
Har du piercing:
I näsan o ett i varje öra
Vill du ha barn:
Väntar ju trean nu o sen tror jag det räcker faktiskt
Solar du ofta:
Nä, men det är mysigt att ligga i solen ibland
Är du bra på att laga mat:
Jätteduktig! OCH älskar det
Är du flygrädd:
Nä, inte direkt men lite nojjig kan jag nog vara
Vad dricker du helst när du är törstig:
Iskallt kranvatten.
Vilken är din favoritglass:

Romrussin
Tror du på ett liv efter döden:
Ja, jag VET
Tycker du om sushi:
Vet ej
Vad äter du helst när du ser på film:
vet inte, beror väl på. Men inte så att jag måste ha nått bara för att jag tittar på film!
Har du tandläkarskräck:
Aldrig haft
Är du morgon- eller kvällsmänniska:
Morgon
Vilken ögonfärg har du:
Blåa vackra ögon har jag!
Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Absolut!
Biter du på naglarna:
Bläk nej, det var LÄNGE sen!
Röker du:
Nä, det gör jag inte 
Hur ofta tränar/motionerar du:
Promenerar varje dag o så springer jag efter Thelma m, haha!

För 15 år sedan

Publicerad 2009-04-06 14:11:23 i Allmänt,

I dag för 15 år sedan dog en av mina bästa vänner. Hon valde att avsluta sitt liv alldeles för ung. Hon var inte ens 15 år fyllda när hon somnade in. Ingen kan säga hur hon tänkte, ingen kan veta varför till 100%. Man kan ana, man kan gissa. Men ingen kan få mig att säga att det är ok. Att en ung flicka, ett barn dör för att hon väljer det själv. Ingen kan säga till mig att dom vuxna gjorde vad dom kunde. För hade dom gjort det så hade min vän fortfarande levt i dag. Sånt slöseri på liv! Vem hade hon varit i dag? Kanske hade hon, lixom jag och så många av våra vänner, haft barn och man. Haft kärlek och ömhet. Haft någon som visade henne vad trygghet är. Hur kunde hon veta, lilla flickan, vad som väntade henne?
Vem kan göra så en liten flicka mår så dåligt att hon väljer att dö hellre än att gå vidare och komma framåt i livet?

Jag minns hur jävla (ursäkta ordvalet) dåligt vi mådde. Jag, min vän och flera av våra vänner. Minns hur man lyssnade på "Runaway train" med Soul Asylum (http://www.youtube.com/watch?v=cKlxLJPYNXY) natt efter natt, timme efter timme. (Har svårt att lyssna på den än i dag, för jag känner hur  känslorna väller upp i mig.) Hur tårarna trillade, hur man lät sig bli utnyttjad för att få nån sorts bekräftelse på att man levde. Men jag hade tur. Jag hade vuxna som såg, som hörde, som fanns. Jag hade min underbara bästis Ullis som jag älskar så högt! Utan dig hade jag inte orkat så mycket. Jag hade mina syskon som slagits för mig med näbbar och klor i alla år. Mina föräldrar som gav så mkt av sig själva för sina barn.
Men om man inte har det då? Om man står ensam i den jävliga världen som 14 åring?
Jag tittar på korten av mig o mina vänner som 14 åringar och minns hur jobbigt det var. Fy f*n! Skulle aldrig aldrig vilja återgå till den tiden!
Vi var starka, vi kämpade.
Men vår vän orkade inte. Det var många år jag var arg på henne, klandrade henne för att hon gjorde så mot oss, mot världen som behövde henne. Jag minns små minnesbilder av vår tid tillsammans. Jag har förbannat mig för att jag inte märkte, för att jag inte såg signalerna. Men jag var ett barn! Ett BARN, jag kunde inte veta, kunde inte förstå! Det är inte mitt fel, jag vet det nu. Men som 14 åring är det tufft när en av ens bästa vänner väljer att dö. Man skuldbelägger sig själv och förbannar alla vuxna som försöker förstå (alldeles för sent) Jag sa ju att jag mådde dåligt! Dom SÅG ju att vi inte mådde bra! Varför i Hel*ete gjorde dom inget? Lärarna, skolsköterskan, kuratorn, rektorn o alla andra i skolan. Dom var blinda om dom inte såg bakom vår jobbiga fasad. Vi mådde ju skit! Varför i hel*ete gjorde ni inget?
Det läskiga är att det är precis likadant fortfarande, vi vuxna blundar!
Jag tittar på min älskade Molly som är min äldsta o tänker hur hon ska få det under tonåren. Jag kommer finnas för henne till 100%, men räcker det? Jag har sagt till henne att om en vän berättar att hon mår dåligt för Molly i förtroende så MÅSTE hon lita på att hon ändå kan berätta det för mig. För hade jag gjort det så kanske min vän levt i dag. Jag VET att det inte är mitt fel, men visst finns tanken kvar att hon sa små saker till mig som fick mig att undra hur hon hade det.

Jag önskar så att hon sluppit lida så, att vi kunnat göra något. Men nu är det för sent. Vi minns dig i allafall. Ullis o jag ska till hennes grav i dag, för mig är det strongt för jag har verkligen jättesvårt för sånt.
Kram gumman!

Tidsfördriv

Publicerad 2009-04-06 09:32:52 i Allmänt,

Hittade en lista hos Hanna

Vad blir ditt namn baklänges:
ardnaS
Har du gjort en snö ängel i år:
Nä, det blev det inte
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus:
Några dagar när jag fått barn
Platt eller lockigt hår:
Oftast platt tack vare platttången, men lockigt om det får självtorka
Vad gör du när det regnar:
Jag gör nog vad jag gör, alltså kör på som vanligt o hoppas att man slipper gå ut. (om det inte är ett riktigt "sommarregn" för då går jag gärna ut!)
Har en dröm gått i uppfyllelse:
Ja

Vad har du för startsida på internet:
google
Vem ringde du senast:
Barnavdelningen på Växjö lasarett
Tycker du att sengångare är söta:
O, ja!
Har du haft vattkoppor:
Hua, ja det hade jag när jag var 14 år.
Har du någon gång testat karate:
Nä, men jag har fäktats;)
Vilken mobilsingnal har du:
Alfons åberg lr Dallas tror jag?
Minimorötter eller pommes frites:
Pommes (men gillar det inte så mkt, men avskyr morötter så)
Första sporten du gick på:
Balett (räknas det som sport?)
Vad längtar du mest till just nu:
Att finanskrisen vänder radikalt!
Vilken tv-serie är bäst:
Law and order
Kan du gå ner i spagat:
Inte längre, kunde som liten/yngre
Höga eller låga strumpor:
Ehh...LÅGA så klart!
Har du varit kär i en kändis:
Nä, jag tror inte det. Eller kanske nån när jag var liten?
Läser du på baksidan av mjölkpaketen:
Ja, oftast
Röd, grön, blå eller gul mjölk:
Vit mjölk ur grön/vit förpackning tack!
Vad har du för färg på ditt påslakan:
Grönt i olika nyanser, randigt
Vad ska du döpa dina barn till:
Bebben i magen? Svårt, vi får se om d blir en Alfons, Dexter, Devin, Vanna, Junia eller vad det blir - namnen är många. Det enda jag VET är att det inte kommer vara för likt Molly eller Thelma för sånt e bara urfånigt o fult!
Sol eller snö:
Sol helt klart!
Bikini eller baddräkt:
Baddräkt.
Snyggaste läraren:
Finns sånna?
Är du mörkrädd:
Ibland, men det har sina förklaringar som jag inte vill gå in på här dock.
Riktig gran eller plastgran:
Riktig såklart! Annars e det ju inte riktig jul!
Tänt eller släckt när du ska sova:
Släckt!
Godaste drickan till frukosten?
Mjölk eller juice
Senaste lästa bok:
Skam av Karin Alvtegen
Vem kramade du senast:
Molly
Vill du bli president?:
Nä, aldrig never never!
Har du spelat kille i en teater:
Nope
Duscha eller bada:
Helst bada men nu har vi inget badkar tyvärr:( Men badar gärna i poolen på sommaren
Kan du ditt mobilnr utantill:
O, ja
Har du gråtit i skolan någongång:
Absolut, när jag haft för mkt runt omkring
Hur tar du dig till skolan:
Jag gick, cyklade lr åkte bil m nån kompis
Har du någonsin sminkat dej som en punkare:
Ja, jag var det nån kort period så...
Sjunger du på toan:
Det händer nog
Vilken färg har din jacka:
Svart.
Är du höjdrädd:
Ja oftast, men jag kan tvinga mig om jag måste
Vilket land vill du åka till:
Älskar Grekland så jag får väl säga det
Vad var det senaste som fick dig att skratta:
Några bilder på facebook som var helt sinnessjuka!
Vad tänker du göra nu:
Städa o plocka lite

Förkylningsastma:(

Publicerad 2009-04-05 18:54:51 i Allmänt,

Jahapp, då har vi varit på sjukhuset med Thelma igen då Så tråkigt. Natten till lördagen var hemsk o vid två funderade vi på att slänga oss i bilen m henne, men efter flytande ventoline och alvedon slappnade hon av o jag, Thelma o älsklingen låg och tittade på Pippi Långstrump (kändes ju lite udda så där kl 2 på natten, men vad gör man inte?) tills hon stillat sig så pass att hon somnade av utmattning lillan.
På morgonen var hon fortfarande "päsig" och andades fort o rossligt så efter frukosten så ringde jag barnakuten (som vi hade kontakt med då i februari när hon låg inne) Dom är alltid så gulliga o proffsiga o tyckte direkt att vi skulle komma in. Så efter avlämning av hunden (som fick vara på "dagis" hos min mamma) så åkte vi in med henne. Läkaren vi träffade konstaterade ,det jag sa redan förra gången, att detta är klassiskt fall av förkylningsastma. Så hon fick inhalera (e så duktig på det!) och fick kortison. Sen undersöktes hon igen av en mindre kul doktor som var skitstressad. Han ville att vi skulle åka iom att allt var mycket bättre igen efter inhalationen. Men då sa jag stopp eftersom det flytande ventolinet vi har hemma inte hjälper så jättebra. Så jag lyckades få honom att ge oss kortisontabletter för två dagar i allafall.
För egentligen skulle vi fått inhalator men det hade dom inga för d var fel på tillverkningen just nu (typiskt!) så vi får in på återbesök i veckan o få en.
Det bästa med besöket var att vi fick vara på avdelningens "Pippi-rum" tyckte vår lilla Pippifantast, o så att hon fick piggelin och två klistermärken Pluttan!
Hur som så känns det skönt  på nått knäppt vis att äntligen få bekräftat att jag inte bara är en nojjig mamma utan att hon faktiskt HAR förkylningsastma. För jag har tjatat o gnatat om detta sen hon var jätteliten o läkare har mest slagit bort d med att hon e förkyld o lite krasslig o jag e nojjig typ. HA! Där ser dom! Vem känner sitt barn bäst?I

I dag har blitt en slappedag. Det behövde vi allihopa. Ja, Molly har iofs lekt med sin kusin Claes hela dagen, men vi andra har slappat, läst sagor, tittat på tv o myst.

Hihi, tjuvlyssnar på Stefan o Thelma i babyvakten nu. Han ÄR verkligen världens bästa pappa! Så gullig o mysig med henne. Sjunger, klappar o pratar så gulligt med henne där uppe! Så sött när han inte tänker på att jag hör med, det är ju helt äkta! Han älskar verkligen henne (och Molly med för den delen)

Nähä, ska ta o mysa med Molly lite nu. Hon har ju varit borta nästan hela dagen.
Ha en bra kväll alla!

Godnattsaga

Publicerad 2009-04-03 19:39:37 i Allmänt,

Nu har vi börjat med godnattsaga på "riktigt" till Thelma. För hon busar så här så hon behöver varva ner innan sängdags. O sen är det ju så mysigt med!
I kväll var det pappa som stod för läsandet. Barna Hedenhös blev det!


Såg så himla mysigt ut! Två nyduschade älsklingar som myser i soffan! Åh, va jag älskar dom!


Ha en trevlig fredagskväll nu! Det tänker vi ha! Kram på Er

Discotjejjer;)

Publicerad 2009-04-03 19:35:07 i Allmänt,

Då var Molly o bästisen på disco då;) Så söta. Fnissade o hade sig när dom gjorde sig i ordning innan dom gick.
Hon börjar bli så stor Mollan, men det är så charmigt det med!

Mormor - jag minns

Publicerad 2009-04-02 23:42:51 i Allmänt,

Jag kommer fortfarande ihåg hur dina kramar kändes mormor! Jag minns! Är så glad att jag minns för jag var så rädd att jag skulle glömma, så rädd att jag skulle glömma hur gott dina kläder alltid luktade och ditt hår. Men jag minns ännu! O jag minns hur ditt skratt lät och hur dina ögon kisade när skrattet lekte på dina läppar. Det fanns inget falsk med dig, inget som inte var äkta rakt igenom.
Jag minns vilken färg dina blusar hade och hur tyget kändes mot kinden när jag kramade dig där vi satt i soffan. Jag minns hur din sockerkaka smakade och att just ditt kaffe luktade mycket mera hemtrevligt än alla andras.
Jag minns exakt hur det såg ut i ditt hem, hur prydligt allt var och att varje gång under nästan mina 30 år så hittade man något nytt, något man inte sett förut men som alltid varit där. Jag minns dina teskedar med färgade glasskaft. Jag minns tavlan som du sa att jag skulle ha en dag (nu blev det tyvärr inte så) o hur du brukade berätta sagor om personerna på den. Jag minns hur du skärde äpplet, vilken kniv du hade, vilket tefat du använde att lägga skalet på. Jag minns tom hur det lät när du harklade dig;)
Jag minns att jag aldrig varit rädd för dig, aldrig varit rädd att berätta något för dig. När alla andra fasade när jag berättade att jag ville flytta till Halmstad var du den som sa att jag skulle våga! Passa på när du är ung sa du. DÅ visste jag att det var rätt.
Men jag minns också att jag kunde titta in i dina ögon och se en del av mig själv där, och att jag ibland kunde se en strimma av sorgsenhet där. Där bakom all tacksamhet och glädje. Där bakom dina glittrande vackra ögon fanns något så sorgset. Något som vi runt omkring bara anade. Något som vi visste men som du valt att inte föra vidare.
Jag minns hur du klappade min kind med dom mjukaste händer jag någonsin känt. Du lärde mig vad kärlek är för du lärde min mamma det. Min mamma har alltid älskat mig och mina syskon. Och alltid sagt det - det är din förtjänst vet du det mormor, För du var kärlek. Hela du!
Jag minns när du tittade på mig och jag kände att jag blev så lugn. Samtidigt var det en väldigt mystisk känsla för man visste att man aldrig kan ljuga eller försköna något för dig. Det gick bara inte.
Lite över ett halvår har gått sen du lämnade oss på jorden. Jag kan inte förstå det. Kan inte tänka på att du inte finns mer. Ofattbart och tomt bara.
Men jag är glad - för jag minns ju! Och alla mina minnen med dig är ljusa. Jag vet att jag inte sårat dig även om jag säkert oroat dig för att du älskade mig. Men jag vet att du visste hur mycket du betydde för mig och att du var så viktig för mig. Jag tror du finns hos mig, och jag tror du hjälper mig på min fortsatta vandring i livet. Och jag minns dig!

(mormor och Thelma några månader innan änglarna behövde henne)

Sjukt trött o sjuk Thelma

Publicerad 2009-04-02 15:12:50 i Allmänt,

Har inte blitt att jag skrivit något här i dag. O om mitt inlägg verkar aningens virrigt så är det säkert så. För jag är så där sjukt trött som man blir när man bara är sjukt trött helt enkelt! Tror "järnet" börjar spöka nu. Har haft lågt m både Thelma o Molly. Stefan var nere o kollade på hälsokost här i tisdags om dom hade Floradix - tabletter (dvs blutsaft i tablettform) Dom e skitbra! Hade jag när jag väntade Thelma o järnet höll sig perfekt o magen likaså. D där skiten man kan köpa på apoteket bojkottar jag lätt! Hua för hård mage, DET får jag bara av att titta på burkarna, ha ha. Nä hälsokost e möe bättre;) Men blutsaft i sig är urk o bläk så tabletter är mkt smidigare.
Hur som så var ju som sagt Stefan på hälsokost här o kollade om han hade det, men han visste inte ens att d fanns men blev skitglad för tipset o skulle genast beställa. Så han hoppades att han hade i början på nästa vecka. (Hoppas jag m) Visst jag kan ju beställa på nätet, men m frakt o så blir d rätt mkt dyrare o så är jag ju sån som gärna handlar o gynnar affärerna här hemmavid (man ska vara glad så länge dom funkar) O nu när han beställde o så så väntar jag o kollar till tisdag.
Men trött är jag! HUA! Ni vet när man känner hur man nästan skakar i händerna o e helt svag o löjlig? Så trött är jag:(
Blir till o äta o sen vila lite. Annars kommer jag nog inte orka nånting o somna v fem eller nått.

Thelma e sjuk i dag snuttan. Genomförkyld, lite febrig o världens diareé stackarn. Rinner ur henne. Som tur e e Stefan hemma i dag m (fortfarande sjuk) så han kan byta på henne för jag kräks nästan. Skitlöjligt o jag blir så arg på mig själv! Men e man kvackelmagad så e man. Men jag blir skitsur. Det är likadant när katten spytt lr nått. Slutar m att jag m spyr om jag försöker ta upp det. URfånigt! Det bara kommer.
Ja, ja nog om det äckliga.
 Annars e d bra m oss i övrigt i allafall. Stefan har så grymt ont i ryggen bara, det knakar när han reser sig o så. Stackars älsklingen. Lider m honom.
Molly e pigg, ska på disco m bästisen i morgon. Hon börjar bli stor nu gumman. (o mamma älskar det o fasar exakt samtidigt)
Jag mår bra, förutom tröttheten då, o bebben slår kullerbyttor i magen o försäker möblera om där inne;)
Ha en fin em nu, får se om jag orkar skriva nått mer eller om jag somnar i grytan när jag lagar mat, ha ha!
Ha d gott!
PS: Thelma kan säga farmor nu! Låter jättesött. Jajmoj (typ)

Magbild

Publicerad 2009-04-01 16:37:20 i Allmänt,

Kom på att när jag väntade Thelma tog man ju kort typ "jämt" på hur magen växte. Och nu har det inte blitt något. Så jag fick ju ta o fixa det;) Bortse från min nyduschade frisyr o mina varma kinder o mitt osminkade tryne bara, ha ha!
Ser knappt ut som jag, men ni ser ju hur lilla maggen ser ut i allafall;) Vecka 21 är det nu.

Vårväder och sjuk älskling

Publicerad 2009-04-01 13:35:28 i Allmänt,

Oj oj, i dag har d inte blitt nått skrivet här. Alldelles för fint väder kanske?
Stefan e hemma från jobbet i dag. Han har varit jättedålig hela natten, ont i magen o förkyld. Men nu e han piggare i allafall - skönt! Han har legat o småsovit i soffan hela fm så han fick ta igen sig efter att fått sova så dåligt i natt.
Molly e hemma från skolan nu, efter ännu en dag m massa tjafs o bråk i klassen. Trist. Men nu e jag förbannad för nu har d tom börjat bli fysiskt så dom slåss. Måste ringa läraren igen känner jag.

Ja, ja. Thelma e pigg o glad i allafall. Vi hade en jättemysig vårpromenad hem från dagis i dag! Älskar den stunden. När man bara går o njuter av att hålla varandra i handen o sjunger lite o så. Låter kanske flummigt, men jag e lite flummig så det bjuder jag på;)
Lite bilder från promenixen så:

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela