Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

Sjuka små hjärtan o hostig älskling

Publicerad 2011-10-25 21:56:50 i Allmänt,

Tre av tre är sjuka här hemma nu :( Thelma började bli sjuk redan i går. Var fruktansvärt hes o hade ont i halsen. Så i dag kom febern som ett brev på posten. Har knappt ätit nånting i dag o har mest velat ligga i soffan och ömsom titta på tv, ömsom sova. Nu i kväll hade hon en temp på 40.1 grader :( (TACK snälla Mahlin  för lån av örontermometer!!! Vänner är guld värda!)
Lilla Vinga är sjuk hon med, misstänker att febern är på gång där med. Men hon har visat sin begynnande sjukdom på ett mer "Vingavis". Nämligen genom att gråta, gnälla, skrika o trotsa HELA dagen. Ingenting har passat lilla fröken. Självklart jobbigt för henne, men mammas tålamod behöver en ny påfyllning efter dagen det ska erkännas!

O så vid kl två kom lilla Mollan hem med tårar i ögonen. När jag frågade vad som hänt o varför hon kom hem så tidigt (slutar inte förrens 15.15) snyftade hon: Jag e sjuk.
Lilla pluttan hade somnat i skolan på en soffa på lunchrasten. Hon försökte verkligen orka vara i skolan eftersom hon varit sjuk så mkt o missat så mkt. Men är man sjuk så är man ju. Så hennes lärare hade skickat hem henne.
Så nu får hon bli hemma lilla tussan.
Ja, så här bedriver vi lite sjukstuga just för tillfället!
Är lite orolig för älsklingen med faktiskt...hmm...han har sån otäck hosta som aldrig vill ge sig...får väl ge d några dagar till men sen tror jag allt jag får tvinga iväg honom t doktorn faktiskt! Man ska vara rädd om sig!
Ja o apropå sjukdomar (när vi ändå pratar sånna "trevligheter") så var jag hos dr i går med. Har haft grymt ont i magen sen i fredags som kommit o gått. I söndags låg jag klubbad mest hela dagen.
Efter kläm o känn misstänkte han att gallan spökar på mig :( Så d blir koll m ultraljud för o se vad som jäklas. Det är ju rätt vanligt efter en GBP-op som jag genomgått iom att man går ner mkt på så kort tid o då påverkas gallan.
Dock var han osäker ändå för det kuuuunde luta åt magsår...tydligen lite diffust det där. Särskilt på tjejer/kvinnor/flickor/tanter ;) Så vi får väl se. Jag hoppas bara jag slipper ha så jäkla ont så man kan fungera som vanligt!
Ja, det var väl allt för nu...nu blir d en kopp te o så lite Ghost whisper (om jag inte redan sett avsnittet) o sen sova lite för o orka trösta sjuka barn i natt!
Natti natt på Er

Ger vi upp lättare nu?

Publicerad 2011-10-24 12:21:52 i Allmänt,

Nu verkar det vara sån där inneperiod igen. När folk ska skiljas, separera, gå olika håll o allt vad d heter. Jag förundras över detta. Förstår o ja...men likväl förundras. Förundras över vår jakt på lycka i ALLT. Tror vi att vi blir lyckligare av att ge upp? Jo kanske är det så. Det är säkert helt klart så! Betvivlar inte det för en sekund. Men likväl förundras jag över dessa par som ger upp utan att egentligen försökt. Det är så sorgligt att se. Så sorgligt när den ena försökt, krampaktigt verkligen försökt! Men man orkar inte hur länge som helst. Jag förstår det! Jag är ju för f*n en av alla dessa skilda/separerade mammor. Jag är en av alla dom som lever med tre barn med två olika pappor. F*n va modern jag är! Urk! Äckligt hur jävla påhejad man blir i sitt beslut att gå ifrån, att lämna, att ge upp. Kanske därför jag i dag har vänner som tycker jag är lite elak när jag ger dom det jag själv saknade när jag o Mollys pappa gav upp: Ärlighet! Sanningen! Verkligheten!
Det är inte rosenrött, det är inte toppen! Det kanske är bra just i den relationen. Det kanske är det bästa just då. Men man ska inte tro att man kan röra upp så mkt som det innebär, i vilket fall om man dessutom har barn, utan att det påverkar ger avtryck och avstamp.
Nej, jag tycker inte att alla ska kämpa, kämpa, kämpa. Det ÄR inte så även om det säkert låter så i min text. Nä, men jag tycker kanske bara att folk glömmer så lätt när det gäller positiva saker.
VARFÖR älskade man henne/honom? VARFÖR fick hon/han dig att känna dig knäsvag? VARFÖR fick han/hon ditt hjärta att ta ett extra slag varje gång hon/han närmade sig dig?
Istället minns vi allt negativt. Han/hon gör si o så...bla bla bla...det avskyyyyr jag! BLÄ! osv osv...
Tacka f*n att man inte kan gå omkring o vara tokkär dygnet runt året om.
Ibland får jag go lust att slänga ut den där gubben all världens väg o önska honom till ett väldigt varmt ställe.
Men nä...vi vet att det aldrig kommer hända. Jag valde honom. Vi är inte gifta, men det är i nöd o lust som gäller. DET är kärlek! Jag ser ingen heder i det, ser det inte som nån uppoffring. Ser det snarare som livet. Jag älskar livet! Jag kan vara skitarg, trött, slut o sakna saker som vi hade förut. Men då får man ju leta upp do igen. Den dag hans ögon inte ser på mig med kärlek, den dag brister mitt hjärta. Men det är inte HANS fel, inte heller MITT fel - vårt fel! Alltså hittar VI en lösning! VI är ett! Att säga att man ger upp för att kärleken tog slut, dog ut eller vad man nu säger. Det är som att åka till bilhandlaren med sin nya bil o säga: "Jag måste byta den här, den funkar inte för bensinen är slut!" Ett förhållande är PRECIS likadant! Tankar man inte så klart fasen att bensinen (kärleken) tar slut? Sen är det ju klart mkt svårare om bensinkortet bara står på en person? DÅ blir det mkt svårare!
Men vår generation ger upp. I allt!Nu menar jag inte att alla som ger upp är dumma, förlorare eller nått sånt. Jag menar bara att samhället blitt så. Jag är ju själv en av alla "dom" ;) Sen ska man klart inte vara kvar i en relation där man skadas! SJÄLVKLART INTE!
Men ni som inte gett upp än - glöm inte o tanka ibland! Sluta vara så förbannat stolt!
Något min mamma lärde mig som jag allltid hållt på är: SOMNA ALDRIG OSAMS! Svälj hellre din stolthet, för det är fan så mysigt o få en puss i nacken även om man är skitarg! O minns!MInns vad det var du älskade honom/henne för! Leta upp det där igen. Leta efter dom där glada ögonen igen. Eller säg rent ut: Var är dom? Kan jag hjälpa dig att hitta dom igen?

Då...

Publicerad 2011-10-20 00:53:54 i Allmänt,

Det vore så lätt egentligen. Bara som att lyfta och ta fart. Låta vinden ge luft under mina vingar. Men ändå låter vi bli. Ändå låter vi mänsklighetens stolthet suga ur det sista ur oss, energins trådar nästlar sig in. Livnär sig på det sista uns av kraft som återstår.
Vi ser det inte, fattar inte vad vi gör när vi gör.
Sen ser vi. En blick, en tanke som formas där inne bakom din själs spegel.
Då vet vi...
Det är då det blir så svårt.
Det är då vi biter ännu hårdare i läppen. Vi biter tills vi känner att vi lever lite mer.
Likt förbannat snubblar vi över tveksamheten. Likt förbannat står vi där som nån dum jäkla skyltdocka med tom blick och stela leder. Vi tror att vi snart får liv. Men vi vet att så är inte fallet.
Vi rasar, men reser oss igen. För att återigen rasa och resa oss igen. För att falla långt, för att famla efter det. Det som vi vet finns där inne. Där bakom det som vill säga nått annat.
Det som du tror att du döljer. Det som jag försöker förtränga.
Det är då vi inser hur mycket mer mänskliga vi är. Det är då vi andas varje andetag med en illusion av rosa moln. DÅ vaknar vi? Nej, då finns vi...
Det är då vi borde...men det vågar vi inte? Det är då vi borde...men det kan vi inte.
Vi biter hårdare i läppen, rädd att nån ska se. Ingen ser, men du vet...

JAG

Publicerad 2011-10-17 22:48:46 i Allmänt,

Jag vet att jag gör dig tokig ibland
Att du tycker jag är helt uppblåst
Att jag får dig att undra om jag bara spelar dum eller om jag verkligen är det
Men jag vet oxå att jag fått dig att le
Att du ibland behövt mina tokiga sidor
Och jag tror att du tycker jag skriker ut min röst lite för mycket ibland
Men men...det är ju JAG
O egentligen så tror jag du gillar henne...hon är ju JAG

Dr besök med lilla T, fast lite kvällsfunderingar med ju

Publicerad 2011-10-17 22:41:44 i Allmänt,

Det var ett tag sen jag var här inne. Av olika anledningar...
Men just nu, just i dag är jag det i allafall.
Ganska skettrött, men ändå med en känsla som blandas med sorg, glädje, irritation och frågor. Många pusselbitar som inte vill hitta sin plats riktigt. Vet inte om de kommer göra det. Och om så vet jag inte heller när.
Vet inte om det blev rätt eller fel, eller om vägen dit är klar ännu.
Jag har lärt mig en sak...det finns alltid nån som har det värre - åtminstonde i denna "nåns" ögon.
Äh, skit i kvällstankarna!
I dag har jag o Thelma varit i Växjö.
Hon hade tid på Öron näsa hals mottagningen för o kolla upp om det är polyper som spökar på henne. Om det kanske är det som gör att hon har sån enorm salivproduktion, snarkar och sover oroligt, samt i princip alltid låter täppt i näsan.
Efter undersökning kom vi fram till (lr ja dr kom fram till o jag höll med ;) ) att det bästa är att Thelma får genomgå en operation där polyperna skrapas bort. Iom att hon lider av det, inte kan andas genom näsan och hennes nattsömn påverkas. Och så kan man ju hoppas att salivproduktionen avtar lite grann.
Så nu är det bara att vänta o se när man får tid till detta. Ca 2 månader trodde dom.
Vi åkte buss in o det tyckte klart Thelma var spännande :love: En anings tråkigt att sitta så länge, men annars spännande!
Hade tänkt att vi skulle hinna m Mc Donalds eller nått men besöket drog ut på tiden så det hann vi tyvärr inte. Det fick bli korv o mos på grillen istället, men det var minst lika uppskattat av lilla hjärtat!
Sen var det hem m bussen o skynda upp till Brunnskyrkan där Thelma går på "mysingarna" (typ miniscouterna) för där var det familjekväll i kväll. Så barnen sjöng o var så duktiga. O efteråt var det fika o mysigt.
Har varit en lite intensiv dag, men känns ändå som en bra sådan så sett...

Tips ang play doh

Publicerad 2011-10-07 10:24:14 i Allmänt,

Fick ett tips om att man ska använda alun (istället för citronsyra, samma mängd)
i degen om man tänker göra avgjutningar i gips i den , typ handavtryck.
Men om man bara ska leka med den så är det bättre med citronsyra.
Ett tips jag absolut tar till mig :)

Play doh lera

Publicerad 2011-10-07 10:17:00 i Allmänt,

Slängde i hop lite Playdoh lera så barnen kan underhålla sig en stund ;)
I dag blev leran rosa!
Det är så himla enkelt, billigt o smidigt att slänga i hop egen play doh lera. Här är "mitt" recept:

4 dl vetemjöl

2 dl salt

2 msk citronsyra

2 msk matolja

4-5 dl kokt vatten

karamellfärg/kakao/gurkmeja

Jag brukar bara blanda i hop allting o så kör jag m elvispens degkrokar tills det har bra konsistens. Enkelt o riktigt rolig lera :)

En liten påminnelse bara

Publicerad 2011-10-06 12:06:25 i Allmänt,

Det är inte andra som väljer ditt liv - det är DU och DINA omständigheter. Det är lätt att falla mot bitterheten när livet känns orättvist. Tro mig, jag VET!
Visst vore det fan så mycket enklare att skylla på alla andra, på att livet inte är rättvist? Jag gör det - absolut! Tänk va ynklig man skulle känna sig om man alltid i alla lägen insåg att det är man själv som bär ansvaret för hur ens liv är. Men i slutänden vet jag att det är precis så det är!
Det är mitt liv och därför är det mina val mitt liv baseras på. Jag har gjort underbara val, jag har gjort fruktansvärda val, smarta val och dumma val. Men hur eller hur har jag gjort mina val o format mitt liv därefter. Och det har DU oxå gjort.
Jag har svärt, förbannat och spottat på omständigheter som format mitt liv. Jag har gråtit, skrikit och trotsat mina egna val. Jag har inbillat mig att det är andras fel. Jag har inbillat mig att jag inte har nån del i vissa delar i mitt liv. Men hur mycket jag än försöker dölja min egen del, ja ju mer jag försöker desto mer inser jag att det är precis så det är. Det är mina val som lett mig hit till detta som är mitt liv.
Varför ska jag ångra det jag gjort? Vad leder det till? Vem tackar mig för det? Inte en enda människa! Inte nån...
Jag har bara mig själv att skylla för hur jag känner...
Mitt liv - mina val, svårare är det inte. Men enklare blir det inte heller för den delen...

P3 nyheter

Publicerad 2011-10-05 10:45:37 i Allmänt,

Häromdagen skrev jag mail till P3 nyheter. Dom hade uppe att allt fler flickor mår dåligt och att självmord har ökat. Detta är så himla hemskt :( Jag mailade dom dock för att dom i repotaget hade med en kvinna från Karolinska som menade att våra skolor är bra på att ta hand om mobbing osv. Hon fick det även att låta som om skolan bär det tyngsta ansvaret för hur våra unga mår. Detta är, enl mig, bullshit! Vi föräldrar har fortfarande ansvar över hur våra barn mår!

Jag skrev väl detta egentligen mer för att när man reagerar måste man låta sin åsikt komma fram.

Tänkte att kanske NÅN läser o NÅN tycker att det är intressant. Kanske får jag ett "Tack för ditt mail"


Detta var lite vad jag skrev:

"Men vi vuxna är så urbota dumma!

Vi letar efter lycka men glömmer våra barn i jakten på välstånd o sk lycka.

Jag är en mamma med tid, men sånna är sällsynta i vårt "moderna" samhälle.

De flesta skyndar på o köper sina barns lycka genom kläder o saker.

När ska vi vakna upp o inse att detta får våra barn att må som dom gör?

O med dagens krav på perfektionism kan man undra hur långt vi kan gå innan samhället rasar ner i total psykisk ohälsa?

Nä, vi stressar sönder våra barn i jakt på att passa in, att höra till att stämma m normen!

Och så länge vi inte fattar det kan man göra hur många utredningar som helst, vi föräldrar kommer likaväl förstöra våra barn ändå!

Föräldrar behöver vakna...frågan är bara när???"


Blev lite snopen när jag fick detta svar:


Hej Sandra!

Tack för ditt mejl!

Hoppas det är ok att jag skickar det vidare till nyhetschefen, vi kanske kan göra en uppföljning på det här?

Lovar inget, men tycker att ni har en berättelse som jag tror många kan känna igen sig i.

Allt gott,

Ellen, publikredaktör P3 Nyheter


Världens finaste systrar

Publicerad 2011-10-03 15:53:32 i Allmänt,

Stunder som denna värmer ett mammahjärta! Thelma var så spelsugen. Så söta Mollan satte sig o spelade med henne trots att hon själv har feber o ont i halsen. Älskade unge!

Under 70 strecket :D

Publicerad 2011-10-03 15:41:48 i Allmänt,

YES! Äntligen ligger jag under 70 strecket! SOM jag längtat o fantiserat om detta. 69,1kg vägde jag in mig på i morse. Total viktnedgång 53 kg!
Mår så jäkla toppen i min Sandrakropp nu!
Rensade lite bland kläder o då hittade jag mina gamla favvojeans sen innan op! Så jag var ju tvungen att prova dem ;)
Ignorera röran i bakgrunden (fast NU lär ni ju verkligen se den när jag säger så, haha) det är så det ser ut när jag får mina rensarryck, säckar är bra, hehe!

En söndag så här i oktober

Publicerad 2011-10-02 09:00:06 i Allmänt,

Ja, jag vet. Här knåpas det inte ner för många ord just för tillfället. Har inte haft tid. Livet har lixom kommit emellan. Ibland får man omprioritera livet, människor och händelser - helt enkelt ;)
Ibland behövs man på ställen där man inte visste att man behövdes...men jag finns så gärna när det handlar om ge o ta...
Hur som. Söndag i dag då.
Stefan o Molly e sjuka :( Molly blev sjuk hux flux i går. Pang sa d så hade hon feber o ont i kroppen. Stefan har hosta, ont i halsen o tror han har feber m. Stackars dom.
Så ja, vad hittar jag på då? Nä men typ nada. Tvättat lite, plockat lite, utfodrat ett gäng djur (nä inte familjen utan verkligen djuren ;) ) Kokar lite ägg så här kan bli frukosttime. Ja, så spännande ser våran morgon ut för tillfället.
Nu e dom färdigkokta så nu ska jag plocka fram resten (m hjälp av söta pluttarna V o T)

Kanske skriver mer sen, men nu ska vi äta lite frulle! Haj haj

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela