Tre prinsessor och vi andra...

"DET ORDNAR SIG"

ORD...det blir lixom lite fullt!

Publicerad 2013-09-09 10:56:41 i Allmänt,

Hela huvudet är fullt av dem, de invaderar o tar över tills det inte finns någon plats kvar. Ord, det är ORD som fyller hela skallen. Lixom nästlar sig in, kräver sin plats utan någon som helst hänsyn till om dom egentligen är välkomna. De maler sig in, ibland sakta och brännande, ibland hastigt o isande. Hur de än tar sig in, väljer de att stanna. De stannar ett tag tills nya ord puttar ut de gamla för att ta plats.
Det är fantastiskt hur våra tankar byter plats med varandra. Hur glada ord kan förvandlas till ledsamma när arga ord tar sig in i hjärnan och äter av positiviteten.
Men det är ju bara ord tänker du då. Nä, det är inte BARA ord. Det är mitt väsen, min överlevnad och mitt sätt att vara. Och någonstans bland alla dessa ord har en mening gjutits fast. Jag tror det hände redan som liten. Det är den meningen som styr över de andra ordens överlevnad. Meningen "Bit ihop, visa inte att du ger upp - ge inte upp!"  Det var aldrig så att någon uttryckligen SA dessa ord till mig som liten. Det var bara något som föddes med i samma takt som hjärnan fattade att ord kan omvandlas o komma ut genom munnen på olika sätt.
Men sen då? När skallen e så fylld av ord så ingen ens orkar lyssna på mig längre? Vad händer då? Stänger jag in orden då? Vad händer då? Blir det överfullt? Är det det som gör att folk "går in i väggen"?
Jag och mina ord börjar bli ett nu, vi lixom tävlar mot varandra för att se vem som vinner. Det är en kamp som ingen kommer vinna...
Ord tar över mer och mer i vårt samhälle. Lär oss att påskina, att gnälla, att bli frusterad, att missuppfatta, dra förhastade slutsatser och le och vinka när vi helst vill sparka och gråta.
För inte kan man säga alla dessa ord som samlas i vårt huvud? Vad skulle folk tro då? Eller ska vi göra det, för att på något sätt överleva?
När man som jag har så mkt ord inom sig och man behöver få ur sig dem för att orka ta det där djupa andetaget, vad händer då när den som lyssnar säger: "Nä, inte nu. Jag orkar inte höra"? Jag tror inte personen i fråga säger det för att vara elak, men kanske är det så att även denna "någon" har så många ord som utför dragkamp i "någons" hjärna att "någon" inte vågar lyssna för fler ord inte får plats.
När ska vi inse att vi måste begränsa utrymmet till vilka ord som får hyreskontrakt i vår värdefulla skalle? Kanske är det dags att skriva en vräkning? För mig veterligen betalar orden ingen hyra, den får jag stå för!

Feminism, är det så jäkla bra egentligen?

Publicerad 2013-06-12 12:52:13 i Allmänt,

Tillbaka! För stunden i allafall ;)
Vad ska hon gnälla om nu då, tänker ni? Men faktum är att jag sällan gnäller - inte i gnällandets rätta form i allafall. Jag funderar, spekulerar, analyserar. Gillar man det - varsågod! Gillar man det inte - varsågod o gå, hejdå.
Funderingarna just nu är väl som vanligt funderingar över hur allt blivit som det blivit.
Att jag är en bakåtsträvare har nog många förstått sen länge av er som känner/följer mig. Och ja, jag är en stolt bakåtsträvare!
Jag fattar inte varför vi enbart förkastar det gamla, samtidigt som allt fler mår sämre o sämre. Är inte DET höjden av att fördumma samhället vad är det då? Visst finns det mycket bra i det "nya" samhället med, såklart! Men det tänker jag inte förkovra mig i just nu. Nä, just nu tänker jag slänga ur mina tankar o ni är mer än välkomna att möta mig med motargument om ni känner att ni behöver det.
Jag är inget fan av feminism - japp där sa jag det! Hemska omoderna jag va? Jag håller helt o fullt med om lika lön för samma arbete, samt att män och kvinnor ska få samma respekt. Där är väl ungefär min tanke om feminism över. Jag skäms över dessa kvinnor som drar det till ytterligheter. Genustänk på förskolan, skriker när en flicka leker med dockor, fasar över att killar är coola o flickor söta osv osv. Jag föddes till flicka - jag har tuttar, jag har snipa/vagina/mus (kalla det va fasen ni vill, ni vet väl vad jag menar i vilket fall!) jag har en livmoder för att kunna bära ett barn, jag är fysisk annorlunda än en man, jag tänker på ett annat sätt för att kvinnor GÖR det (det finns fasen forskning på detta!) När jag var liten drömde jag om att bli mamma, att få amma, att baka, laga god mat, sy kläder, göra smycken osv.
Min dotter på 4-år älskar dockor, rosa, glitter osv. Vad det kommer ifrån? Inte den blekaste jäkla aning! Vi  har aldrig prackat på henne detta.Men hemska tanke - tänk om det är MEDFÖTT!!! Kanske borde ringa psykolog? "Min dotter vill vara prinsessa o leka med flicksaker! HJÄLP snälla dr barnpsykolog!" Nä, jisses. Jag tre fina flickor, tre olika individer med samma kön. De har olika drömmar, olika rum, olika tankar - men samma KÖN.
Jag lär dem att istället för att vara hen så ska de vara en hOn en HON som är skitstolt över sitt kön, som anser att vara flicka är ngt otroligt vackert. En blivande kvinna, en blivande mamma (om hon vill) - det vackraste man kan vara. Jag är skitstolt över att just jag föddes till flicka.
 
Så kommer vi då till hemskheten! Jag VILL vara hemmamamma/hemmafru!!! Jag veeeet - ring dr nån! Jag TRIVS att vara hemma, följa mina barns minsta utveckling, baka bröd med dem, se dem leka på gräsmattan, gå på långa skogspromenader där en kotte förvandlas till en skatt. Jag drömmer varje dag om att få vara just det, hemma med mina älskade flickor!
Ställa maten på bordet när min älskade man kommer hem från jobbet, berätta för honom om dagen som varit. Pyssla hemma, odla grönsaker, lära barnen om det äkta livet utan påklistrade sociala normer som lärs ut i grupp. Lära dem hur ett frö blir en grönsak, varför vissa djur går i idé, hur himlen ser ut innan åska, sitta och prata på en sten på en skogspromenad. Ja, jag vet att jag kan göra allt detta nu med, men det blir på ett annat sätt.
Så till min fråga/tanke/fundering. Varför ser många ner på KVINNOR som VILL vara hemma? Vi är INTE arbetsskygga (vore rätt korkat o gå hemma då va?) Vi vill njuta av våra barn, dela deras liv och stunder så länge och mycket det bara går! Var är det fula i det?
JAG förkastar inte dem som väljer att göra karriär, jag förkastar inte dem som vill jobba mkt för o kunna åka utomlands. Så varför ser DU ner på MIG? Vad hände med all jäkla acceptans vi talat om? Eller gäller den bara om man är nytänkande o håller sig inom normen av vad som är ok?
Jag vet inte...jag bara funderar

En lat söndag

Publicerad 2012-12-17 00:15:53 i Allmänt,

 
Jag sitter här o funderar på vad jag ska skriva...men kommer fram till att nä, jag vill egentligen inte skriva nått. INget viktigt. INget som får er att jubla. Livet är bra, vi har det bra. Vi gör som vi alltid gör - kör vårt race ;)
 
I dag har varit en riktig slappesöndag med massa hemmays o ungar som bråkat o nog egentligen behövde komma ut lite. Men vädret var trist, jag var trött o Stefan likaså - o ja mina barn kanske BORDE kommit ut, men nä dom dör inte av en innedag. Så nope, det blev inne m film istället.
Hoppas ni haft en fin fin dag...
Natti natt o kram
Mys med pappa i dag <3

Vi ska egentligen ingenting, men vi ska ändå ta för oss?

Publicerad 2012-12-04 21:58:47 i Allmänt,

Förvånas återigen...eller nej nu ljuger jag! Jag förvånas inte längre. Jag förfasar över hur mycket vi människor måste pressa varandra för att få gensvar. Vi måste må superbra för att må superdåligt här i landet lagom. Man ska inte skrika, men vi ska höras. Vi ska inte stå tysta, men inte göra för mycket väsen av oss. Vi ska egentligen ingenting, men vi ska ändå ta för oss?
Återigen står jag här o stampar denna förbannade mark som kallas skolväsendet i Sverige! O jag suckar, biter ihop ibland, blir asförbannad ibland. Men jag är en sån där jobbig människa som lever lite i det gamla fortfarande. Då när man gjorde saker av respekt för andra (jo, det är sant vi HAR faktiskt gjort det- förr i tiden! Tokigt va?) då när man höll på principer och stod rak i ryggen även när benen vek sig. En sån är jag! Jobbigt som attans jo jag vet. Men vem tackar mig om jag låter mina barn falla pga att vårt samhälle har bestämt sig för att ha ett tempo i 200 istället för ett där alla är välkomna i sin takt?
Som de flesta av er vet är det återigen lite strul i Ms klass... O man blir så förbannat TRÖTT! Saker som egentligen skulle kunna ta 1 dag är nu uppe på mer än 6 veckor! (O jo, jag VET att det skulle kunna lösas på 1 dag - det har det gjort innan. Då de påstod att det kan man inte, men när jag "lite trevligt" föreslog att jag kunde prata lite med tidningen, så tjipp tjopp så var det löst nästa dag! Myyyyycket märkligt?)
Så här velas o funderas i landet lagom. För visst är det kanske så att jorden kommer lite ur sin bana när man helt plötsligt stöter på en mamma (som dessutom är relativt ung för att ha ett barn på 13 år) som står upp för sitt barn o vägrar bara tacka o ta emot?
Jag är supertacksam för att vi bor i ett land där våra barn har en så fin möjlighet att FÅ gå i skolan - missförstå mig inte där! MEN, varför ska det behöva pressa våra barn till gränsen så många ggr?
Nä, nu tycker jag det är färdigdaltat o jag tycker jag har RÄTT att kräva att mitt barn ska må bra när hon går till skolan. Ska se fram emot denna underbara tid som skoltiden faktiskt kan vara.
Ganska enkelt egentligen, är det inte?

Vintern är här :)

Publicerad 2012-12-03 11:20:41 i Allmänt,

 
Härligt vintervitt ute, kallt frisk luft o vackert överallt. Japp så är det här i Småland nu.
Blev kälken till dagis för småputtarna i dag. Oftast åkte dom tillsammans men ibland turades dom om. Hur som så var det såå mysigt att gå till dagis när det "knakar" så där härligt under fötterna o solen kikade fram. O barnens rosiga kinder slår allt på jorden - älskade ungar <3
 
Hoppas ni haft en lika härlig start på dagen som jag! Kram
 

Facebook fenomenet

Publicerad 2012-12-03 11:00:27 i Allmänt,

Jahopp. Jag är ju en av alla dessa facebookare då. Egentligen tror jag ingen vet varför behovet av facebook ÄR så stort? Jo, att vi alla har bekräftelsebehov är väl redan känt o kanske är det just där vårt behov kommer in? Det är vad JAG tänker o tror i allafall. För ingenstans som på facebook kan man väl gnälla så, berömma sig själv o andra, ge o ta osv osv.
Jag gillar faktiskt facebook, i all sin råa enkelhet o komplicerade baksida. Det förenklar o försvårar.
Som nu tex. En facebookvän till mig ville sälja sitt marsvin o skrev detta på sin status. O eftersom jag själv har två marsvin OCH är hyfsat påläst om dessa djur ifrågasatte jag om den var ensam. Fick som svar att ja, den var ensam nu men de hade varit två men den verkade gladare nu som ensam. O eftersom det är lag på att ha minst två marsvin (de är flockdjur) påpekade jag detta lite snällt att de kanske ska försöka sälja till ågon som redan har en hane innan o behöver sällskap? Tjipp tjopp så var man bortplockad som vän, haha. Haha, ja inte blir jag sur. Tycker snarare att det är skönt om någon inte klarar ärlighet så kan dom så gärna få plocka bort mig. Men jag lider dock med folks slit o släng tänk över levande varelser för att de är för dumma för att fatta att djuret dom har inte pratar samma språk som vi människor, men men det är ett annat kapitel...
Tillbaka till facebook.
Varje morgon när jag går in på facebook möts man av en hel hög m fraser som "godmorgon" o så en hel uppdatering om vädret o så. Ibland ler jag o skriver likadant, ibland suckar jag o loggar ut. Det är väl så de flesta av oss fungerar eller? Vi har olika toleransnivå beronde på yttre o inre omständigheter.
 
Jag använder mig nog en hel del av ironi på facebook. Dumt ibland eftersom en del inte förstår det o tar väldigt illa vid sig. Det ber jag om ursäkt för men samtidigt känner jag att jag tänker ju inte förändra mitt sätt att vara i verkligheten på facebook? Jag är en ganska ironisk o brutalt ärlig människa - take it or leave it lixom ;)
 
Men vad är det då som gör att vi lägger ner all denna tid o energi på facebook? Är det inbillad omtanke, äkta omtanke, bekräftelsebehov eller något annat?
Jag är skitglad att facebook finns! Finns mängder av människor som jag aldrig hade hållt kontakten med om det inte vore för facebook! Skithärligt ju :)
Sen finns de dem som man har som vänner men inte pratar med nått vidare, men det finns möjlighet att göra det om man vill - det är väl lite tanken m facebook: Vänskap på sina egna villkor?
Sen tar ju en del sakerna lite väl ordagrant o då kan det ju bli lite fel, särskilt om man är som jag då när man skämtar lite o så.
Men att inte ha facebook är att stå lite utanför i vårt samhälle just nu, det tror jag många kan se.
 
Det som är lite kul tycker jag är att så många gnäller på att så många skriver oviktiga saker. Typ "Godmorgon, solen skiner!" Haha, ja vissa dagar kan jag väl oxå sucka när jag läser det för femhundafetioelfte gången. Men det fina m facebook är att man faktiskt har ett val. Man kan välja bort uppdateringar, amn kan scrolla förbi o man kan välja att lägga sin energi på nåns status o gå o slösa bort dyrbar positivitet på negativitet;)
Velet är fritt! Men ingen kan ju egentligen gnälla på att man själv VALT att läsa nån annans status eller?
Eller hur tänker ni om facebook?
 

Drömmen om bohemmamman

Publicerad 2012-11-21 13:14:41 i Allmänt,

Åh, fan vad jag kan bli SUR på mig själv o mitt ständigt tänkande huve ;)
Nä, klart jag älskar mig själv o ATT jag är som jag är. Men...
En tanke som dök upp här: Vad skulle DU göra i ditt vardagliga liv om du kunde?

Alltså INTE resa jorden runt, bli miljonär lr liknande. Nä, helt i vardagen med jobb, familj osv.
Jag hade nog helst av allt varit en sån där lite "bohemmamma" på landet med massa djur, lr ja en minigris o en miniget oxå i allafall (Har ju redan två hundar, två katter, fiskar o två marsvin) O några höns för äggens skull ;)
Sen hade jag nog haft 5 barn :) Fem låter helt perfekt i mina ögon. Underbart med härliga ungar <3
Ja, sen hade jag såsat runt där i mitt lilla liv o skitit rätt fullkomligt i vad andra tycker o tänker om våra val.
Har redan hittat mitt drömhus/läge! 
Varför är det så jäkla omöjligt att bara få vara? VI skulle inte fixa det rent ekonomiskt eftersom jag har en man som har ett "vanligt" kneg o inte tjänar en massa pengar som vi kan leva på. Vi måste helt enkelt ha två inkomster. Fy så orättvist att vi inte kan få leva våra liv som vi vill ;) Nä jag VET att vi har det förbannat bra här i Sverige. Men jag skulle trivas så mkt bättre som bohemmamman som odlar sina egna grönsaker, tvingar barnen att hämta ägg hos hönorna (har sjuk fågelrädsla!), går omkring o filosoferar i mitt lantkök när dagens bröd bakas i vedeldade ugnen. Japp o när jag tycker att jag behöver lite annat så flyr jag på tjejfest för en kväll o busar av mig med fina tjejerna en stund för att återigen uppskatta mitt fantastiska liv på landet! <3
 
Vad har Ni för drömmar?

Smurfar o önskan om att vara hemma

Publicerad 2012-11-21 12:07:59 i Allmänt,

Ledig dag i dag. Ja, vi har ju iofs varit typ lediga sen i fredags. Eller ja, vi hade föräldraplikten i måndags men då var bara Thelma med. För Vinga var sjuk o var hemma med storasyster Molly.
I dag är deras lediga dag från dagis. Dom går 15 timmar i veckan, mån-tis tors-fred.
Men det MÄRKS att dom varit hemma sen i fredags. Det är supermysigt o jag önskar varje dag att jag hade kunnat vara en hemmamamma med en hel hög av ungar :(
Men men, nu funkar inte det i dagens samhälle tyvärr...
I dag är det en sån där "mysa runt i myskläder hela dagen dag". Småputtarna kikar på tv just nu. O Molly är sjuk o har ont i halsen så hon kommer ner o hämtar isglass o te o sen piper hon upp till sängen igen.
 
Innan spelade vi Smurfyatzy. Ett spel jag faktiskt kan rekommendera! Skitkul :)
 
Ja, detta blev ett sånt där urtrist "vad vi gör i dag o egentligen ingen bryr sig om" inlägg, men men sånna kommer ju oxå lite då o då ;) Man kan ju inte vädra sina åsikter jämt eller? ;)
 
Puss på er!

Konstgjord andning?

Publicerad 2012-11-19 12:12:48 i Allmänt,

Är det så? Lever vi så i vår fina rika värld? Skyddad från allt och inget...
Är jag hemsk nu? Tycker ni att det är en aning bitterhet flygandes över inlägget? 
TACK! Det hoppas jag! För då kanske nån vaknar till. Om så bara en endaste liten liten vaknar upp o inser så har man vunnit allt.
Ja, det mesta jag skriver handlar om hur vi lever i dag OCH om våra barn i synnerhet! Kanske inte så konstigt. Jag har tre döttrar på 13, 5 o 3 år. Klart som tusan att jag märker hur vårt sätt att leva i dag påverkar våra barn. Klart jag reflekterar över just det då...
Samtidigt TYCKER jag verkligen det är skithemskt! Vårt sätt att leva i dag. Vår jakt på lycka som gör att vi sliter ut oss så vi andas genom konstgjord andning. Aldrig tidigare har väl behovet av att ta det lugnt, stressa ner osv funnits så stort som nu? Varför tror ni det är så?
 
Jag tittar på mina barn. Funderar ibland på om jag är en dålig mamma (vilken förälder tänker INTE så ibland?) Kanske är jag en dålig förälder för att jag inte tycker utlandssemestrar berikar mina barns liv lika mycket som att jag finns närvarande i deras liv? För att jag inte jobbar häcken av mig bara för att vi ska kunna ha ledigt tillsammans? (är det allvarligt NÅN som får ihop den ekvationen?)
Visst nu är väl jag fel person kanske eftersom jag är arbetssökande. Men å andra sidan njuter jag ÄNDÅ av livet? Hmm...får man det?
Varje morgon när jag vaknar försöker jag tänka TACK! Tack för att jag lever, tack för ännu en dag, tack tack tack...
 
Men åter till föräldrarollen.Är man en dålig förälder för att man prioriterar vardagen framför semestern?
När man tar med sina barn ut i skogen och hittar "änglahår", "älvstoft", "trollskägg" och magiska hemliga ställen? DET är barndom (för MIG, för OSS) att upptäcka magin i livet! Vi glömmer bort den som vuxna. Minns ni när vi var små? När morgondagget i gräset såg ut som som silverdroppar (kanske VAR det det?) När man låg på gräset och såg molnfigurer? När man sket fullständigt i HUR tomten hann till alla barn under en o samma kväll, han kom ju DET var det viktiga!
Hur gick vi från det vackra som barndomen var till det som många av oss ger våra barn i dag? Saker, saker, saker, dyra upplevelser, barnkalas som ska bräcka varandra osv osv... Mina barn är lite skitiga ibland, dom har ju inte mäsrkeskläder, inte nyaste sakerna eller hippaste föräldrarna som jobbar i ett karriärjobb med nyaste snyggaste kläderna. Ingen mamma som är en snygg 20-åring, en kåt 30-åring, en alltigenom leende mamma som alltid pratar pedagogiskt med sina barn. Nä, jag är ingen tvättmedelsreklammamma...men jag är mänsklig!
Fan vad jag skiter till det ibland! Fan vad jag är världs sämst på att vara mamma ibland! Jag kan gråta, skrika, tycka att jag är sämst o trycka i mig choklad (FAST jag VET att jag får finnar sen!) o tycka synd om mig själv för att jag är så in i fasen dålig på att vara mamma! Så sitter jag där i soffan o tjuter, äter choklad o tycker synd om mig själv och mina barn för att dom fick en så sämstig mamma.
 
Fast...egentligen! Vad lär jag mina barn? Jo, att jag är ingen stålkvinna. Jag är en helt vanlig människa som gör så gott jag kan! Jag är skitbra, skitdålig, men så länge man gör så gott man kan är det faktiskt ok...
Jag säger det ofta till mina barn: "Jag älskar er till månen o tillbaka, men ibland är jag jättedålig på att visa er det! Men jag gör så gott jag kan!"
 
Här hemma lever vi inte på konstgjord andning...här andas vi in o andas ut. Tunga andetag, lätta andetag, friska andetag o snoriga andetag som rosslar så där mysigt i bröstet...men vi andas - vi lever o vi ÄLSKAR i all enkelhet!
 
Det är i dom små sakerna livet blir stort...

Jag har inte glömt bort er, jag har bara levt lite ;)

Publicerad 2012-11-19 11:49:28 i Allmänt,

Har varit lite dåligt med uppdatering här i några dagar! Fy skäms på mig! Men men, nu är jag här. Har haft fullt upp med livet dessa dagar när klottrandet pausat här.
Helgen som gått har varit så supermysig. Varför? Jo för vi har inte haft en massa måsten. Vi har gjort det vi velat helt enkelt. Eller ja, velat o velat, vi har sortrat en hel massa kläder, sklängt o rensat ur. Inte skitkul, men ack så gutt när det är klart! En säck som kaserades helt, tre säckar att skänka o en hel massa annat. Japp, så nu är det äntligen klart!
Spännande va? ;)
I går kväll/em var vi på mys hos bror med familj! Nybakta scones o te, sååå gott o mysigt. Det var kul att äntligen ses, det blir alldeles för sällan. 
Jaha, vad annars? Nja, inte så mkt. I em är det föräldraplikt som gäller på dagis. (Har föräldrakooperativt o där betalar man med sin tid i form av att jobba lite dvs "föräldraplikt")
Men det blir bara från ca kl 15 till 17.15 för Vingas röst är inte kul så jag är lite tveksam på om den håller. Hon kraxar o låter. Men har inte ont  halsen o ajg har tom lyst m ficklampa i halsen men kan inte se någon rodnad eller prickar eller något. Så det är säkert "bara" heshet. Men men, bäst att ta det säkra före det osäkra.
 
Ja ni, vad händer här annars i Vestmanska familjen? Inte jättemassor. Vi njuter av ett lugnt familjeliv utan en massa krav - gutt som attans! Har stunder av insikt o just nu njuter jag bara av att leva över huvudtaget! Livet behöver inte vara så konstgjort...men men, mer om det i ett annat inlägg!
Ha en fin fin dag mina underbaringar där ute ;)
Bjuder på en bild på två av de tre bästa jag gjort i mitt liv <3

Vart tog vardagsrespekten vägen?

Publicerad 2012-11-15 11:42:19 i Allmänt,

Sitter här och funderar lite. På Facebook kom denna fråga upp:
Näthatet växer och det blir mer vanligt att "sänka" andra än att "lyfta". Varför är det så? (Det var sidan Malou von Sivers- Efter Tio som ställde frågan)
Det är en väldigt intressant fråga tycker jag och den bör absolut lyftas fram. Samtidigt skulle jag vilja omformulera frågan lite... Skulle nog snarare vilja fråga: "Nu för tiden är det mer vanligt att "sänka" andra än att "lyfta", varför har det blivit så?"
Ser ni skillnaden där? För är det inte så (eller jag kanske lever i en bitterbubbla eftersom jag reflekterar så här?) att det blivit så överlag? ÄR vi inte otrevligare mot varandra nu för tiden än man var förr? Vart har respekten tagit vägen? Ödmjukheten? Unnsamheten? Varför har det blivit så fruktansvärt att se andra lyckas och vara lyckliga? Varför måste vi hitta fel på varandra, eller spela ett spel för att passa in? (Ja, det relaterar lite till ett tidigare inlägg jag skrev "Ni kan köra upp er fasad i röven!") Vad är det som gjort detta? Varför är vi så himla rädda för att vara sårbara i dag?
Det räcker att gå ner på vilken skola som helst och stå och titta/lyssna en liten stund på hur våra barn beter sig mot varandra både fysiskt och verbalt! Helt sanslöst! Hade mina barn kommit hem med ett sånt vidigt språk hade jag öst in tvål i käften på dem (nä, det ÄR bildligt talat - men ALLVARLIGT?) Småungar som kallar varandra "Hora", "Idiot", "Cp-unge" osv osv...
Men kolla bara på en sån enkel sak som bordsskick! DET är något som får mig att tappa hakan både en o två ggr. Ungar som kladdar (för att ingen LÄRT dem annat), fraser som: Få hit mjölken! eller så detta vidriga: Ungar som reser sig o går utan att ta bort tallriken eller tacka för maten! Asså allvarligt!? HAR folk det så här hemma? Är vi nån förlegad familj som KRÄVER att våra barn äter tillsammans med oss (HELA familjen, 99% av dagarna) kräver att våra barn säger : Kan jag be och få mjölken? Kräver att de tar av sin tallrik, sätter in dem i diskmaskinen och TACKAR för maten? Är vi helt hemska för att vi tycker att hyfs och respekt för varandra går hand i hand genom hela vardagen? Man tackar, man ber trevligt, man respekterar varandra! Hur svårt ÄR det egentligen att ge sina barn den respekt det tar för att ge dom verktyg att bli TREVLIGA?
Orkar vi inte? Har vi inte tid, eller vad är det som händer?
Min farfar var av den riktigt gamla generationen (skulle varit 102 år om han levt) Han var en riktig principernas man. Ibland tyckte man kanske det var "lite väl" Men farbrorn hade ju rätt! Varför ska man göra fel, inte våga säga ifrån för att man tycker det är "skämmigt" tex? Klart som f*n att man håller upp dörren till någon! Klart man hjälper någon med barnvagnen om den behöver. Ett leende mot en annan människa i dag anses som konstigt? Jag ler för jäkla mkt, det vet jag. Men jag vill inte omges av surskallar o då får man väl bidra till motsatsen så gott man kan;)
Nä, men åter till frågan vad det är som gör att vi blivit så mkt mer otrevliga o "ohyfsade" i dagens samhälle?
Vi behöver inte vara trevliga. Kan det vara så? Vi är likvärdiga till stor del på ett annat sätt än det var förr. Vi är inte beroende av varandra på samma sätt som tidigare.
Vi behöver inte varandra för att överleva längre. (Tror vi i allafall)

Vad tror ni det beror på att vi är otrevligare och mer missunnsamma i dag? Jag tror inte att det bara handlar om avundsjuka. Jag tror det handlarom rädsla att vara beroende av någon annan och då är det bättre att verka tuff och onåbar. Eller?
 
Jag vill iallafall sprida leenden hellre än gråtande hjärtan!
Så mitt råd: Lär er hyfs, var trevliga i vardagen o sluta vara sånna surskallar ;)
 
Puss <3
 

En vanlig torsdag på en speciell dag

Publicerad 2012-11-15 08:13:54 i Allmänt,

Hej och godmorgon!
Här är en ruggig, regnig novembermorgon. Men tjejerna vill busa av sig på dagis så det är bara att ge sig ut ;) Härligt att dom gillar sitt dagis så då får man uppskatta det istället för att snegla ut o bli avskräckt av vädret.
Och dom var lediga i går så dom behöver nog få leka av sig med lite kompisar. (Kan ju vara kul o leka med varandra, men lite paus från varann skadar inte det heller)
 
 
 
Vad jag ska dona med i dag vet jag inte riktigt ännu. Söka jobb kanske...frågan är väl mest VAD man ska söka när man typ sökt allt man kan. Suck så trött jag är på det. Hade gärna hittat nått, men att söka söka o söka är inte min grej. Jag är lite inne på: Been there, done that...
Men det är ju skitsamma, man måste ju. Fast att ringa runt till företag känns så där iom att det är varsel hit o dit. Jaja, det löser sig sa han som sket i vasken ;)
Drömmen hade varit att plugga, men det skiter sig för jag får inget studielån mer. Blä o urk!
Ja, ja nu låter jag gnällig o tråkig. Det är jag inte. Jag bara svammlar på lite funderingar.
 
Tror jag ska ta tag i "Magin" i dag förresten. Har hållt i boken tusen ggr men aldrig hittat rätt tillfälle att starta. För er som inte vet handlar den om att omvända sina tankar till positivt tänkande och på så sätt uppnå sitt drömliv (kort förklarat)
Japp, så får det nog bli...
 
Hoppas Ni får en härlig dag! Ta vara på den, för just denna dag kommer inte igen! Puss <3

Mannen har fått nytt jobb!

Publicerad 2012-11-14 21:18:15 i Allmänt,

Ja, men se där! IBLAND har faktiskt tom Vestmanska familjen liiiite flyt ;)
Som de flesta av Er vet blev jag av med jobbet sista september. Några veckor senare blev Stefan varslad. Kändes ju sådär kan man väl milt uttrycka det.
Ja, ja det var bara att bryta i hop o ösa på ändå. Det är ju lixom så livet funkar. Man kan inte deppa i hop hela tiden. Sen kan man iofs inte bita i hop för länge...
Hur lr hur. I går var Stefan på anställningsintervju. O i dag ringde dom o frågade om han kunde börja! :D
Så i dag har han avslutat sitt gamla jobb o börjat sitt nya jobb! Jag är så glad för honom, så skönt! Han behövde det verkligen på fler plan än bara det ekonomiska.
Puss hjärtat!

Det här med barndom

Publicerad 2012-11-14 13:56:44 i Allmänt,

Min lilla dotter T är 5½ år nu. Hennes ordförråd är ganska brett och hon leker med ord hela dagarna. Vilket jag älskar, som ni som läst min blogg säkert vet vid det här laget ;) Jag har själv alltid älskat ord och ordens makt och lekfullhet. Hur som , så leker som sagt båda småtjejerna en hel del med ord och att få in dem rätt.
I dag hade T "kommit på" ordet barndom. Så innan i dag utspelade sig förlande konversation:
T: Mamma, får jag titta på TV?
Jag: Nä, det får du inte. Du får leka något istället
T: Mäh! Vad är detta för barndom egentligen!?
Jag: Ja du snuttan, det är nog en rätt bra barndom. Du får leka dig blå om du vill, o använda din fantasi!
T: Äh, den är slut (surar)
Jag: Fast du får komma på något då
T: (suckar) Vilken barndom

:D Jadå hon slutade sura rätt snabbt och satte igång att bygga en koja med lillasyster istället. Men jag tyckte det var rätt charmigt sätt för henne att hitta rätt med ordet "barndom".
 
En del av min fantastiskt tokiga familj, en dag i skogen för några veckor sedan <3
(Scoob, T, V och Maltemannen)

Ni kan köra upp er fasad i röven!

Publicerad 2012-11-14 10:24:05 i Allmänt,

 
 
Vi strävar efter att passa in, räcka till och visa en fin fasad utåt. Men när tar det slut? När rasar hela jäkla fasaden med ett brak? Det vi håller på med i vår värld kan inte gå annat än käpprätt åt hel***e! Nån gång måste ju alla vakna upp ur denna stereotyp till värld som kallas nuet? Vad är det vi strävar efter? Vem är det vi vill behaga? Varför låter vi livet passera med olycka över att det inte blev som vi ville? Är vi lyckliga nu? Så fan vi är! Vi är olyckliga! Vi räcker inte till, vi passar inte in! Vi kväver våra barn i jakten på att de ska uppfylla våra misslyckade liv. "Mitt barn ska minsann lyckas" (För jag gjorde inte det?) Äh, jag blir förbannad på hur jäkla dumma vi är nu! Tror vi på fullt allvar att vi kan fortsätta springa på Bup med våra ungar o sen jobba häcken av oss? Hmmm...KONSTIGT att våra ungar mår fan o skit när VI mår fan o skit i jakten på lycka!?
Vakna upp för fasen folket! Vi BLIR inte lyckliga bakom uppklistrade fasader! Limmet släpper i kanterna, ger små kryphål som blottar sanningen, så ni kommer inte undan! Ni kommer bli avslöjade...
Jag tycker det är väldigt väldigt tragiskt att vi människor låter oss luras av materiella saker som vi tror ska få oss att finna lycka! Varför inte bara KÄNNA lycka? KÄNNA VAD som gör oss lyckliga? Spela inga spel, öppna din själ, LEV! Sluta vara någon som ska passa in! JAG är kanske inte alltid omtyckt (vem fan VILL vara det?) jag öser ur mig ärligheter som svider i både ögon o hjärta på en del, men vet ni? Jag har verkligen oddsen emot mig - vi har inget tjusigt hus (fast det är VÅRT) vi är snart båda två arbetslösa, vi har vilda små barn, en tonårsdotter med hormonsvall, massor av djur (dvs skit i hörnen o hår överallt), inga nya möbler (men dom är fyllda av kärlek istället) Ja, hur som vi har INGET "fint" utåt. Men satan så lyckliga vi är! Men visst fan bråkar vi, vi bråkar o försonas. Vi är nära våra känslor hela familjen - ja jäklar vilket liv det kan vara här. Men vi älskar varandra, vi litar på varandra, vi tillåter varandra att leva, känna och älskas!
Är det något jag vill lära mina barn så är det: Bygg inga fasader, våga vara avskydd, ifrågasätt, våga älska och älskas...lycka kan inte mätas i pengar...
 
Så till alla fasader och "fint ska det va" tänkare: Är vi lyckliga nu???

Ledig dag

Publicerad 2012-11-14 09:07:51 i Allmänt,

Morrn morrn!
I dag har vi en ledig dag att se fram emot. Onsdagar är barnen dagisfria så här lev det lite sovmorgon och massa morgonmys.
Mina fina myser i sängen <3
 
Hoppas Ni får en fin dag alla!

Älskade döttrar <3

Publicerad 2012-11-13 12:00:34 i Allmänt,

"Lägg din hand mot min kind och visa mig vägen
Kommer du ihåg den?
Det känns så skönt och komma hem
För när du ser mig, blir du lycklig
Om du känner dig ensam, öppna dig då
Dela med dig av känslan, jag kan nog förstå

Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går.
Om ditt hjärta slår, kommer jag känna av din själ vart jag än går.
Vart jag än går, vart du än går"
 
(Text hämtad ur Stiftelsens "Vart jag än går")
 
När jag ser Er mina fina ungar växer kärleken bara mer och mer! Ni är mina fantastiska underbara skitungar och jag älskar er till månen och tillbaka <3
 
PUSS / S

Då är bitchiga mamman i farten igen

Publicerad 2012-11-13 11:52:02 i Allmänt,

Hej hallå!
Ett tänkt godmorgon får bli ett god middag istället. För underbara Ullis ringde o vi tjatade bort en fm lite lätt, hehe. Hon är världens goaste, min Ullis. Vi har kännt varandra i 22 år nu. Ja, man känner sig gammal när man tänker så. Men men, skit i det.
 
Hur som, nu svammlade jag väl bort alla läsare där i början. Men för er som är kvar tänkte jag ge en snabb uppdatering av gårdagens möte. Men jag vill inte lämna ut privata grejjer om min M så det blir lite luddigt. Men det hoppas jag ni förstår och respekterar.
Vi hade i allafall möte med M´s lärare i går. Han hade noll förståelse för M och hennes situation i klassen. Hon trivs inte alls och skolan har gjort tokfel när dom delade in de tre klasserna. Till saken hör att M blivit mobbad rejält tidigare, i 4:an, o fick då byta klass. Men men, nu är vi här på ruta 1 igen. Med den enkla skillnaden att nu är man TRÖTT och vägrar luras av falska löften och mesande. Den här gånge körde vi hårdhanskarna på en gång. Vilket inte läraren förväntat sig antar jag? Ha! Typiskt för honom att hans fd elev nu är en bitchig mamma med fågeldräkt ;) Men men, vi löser detta med och jag har inga som helst tvivel om att jag även denna gång kan hålla mitt löfte till min dotter att det kommer bli bra!
Ja, som sagt jäkligt luddigt kanske. Men jag vill inte peka ut någon som sedan blir stött osv osv...
Men att sitta i skolbänken o må skit är INTE ok! O ett löfte är ett löfte, så med eller utan energi är det bara att kämpa på! Jag ger mig aldrig när det gäller mina barns välbefinnande!

Nämen oj då, vilken miss!

Publicerad 2012-11-12 15:59:59 i Allmänt,

Jisses, jag hade ju helt MISSAT att skriva om mammas katt ju! Fick helt för mig att jag berättat för Er! Ni måste ju undrat över förra inlägget då ju. Pinsamt :(
Jaja, hur som. Mamma hade en jättefin norsk skogskatt vid namn Beatrice, kallades Bea. Hon var 11½ år och har varit jättepigg tills för ca en vecka sedan. Mamma har iofs kännt någon knöl på henne och varit hos veterinärer ang detta. Det var tumörer, men inget hon led av men som vet sa kan det där ändra sig fort. Vilket det nu gjorde. I måndags slutade hon äta och sen i lördags kväll/natt slutade hennes bakde fungera så hon hasade sig fram. Mamma hade egentligen tänkt åka till vet som i dag, men i går skrek Bea i förtvivlan och av smärta. Efter samtal till jourvet utan resultat bestämde sig mamma för att en nära bekant fick avsluta Beas liv med geväret. Att lida och plågas som hon är inte humant. Så i går kväll var så äntligen hennes lidande över och nu sover hon gott. Kelar säkert med husse i himlen. Jag tror han stod där och väntade på sin älskade Bea.
Nu är du inte ensam Christer <3
 

Smycka graven och säga adjö

Publicerad 2012-11-12 15:47:59 i Allmänt,

I dag har varit lite jobbig för Thelma. Jag tror döden blev så påtaglig för henne iom att mormors katt somnade in i går (Varför säger man "somnade in" egentligen? Det är ju skithemskt, tänk ur en 5-årings perspektiv! Hur ska dom våga sova då? Nä, fy så otäckt! Jag säger då inte så till mina barn, jaja bara en parentes)
Hon pratade mycket om det här i morse innan vi skulle till dagis. Och hon hade pratat en hel del på dagis med. Dom hade utedag i dag så då hade dom gjort en fin bukett till lilla Bea (mormors katt) och bundit i hop den med fint glittrigt band <3
Så när vi kom hem här efter dagis gick jag och Thelma till Beas grav och la dit hennes fina bukett och läste "Gud som haver" Det var en fin stund och jag tror det var något Thelma verkligen behövde. Att få känna att hon sagt adjö "på riktigt" och att nu tar Gud över vakandet över mormors kisse.
En ledsen liten tjej
 
Fina buketten <3

På med fågeldräkten!

Publicerad 2012-11-12 08:29:11 i Allmänt,

Morrn morrn världen!
I dag blir det möte i skolan. Utvecklingssamtal kombinerat med möte för Molly. Så återigen på med fågeldräkten (näbbar o klor) Att det ska vara så förbannat svårt att som vuxen släppa på sina principer o bara vara en vuxen medmänniska istället för bara lärare är något som förvånar mig!
Men jag säger som jag sa på instagram för några dagar sedan: "Ännu en dag i paradiset, men jag är ta mig fan ormen!"
Så tjing tjing folket ha en bra dag, för det tänker ta mig tusan jag ha! INGET ska få slå ner mig, o den som tror annat har glömt attjag bestitter den starkaste kraften. Jag är nämligen: MAMMA!!!
Puss på er!
 

Bläddrar mig igenom natten med en dos av livet - i dess äkthet!

Publicerad 2012-11-11 23:38:11 i Allmänt,

(Lånad bild från adlibris.com)
Godnatt alla fina! Nu hoppar jag i säng o läser lite. Boken man kan läsa om och om igen!
Den berör! Hur många gånger man än läser den så berör den på så olika sätt beroende på hur man kände från början. Älskar den, den är så jäkla rakt på - så genomäkta och livfull!
 
Så godnatt på er äkta människor med äkta liv - puss

Leker "duckface"???

Publicerad 2012-11-11 20:15:19 i Allmänt,

Haha, hittade en bild som togs för några helger sedan! Tror att jag fick för mig att jag var sexig, hahaha. Men ja,ja så kan det gå när vinet får tala lite. Tror jag försöker leka duckface? (Vilket för övrigt är SKITFULT! När ska brudar fatta det då???Stackars killar, hångla med nån som plutar sönder sina botoxläppar, haha)

Halloweenutstyrsel

Publicerad 2012-11-11 20:11:28 i Allmänt,

Förra helgen var vi på Halloweenfest. Kände mig riktigt grotesk, men jäklar så kul det var att spöka ut sig! Jag var nån zombievariant med låtsasgravidmage ;)
Var sååå kul o kleta dit låtsassår, ärr o ofräsch hud, hehe

Mat är gott!

Publicerad 2012-11-11 20:08:49 i Allmänt,

Thelma har alltid varit en tjej med många tankar o funderingar. I fredags kom ännu en skitcharmig tanke till henne. Följande konversation ägde rum i bilen mellan henne och storasyster Molly:
T: Jag vill alltid vara hungrig!
M: Varför då?!
T: För att jag ÄÄÄLSKAR mat!!! :)
Bjuder på en höstbild på Thelma o syster Vinga :)

Nä jag ångrar mig inte!

Publicerad 2012-11-11 20:03:26 i Allmänt,

Endel tycker att det är en "smidig genväg" att göra gastric bypass (magsäcksoperation) Nä, det är det inte. Det är en operation. I min värld är det inte så att man frivilligt lägger sig under kniven för att det är en kul grej! Nä långt i från. Men seriöst så tycker jag det är skitbra att det blivit mer åtkomligt. Eftersom även forskning bevisar att det är en av de mest effektiva sätten att behålla sin viktnedgång. För det är ju knappast så att man gör en op o sen behöver man aldrig mer bry sig om vad man stoppar i käften eller hur mkt man rör på sig. Man KAN gå upp igen. Sköter man det så gör man klart inte det.
Jag kanske har en syn på detta som retar en del, men jag kan ju bara tala ut ifån vad JAG känner o tycker. Finns ju inga rätt eller fel.
Men att gå ner 68 kg är inte bara tur, det är ett arbete bakom oxå. O framförallt är jag så glad att jag tänkte på min hälsa o gjorde den här op. För min egen skull! För jojjobantning som jag hållt på med, o som tyvärr många gör som kraftigt överviktiga - är inte hälsosamt. Kroppen tar stryk o psyket tar stryk.
Så nä, jag ångrar mig inte ett smack! O om någon frågar mig ang en sån op svarar jag: GÖR DET! Men självklart ska man vara noga o kolla upp sjukhuset där man ska göra det, för det finns bättre o sämre. Jag väntade 2½ år på min op, men jag e så glad att jag gjorde det för dom är otroligt duktiga i Ljungby o jag har aldrig haft några problem. När jag gjorde operationen var jag fet, väldigt stor o ja tjock. Det var inte så, som många tror, att jag satt hela dagarna o åt eller åt fel hela tiden.Klart tusan jag inte åt rätt, men det är många fler faktorer som spelar in än "bara" mat och motion. En ond cirkel helt enkelt som skulle ta väldigt lång tid att förklara. Kanske gör det senare i ett annat inlägg.

Klart tusan att man inte är snyggast i världen naken kanske, men va fasen. Hade jag varit det ändå efter tre barn o en hel massa amning då? Kanske, kanske inte. Men jag är kvinna, o jag är förbannat vacker! För jag ser mänsklig ut! O helt ärligt skulle jag verkligen inte vilja se ut som en 20-åring med duckface, blonderat hår och botox lite här o var ;) Nä, jag ser hellre ut som en helt vanlig 33 årig trebarnsmamma som vissa dagar ser ut som "ojsan, har jag vaknat ännu eller rör jag på mig ändå?" och andra dagar är förbannat snygg! Ja, en helt vanlig tjej/kvinna/nästantant eller kalla det vad du vill. Utan operationen skulle jag inte orka på samma sätt. Jag skulle riskera min hälsa bara genom att gå ner i tvättstugan för kroppen tog stryk av minsta fysisk ansträngning. O tro mig, att kånka runt på 68kg övervikt ÄR skitjobbigt! Så ja, ha vilka tankar o fördomar ni vill - JAG ÅNGRAR MIG INTE!

Anställningsintervju, blodiga tankar och allmän uppdatering

Publicerad 2012-10-31 21:51:46 i Allmänt,

Ja, det där med bloggandet har legat nere skitlänge nu. Av olika anledningar. En del bra en del inte bra, men men det är ju så livet är helt enkelt. Man kan inte haka upp sig på att det inte blir som man tänkt sig. Blev det det vore nog livet ganska trist i slutänden eler vad tror ni?
Nu är det som det är, o vårt liv är vårt liv - tack tack nagellack...
 
Hade ju egentligen tänkt göra ett sånt där tokgulligt inlägg om vår bröllopsresa. Med massa gölliga bilder o så. Men nä, jag orkar faktiskt inte i kväll. Vi får se, det kanske kommer nån annan gång. Om inte så gör det inte det. Mysigt o kul var det i vilket fall ;)
 
På lördag ska vi på Halloween fest hos några goa vänner o just nu funderar jag mest på vad jag ska tänkas klä ut mig till? Men men, jag gör säkert som vanligt. Stimmar runt några timmar innan o hittar på nått. That´s me. Nått m blod o läskigheter får det nog ta o bli iallafall...Har spanat på lite tankar o har nog lite ideér, men men vi får se. Har i allafall koll på vad vi ska ha med oss för knytismat, det är ju alltid nått!
I kväll har småknoddarna varit på "SPÖKFEST" på dagis med. Det tyckte dom var jätteroligt (o lite läskigt) Dom hade bestämt sig för att vara katter, men Thelma ändrade sig i sista stund o ville vara kanin. Så det blev till o ändra om lite i "kostymen" Den är ju en elak kanin så jag är läskig i allafall, var hennes motto! Klart hon ska vara en kanin om hon vill det. Man kan göra mkt med ansiktsfärg o lite gamla nylonstrumpbyxor. Har inte hunnit lägga in bilderna på dem från kameran ännu, men jag kanske gör det i morgon.
 
Ja, vad händer i övrigt här då? Nja, inte så där himla mkt. Livet rullar på dagarna går...
Jo, jag var på en anställningsintervu i går. På ett (för mig) drömjobb, så det vågar man väl inte hoppas på. MEN så kul det hade varit! Jag hade passat som handen i handsken där! Om man nu bara kunde få cheferna där o förstå det! Suckeli suck - tuppjuck...
Nähä, men nu knorrar det lite i maggen så jag ska knapra i mig nån knäckemacka o så lite te till det tänkte jag. Ha en fortsatt underbar onsdagskväll i det härliga höstvädret! Puss puss på er <3
 
Bjuder väl på en liten bild från bröllopsresan i allafall
Inte jättetrist utsikt från hotellet ;)

Jag är förälskad - i mig själv!

Publicerad 2012-08-16 21:44:59 i Allmänt,

Hmmm...flummande analyserande här bakom. Men jag förundras över oss människor o hur vi funkar (eller inte funkar ibland) Tänk hur olika vi reagerar på samma saker! Så avgörande våra tidigare minnen ändå är. Man tror att man glömmer, men jag är övertygad om att våra minnen lixom nästlar sig in. Gräver en djup gång in till vårt innersta. Gräver och gräver tills det hittar en bra plats att slå sig till ro på. Där gömmer det sig tills lockelsen får det att smyga ut till ytan igen, ta lite luft och återvända till sitt gömställe.

Vi tror att vi är individer som lärt oss av våra misstag. Men kanske är det så att vi ÄR våra misstag? För är det inte så att misstagen vi gör är de som gör oss till den vi är? Och då ÄR vi ju våra misstag. Våra misstag, våra fasor, våra tårar, men självklart våra skratt, våran lycka och våra stunder av tillfredsställelse är det som formar oss.

Men ändå kan jag bli så förvånad över hur vi tar till våra primitiva instinkter dagligen. Min är att analysera, väga av, kontrollera, ifrågasätta. Det gör jag, medvetet eller omedvetet, i princip dagligen. Jag bara är sån. Har nog alltid varit sån. Jag minns redan på dagis att jag kunde sitta och kolla på kompisarna länge och väl. Studera dom, fundera på varför dom gjorde som dom gjorde. Skumt? Ja, jag var nog en lite skum unge, haha. Men jag har alltid varit sådan. Har alltid skrämts o fascinerats av människor på precis samma gång.

Jag har tom blivit "dumpad" efter en dejt pga att han tyckte att "Du verkar jättetrevlig, men jag fixar inte dina analyserande ögon. Det känns som du ser rakt igenom mig!" Ja, vad säger man då? Ja, jag gör nästan det? Nä, man säger tack för maten, ha det bra o så analyserar man varför jag analyserar, hahaha

Men allvarligt. Tänk att en för mig enkel sak kan vara skittuff för någon annan. Kan få någon annan att tom må dåligt! Ett ord som sägs på ett sätt så det får det där minnet att krypa upp till ytan. Får klumpen i magen att komma. Men varför är vi människor då så definitiva? Vi måste vara så antingen eller. Antingen tycker man om eller oxå tycker man inte om. Man är antingen si eller så. Fast ingen ÄR si eller så. Alla är lite svävande ibland. Och så länge man inte accepterar det kommer man må skit! Man kommer fortsätta genom livet med en tvingande känsla. En känsla som får dig att skrapa fram minnen som du vill glömma. Är det så vi funkar? Är det därför så många kollapsar? För hur orkar man om alla minnen pockar på uppmärksamhet? Hur orkar man om man måste vara något man inte är?

Nä, jag älskas inte av alla, jag kanske tom avskys av vissa. Men vad spelar det för roll? I slutänden är det väl ändå jag som ska leva med mig? Så vad kan vara viktigare än att älska sig sjäv? Jag är tokförälskad i mig själv! Jag är knasig, på tok för ärlig, spexig, barnslig, grubblig, söt, trevlig och otrevlig, lycklig, trygg i mig själv, skitdeppig ibland, o jag älskar mig! Jag är så jäkla bäst för mig själv. O så är det med det. Inte enklare, inte svårare.

Men jag tror att om vi människor inte är ärliga mot oss själva - det är DÅ det går åt helvete helt enkelt!

Liten börjar bli stor :)

Publicerad 2012-08-16 21:17:02 i Allmänt,

Ja jisses på söndag fyller vårt minsta lilla troll 3 år!!! Tiden går fööör fort. Men charmig o gullig o skitjobbig är hon vår lilla Vinga. Precis som det ska vara när man är tre år och vill kunna allt själv :)

Fick förfrågan om vad hon önskar sig så här kommer en liten blandad önskelista (Behöver självklart inte vara EXAKT den sorten lr det märket)

Microvågsugn                   Lego (önskar sig eget då hon snor storasyrrans hela tiden ;)

Väldigt kul att leka "Laga mat lekar" just nu

Likaså städlekar e kul!

Ja, det finns ju hur mkt som helst hon skulle vilja ha :) O hon blir ju glad för allt!

Just nu är det mkt lekande på rummet så sånt hon kan sitta o pyssla med är ju kul. Hon älskar Pussel. Skulle säkert gilla sånna där pärlplattor med större pärlor som finns. Vi är ju rätt pyssliga här hemma så sånt funkar alltid.

Favoritfigurerna just nu är: Smurfarna, SvampBob Fyrkant, Hello Kitty och prinsessor av alla de slag!

Vi kommer handla de sista presenterna på lördag, men hon kommer få ett dockhus o möbler o dockor till det oxå. Blir nog uppskattat ;)

Om

Min profilbild

Sandra

3-barnsmamma bosatt i mörka småland. Älskar livet i dess enkelhet, men har många tankar och funderingar! Skiter i om jag trampar någon på tårna - då får dom blåsa på det onda o traska vidare! I december 2010 gjorde jag en gastric by pass operation och därmed började min livs resa - och nu är jag 68 kg lättare :D Om det och en hel massa funderingar o livet i allmänhet klottrar jag här på bloggen. Jag står på mig, sticker ut och tycker och tänker en hel massa... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela